Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Korai petefészek kimerülés

Ritaaa01
Létrehozva: 2017. október 25. 21:58

Sziasztok! 


Segítségre lenne szükségem. 19 éves vagyok, csak fogamzásgátló hatására volt menstruációm, ha nem szedtem a gyógyszert akkor nem volt SEMMI. Ez nagyon furcsa lett nekünk és elmentünk nőgyógyászhoz, de ő rögtön endokrinológushoz küldött. El is mentem hozzá aki elküldött vérvételre, és a Norcolut nevű gyógyszert írta fel neki, amire volt menstruációm. 


 


Eredmények:


Luteinizáló hormon: 32,35 IU/1


Follikulus stimuláló hormon: 78,18 IU/1


Ösztraidol: 117,5 pmol/1


Anti müllerian hormon: 0,04 ng/ml


Kb. 2hete közölték velem, hogy korai petefészek kimerülésem van. A doktornő azt mondta, hogy annak az esélye, hogy teherbe essek az egyenlő a nullával. Ez a hír sokkolt engem. A doktornő három hónapra kiirta nekem a Triesquens nevű gyógyszert, és elküldött citogenetikai vizsgálatra. De én nagyon nem akarom elfogadni ezt az eredményt. Valamit biztos lehet csinálni. Kérlek segítsetek, hogy mit kellene csinálnom, mit kellene szednem vagy akármi. Mindenre nyitott vagyok. Ha valakivel történt valami hasonló és sikerült javítani az értékekben az legyen szíves segítsen nekem is! 


Előre is köszönöm! 

  1. 2017. október 26. 10:402.

    Először is van egy régi topik ugyanezzel a címmel, sztem olvasd át, bár már nem nagyon aktív, de a lányok átköltöztek a facebookra, ha jól emlékszem, bekéredzkedhetsz, ha akarsz.


    Másodszor: a történeted nagyon hasonlít az enyémre, csak akkor hálisten még gyerekebb cipőben járt az endokrinológia, nem volt amh, ezért engem nem sokkoltak ilyesmivel, csak néha próbálkoztak norculuttal, vonogatták a vállukat, volt különféle ötletük, pl. genetikai rendellenesség, policystás szindróma, éretlen hormonrendszer stb.


    A lnyeg, hogy 16 és 23 éves korom között egyáltalán nem mesiztem, csak gyógyszerre jött meg, azután elkezdett nőni a cicim, és egyszer csak megjött magától és beállt óramű pontossággal. Utána szültem két gyereket és azóta is kutya bajom.


    Hátha te is kinövöd, még nagyon fiatal vagy!

Címlap

top