Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mindenem fáj

Filemon
Létrehozva: 2016. szeptember 22. 13:39

Kb. 1 hónapja volt egy gyorsan lezajló, vírusos betegségem. A szokásos: torokfájás, orrfolyás, levertség, láz, hőemelkedés nélkül. Nem mentem orvoshoz, nem tűnt komolynak. Hét elején kezdődött, hétvégére bedurvult. Nálam ez menetrendszerű: ráhúzódott az arcüregekre, eldugult orr, brutál fejfájás, általános erőtlenség. Azon a hétvégén végig nyomtam az ágyat, közben Sinupret drazsét szedtem, mert az nekem mindig jó szokott lenni ezekre a tünetekre. Tulajdonképpen javult is a helyzet hétfőre. Bár nem voltam teljesen jól, nem mentem orvoshoz továbbra sem, mert reméltem, hogy napról napra jobb lesz.


Ez a része javult is, viszont elkezdett fájni a bal karom, olyan módon, hogy hónaljban volt a legerősebb a fájdalom, és onnan sugárzott végig a karomba, ill. a hátam és a nyakam felé is. Valamiféle nyirokcsomó fájdalomra gondoltam a korábbi vírus miatt. Kitapintani semmit nem tudtam, a fájdalom elviselhető volt, de folyamatos. Tudom, hogy már eddig is több ponton el kellett volna mennem dokihoz, de nem akartam kimaradni a munkából, és nem tűnt vészesnek.


3 hét után mentem el a háziorvoshoz, akkor már a folyamatos karfájdalommal, de persze elmondtam neki az előzményeket, a náthától kezdve. Visszamaradt ízületi gyulladásra tippelt, 1 hétig Algoflexet szedetett velem, ill. elküldött laborba.


Az Algoflex semmit nem segített, még a bevételt követően sem csökkentette a fájdalmaimat. Közben a lábaim is elkezdtek nagyon fájni, térdből, csípőből indulóan, de sugárzóan fájnak a teljes lábaim. Néha (főleg lépcsőzéskor, de egyébként is) úgy érzem, hogy a következő lépésnél már nem fognak megtartani a lábaim.


A labor szerint vashiányom van, illetve van némi gyulladás a szervezetben (vas: 8,7 ref. érték 10,7-32,2; HGB: 114 ref. érték 120-160; WE 21 mm/óra ref. érték 0-10), a többi érték rendben van, beleértve a máj-és vesefunkciót is.


Mára már a hátam és a mellkasom is fáj, szó szerint mindenem fáj, és iszonyú kimerültnek érzem magam, el is mentem táppénzre. Voltam mellkas és arcüreg röntgenen, negatív. Holnap megyek vissza a házidokihoz.


Annyi lenne a topik célja, hogy tanácsot kérjek, milyen irányban érdemes tovább vizsgálódni (bár nyilván az orvos is mondja majd, de szeretném tudni, hogy kb. mi vár rám), ill volt-e valaki hasonlóképpen, és nála mi lett a vége?


Az orvos egyébként a gyulladást és a fájdalmakat is egy rossz foggal magyarázta (hétfőn megyek fogorvoshoz), de én ezt azért nem tartom valószínűnek, mert nem 3 hete lett rossz az a fogam, és egyébként nem is fáj az a fog, tehát nem hiszem, hogy az "robbantott" volna. És ezt a nagyfokú fáradékonyságot se magyarázza szerintem kizárólag a vashiány, mert nem is olyan vészesen alacsony a vasam, és az se 3 hét alatt zuhant ekkorát.

  1. 2020. február 26. 09:316.

    Szia!
    Nekem most ugyanez van.. ha esetleg még itt vagy megírod neked mi lett? :) 

  2. 2016. szeptember 23. 09:415.

    Köszönöm, hogy írtatok!


    Lényegesen jobban vagyok a tegnapihoz képest. Ez alatt azt kell érteni, hogy nem vagyok olyan szörnyen kimerült, és a lábaim szinte nem is fájnak. Tegnap napközben is aludtam, meg este is korán lefeküdtem, és ma reggel is később keltem, mint szoktam. Ez nagyon jólesett, sokkal pihentebb vagyok. A lábaim meg biztos azért nem fájnak annyira, mert kevesebbet talpalok. A munkahelyemen a 2. emeleten dolgozom, és naponta 4-8 alkalommal kell megmásznom a lépcsőket, sokszor súlyokkal (ügyiratokkal) megpakolva. Nyilván segít az ízületeimnek, hogy ez most egy kicsit szünetel.


    A bal karom az fáj továbbra is, nem erősen, de kitartóan. Lehet, hogy gerinc eredetű a dolog, mert éjjel jobban fáj, vagy csak alvás közben jobban zavar. A bal lapockám alól indul, a hónaljamon át, le a karomon végig. Néha az ujjaim hegye is szurkál és "zsiborog". Olyan tűszúrásféle érzés.


    Még gondoltam szív eredetre is, mert visszatérő pánikom a szívbetegség, mivel volt a családunkban több. (Igaz, idősebb korban.) De furcsa módon, most emiatt nem pánikolok, valahogy úgy érzem, ez most más.


    Csak azt nehéz elhinnem, hogy teljesen véletlenül jött elő éppen akkor, amikor az a vírusos betegségem is volt.


    Mononukleózis: hirtelen nem tudtam, mi az, de rákerestem, így már tudom. Nem hiszem, hogy az lenne, azt írják róla, hogy 30 fölött már nem jellemző. Én meg bőven fölötte vagyok.

  3. 2016. szeptember 23. 07:524.

    Csak egy ötlet: mononukleózis? 

    előzmény:
    Filemon (1)
    2016-09-22  13:39
  4. 2016. szeptember 22. 22:183.

    Mi az a "teljes test réteg vizsgálat"?

    előzmény:
    Zsánna (2)
    2016-09-22  18:47
  5. 2016. szeptember 22. 18:472.

    Sajnálom, hogy érdemben nem tudok segíteni!


    De azt gondolom, hogy ezek a vizsgálatok eredményei nem tükröznek semmi olyant, ami a tüneteket indokolnák.


    A foggal kapcsolatosan egyet értek.


    Bár lehet gócforrás.


    A helyedben mindenképpen elérném, hogy csináljanak egy teljes test réteg vizsgálatot.


    Remélem, nem nagy a baj, és hamar rendbe jössz!

    előzmény:
    Filemon (1)
    2016-09-22  13:39

Címlap

top