Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Székletvisszatartás 4 éves

pallerzsuzsi
Létrehozva: 2022. február 11. 12:14

Sziasztok!


Aki járt már hasonló helyzetben légyszi segítsen:


Kisfiam 4,5 éves, és kb 10 hónapos korától küzd székrekedéssel. Orvosilag mindent kizártak már mindent végigjártunk… lassú az anyagcseréje ezt a választ kaptuk. Az orvosok mondták, hogy a szobatisztaságot (kakálás szempontjából) ne siessük el mert problémás lehet, és mivel jelzi az igényét, hogy kell pelus így szobatisztának mondható. (a pisi magától megy a wc-be már régebb óta) Viszont most volt 3 hét, hogy nem kellett neki adnom a székletlazítót mert magától produkált pelusba, azonban egyszer csak eldugult és egy hatalmas felnőtt vastagságút és hosszúságút nyomott ki, kiabálva, sírva. Utána megint elkezdtem adni neki a székletlazítót mert rá pár napra rá sem volt eredmény, azonban akkor már láttam, hogy visszatartja. A doktornő mondta, hogy adjam neki a laxacleant ami jó volt de megint megismétlődött a múltkori méretű és hosszúságú széklet. Azóta –mivel- már laza a széklete- szinte folyt ki belőle, és most hogy hiába vettem visszább a székletlazítót, így is bekakál és nem akar ráülni a wc-re. Látom rajta, hogy topog, de nem akar kakilás miatt wc-re ülni, csak pisi miatt és akkor szokott kipotyogni belőle kis apró híg  széklet. Sajnos egész nap törölni kell a fenekét, óvodába minden nap cserélik az alsóját meg a nadrágját is, és látványosan szorong.


Ezen kívül semmilyen változás nem volt családunkban, nem veszekszünk, szeretettel neveljük, mindig mondjuk neki mennyire szeretjük és büszkék vagyunk rá. 


Köszönöm!

Címlap

top