Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mehetek sportorvoshoz?

Pünkösdi Kató
Létrehozva: 2017. július 23. 18:44

Nem vagyok sportoló, de nemrég a talpam közepén egy izomcsomó jelent meg. a talp-reflexológia szerint ott a vesém van. Voltam vérvételen, de semmi különös. Nem fáj, szilva nagyságú dudor a bőr alatt, nem piros. Jelenleg csigolyatörésem van, vagyis már gyógyulófélben vagyok, merevítőt hordok, az is lehet, hogy a kettő összefügg. A háziorvosomat kérdeztem, hogy röntgenre mehetek-e? Szerinte izomcsomó, egy gyulladáscsökkentő gélt javasolt, hogy masszírozzam ki. Voltam talpmasszázson, ott is az izomgörcsig jutottunk. Jó, masszírozom és keresgélek a neten. Ilyenkor erőteljesen masszíroztok vagy csak bemasszírozzátok és kész? Az erőset megunom 5 mp után, így helyette szoktam dezodoros doboz golyójával, azt görgetem a talpamon. De ez inkább erőteljesebb. 


Egy másik fórumon "talpi bőnye" címmel találtam meg. Ez pedig futóknál jelenik meg. Még a buszhoz sem futok, mert biciklivel járok, de a tünetek hasonlók. Ezért gondoltam, hogy el kellene mennem sportorvoshoz. Vidéki vagyok, de van a városunkban sportorvosi rendelő. 


Az a kérdésem, hogy felhívom és bejelentkezek? Vagy oda csak sportolók mehetnek? Ha így megyek, sport nélkül, akkor azt állja a TB?


Köszi előre is a válaszaitokat!


Köszi előre is!


 

  1. 2017. július 29. 09:476.

    Köszi a válaszodat. A kontroll nem a traumán van, de akkor megyek oda is. 

    előzmény:
    dunakanyar (5)
    2017-07-26  17:26
  2. 2017. július 26. 17:265.

    Bárki mehet sportorvoshoz, nem csak a sportolók, de valószínűleg nálatok is magánrendelés keretében működik, mint nálunk.  A sportorvos általában a sportolók számára sem ingyenes, csak azoknak, akiknek az egyesülete szerződésben áll az illető orvossal.  Legegyszerűbb, ha felhívod és megérdeklődöd. De ezzel a problémával mehetsz akár traumatológiára (oda a csigolyatörés miatt gondolom úgy is mégy majd kontrollra) vagy ortopédiára.

  3. 2017. július 24. 11:334.

    Milyen sportágban versenyzel...???


     


    A sportorvos ui. alapvetően a versenyzők számára rendel....  (versenyzési engedélyek miatt szükséges eü. vizsgálatok ,stb.)


     


     

  4. 2017. július 24. 11:243.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (2)
    2017-07-24  06:40
  5. 2017. július 24. 06:402.

    B+ A vese ...nekem meg a farkom van a hatam kozepen... allatorvoshoz indulok


    Ezek tenyleg provokaciok... melyik szerkeszto nem tud aludni ???????????????

Címlap

top