Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Porcleválás térdben

*angyalka*
Létrehozva: 2016. augusztus 18. 11:56

Sziasztok!


Porcleválás van a térdemben és cysta, UH orvos szerint műteni kell. Van most időpontom SZTK szakrendelésre is és magán rendelésre is. Kb. két hetem van eldönteni, hogy melyik úton indulok el. Jövő héten beszélek a házi orvossal is, hogy Ő mit javasol. Volt már porcleválásom (27 éve), akkor be is ékelődött és azonnali műtétre volt szükség, most ezt azért nem akarom megvárni. Aki műtött már akkor idős volt, az a kórház már be is zárt, s azóta sok víz lefolyt a Dunán, nem tudom, hogy most ilyen esetben mi a helyzet? Van várólista? Mennyi idő alatt lehet a végére érni sztk alapon, s mennyiből jön ki a magán út? Mert egy-egy konzultáció vagy vizsgálat magán úton nem gond, viszont amiket nézegettem 1 napos sebészet, konzultációk, vizsgálatok úgy számolgattam hogy 2-300 ezer min., na ezt azért kihagynám, ha nem feltétlenül szükséges.


Előre is köszönöm a véleményeket és tapasztalatokat.



 

  1. 2016. augusztus 19. 07:495.

    Igazad van tényleg nagy a választék dokit illetően, már már a bőség zavara. Ez a magánorvos adott volt, a párom jár hozzá a gerincével és tényleg jó...

    előzmény:
    huncut (4)
    2016-08-18  17:10
  2. 2016. augusztus 18. 17:104.

    Budapesti vagyok, itt tudok ajánlani orvost az általam felvázolt helyzetre. Akkor adva van, hogy ha nem akarsz több százezret kifizetni akkor csak a tb-s orvoshoz mehetsz. Dunát lehet rekeszteni egyébként a magánrendeléseken található orvosokból, akik állami kórházban műtenek. De igazad van, nekem is volt szerencsém magánrendelésen magánklinikán műtő dokihoz. Hát mit mondjak.....nagy neve van, mégsem őt választom a jövőben. Írj privátot ha érdekel a budapesti orvos.

    előzmény:
    *angyalka* (3)
    2016-08-18  15:03
  3. 2016. augusztus 18. 15:033.

    Az általad felvázolt felállás lenne a legjobb. Téged ki műtőt? (megírhatod privátban is). Ha minden igaz a magánorvos, akihez bejelentkeztem, csak magán úton rendel és magán kórházban műt. Az sztk-s orvos, ha jól láttam műt is, s már olvastam róla jót is. 


     


    Köszi, hogy írtál.  


     

    előzmény:
    huncut (2)
    2016-08-18  14:04
  4. 2016. augusztus 18. 14:042.

    Jól teszed, hogy nem halogatod, a vándorló porcdarab ha nem is ékelődik be de károkat okoz a térdben. A cysta azért van, mert nincs rendben a térded, ez nem egy önálló betegség.


    Nem kérdés, hogy artroszkópiával fognak műteni, 1 napos sebészet keretében. Én magánrendelésre jártam orvoshoz, de sztk alapon műtött, mert minden orvosnak van kórházi háttere. 1 hónapot vártam erre a kisműtétre, aztán félévet a nagyobbra. Az sztk-s orvos ha nem sebész tovább fog küldeni ortopédsebészhez, tehát már itt veszítesz időt. A legjobb lenne azonnal ortopédsebészhez menned magánrendelésre, ahol azért normálisabban foglalkoznak az emberrel. Tapasztalat.

    előzmény:
    *angyalka* (1)
    2016-08-18  11:56

Címlap

top