Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

PTSD - beszelgeto partner

X.G.
Létrehozva: 2016. szeptember 19. 17:26

Sziasztok!


Harmadik honappal kezelnek PTSD-vel, azonbelul is sulyos. 


Latszolag minden rendben velem, belul pedig ennek teljes ellentetje vagyok, "silent scream"-nek is nevezik ezt az allapotot.


Mivel Magyarorszagon sajna meg keveset foglalkoznak ezzel a betegseggel, keresek olyan csoportot/embereket akik hasonlo betegseggel kuzdenek, es parbeszed folytan keresnek tamaszt sorstarsaktol. 


Mint valoszinuleg sokan ezzel a betegseggel, ugy erzem hogy a pszichologusomon kivul nem sok mindenkivel tudom megosztani tapasztalataimat, erosen megvan az "ugysem ert meg senki" erzes.


Nem sajnaltatni akarom magam, hanem hallani szeretnem hogy mas hogyan kezeli mentalis allapotat mikozben dolgozik es eli az eletet.


 


udv (es kitartast).

  1. 2016. szeptember 23. 21:204.

    Köszönöm, hogy megosztottad velem. Az EMDR módszert gyakorlatban nem ismerem, hipnózisban alkalmazott KIP, ego-state, regresszió, Bradshow, Rossi módszerekkel kapcsolatban vannak (JÓ) tapasztalataim.


    Sok sikert!

    előzmény:
    X.G. (1)
    2016-09-19  17:26
  2. 2016. szeptember 21. 09:333.

    EMDR modszerrel kezel, melle pedig kognitiv terapiat is hasznal, mivel az EMDR elegge sokk-hatassal jar, ezert szunetkent kognitiv terapiaval probalkozunk. Minden session vegen relaxacio, hogy 2 labbal tudjak kimenni az utcara. :)


    A celom, hogy itt talaljak olyan embereket, akiket szinten kezelnek PTSD miatt, mert nagyon nem tudom megosztani senkivel erzeseimet, gondolataimat, Felesegem nem akar tudomast venni rola (vagy inkabb nem tud), barataim sem feltetlen latnak melyebben benne, de ugy erzem felrobbanok ha nem hallom mastol hogy biza neki is sikerult tullepni rajta. 


    Vannak itt esetleg ilyen zart csoportok, ahol "AA" modjara beszelgetnek egymassal erzeseikrol, tapasztalataikrol?

    előzmény:
    pikpik (2)
    2016-09-20  11:05
  3. 2016. szeptember 20. 11:052.

    Terápia sokféle van, milyen módszerrel kezel a pszichológus?


    - beszélgetés (nem terápia!)


    - pszichoanalízis


    - kognitív terápia


    - relaxáció


    - hipnoterápia


    - transzperszonális terápia


    - integratív terápia


    Az utóbbi 3 a mélylélektani terápia, ezek a leghatékonyabbak.

    előzmény:
    X.G. (1)
    2016-09-19  17:26

Címlap

top