Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Méltányossági fogszabályzá

Kamavi
Létrehozva: 2017. március 29. 13:18

Sziasztok!

Olvastam egy ilyen lehetőségről, hogy 18 év felett az állam valamilyen százalékos arányban támogatja a fogszabályzó készülék és a fogorvosi munkadíj árát. Van valakinek ezzel valami tapasztalata? Már rengeteg fogorvost felhívtam, de nem túl segítőkészek. :( Szertintetek is csak annyit mondanak majd, hogy már elfogyott az erre félrerakott egészségpénztári összes?

  1. 2017. Április 2. 15:167.

    Koszonom a batoritast!!! Legyen szep napod 

    előzmény:
    évi* (6)
    2017-03-30  07:19
  2. 2017. március 30. 07:196.

    Szerintem hajrá és sok sikert hozzá. Ahogy írod, esélyes vagy rá, nem hobbiból kell.


    Rühellem azt hozzáállást, hogy ÚGYSE LEHET. ...De igen. Van egy lehetőség, utána kell járni.

    előzmény:
    Kamavi (5)
    2017-03-29  19:50
  3. 2017. március 29. 19:505.

    Elég jól utánanéztem. Arról a listáról hívtam a fogrovosokat, amit fentebb is linkeltetek, de szinte fogalmuk sincs, hogy miről van szó. :( Most sikerült találnom Budapesten egyet, aki hajlandó megírni nekem az ártervezetet stb, de szerinte szinte biztos, hogy azt válaszolják majd, hogy nibcs rá keret. Ezzel ellentétben írtam magának a neak-nak is, ott azt válaszolták, hogy igen magas a támogatottsági százalék, amennyiben a jogszabályok érvényesülnek. Elég komplex a problémám, nem csak esztétikai, ugyanis fokozottan torlódott a fogsorom felül, és nem férnek ki rendesen a fogaim. Ezért selypítek, az egész álkapcsom oldalra van csúszva, ráadásul ahogy torlódás közben nyomják egymást a fogaim, elég sok ki is lyukad azokon a pontokon, ahol érintkeznek. :( És ez a probléma csak egyre rosszabb, mivel a bölcsességfogam egyáltalán nem fér ki, és csak fokozatosan nyomja és nyomja a többit. Egyébként én nem olvastam jövedelemigazolást, mintha csak kórtörténetet említettek volna. Leginkább az érdekelt volna, hogy valóban kaphatok-e majd támogatást, vagy csak rávágják, hogy erre már nincs keret. A válaszokat köszönöm! :)

    előzmény:
    évi* (2)
    2017-03-29  15:22
  4. 2017. március 29. 18:124.

     


    Bár nem fogászati oldalról találkoztam vele, hanem más egészségügyi ellátásnál, de szerintem ugyanúgy működhet.  Az OEP különleges méltánylást indokló esetekben egyéni támogatást nyújthat bizonyos gyógyszerek kiváltására. Ez nem ugyanaz mint a közgyógy. De ehhez is igazolni kell elég sok mindent, pl. jövedelmi viszonyokat, egyéb kiadásokat, és természetesen az eü. ellátás szükségességét (jelen esetben fogszabályozás).  


    Gondolom, a fogászatnál, fogszabályozásnál ugyanúgy működhet ez. Az OEP helyi kirendeltségéhez kell bemenni és ott kaphatsz felvilágosítást, ki kell kitölteni valami kérelmet, a kulcsszó az EGYÉNI. Erről akár az orvosok, akár a fogorvosok nagyon keveset tudnak szerintem, nem az van benne, hogy nem akar segíteni, hanem nincs tisztában ezzel a lehetőséggel, vagy ha tisztában is van, fogalma sincs hogy működik ez.  

  5. 2017. március 29. 15:263.

    http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/szerzodott_ szolgaltatok/fogorvosi_szolgalatok.html


    Szerződött fogorvosok listája.


    (Nincs tapasztalatom, csak annyiban érdekel a téma, hogy én is felnőttként csináltattam meg.)


    Annyi kitételt láttam, hogy a támogatás adható, és nem kötelező, és a rágás helyreállítását célozza, szóval esztétikai problémára nem érvényes.

  6. 2017. március 29. 15:222.

    Azokat hívod, akik  rendelkeznek NEAK finanszírozási szerződéssel? 


    Mennyire néztél utána a témának? Csak azért kérdezem, hogy csatoljam-e a linkeket, amit találtam.

Címlap

top