Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Perioralis dermatitis keze

Dominika25
Létrehozva: 2017. november 24. 20:49

Sziasztok!


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


16 éves vagyok és olyanok segítségét szeretném kérni akik már éltek illetve ezzel a betegséggel együtt élnek.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Természetesen voltam bőrgyógyásznál vele, és ő nekem a közepesen erős típusú Locoid Crelo "kenőcsöt" írta fel rá.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Mivel nekem évek óta évszaktól függetlenül száraz, vörös, viszkető és égő a bőr a számon és mostmár a szám felett is, ezért elkezdtem még anno kenni labellokkal ami mostanra már nem csak a szárazságból  hanem pszichés okokból is van. Ezt úgy kell érteni, hogy kb 10 percenként kenni tudnám es teszem is. Emellet a bőrgyógyászom azt mondta ne tegyem és kenjem csak azzal amit felírt, de attól ugyanolyan száraz és hámló a szám, és őszintén megmondva ez nem túl esztétikus, ráadásul itt a "pasizós" korszakban..na szóval értitek. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Nagyon megköszönném és hihetetlenül hálás annak aki bármivel is segítene helyrehozni ezt, vagy esetleg csak javítani rajta. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Előre is köszönöm! 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


(Elézést az esetleges helyesírási vagy fogalmazási hibákért.) 

  1. ppp
    ppp
    2017. december 4. 22:477.

    Két külön dologról beszélünk.


    Ha valakinek triclosan allergiája van, és emiatt jelenik meg kiütés a szája körül, az "EKCÉMA" (pontosabban "kontakt ekcéma").


    A PERIORALIS DERMATITIS teljesen más, annak a kiváltásában valóban felmerült már évtizedekkel ezelőtt a fluor lehetősége, de ez NEM allergia. A fluor szerepe soha nem igazolódott minden kétséget kizáróan, de nem túl nehéz találni fluormentes fogkrémet, így érdemes megpróbálni.


    A locoidot egy-két hétnél tovább hiba használni, mert épp a szteroid kenőcs csinál perioralis dermatitist.


     

  2. 2017. november 29. 04:586.

    Yes, I agree with many who comment. In fact, it has a cure. And should be treated with a patch. Of course, if you leave this is not for the people who are now.


     


     


     


    Goldenslot

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (2)
    2017-11-24  21:07
  3. 2017. november 28. 21:595.

    TRIKLOZÁN MENTES FOGKRÉMET  próbálj használni. 


    Lehet kapni DM sajátmárkást, sajnos nem habzik, de ez az egyetlen hibája. Valamint gondosan végigolvasva a többi fogkrém összetevőit, található a Signal-ban is olyan, ami triklozánt (triclosan) nem tartalmaz. Ha ez a probléma, pár nap után már rendeződni fog. Nekem 7-8 éve derült ez ki, igazából saját magamnak kellett rájönni, hogy (1) a fogkrémmel van baj, (2) konkrétan a triklozánnal.


    A fluoriddal semmi baj nincs, szerintem inkább hasznos, mint káros, de nem akarom hitvitává tenni ezt a kijelentést. A triklozánt fertőtlenítő hatás végett teszik a fogkrémbe, de sajnos allergizálhat.


    Remélem, tudtam segíteni.

  4. 2017. november 28. 10:004.

    Szia! Egy próbát szerintem megérne a fluoridmentes fogkrém. Másrészt, minden kozmetikumot hagyj el az arcápolási rutinodból, vegyél gyógyszertári mosakodókrémet (a tubusos praktikusabb). Mosakodásra, hidratálásra csak ezt használd, arckrém helyett is! Labellot is iktasd ki, keress valami natúr ajakápolót, amiben nincs irritáló összetevő.

  5. 2017. november 26. 06:243.

    Miért nem jár orvoshoz?


     


     


     


     


     


     


    gclub online

  6. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. november 24. 21:072.

    Talán vissza kellene menni a bőrgyógyászhoz.


    Addig is ameddig  oda visszatalálsz, az általa felírt kenőcsöt/mitudoménmit kellene használnod.


     

Címlap

top