Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Terhesség autoimmun betegs

editkacso
Létrehozva: 2016. augusztus 5. 13:04

Sziasztok ! 





Két hónapja derült ki, hogy autoimmun beteg vagyok- SLE. Azelőtt soha nem voltam beteges, náthás is alig. Márc.8 án 23 hetes kismama voltam, amikor kiderült hogy meghalr a babám. Neg kellett szülnöm, borzasztó trauma volt számomra. Mivel az állapotom nem javult, sőt romlott: kus izületeim begyulladtak, fájtak. Nyirokcsomók a nyakamon begyulladtak, a vérképem rossz volt..szóval a sik vizsgálgatás eredménye: Lupus. Azt nem tzdták megmondani hogy a baba azért hakt meg, mert van ez a betegség, vagy épp a betegség azért került felszínre mert vt a terhesség... Annyi derült ki a boncolási jegyzőkönyvböl hogy több trombus is volt a méhlepényben- a következő terhesség alatt vérhigitót kell majd kapnom..na és itt a csavar: mikor lesz következő terhesség ? Mert hogy az első baba is lombik által fogant, az is második beültetés. Az immunológusom lombikot egyáltalan nem javasol, nert a sok hirmon fellobanthaja a betegséget. Csak akkor hogyan ? 37 vagyok, nem nagyon lehet halogatni.. Így is azt mondta jó esetben is év vége vfelé probalkozhatunk. 





Most szedem a gyogyszereket,viszonylag tünetmentes vagyok, csak néha fáj itt- ott..de én már azt is utálom hogy ennyi gyógyszert kell szedni.





Írjatok akinek bármilyen rapasztalata van akár a betegséggel, terhességgel kapcsilatban vagy aki autoimmunnal vágott bele a lombik programba.

Címlap

top