Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Candida fertőzés, diéta

Torolt_felhasznalo_397436
Torolt_felhasznalo_397436
Létrehozva: 2016. november 29. 18:32

Sziasztok 


 


 


 


23 éves lány vagyok, tanácsot kérnék olyanoktól, akik már tudják mi fán terem a candida diéta, illetve hogy mit szabad és mit nem.


Fel voltam fázva, amire kemény antibiotikumot szedtem és az egész szervezetemet tönkre tette. Hánytam volt és rossz közérzetem volt sokáig,majd hüvelygomba jelentkezett amire Canesten krémet és Canesten Gyn kúpot használtam. Ezek segitettek is a hüvelygombán, de miután a párommal együtt voltam akkor vettük észre, hogy megfertőztem őt. Apró piros pöttyök jelentkeztek neki odalent, amit elkezdett kenni a Canesten hüvelygomba elleni krémemmel. Pár napra rá jelentkezett egy szúró fájdalom a gyomromban amitől meg is ijedtem, hiszen sose volt gyomorproblémám. Mint kiderült a szervezetmben elszaporodtak a Candida baktériumok... Ekkor ijedtem meg, hogy most mi lessz. Azóta is probiotikumot szedek és próbálok odafigyelni a diétára,de nagyon nehéz. Tanácstalan vagyok, és nem tudom hogyan tovább, illetve hogy a párommal is mi legyen, neki elég ez hogy csak krémmel keni,vagy nagyobb baja is lehet? Nemtudom mit csináljak. Nagy gond, ha néha egy kocka csokit megeszek ilyenkor??? 

  1. 2016. december 1. 14:4513.

    100%-ban egyetértünk.

    előzmény:
    Lédienn (11)
    2016-12-01  13:51
  2. 2016. december 1. 14:1812.

    .... És a gyomorban sem lehet candida,mert ott nem él meg és a vérben sem!


    A gyomorgörcsödnek biztosan nem ez az oka. Sokkal inkább a stressz,lelki problémák és a rossz táplálkozás,a veszélyes candida diéta és a csodaszerek lehetnek az oka.


    Ha a partnerednek is "piros pöttyök jelentek meg ott lenn",akkor menjen el akár urológushoz és ne csak úgy Canestennel kenegessétek! Férfiaknál inkább csak a vizeletben lehet gomba,de ez is csak igen ritkán. Külsőleg is csak akkor,ha extra elhanyagolt,koszos valaki,de akkor sem "piros pöttyök" fomájában jelentkezik. Viszont lehet allergiás a kencékre,attól lehetnek a "pöttyök",akár viszketés és egyéb irritációk,meg azoktól a szerektől,amivel esetleg te akarod kiírtani pl. a hüvelyből a candidát.

  3. 2016. december 1. 13:5111.

    Én nem itt olvastam,hanem csak tanultam,szakmai tapasztalat is.


    Minden neurotikus szerencsétlen laikust sajnálok,aki százezreket képes kifizetni és a sarlatánoknak hisznek.


    Amúgy sok nő hiszi,hogy gombája van akkor is,amikor csak a hüvely Ph-ja borult fel valamiért,vagy csak egyszerű bakteriális fertőzés van,ugyanis igen hasonló tüneteket adnak,mint a gombás fertőzés. Ezért kell/ene mindig inkább orvoshoz menni,mert egy sima kenetből megállapítható,hogy mi okozza a panaszt. Ezért fordul elő gyakran,hogy hiába a folyás,viszkető,égő érzés,panasz,gomba mégsem tenyészik ki. Ilyenkor van az,hogy "hülye az orvos,szar a labor.." a laikusok szerint. Pedig nem.

    előzmény:
    antironia (10)
    2016-12-01  13:33
  4. 2016. december 1. 13:3310.

    A candida normálisan mindig bennünk van,"velünk él", kiírtani semmivel nem lehet,de nem is szabad! Minél inkább írtani akarja valaki,annál inkább elszaporodik,mert az egyre durvább "írtási módszerekkel" hosszú időre és még jobban felborul a szervezet egyensúlya,de a szerencsétlen candida marad és kialakul az ördögi kör! Ezért nem hajlandók kérésedre tovább "írtani" a candidát,mert minden ilyen szerrel csak tovább rontanának a helyzeteden.


     


    Pontosan ezért linkeltem neki korábban azokat a cikkekt/posztokat, mert érdekmentesen le van bennük írva ez (is).


    A sok sárkányfűárus kókler meg beparáztatja a szerencsétlen betegeket, csak azért, hogy megvegyék a semmiresejó csodaszereket, meg az indokolatlanul drága "anticandida" élelmiszereket.

    előzmény:
    Lédienn (9)
    2016-12-01  13:22
  5. 2016. december 1. 13:229.

    Pedig az egyetlen megoldás,hogy szedjél probiotikumot,sok vitamint nem csak tablettában,hanem természetes úton (zöldség,gyümölcs) formájában és használj probiotikus,tejsavas hüvelykúpot is! Mindezek recept nélkül kaphatók a gyógyszertárban. Ha fogamzásgátlót is szedsz,az is tartósan felborítja a hüvely ph-t,ami elősegíti a gombák,baktériumok kóros elszaporodását.


    A candida normálisan mindig bennünk van,"velünk él", kiírtani semmivel nem lehet,de nem is szabad! Minél inkább írtani akarja valaki,annál inkább elszaporodik,mert az egyre durvább "írtási módszerekkel" hosszú időre és még jobban felborul a szervezet egyensúlya,de a szerencsétlen candida marad és kialakul az ördögi kör! Ezért nem hajlandók kérésedre tovább "írtani" a candidát,mert minden ilyen szerrel csak tovább rontanának a helyzeteden.


    Veled is ez lehet a probléma és hiába mész már vissza az orvoshoz,mindig csak azt tudja mondani,ami a valódi és egyetlen megoldás,de amit te nem fogadsz el. Hónapokig is tarthat,mire a szervezeted,immunredszered magához tér,ehhez pedig türelem kell! A candida hiányába amúgy belehalnál!


    Akkor okozhat gondot a candida,ha meggyengült az immunrendszer,betegség,valamint túl sok antibiotikum  következtében és akkor kórosan elszaporodhat. A candida fertőzés miatt a gyógyszeres kezelés után mindig segíteni kell a szervezetnek probiotikumokkal,vitaminokkal,hogy helyreálljon az egyensúly. Ehhez pedig türelem kell,mert időbe telik. Az egyensúly mindig egyénfüggő,hogy mikor,mennyire,miért,milyen gyakran tolódik el valakinél.Erre kell figyelni,ezt kell kitapasztalni mindenkinek. 


    Iszonyat pénzt szednek egyes "természetgyógyászok,candida specialisták",kuruzslók,akik azt állítják,hogy pl. vérből képesek kimutatni a candidát és bizony az általuk ajánlott kegyetlen,igen veszélyes,drasztikus "csodadiétákkal" sem lehet kiírtani. A candida a bélben hüvelyben mindig jelen van és ez a normális,vérből nem mutatható ki! Vizeletben főként nőknél lehet,de ez is gyógyítható. Ha vizeletből laboratóriumban a gomba kitenyészik,azt orvos gyógyítja! Nőknél azért nehezebb,mert a hüvelyből kerül a hólyagba és oda-vissza mehet a fertőzés.


     


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397436 (7)
    2016-11-30  22:16
  6. 2016. december 1. 13:218.

    Miért nem akarod elárulni, hogy ki diagnosztizálta nálad a candidát?


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397436 (7)
    2016-11-30  22:16
  7. Torolt_felhasznalo_397436
    Torolt_felhasznalo_397436
    2016. november 30. 22:167.

    Mig nemtudod mi  a helyzet nemkell itélkezni. Voltam orvosnál aki le se szarta s annyit mondott csak hogy szedjek probiotikumot. Vérvétel s vizeletminta mutatta ki ezt nem én találtam ki. Nemkell azt elkezdeni hogy én csakúgy eldöntöttem magamba hogy Candidám van. Segitséget se kértem volna ha a kedves orvosom segitett volna nekem,de mivel ennyire érdekelte ezért képtelen vagyok odaálni s magamtól egyedül végigcsinálni az egészet, s igenis nem könnyű. Nemtudom te  az én helyemben jobban csináltad volna-e.......

  8. 2016. november 30. 21:096.

    Ha eldöntötted, hogy kinek hiszel, akkor miért nem mész végig azon az úton...??


    Miért kell egy anonym fórumon kérdezgetni...?


     


    Nyilván valami hókuszpókuszos csodatévőnél jártál, de ha így megállapította hogy mi a bajod, akkor tuti ajánlott (jó drága) csodaszert is a "candidád" ellen.


     


    Csak azt nem értem, miért nem mész ORVOSHOZ.....????? Ha ilyen problémád van...


     


    Miért nyitsz topikot, ha csak azt akarod hallani, amit már eldöntöttél magadban?


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_397436 (5)
    2016-11-30  20:59
  9. Torolt_felhasznalo_397436
    Torolt_felhasznalo_397436
    2016. november 30. 20:595.

    Itt van, de mig ilyen vŕlaszt kapok addig elôrčbb nem vagyok... segitsčget kčrtem nem pedig kritizŕlŕst, hogy hogyan derült ki...

  10. 2016. november 30. 15:264.

    Hová lett a kétségbeesett topiknyitó...????


     


  11. 2016. november 29. 19:073.

    Hasznos olvasmány:


     


    http://alimento.blog.hu/2014/04/09/candida_albicans_a_feh er_mumus


     


    Csak a konklúziót másolom be:


     


    TANULSÁGOK

    A gomba körül kialakult általános pánik valójában indokolatlan. A populáris irodalmában felsorolt candida-tünetek többsége ellentmondásos és túl általános ahhoz, hogy laikusok felállítsák a candidiázis diagnózisát. Lényegében ugyanezen tünetek jó része elfordul az „elsavasodás” vagy az „aszpartam-mérgezés” címszó alatt is, ember legyen a talpán, aki dönteni tud…


    A candida albicans önmagában nem patogén, legtöbbünk szervezetében jelen van, onnan semmiféle diétával ki nem irtható. Ahhoz, hogy betegséget okozzon, a szervezet védelmi rendszerének általános vagy helyi meggyengülése szükséges. A sikeres kezeléshez elengedhetetlen a hajlamosító tényezők és az alapbetegség tisztázása. EZ ORVOSI FELADAT! Ha a megfelelő körülmények fennállnak, a candida valóban képes (akár nagyon komoly) betegséget okozó módon elszaporodni, ilyenkor valóban szükség van célzott kezelésre, az viszont korrekt diagnózisra és gyógyszeres terápiára épül, aminek minden más kiegészítő módszer csak kísérője lehet, nem helyettesítője.


    Az étrendi beavatkozásnak első sorban az alapbetegségek (cukorbetegség, gyulladásos bélbetegség, székrekedés, stb.) kezelésében lehet szerepe, ekkor egyénre szabott étrendet érdemes szakemberrel összeállíttatni. A különféle eliminációs étrendeknek, különösen az élesztőmentesített termékekre épülő diétáknak a gyakorlati haszna erősen megkérdőjelezhető.


     


     

  12. 2016. november 29. 19:022.

    "mint kiderült..."


     


    Honnan derült ki? milyen vizsgálat/teszt mutatta ki?


     


     

Címlap

top