Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyerek hüvelyi fertőzése

zotozso
Létrehozva: 2016. július 15. 22:14

GyermekNőgyógyászt keresek Budapesten, sztk alapon nem nagyon vannak, Péterfyben megszűnt, csak a Heim Pált hozza az internet. 


4 éves lányomnál visszatérő  csípő pisilés, piros hüvelynyílás, viszketés van, korábban már tenyésztés alapján kaptunk krémet is, hallottam róla hogy létezik hülvely immunerősítő szer.


Nagyon figyelünk a tisztálkodásra, a helyes irányú törlésre wc-zés után, mégis újra probléma.


Akinél voltunk, nem akarok visszamenni mert "jaj anyuka igy kell kinézzen egy gyerek punci! " mondattal elhajtott sok pénzért, majd négy nap múlva visszamentem hogy a gyerek panaszolja hogy viszket, akkor levettek kenetet ráírva a papírra hogy a szülő kifejezett kérésére, ki is tenyésztették a streptococus pyogenest amire csak penicilin szájon át bevevős készítmény hatásos, szóval nem a kedves szülő volt mégsem a hülye hogy nem igy kell kinéznie a gyerek puncijának.


Jó, kedves orvost keresek aki elhiszi amit a szülő panaszol és nem hajt el.


Köszönöm előre is!

  1. 2016. július 21. 16:027.

    Miért nem adsz nekik "menetfelszerelést"?


    Alig szoktak hülyének nézni, mikor a lányaimmal (11 és 7 évesek) vécére indulok. A dm-ben kapható fertőtlenítő kendővel lepucolom az ülőkét (optimális esetben nem kell előtte külön vizeletteleníteni is), utána jöhet a papírülőke, majd a gyerek. Általában ha az egyiknek kell, viszem a másikat is, hogy ne kelljen negyedóra múlva ismételni az egész procedúrát.


    Ha mennek valahova, mindig csomagolok nekik bőven ezekből. A nagyobbik kölök szerencsére ügyel rá, hogy ne üljön le akármire (sajnos elmondása szerint iszonyatos állapotban vannak a mellékhelyiségek), de a kicsinél mindig félek, hogy gond lesz szeptembertől az iskolában, mert ha nincs összepisilve az ülőke, akkor csont nélkül leteszi a hátsóját, elfelejti még, hogy takarítani kéne.

    előzmény:
    galile (4)
    2016-07-16  05:57
  2. 2016. július 16. 08:536.

    Sziasztok, köszi a válaszokat.


    Pont most jöttünk haza nyaralásból, és kb öt fürdőruhával mentünk:) Egyszer sem engedtem meztelenül a homokba vízbe, de hát  a Balaton azon része kifejezetten pancsolónak van kialakítva és bizony volt hogy kakaszagot éreztem, nem részletezem mitől lehetett:(


    A doki amúgy nő volt, és van lánya, kedvesnek kedves volt, csak nem akarta látni ami miatt mentem, talán valóban éppen nem is lehetett mert már addigra kentem neki gentamicinnel és a nagy pirosság eltűnt, de ettől még vehetett volna kenetet, mert a krémezés után is lám másodjára csak kitenyészett a baci.


    Amúgy nálunk nincs közös fürdőzés sem, sőt, a kádba is csak nagyon ritkán van pancsolás, akkor is jól kimosott kádban (vízspórolás van lévén három gyerek két felnött vagyunk:))))) és igencsak megugrott a vízfogyasztásunk és számlánk mióta nagycsalád lettünk) 


    Közösségbe járnak és legelőszőr onnan kapta el, sőt, ami durva, hogy fiútestvére is elkapott valami klasszat amit a harmadik orvos tudott csak megmondani hogy mi is az… 


    Szóval  ebben már otthon vagyok a témában hogy kiskorban is vannak nyavaják, csak a jó orvost keresem. Urológus pl csak a Heim Pálban van gyerekeknek, és hát tapasztalatom szerint nincsenek a toppon, hogy félrekezelték a gyereket, majd átirányítottak más területre hogy hát ők nem tudják mi az a fütyin…. 


    szörnyű állapotok az eüben gyerekfornton:(


    IS.


    Azért  ha nevet tud valaki akit ajánl, azt megköszööm.


     

    előzmény:
    galile (4)
    2016-07-16  05:57
  3. 2016. július 16. 08:275.

    Azt tudom javasolni, amit Lédienn. Kérdezd meg esetleg a saját nőgyógyászodat, hogy hajlandó lenne-e a  kislányodat megnézni. A mi városunkban pl nincs külön gyereknőgyógyász, egy egyébként "normál" nőgyógyit szoktak ugrasztani kislányokhoz, a  kórházban emberileg ő a  legkedevesebb, vsz. ezért ő a  "kiszemelt".

    előzmény:
    zotozso (1)
    2016-07-15  22:14
  4. 2016. július 16. 05:574.

    Szia,


    a gyógyteák, c-vitamin, ülőfürdő -sósan, gyógynövényesen-mind nagyon jó, van olyan fokhagyma kapszula, amit gyerek is szedhet, ez utóbbi a leghatásosabb szerintem, ha a visszatérő gyulladásból akar valaki kikeveredni...(Az a baj, a gyulladás miatt szedett antibiotikum legyengít, könnyen lesz belőle gombás fertőzés, és viszont..)..meg ami még jó, hogy van szájon át szedhető hüvelyflóra erősítő vitamin. A nevét már nem tudom, de gyereknek is adható volt.


    Kislányom két-három évesen kapott el strandon fertőzést, amikor én naív, és előtte csak fiúgyerekes anyuka, amikor elfogytak a váltó-fürdőbugyik, nem akartam vizesben legyen,amíg megszáradt, engedtem játszani a homokozóban...Na utána sok fürdőruhával jártunk csak....


    A négy éves kor a legrosszabb, mert esélye sincs szegénykének egyedül úgy pisilni nyilvános helyen, hogy ne érjen a wc-hez, de már elég nagy ahhoz, hogy időnként kerüljön ilyen helyzetbe...Még a 11 évesemnek sem sikerül mindig, mert magasak hozzá képest a wc-k.  :(((

    előzmény:
    zotozso (1)
    2016-07-15  22:14
  5. 2016. július 16. 02:363.

    Szia!


    Sajnálom,de egy nagyon hülye dokival találkoztatok.


    Kérdezd meg a saját nőgyógyászod,hogy melyik kollégáját tudja nektek ajánlani,aki gyerekekkel is foglalkozik,ill. ő ismer-e gyereknőgyógyász kollégát.


    Felnőtteket gyógyító nőgyógyászok is simán tudnak kicsi lányokat is gyógyítani,csak másképp kell kislányokkal foglalkozni,beszélni,de orvosilag u. azt tudják,mint a gyereknőgyógyász kollégáik.


    Tudnám még ajánlani,hogy keress egy női nőgyógyászt. Ha szerencséd van,akkor neki is van már gyereke,esetleg lánya is. Általában kedvesebbek,megértőbbek,türelmesebbek tudnak lenni a kicsi gyerekekkel is.


    De megkérdezheted a gyerekorvost is,hogy hol van a közeletekben gyereknőgyógyászat!


    Amúgy sok kislánynak vannak hasonló problémáik,mert ők is megkapják pl. strandon,vízben,gyerekmedencében a fertőzéseket,meg nyáron,ha homokoznak és pl. homokos,piszkos kézzel valamiért oda nyúlnak,vagy "doktorost,papás-mamást" játszanak. Oviban sem biztos,hogy minden nap lefertőtlenítik a kis vécék ülőkéit,amit lepisiltek,lekakiltak. Gyakran látni csöpp kislányokat strandon is meztelenül,bugyi nélkül rohangálni és ők bárhova le is ülnek. 


    De azok a kicsik is kaphatnak ilyen gyulladást,akik együtt fürdenek kádban a felnőttekkel! Csak ezekről ritkán beszélnek az anyák és sokszor észre sem veszik ill. nem tulajdonítanak jelentőséget (sajnos) egy kis pirosságnak,ha kis váladékozást látnak,vagy bugyin foltot. Ha a kicsi gyerek gyakran oda nyúl,mert fáj,vagy viszket,max. rászólnak. 


    Amíg nem tudtok orvoshoz menni,kamillás ülőfürdő is enyhíti  panaszt!


    Az ilyen kicsi lányoknak még nincs stabil hüvelyflórájuk,ami véd a fertőzésektől. Általában el sem hiszik az emberek,nincs benne a köztudatban,hogy bizony ilyen kicsi korban a kislányok is kaphatnak hüvelyi fertőzéseket és azok a nagyobb lánykák is,akik (még) nem szexelnek.


    Szóval ne aggódj,nem csak nektek van ilyen gondotok! 

    előzmény:
    zotozso (1)
    2016-07-15  22:14
  6. 2016. július 15. 22:512.

    Amíg nem juttok orvoshoz, itass vele cickafark és körömvirág teát, kis kamillával, hogy kellemesebb legyen az íze.


    Alkalmanként csak 1-2 kortyot, aztán vizet, amikor szomjas.


    Van alkoholmentesen is már grapefruitmag olaj, azt sima másik teában pár cseppet, naponta háromszor.


    Jó lenne az okot megtalálni, ami kiváltja, ebben azt gondolom, az oroszlánszerep rád vár.


    Ha otthon van még, azért, ha közösségbe jár, azért.


    Kívánom, mielőbb jussatok gyógyult eredményre!


     

    előzmény:
    zotozso (1)
    2016-07-15  22:14

Címlap

top