Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Abnormalis menstruacio

LDG
LDG
Létrehozva: 2016. január 26. 15:53

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy ilyennel hozakodom fel igy teljesen ujkent, de annyira el vagyok keserve, hogy gondoltam, talan valaki tud valamit tanacsolni. Tobb orvosnal jartam azzal, hogy nagyon eros gorcseim vannak menstruaciokor a jobb oldalamon es a jobb combomban, de egyik sem vett komolyan. Sosem kaptam semmilyen valaszt, hogy szerintuk ez mitol lehet vagy mit tudnek tenni, hogy jobb legyen, de konkretan nem tudok menni a menstruaciom elso napjan. Semmilyen nogyogyaszati problemat nem talaltak azon kivul, hogy par eve PCOS-t diagnosztizaltak nalam, tehat vannak ezek a policisztak a petefeszkemben, de egyebkent mindig is volt minden honapban menstruaciom, de ahogy tapasztalom, bizonyos szempontbol eleg abnormalisan zajlik ez le nalam. Nem tudom, hogy ennek a PCOS-nek van-e koze ehhez a borzalmas fajdalomhoz vagy teljesen masrol lehet szo, de annyira rosszul esik, hogy erre az orvosok max. szettarjak a kezuket es elintezik annyival, hogy mindenki mas, en ilyen alkat vagyok. Probalok egeszsegesen elni, ugy taplalkozni, hogy az a legjobb legyen, tehat az etkezesem valtozasai nem befolyasoljak, ebben biztos vagyok. Elmentem termeszetgyogyaszhoz is, de o sem tudott ra semmit mondani. 30 eves vagyok es 12 eves korom ota ez igy van. Igy probaltam elfogadni, de mar nagyon nehezen birom. Amig az iskolabol ki-kiirt az orvos 1 napra, ha annyira rosszul voltam, mert nem tudtam menni sem, addig a munkabol mar nem lehet kimaradni es tenni kell, mintha semmi nem lenne, kozben alig elek. Sem lusta, sem erzekeny nem vagyok. Nem is jarkalok semmivel az orvoshoz, de nem tudom, hogy igy mi lesz. Ugy erzem, hogy nem veszik az orvosok komolyan, hogy ez egy tizes skalan 9-es erossegu fajdalom. A kisfiam szuletese utan 1 evig ez a fajdalom abszolut nem volt jelen, szinte teljesen fajdalommentesek voltak a ciklusaim akkor. Utana megint elkezdodott ez a nyuglodes, tehat lennie kell valami oknak emogott. Kerem, hogy aki tud valamit javasolni, irjon! Koszonom!





 

  1. 2016. január 28. 12:347.

    Manuális vizsgálattal és ultrahanggal nem lehet endometriózist diagnosztizálni. Ultrahanggal max. a csokiciszta látszik. Az endometriózis gyanú miatt javasolta az orvosod a laparoszkópiát, és szerintem igaza volt! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567724 (4)
    2016-01-26  21:09
  2. 2016. január 28. 12:306.

    Szerintem endometriózisra utalnak a tüneteid! Olyan orvos kell, aki nem zárkózik el a laparoszkópiától, mivel csak azzal lehet megbízhatóan diagnosztizálni és ha olyan helyen van, akkor azonnal el is tudják távolítani.


     

    előzmény:
    LDG (1)
    2016-01-26  15:53
  3. 2016. január 27. 11:375.

    Egyetértek,hogy alkati dolog,bár én hallottam olyan orvosi véleményt,hogy akinek nem 28-30 naponta jön meg,én nem 4-5 napig tart,elviselhető kellemetlenségekkel az nem normális.


    Lehet tényleg nem,de mit tudunk tenni.


    Nekem tini korom óta 35-40 napra jön meg a menstruációm,nagyon sok orvosnál voltak az elmúlt jópár év alatt,semmi eredménnyel.


    Voltam többször laboron,ultrahangon,belgyógyászaton stb,nem találtak szerencsére semmit.


    Rendszeresen kb.minden 4-5.menstruációm nagyon erős,fájdalmas,habár magas a fájdalomküszöböm,sokszor kell gyógyszer is.


    Volt,fél év amikor jártam akupunktúrára az segített sokat,de ahogy abbahagytam rá kb 2 hónapra ismét előjöttek a panaszok.Van,aki nem hiszi benne,én igen,mert férjem gerincfájdalmának is nagyon jó volt.


    Úgyhogy én beletörődtem,hogy nem 28 napos,nem mindig fájdalmatlan.


    Lehet tényleg kellene még egy nagyon jó orvos(pl.Róbert Klinika-dr.Fülöp István),akinek kifejezetten ezek a "bonyolultabb" esetek a szakterületei.


    Drukkolok!


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_567724 (4)
    2016-01-26  21:09
  4. Torolt_felhasznalo_567724
    Torolt_felhasznalo_567724
    2016. január 26. 21:094.

    Szia!


    Szerintem ez tényleg alkati vagy örökletes dolog. Én az idén leszek 40 éves és már a legeleje óta iszonyatos kínokat élek át, anyukám azt szoktam mondani, ő ilyen fájdalmakkal gyereket szült. Többször el is ájultam már emiatt. Orvostól orvosig jártam, széttárták a kezüket az orvosok azt mondták, idézem "Ez ilyen" és ezzel le volt tudva a dolog. Aztán egyszer elmentem ismét egy szokásos éves vizsgálatra, akkor az orvos jól megijesztett, hogy valószínűleg endometriózisom van és egyből azt mondta hogy műteni kell és hogy ezért vannak a nagy görcsök. Persze én ebben nem hittem, mert elég sokat jártam ezzel a problémával orvoshoz, több orvos is látott, csak megmondták volna hogy endometriózis. Persze ez az orvos is kb. két perces tapintásos vizsgálat után állapította meg, mondanom sem kell ennél az orvosnál is többször jártam már előtte, akkor miért nem érzett ilyet. Na de a lényeg. Szóval éreztem én hogy ez valószínűleg nem így van, ezért kerestem egy nagyon nagyon jó női magán nőgyógyászt, akinek elmondtam ezt a tortúrát, és csinált egy hüvelyi ultrahang vizsgálatot, közel egy órán keresztül vizsgált, szinte mm-ről mm-re átvizsgált, azt mondta semmi bajom nincs, endometriózisnak nyoma sincs. Kaptam egy barátcserjét tartalmazó gyógyszert, amit állandóan szednem kell, ezáltam könnyebbek ezek a napok. Nem szűnt meg, de elviselhetővé vált (már amikor). Amit tanácsolni tudok, hogy tényleg keress egy nagyon jó orvost, akit érdekel is a problémád.

    előzmény:
    LDG (1)
    2016-01-26  15:53
  5. 2016. január 26. 18:023.

    Keress egy orvost aki endometriózisra vizsgál! Tipikus tüneteid vannak! 

    előzmény:
    LDG (1)
    2016-01-26  15:53
  6. 2016. január 26. 16:592.

    én a helyedben valami fogamzásgátlót szednék, valami olyat, amitől meg se jön többet az életben.


    Ezt most komolyan mondom!


    Nekem kb 38 eves koromtól lett egyre elviselhetetlenebb a menstruáció, orvosok ugyanezt tették, semmit. Illetve javasolták a fogamzásgátló tabletta szedését. Hát a végén odaáig jutottam, hogy Merinát rakattam fel, már több mint egy éve, nagyon nehezen kezdett használni, legalábbis a vérzést lassan csökkentette, de a fájdalom elég hamar megszűnt. Most már kb két napig tart a vérzés és szinte észre se veszem, gyenge is, nem is fáj ... Azt olvastam, hogy van akinél szinte teljesen meg is szűnik, hát én is ezt vártam, de lehet, hogy erre még várni kell ...

    előzmény:
    LDG (1)
    2016-01-26  15:53

Címlap

top