Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyökercsucs rezekcio

normalize
Létrehozva: 2016. július 12. 09:45

Sziasztok


Felső metszofogam gyokerkezelték. Igen am de amikor 1 het utan az ideiglenes tomest megkaptam ismet begyulladt es igen erzekeny lett kocogtatsra is es ismet fajt. Most kiszedte az ideiglenes tomest es ismet nyitva hagyta. Azt javasolta csinaljunk gyokercsucs rezekciot. De en nem hiszek mar benne h javulna csak szenvednék rá. Aztan kitudja hanyszor kellene még megcsinalni. Arra jutottam kihuzatom es implantatum menne a helyere. Huzas utan mennyi ido mulva kezdhetnenk hozza?


Igaz hogy fajdalmas a mütét (rezekcio) ?, es az implantatum mennyire faj?


Félek..

  1. 2017. február 16. 17:2413.

    http://drlaszlofycsaba.hu/ róla beszéltem :):):):)

    előzmény:
    Orsolyka77 (12)
    2017-02-16  17:20
  2. 2017. február 16. 17:2012.

    Uhh nekem ugyan ez volt a dokinál a kör. Meg is csinálta és azt a kínzást senkinek nem kívánom, ami egy ilyen rezekcióval együtt jár. 

    Én az implantátum mellett döntöttem utána, mert természetesen elhalt a fog a kezelés után és húzni kellett. Lévén, hogy mikor mosolygok látszott, így egyértelmű volt az implantáció. 
    Az implantációra csak jót tudok mondani, bár én Budapesti lakosként Pesten végeztettem el a kezelést, szerintem az ország legjobb és leghelyesebb szájsebészével. 


    Nagyon rendes, és meggyőző volt. Szakmai tekintélyéhez pedig kétség sem fér, mert napra kész blogot vezet amiből egyértelműen átjön, hogy a legmodernebb eszközökkel és kiemelt odafigyeléssel fordul a pácienseihez. 

  3. 2016. július 21. 02:1411.

    Sziasztok


     


    Köszönöm az eddigi válaszotok.


    Akkor azon leszek hogy megmentsem, én azt hittem az implantátum 100% ha befogadja a szervezet, nem az hogy pár év műlva kiesik...ilyet sem hallottam még.


    Következő történt. Röviden előtörténet, egyik nap berobbant az első felső metsző fogam ami már szuvasodott. Halt el a fog. Másnapra nagyon fájt, így még aznap este elmentem egy magán dokihoz, akik kifurta és gyökérkezelte. Nem mondanám alaposnak, inkább essünk túl rajta. Röntgent sem készített. Nyítva hagyta majd elengedett.


    1 hét mulva a fogorvosom röntgenezte, annyit mondott " na hát ezt csak be kell tömni" kiöblítette és betömte ideiglenessel.
    2 napra rá ismét jöttek a tünetek és fájt (magától is).


    Visszamentem, kiszedte nyitva hagyta. Azt mondta ezzel játszhatunk így bármeddig, csináljunk rezekciót.

    Utána megint egy hétig így voltam, ugy voltam vele, érdemes lenne ismét normálisan elvégezni a gyökérkezelést, így elmentem egy másik sztk-s orvoshoz, aki szépen megcsinálta, a tűt addig csavarta fel míg kérdezte "nem fáj e, ha igen szóljak". Addig ment a dolog, míg éreztem a tű hegyét, aztán kipucolta, kireszelte, és letömte, röntgenezte. Ő azt mondta tályog van rajta. (ha jól emlékszem)


    ANnyit mondott most lezárja, megnézzük bírja e a fog ha lezárják. Ha fájna magától, vagy bedagadna az arcom, menjek vissza.


    Nos ez volt Kedden, aznap fájt, de nem elviselhetetlenül, csak "amolyan mikor megsértenek egy sebet érzés", néha, fájdalom nélül de lüktetett a fogam. Pici genyzacskót éreztem a fogam felett ha megnyomkodtam az orcimpám környékén. Viszont nem volt nyomásra kocogtatásra érzékeny a fogam.


    Ma reggelre kutya baja a fogamnak, semmi tünet nem jelentkezett, a csomót sem érzem már az oromnál, talán egy kicsit. Nincs lüktetés, nem érzékeny a fogam, semmi. Namost ez vajon tényleg gyógyulásnak indult? vagy csak a csendes szakasza a gyulladásnak? jó kérdés...én jót érzek vele kapcsolatban :))


    De azért félek hogy ismét berobban majd és nagy kinjaim lesznek.


    Közbe húztak egy fogat ma, jaj.. nekem is sok bajom van a fogaimmal. 1-et még húzni kéne, hátul már nem lesz fogam (felül).


    Egyik, a mostani gyökér kezelt mellett szintén el van szerintem hallva, némi kocogtatásra érzem hogy nem oké, és el is van szineződve, bár az egyelőre tünet mentes.  Remélem így is marad.

    előzmény:
    normalize (1)
    2016-07-12  09:45
  4. 2016. július 14. 15:0410.

    Nem érzéstelenitett eléggé. Mondom, semmit! nem éreztem. S jokora gennyzacsko volt a végén. Mentsétek ami menthetö. És szájsebésznél.  

    előzmény:
    kotkoda13 (9)
    2016-07-14  07:53
  5. 2016. július 14. 07:539.

    Nekem az fájt, mikor a gennygócot kaparta...akkor majd kiestem a székből. 

    előzmény:
    tűzvihar (8)
    2016-07-13  22:10
  6. 2016. július 13. 22:108.

    Én azt hiszem, ez igencsak orvosa válogatja, mármint hogy fáj-nemfáj.
    Én alapjáratban egy hisztis páciens voltam, nálam aki jobban félt, hát -  szóval nincs.
    Becsszó, egyáltalán nem fájt. Ha csak ettől tart az érintett lány, akkor azt mondom, hogy emlitésre sem méltó, max. az injekció kellemetlen.


    Jobbulást az érintetteknek.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118526 (2)
    2016-07-12  17:52
  7. 2016. július 13. 21:597.

    Nem olvastam vissza, de tapasztalatból irom, amit.
    Nekem is a felső elsővel ez volt a gondom. Akkor kell rezekálni, ha gennygóc van a gyökércsúcson.
    A szájsebészeti klinikán dolgozott akkor az orvosom. (még a mult században volt, jó rég). 1 jó adag inj., és semmit nem éreztem, összevarrta utána, majd pár nap mulva kivette a cérnát.
    Eszedbe ne jusson kihuzatni, akinek még vannak panoráma-fogai, az örüljön, mint.... aztán vagy 20 évre rá csapos fog lett, de legalább volt.
    Az a bizonyos inpantátum: ennyi évet nem birna....
    Több ismerősnek van vagy volt!!! mert pár év mulva megette a fém a csontot, és ugrott az egész.
    Szóval kitartás, és keressél (ha mondhatom) egy ismerőst a Mária u-i szájseb. klinikán. (az enyém sajna már rég Szt.Pétert koronázza).

    Persze az egész művelet előtt kaptam antibio-t, s alatta is....

    Gondold át egy öjeg tanácsát, anno mondta férjem: drágám, elköltöttél már egy Trabant árát, ugyhogy marad a BKV.


     


     


     

    előzmény:
    normalize (1)
    2016-07-12  09:45
  8. 2016. július 13. 12:356.

    És ha nem bízol a dokiban, vagy kétségeid vannak, menj el másikhoz is, legalább konzultációra ! 

    előzmény:
    kotkoda13 (5)
    2016-07-13  12:33
  9. 2016. július 13. 12:335.

    Szia, nekem pár éve volt. Fájt. Aztán mégis ki kellett húzni a fogat. Nem implantátumot csináltattam, hanem hidat. (amúgy a doki mondta, hogy implantátum nekem lehet, hogy nem is lett volna jó, mert pont a műtét miatt a csontosodás nem jó, és kidobta volna az implantátumot). 


    A híd se annyira jó....az ínyem szerintem most is gyulladásban van. És tök fura : a kihúzott fogamat még mindig mintha érezném...hogy ott fáj valami.....nem tudom. 


    Annyi bajom van a fogammal, hogy már rengeteg pént ráköltöttem, és nincs megállás. 


    Most úgy érzem, hogy pl. az egyik porcelán koronám mozog picit. Nyilván ez se normális, mehetek megint. 


    Kitartást neked !!! 

    előzmény:
    normalize (1)
    2016-07-12  09:45
  10. Torolt_felhasznalo_118526
    Torolt_felhasznalo_118526
    2016. július 13. 02:234.

    Nem tudom, ha nem bizol a fogorvosodban, esetleg keress fel egy masikat. De a huzas es hidas megoldas az ORULTSEG ha meg lehet menteni egy valodi fogat. Ezt hidd el.... 


     


     

    előzmény:
    normalize (1)
    2016-07-12  09:45
  11. 2016. július 12. 22:223.

    Szia


     


    Az az igazság tartok én ettől a rezekciótól hogy sikeres sem lenne.


    A húzáson gondolkodom. És az implantátum helyett hidas fogpótlás.


    Csak mi van akkor ha az a fog amire rögítik szintén romlani kezd...hm


     


    Mellék kérdés: Az miért lehet:


    Rövid történet: 2 hete nagyon érzékennyé vált a fogam, fájt is, folyamatos erőt elszívó fájdalom. Be volt gyulladva a fog, másnap elmentem gyökérkezelésre és nyitva hagyta. Szépen tünet mentes lett.


    1 hét mulva rakott bele ideiglenes tömést, azonban ennek 3-ik napján ismét éreztem nem oké, kezdett egyre érzékenyebbé válni, és gyulladni, pulzáló érzés stb. Visszamentem, megint kifertőtlenítette valami oldattal, és nyitva hagyta. Most nem érzékeny, de pl ha a nyelvemmel nyomogatom a lukat, akkor fáj ez miért lehet vajon?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_118526 (2)
    2016-07-12  17:52
  12. Torolt_felhasznalo_118526
    Torolt_felhasznalo_118526
    2016. július 12. 17:522.

    Szia,


    Nekem kabe 30 eve csinaltak az egyik elso fogamon a rezekalast.


    A fogam azota is megvan, es meg csak el sem szurkult, mint ahogy akkor mondtak hogy esetleg meg fog a szine valtozni.


    Ha az implantatumot valasztod az is jo mert kapsz egy ugyanolyan fogat mint a mostani, de ha az olcsobbik es sajat verziot valasztod szerintem nem fogsz csalodni abban sem.


    A rezekalas akkoriban nagyon fajdalmas volt, a 90-es evek elejen meg nagyon gyerekcipoben jart a modern fogaszat Magyarorszagon, most mar mas a helyzet. Ha lehet altatast vagy legalabb boditast kerj hozza mert amugy kegyetlen.


     


     

    előzmény:
    normalize (1)
    2016-07-12  09:45

Címlap

top