Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Rák, rák...

Torolt_felhasznalo_412193
Torolt_felhasznalo_412193
Létrehozva: 2016. július 10. 14:58

Egy újabb kori mondás szerint kétféle ember van: aki szenved a fenti kórban, és aki még nem szenved.


Nemrégen láttam Dr. Boros László professzor előadását a You Tube-on, aki a kaliforniai Rákkutató Intézet főmunkatársa. A rák okaira vonatkozó kutatások abból indultak ki, hogy az abházok, tibetiek, és más magas hegységekben élő emberek nyelvében nincs kifejezés a rákmegbetegedésre. Az emberek azokon a vidékeken 100-120 évig élnek, főként persze teljesen természetes körülmények között. Rákos halálozás még elvétve sem fordul elő.


A sivatagban élő állatok szintén nem lehetnek rákosak, még mesterségesen sem lehet előidézni a megbetegedést. Ha egy sivatagi kígyóba beültetnek egy rákos sejtcsoportot, az azonnal elhal. Ezek az állatok nem fogyasztanak vizet - ott nincs is - hanem a szervezetük a zsákmány zsírjának lebontásával jut vízhez. 


Az ok: a magasabb hegyekben a súlyosabb, deutérium tartalmú víz a völgyekben csapódik ki - a professzor szerint - és az ott élők csak deutériumban  szegényebb vizet isznak. A sivatagi állatok pedig színtiszta deutériummentes vizet állítanak elő.


/Aki tanulmányaiból már kevésbé emlékszik a deutériumra, emlékeztetem, hogy a hidrogén nehezebb izotópjának atommagja egy protonból, és egy neutronból áll. A plusz neutron kémiailag nemigen okoz változást, de a nehézvíz fajsúlya  emiatt nagyobb/


Ez pedig a madarak és az emlősök szervezetében a fehérjeláncok előállításakor gondot okoz. A sejt osztódásakor a hosszabb szénláncok degenerált - rákos - sejtek képződését eredményezheti.


Bár a szervezet igyekszik a degenerált sejteket kiszűrni, nagyon sok múlik ezek teljesítőképességén. A sok szénhidrátféleség, a kemikáliák savasítják a szervezetet,  a mitokondriumok  - ezek a sejtszervecskék - deutérium kiszűrő képessége csökken.


Ha tehát olyan ivóvizet fogyasztunk - fejtegeti a professzor - ami deutérium szegény, a rákos megbetegedések számát csökkenthetjük. Néhány esetről az előadásban szó is esett: egy áttétes tüdőrákot például sikerült a kúrával visszafejleszteni. 


A normál ivóvíz 150 ppm deutériumot tartalmaz. A kereskedelemben 125, 100, és 85 ppm-et tartalmazó deutérium szegény víz kapható, csillagászati áron. /A ppm egymillió egységhez viszonyított részt jelent./ A deutérium-szegényítést házilag is el lehet végezni, az ivóvíz desztillálásával.


A zöldház.hu az ehhez szükséges tudnivalókat írja le, és további eseteket is közöl. /Volt, aki a rákbeteg kutyáját ilyen módszerrel mentette meg - az állatorvosok előzőleg már lemondtak az állatról/


/A karakterek sajnos elfogytak./


 

  1. 2016. július 15. 13:4818.

    Nos ha jól értelmeztem a "kérdőívet", az a lényeg, hogy küldjük el az e-mail címünket, ahová el tudjátok küldeni az "eszközt".  Nincs eszköz, felesleges: ha valaki unja, hogy dohányzik, akármennyit és akármióta, az ne gyújtson rá a következő cigire.  Ennyi.

    előzmény:
    TóthTibor (17)
    2016-07-15  11:46
  2. 2016. július 15. 11:4617.

    Kedves mindenki, egy kutató csoportban dolgozunk elsősorban annak érdekében, hogy megértsük a dohányzás mélyebb okait. Szeretném a segítségeteket kérni egy kérdőív kitöltésében, ami innen érhető el: https://newrosparks.typeform.com/to/fl0xYM

  3. Torolt_felhasznalo_785782
    Torolt_felhasznalo_785782
    2016. július 13. 10:4816.

    Miért a tibetiek és a sivatag a példa? Ráadásul elég nyakatekert és csúsztatott a logikája.


    Ha ez a deutériummentes víz gyógyítja a rákot, akkor lehetne említeni  a hazai gyógyult betegeket is számolatlanul, gondolom. De nem nagyon tolonganak. Szóval parasztvakítás.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412193 (1)
    2016-07-10  14:58
  4. 2016. július 13. 10:0715.

    Lehet, hogy más az ivóvizük, de a lényeg nem abban van.


    Egy tibeti szerzetes stresszmentesen él. Nem aggódik, hogy holnap nem lesz mit ennie, sem azért, hogy a 20 milliós kocsiját feltörik, de még olyanról sem hallott talán, hogy a metró becsukja az ajtót az orra előtt és most "itt a világ vége". Nem eszik gyorsfagyasztott pizzát, nem dohányzik, stb. És ennek kiegészítéseként valószínűleg tényleg valamelyest más összetételű ivóvizet iszik.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412193 (1)
    2016-07-10  14:58
  5. 2016. július 11. 17:5314.

    Nekem is elegem van ebből a sok netes hülyeségből. Sajnos rengeteg szenny kering, egyre több. Ahogyan egyre több a megmondóember is, aki mindent tud, a "tudását" teljes egészében az internetből merítve. Te meg tudatlan vagy ha bízol az orvosaidban és nem dőlsz be mindennek, amit olvasol és nem veszed meg az éppen trendi cuccokat. Ez nem csak erre a témára igaz, mindenre. A szoptatástól kezdve a hajfestésen át a táplálkozásig tényleg mindenre. Azért abba is bele kellene gondolni, hogy a megtévesztés mellett ez egyenesen veszélyes, főleg ha betegségekről van szó. Nagyon sok embernek nincs meg egy minimális háttértudása sem ahhoz, hogy ezekbe az áltudományos dolgokba belegondoljon. A legundorítóbb fogások a betegségekkel kapcsolatosak, ahogyan etetni próbálják a betegeket és családjaikat, hatalmas pénzeket lehúzva róluk. Ocsmány. A rákban a genetikának is nagy szerepe van, de legalábbis olyan tényezőknek, amiket befolyásolni nem tudunk. Elég bajuk van azoknak az embereknek az ilyen áltudományos hülyeségek nélkül is.


    Mindenki élje az életét ahogyan neki jó, ha meg egészségügyi kérdés merül fel, kérjen ki akár több orvosi véleményt is. Interneten nem szabad olvasni. Sosem tudhatod, hogy a másiknak miért az volt jó, ami... Nem beszélve az internet hitelességéről, ami kb. 0.

  6. Torolt_felhasznalo_189001
    Torolt_felhasznalo_189001
    2016. július 11. 16:5413.

    Ha jol latom kitorolte magat.... : megfutamodott

    előzmény:
    antironia (12)
    2016-07-10  22:48
  7. 2016. július 10. 22:4812.

    Mindazonáltal...


     


    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0400037. ESC


     


    .....jelölése, megjelenítése és reklámozása során tilos a terméknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.


     


     


    Tehát törvénysértő a reklámozása, azonnal töröltesd a topikot, te sunyi TI!


     


  8. 2016. július 10. 22:3911.

    Örömmel látom, hogy jócskán helyretettétek a TI-t.


     


    Elképesztő, hogy valaki ennyire ostoba legyen!


     


     

  9. 2016. július 10. 17:4010.

    Nem kell ekkora feneket keríteni a témának, az a bizonyos deutérium - emlékezetem szerint - a víz hűtésekor a víz felszínére gyülekezik, s elkezdjük leszedni a kipillédzett deutériumot. Ennyi. Gusztustalan, hogy mindenki a rákosokból akar pénzt csinálni. Egyébként nincs ilyen szállóige, hogy aki rákos meg aki még nem... Nem kell összekeverni az európai körülmények között született és egészségileg lepukkant szervezet működését egészen más kontinens, más evési kultúrához szokott emberekével. Itt is megvannak a megfelelő terápiák a megelőzéshez való gyógynövények (mondom megelőzéshez), itt helyben is lehetne elég agya az embereknek, hogy mivel ne ölje a testét. Ha itt helyben valaki felelőtlen, kár már a bolygó más részeire kacsintgatni és sóvárogni, hogy a sárgabarack magjától kezdve az áldottisten-bütyke-magjának-oljaáig miminden gyógyítja a rákot.


    A deutérium mentes víz már három-négy éve lejárt "lemez", olvasgasd a fészbukot, ott minden héten van egy okosotojás, aki megmondja, éppen mi a rák ellenszere. És mindig van egy záptojás, aki nagy pofával szidja az orvosokat, akik nem tudnak semmit a rákgyógyításról.


    S mielőtt valaki osztaná az észt, pökhendi stílusomról, megnyugtatom, nem kívülről ismerem a témát.

  10. Torolt_felhasznalo_569017
    Torolt_felhasznalo_569017
    2016. július 10. 17:369.

    A professzornal pont megrendelheto a deuteriumszegeny viz is, gondolom.


    Tobb, mint etikatlan, amit irsz. A rak igen osszetett betegseg, genetikai, eletmodbeli es psziches tenyezokkal. Van, aki legyozi, mert nagyon akar gyogyulni, masok meg nem. Olyanok sem sokszor, akik nagyon akarnak gyogyulni es korlatlan anyagi feltetelekkel rendelkeznek a legjobb gyogymodokat engedhetik meg maguknak. 


    Es nem, nem lehet attetet semmilyen viz fogyasztasaval visszaforditani. Rakbeteg kutya....jaj.


    A tibeti peldad meg talan csak annyi, hogy kevesebb a stressztenyezo, kevesebb a rakos megbetegedes is. Tovabba ahol nincs semmilyen diagnosztikai lehetoseg, ott fel sem ismerik a betegseget.


    Nagyon-nagyon karos, amit csinalsz most, pedig amugy jo hszeid vannak. Remelem, magad sem hiszed el ezt a tomeny butasagot.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412193 (1)
    2016-07-10  14:58
  11. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2016. július 10. 17:358.

    Igen, emlékszem rá.Nem tudtam hogy meghaltt


    Esélyt sem adott magának az életben maradásra, ezek szerint. Ezek szerint ő is inkább a kuruzslóknak és a nagyokos "kibiceknek" lett az áldozata.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_176902 (3)
    2016-07-10  16:13
  12. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2016. július 10. 17:327.

    Nagyszerű! Már megint olyan témában okoskodsz villanyszerelő létedre amit még az orvosok is vitatnak


    A hozzászólásaidat és topikindítóidat olvasva mindig a mondás jut eszembe:fiatalság bolondság, öregség hülyeség.


     


    Olvasd el a linket.Tibetben is vannak rákbetegek.


     


    http://www.life.hu/kult/20160215-miklos-adam-magyar-rende zo-a-tibeti-gyogyaszat-paradicsomaban-forgatott-filmet.html


     


     


    Elég legyen a félreinformálásból állítsd le magad!!!!!!!!!!!!!!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412193 (1)
    2016-07-10  14:58
  13. 2016. július 10. 17:006.

    Láttál te már -személyesen, nem képen!- tibetieket? Hát tudod nem úgy néztek ki, mint akik teljesen egészségesek...Egész pontosan olyanok voltak, tisztaságra,kilóra, köhögésre, cigire stb való tekintettel, mint egy bizonyos népcsoport itthon, de közülük is a legszegényebbek, putriban élők.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412193 (1)
    2016-07-10  14:58
  14. Torolt_felhasznalo_189001
    Torolt_felhasznalo_189001
    2016. július 10. 16:305.

    Azt irod, nem ismerik a rakot Tibetben ?


    De akkor mi a feszkesnek mondanak Neked ellent ?
    En itt azt olvasom , tibeti! Hivatalos! , hogy pl 1998-2001 kozott  638 rakbetegen kiserleteztek  azt , hogy mivel tudnak /a hagyomanyos tibeti gyogyitasbol/ konnyiteni stadiumtol fuggoen , a rakbetegseg  elviseleset ...
    Mindjart meg is keresem az eredmenyeket...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412193 (1)
    2016-07-10  14:58
  15. Torolt_felhasznalo_189001
    Torolt_felhasznalo_189001
    2016. július 10. 16:194.

    Es meg egy kis olvasnivalo  a hires Boros ur es tarsai uzleterol


    A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft-t 1992-ben dr. Somlyai Gábor és 10 magyar magánszemély alapította, hogy egy új, szabadalmaztatott eljárás, a deutérium-megvonás alapján gyógyszert és fogyasztói termékeket
    fejlesszen, elsődlegesen a daganatos betegségek gyógyítására és megelőzésére. A deutérium, amely a hidrogén egyik stabil izotópja (atommagjában a protonon kívül egy neutron is található, azaz nehezebb, mint a "rendes" hidrogén), a természetben, így a vízmolekulákban is megtalálható néhány ezrelékes arányban. A deutériumban szegény víz fejlesztéséhez, gyártásához az a feltételezés vezetett, amely szerint (erősen leegyszerűsítve) az ilyen víz nem jó a rákos sejteknek: deutériummegvonással meg lehet zavarni a daganatsejtek anyagcseréjét, ami pusztulásukat eredményezi. Az ezzel kapcsolatos preklinikai (tehát nem emberen végzett) vizsgálatokat bizonyítékként kezelőknek csak annyit: sajnos, a lombikban, állatokon daganatellenesnek tűnő anyagoknak csak igen kis töredéke válik emberen is hatásos gyógyszerré...

  16. Torolt_felhasznalo_189001
    Torolt_felhasznalo_189001
    2016. július 10. 16:133.

    A deutérium-szegényítést házilag is el lehet végezni, az ivóvíz desztillálásával.


    Emlekezzunk az Öreg nevu nickre....


    Pontosan az altalad dicsert "zoldhaz.hu"-bol szedte a marhasagokat, amik miatt elhalalozott.... ---> lasd hozzaszolasat, a "desztillaltviz" topikjaban....
    Rakkal kezeltek...
    Hirtelenjeben  leallt a kezelessel...mert felhivtak figyelmet  a desztillaltviz csodaerejere ...
    Az Öreg itt hirdette nehany honapig, mindenutt , hogy milyen csodasan sikerul neki a desztillalt viz... aztan osszel hianyzott es utananeztem...
    Mindenhol meselte, hogy versenyszeruen pecazott es hogy hol volt halör : szegeny ÖReg bizony elhalalozott .
    Mar nem pecazik, mar nem O a halör...
    Szoval aki desztillalt vizzel akarja kezelni a rakjat , mert a Tudos Bagoly nevu eszetlen ezt hirdeti , annak 6 honapja van hatra...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412193 (1)
    2016-07-10  14:58
  17. Torolt_felhasznalo_189001
    Torolt_felhasznalo_189001
    2016. július 10. 15:502.

    Csak egyszer porul ne jarj a sok okoskodastol....


    Csodaviz nem letezik, sajnos.
    30 milliora lettek buntetve , mert betegekben remenyt keltettek, es a csodavizet literjet kb 1400 ft ert vesztegettek....


    A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. több mint 20 éve áll a deutériummegvonás kutatásának élén, a dr. Somlyai Gábor biológus tudományos felfedezésére épülő módszer a jelenlegi onkológiai eljárásoknál hatékonyabb, új típusú daganatellenes gyógyszer kifejlesztését teszi lehetővé a közeljövőben.  Az eljárás hatásmechanizmusának pontos felderítésére dr. Somlyai Gábor és Boros G. László, a Kalifornia Egyetem (UCLA, Los Angeles) professzora tudományos együttműködés keretében vizsgálja a deutériummegvonás hatását a daganatos sejtek anyagcsere-folyamataira.


     


    30 milliós büntetés a rákgyógyító csodavíz miatt

    A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 30 millió forint bírságot szabott ki a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft.-re (HYD), mivel a cég megalapozatlan gyógyhatást tulajdonított Preventa ivóvizeinek. A versenyhivatal megállapította: a HYD kommunikációjában jogsértő módon tulajdonított a Preventa termékeknek betegségmegelőző, gyógyító hatást. A GVH egyben megtiltotta a jogsértő magatartás további folytatását.


    A GVH tájékoztatása szerint a cég kommunikációs tevékenysége során több esetben a Preventa termékek megnevezése nélkül ismertette a deutériumcsökkentés gyógyhatásait, illetve a csökkentett deutériumot tartalmazó termékeknek betegség megelőzésére, gyógyítására vagy kezelésére vonatkozó tulajdonságait. A GVH tájékoztatása szerint a HYD tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot alapozott meg azzal, hogy az érintett fogyasztók számára világossá vált: objektív kapcsolat van a Preventa vizek és a deutériumcsökkentés között.


    A közlemény szerint a Preventa ivóvizek nem minősülnek sem természetes ásványvíznek, sem különleges táplálkozási célú élelmiszernek. A HYD többször kezdeményezte, hogy az Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) törzskönyvezze és engedélyezze a csökkentett deutériumtartalmú vízkészítmények forgalomba hozatalát, de ezt a GYEMSZI-OGYI elutasította.


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_412193 (1)
    2016-07-10  14:58

Címlap

top