Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lézeres aranyér műtét?

Childe
Létrehozva: 2017. május 19. 20:31

Nemsokára lesz lézeres aranyér műtétem és nagyon félek hogy lesznek komplikációk vagy hogy nagyon fog fájni nem fogok tudni dolgozni stb (közepesen nehéz fizikai munka)... esetleg valakinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Olyanokat várnék akiknek mostanában volt ilyen műtétjük mert régi topikokat is olvasgattam de azok tiszta horrorisztikusak voltak, viszont olvastam hogy mostmár korszerűbb valamivel a technika. 22 éves lány vagyok. Mit kell tenni a műtétet megelőzően, hogy menjek orvoshoz, ne egyek aznap? Utána a székelés mennyire lesz fájdalmas és meddig? 

  1. 2019. március 20. 10:1919.

    Sziasztok! Azért írok most nektek, mert segíteni szeretnék, hátha nektek is segíteni fog az a termék ami nekem. Sajnos én is aranyérrel (külső) küzdöttem és már kezdtem feladni. El akartam kerülni a műtétet és szerencsére sikerült is, de nem ment olyan egyszerűen. Elég sok terméket kipróbáltam valamint természetes gyógymódot mint ez az ülőfürdő, de nem működött egyik sem igazán. Keresgettem a neten végső elkeseredésemben és találtam egy Aurumflex balzsam nevű terméket ami ráadásul csakis gyógynövényeket tartalmaz. Megbízhatónak tűnt a webshop is ahonnan rendeltem és persze előtte elolvastam a vásárlói vélemények amik nagyon jók voltak. Nem is volt drága csak 2690 forint, úgyhogy gondoltam megrendelem. Másnap ki is hozta a futár, hozzá teszem a szállítás ingyenes volt. Ez egy hónapja volt, azóta használom és hála az istennek már majdnem visszahúzódott az aranyér. Remélem tudtam segíteni, és másnak is segít megszabadulni ettől a szörnyűségtől. 

  2. 2018. július 21. 17:5618.

    Kedves Jégmacska!


    Meg tudnád adni a doktornő nevét, és hogy hol rendel?


    Előre is köszönöm! ;-)

    előzmény:
    Jégmacska (12)
    2017-05-21  11:27
  3. 2018. február 19. 13:2217.

    Szia! 


    Meg tudnád mondani hol, kinél voltál és mennyibe került? 


    Köszönöm!

    előzmény:
    Jégmacska (12)
    2017-05-21  11:27
  4. 2017. május 25. 16:0216.

    Ne menj lézeres műtétre!


    20 éve van aranyerem! Ha mindenképp kell valami beavatkozás, akkor a "gyűrűzést" javaslom!


    Elkötik az aranyeres csomót, ami x nap után vécézéskor leválik! Ambulánsan elvégzik!!! Mindenképp az orvosnál kérdezz rá erre a megoldásra is!!!

  5. Torolt_felhasznalo_229041
    Torolt_felhasznalo_229041
    2017. május 21. 23:3915.

    nem  szabad  "N Y O M N I  "....................sem  erolkodni,   sem  nehezet  emelni.

    előzmény:
    Nikita 666 (13)
    2017-05-21  14:18
  6. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. május 21. 14:4914.

    Ezt nagyon szépen leírtad a TI részére.


    Érdekes módon  olyasmibe vágja a TI a fejszéjét amiről szinte  semmit nem tud. Érthetetlen hogy műtétre készülődik, ugyanakkor a dokijával semmi megbeszélés/konzultáció/javallat/ főleg  érdeklődés a várható eseménnyel kapcsolatban/stb nincs............


    Amúgy a terhesség alatt valóban kialakulhat az aranyeresség, a nők kb 1/3 - a  ilyen veszélyeztetettségnek van kitéve várandósságnál:


    http://www.proktis.hu/aranyer/aranyer-terhesseg-alatt/?gc lid=CPXjqaWBgdQCFaEW0wodTO8D0Q


     

    előzmény:
    Jégmacska (12)
    2017-05-21  11:27
  7. 2017. május 21. 14:1813.

    A terhesség maga nem okoz aranyeret, de a szülés okozhat. Attól függetlenül hogy ki hogyan táplálkozik.

    előzmény:
    Jégmacska (12)
    2017-05-21  11:27
  8. 2017. május 21. 11:2712.

    Szia!


    Akkor most mesélem az enyémet.


    Kétszer estem át a "műtéten". Mindkétszer lézerrel. Kb 20 év telt el a kettő közt és mindkétszer ugyan az volt a rendszer. Az első szülés előtt volt. Nem jött ki terhesség alatt újabb aranyerem! Ez nem törvényszerű, sok múlik az étkezésen, fizikai aktivitáson stb.


    Az elsőnél: előtte 3 napig folyadék. Ambuláns műtét, délután szakrendelésre be. Külső-belső aranyér és 2 polip levéve lézerrel. Kérdezte a doktornő: kérek helyi fájd csillapítást? Az ennyi: lokálisan lidocain - tűszúrások sorozata vagy rögtön lézer, ami hasonló érzés. Én bevállaltam lokál anesztézia nélkül, olyan érzés volt, mint a tűszúrás. Felírt kúpot, abban volt fájd csill, gyulladás csökkentő - 3 napig naponta 4x, ha kellett még szájon át bevehettem valamit. Az első két nap volt rossz, de leginkább pszichésen! Jól aludtam, nem volt semmi extra az első napon. Fájás minimális az első napon, vérzés semmi, még 3 napig folyadék - sok, minimum 4 litert ittam és vizet, natúr teát! Pici rost. Jobb volt állva, mint ülve. Hason fekve oké.  A wc... Hát igen, fejben dől el. :) Nekem nem volt tragédia, persze féltem, hogy biztos fájni fog, de igazándiból semmi. Legyen körülötted nyugi, ne akarják rád törni a wc ajtót, hogy siess már... és simán menni fog. 


    Ezzel jó sokáig kihúztam, két babát szültem, aranyér sehol. Persze a sok folyadék, rost, mozgás stb később is be volt tartva. Főleg várandósság idején.


    Aztán csak-csak kialakult, de nem olyan mértékben. Halogatható lett volna, de megcsináltattam. Ugyan az a dokinő és láss csodát semmi nem változott! 3 nap folyadék, ambulancia, lokál nélkül. Kúp, napokig folyadék, laza, pépes kaja. Rápara a wc-n, feleslegesen. 4 nap és felejtés volt.


    A rectoscópos vizsgálat és a felfújás rosszabb volt, mint az egész. Meg belegyalogolnak az intimitásomba és különben is... Pedig tényleg rendes volt a doktornő, nagyon oda figyeltek, hogy időpontra menjek, ne kelljen tömegben üldögélni és a "maga is ide vár?" érzéssel szembesülni. Egy páciens kijött, ment is, én bementem. Mire végeztünk egy másik érkezett, futólag láttuk csak egymást. telefonon éjjel-nappal lehetett hívni, ha baj volt. Kontroll csak panasz esetén stb.


    Röviden ennyi. :)


     


     

  9. 2017. május 20. 19:2911.

    WC papír helyett pedig használj nedves törlőkendőt, azzal teljesen tisztán tudod magad tartani ha nincs lehetőség a mosakodásra.


    Az esztétikum miatt csak annyit, hogy aki szeret, azt nem fogja érdekelni. Az emberek többségének van aranyere. Műtétre azok mennek akiket zavar (noha nem látják), esetleg fáj vagy vérzik. Egyébként teljesen ártalmatlan dolog. Ha rendben tudod tartani még kúp sem kell, észre sem veszed, az anális szexet sem zavarja.


    Szívesen. Ha a lányom lennél, azt tanácsolnám hogy még várj, túl fiatal vagy, ez pedig egy műtét. A legvégső esetben kell beavatkozni, az esztétikum nem tartozik ide. Mivel te nem látod ott saját magadat, ha valaki miatt csinálnád, kérdezd meg őt. Ha azt a választ kapod hogy igen, műtesd meg magad, akkor az illető felejtős.Ha valakit szívből szeretsz, nem sem küldenéd kés alá felesleges kockázatot vállalva.


    A vérzés az, ami aggasztó.

    előzmény:
    Childe (10)
    2017-05-20  18:39
  10. 2017. május 20. 18:3910.

    Biztos van belül is de ha ilyen kockázattal jár, azt nem vállalom.. csak az a lényeg hogy kívül ne legyen, belsőre majd szedek kúpot. régebben az még a külsőn is segített de most nem akarom hónapokig kezelni amíg végre el nem múlik. köszönöm a választ 

    előzmény:
    Nikita 666 (9)
    2017-05-20  18:35
  11. 2017. május 20. 18:359.

    Nem, ha csak kívül szedi le, akkor nem sérül a nyálkahártya. De majd kérdezz rá az orvostól, hogy biztosan nincs belül semmi. Ha nem szülsz majd, akkor is jó lenne rájönnöd hogy mitől alakult ki.


    A fájdalommal ne foglalkozz, elmúlik. Mi szülés után felfújható gyerek úszógumin ültünk, az enyhtette a fájdalmat. Ha az első néhány széklet ürítéstől félsz, arra jó a gyógyszertárban kapható víz, nem tudom mi a neve, de valami kénköves bűze van, szagra olyan mint a záptojás. De nagyon sokat segít.

    előzmény:
    Childe (8)
    2017-05-20  15:54
  12. 2017. május 20. 15:548.

    Kívül van. szülni nem fogok. ha csak a külsőt vágják ki akkor nem sérülhet a nyálkahártya? Én is ettől félek, hogy ilyen durva következményei lehetnek. és az esztétikailag zavaró dolog nekem épp elég, persze fáj is meg vérzik is és nagyon kellemetlen. 

    előzmény:
    Nikita 666 (7)
    2017-05-20  15:47
  13. 2017. május 20. 15:477.

    Kívül van, vagy belül az aranyér?


    Ha neked így, ilyen fiatalon már műtendőnek titulálta az orvos, azért gondolkodj el rajta, hogy mi vár rád később. Szülés után valószínű hogy újra műteni kell majd.


    Az aranyeret ha rendben és tisztán tartják, nem vérzik, és nem okoz fájdalmat, csupán esztétikailag zavaró. Az aranyerek egy része belül van, és bármelyik doki simán rávágja hogy műtét. Viszont amit elfelejtenek elmondani, a végbél belül hártyával borított, idegekkel ellátott, ami azt a célt szolgálja hogy érzed mikor kell székelned, és vissza tudod tartani. Ha ez a hártya sérül (anális szexnél, műtétnél), a folytonossága megszakad, akkor az ürítési inger nem fog megfelelően működni azon a területen.


    Én a helyedben nem a műtét utáni fájdalom miatt aggódnék, hanem hogy pontosan mit és hol fog vágni a doki, ugyanis 10-20-30 év múlva simán bekakilhatsz. A melegekről hülyeséget mondanak, nem a végbélzáró izom sérül és amiatt székelnek be, hiszen akkor minden meleg férfi problémás egyed lenne. A nyálkahártyájuk sérül.


    Gondold át az orvos javaslata ellenére, hogy szükséged van-e a műtétre.

    előzmény:
    Childe (6)
    2017-05-20  11:07
  14. 2017. május 20. 11:076.

    Igen, épp ezért gondoltam főleg max egy két éves tapasztalatokra, mert nekem ilyet nem is mondtak hogy másnap vissza kell menni hanem hogy megnéznek helyben és el is végzik a műtétet. Gondolom húsz éve még teljesen más volt, de köszönöm szépen a választ! Orvossal csak telefonon tudtam beszélni hogy időpontot kérjek mivel külföldön tartózkodok, és ők meg gondolom amúgy se azt fogják mondani hogy nehogy megcsináltasd mert nagyon szar, nekik nem jön rosszul az a pénz amit kifizetek érte. ;) Esetleg valakinek mostani tapasztalat a lézerrel? Újabb féle technikával?

    előzmény:
    Picivirág1 (5)
    2017-05-20  10:37
  15. 2017. május 20. 10:375.

    Engem lézerrel műtöttek. Nem altatásban.  Ha altatásban csinálják el kell menni az altató orvoshoz, de ezt a műtétet végző orvos elmondja. Nem ambulánsan, előtte való nap be kellett menni. Most megcsinálják egynapos műtéten belül. Az orvos felír egy folyadékot amit előző nap meg kell inni az kitisztítja a beleket. Persze műtét előtt nem szabad enni. A műtét maga elég kellemetlen,  főleg az égett szag zavart, egy  kizáródott eret vágtak le vele, olyan gumis módszerrel műtöttek, nem kellett varratot szedni. de kibírható...nekem utána volt elég nagy fájdalmam...a székelés bizony fájdalmas, de kibírható..jó nagyokat kell nyögni, kicsit jajgatni, és egyre jobb lesz. Nem értem, hogy ezt neked miért nem mondták el? Azt a folyadékot feltétlenül meg kell inni, sok és sós, de olyat kakálsz tőle mint a desztillált víz. A műtét utá azonnal kappsz fájdalom csillapítót. és állítólag ma már sokkal egyszerűbb és nem fájdalmas...Engem 20 éve műtöttek. 

  16. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. május 20. 07:334.

    Miért nincs lehetőséged orvost kérdezni?


    Magát a műtétet nem orvos végzi el? Ha igen, mit beszéltetek meg? 


    Ha nem orvos fog megbontani, akkor nem mindegy?!

    előzmény:
    Childe (3)
    2017-05-20  05:55
  17. 2017. május 20. 05:553.

    Nincs lehetőségem orvost kérdezni, egyértelműen ezért vagyok itt. De köszönöm szépen a hasznos és segítőkész választ..

  18. Torolt_felhasznalo_229041
    Torolt_felhasznalo_229041
    2017. május 20. 03:252.

    ORVOST  KERDEZZEL!!!!!!!!!!

Címlap

top