Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hajfestésről érdeklődnék.

búzavirág13
Létrehozva: 2015. augusztus 5. 19:05

Sziasztok!


 


Egy kérdéssel fordulok hozzátok, elsősorban olyan lányokhoz, asszonyokhoz, akik festik,illetve festetik a hajukat.


 


Két három havonta festetem a hajamat,mivel nagyon sok ősz hajszálam van. Utolsó két alkalommal egy új fodrásznál voltam, mivel a régi fodrászom sajnos kiment külföldre dolgozni. Itt az új helyen, csípett a felkenés után a festék, körülbelül tíz percig, ezt jeleztem is a fodrásznak, aki azt monda, nyugtatásként, hogy ha nem múlik el,tíz perc után, előbb lemossa. Más probléma nem volt szerencsére, nem is lett piros a fejbőröm, nem is viszketett, csak ez a festék nagyon kiszárította a a hajamat , és hamar ledobta a, Egy Klíer szalonban csinálták.


 


Volt régebben is hogy csípet, de most megijedtem, és már három hónapos lenövésem van, ami eléggé hát, hogy is mondjam,nem szép látvány. ide nem megyek vissza, kerestem itt a városunkban egy fodrászt, aki Wella hajfestékkel dolgozik és ez egy új, állítólag kíméletesebb festék..hát nem tudom. Hívtam magán Bőrgyógyászt is hajfesték allergia vizsgálat miatt, ,aki azt mondta ilyenkor nem csinálnak tesztet. Csak ősszel .


 


Szóval a kérdésem az lenne, hogy veletek is elő szokott e ilyen fordulni,hogy csíp felkenés után a hajfesték?


 


Válaszotokat előre is köszi szépen Gabi

  1. 2016. január 28. 15:4275.

    Szia ! Sziasztok!


    Hát nem mostanában volt, hogy itt írogattunk, de gondoltam megírom mi volt az oka, hogy érzékeny volt a fejbőröm. Nem csak a fejbőröm, az egész testemen viszketett a bőr sokszor.


    Hátha másnak is tanulságul szolgál.


    2015 év tavaszától voltak szédüléses, gyengeség érzéssel járó panaszaim.Meg még sok más panaszom is volt.Ezek a panaszok, egyre fokozódtak, jelentkeztek bőrproblémák, rosszullétek, ami pánikroham szerű volt. a munkámat alig tudtam ellátni


    Elmentem orvoshoz természetesen, házi orvoshoz, szerinte változó kor megelőző  tünetektől voltam rosszul.


    Ősszel már olyan rosszul lettem, hogy újra felkerestem a házi orvost, kértem nézessünk vasat is, mert a tünetek alapján arra gyanakszok, hogy vashiányom van.


    A gyanúm be is igazolódott.A vas értékem, 3 volt, felkiáltó jeles. ez volt a bőrszárazság a szédülés és a többi rosszullét oka.


    Három havi vas tabletta utáni kontrollon már rendben volt a vas értékem, 16 lett. Most már csak menzesz ideje alatt szedem.


     

    előzmény:
    töltőtoll (25)
    2015-08-08  14:45
  2. 2015. augusztus 17. 23:1474.

    Ha ennyire félsz a festéstől, miért festeted? Eddig nem féltél?


    Másik. bemégy a fodrászhoz megbeszélt időpontra és tesz a füled mögé mintát. Ha nem viszket, nem vörösödik,nincs bajod, másnap festhetik.


    Rémálmok...nekem csak az államvizsga előtt voltak rémálmaim, nem egy szimpla hajfestéstől... ezzel az erővel szempillaspiráltól is parázhatnál, ugyanaz! Ráadásnak ott a szemeddel szórakozol.


    Úgy írsz erről, mintha féléves iraki bevetésre készültél volna!


    A végén meg a fodrász egyszerűen megoldotta.


    A festék csíp. Kivéve, amelyik nem.


    Fesd dióval, az natúr.


    Mindenre egyre több az allergia. Mert egyre inkább elfordulunk a természettől, mérgezzük magunkat, érzékennyé válunk, bénák vagyunk.

    előzmény:
    búzavirág13 (73)
    2015-08-14  23:08
  3. 2015. augusztus 14. 23:0873.

    Sziasztok!


    Szerda délután befestette a fodrász fiú a hajamat.


    Kb 7 cm le vágott belőle, de jobb  is, mert el volt vékonyodva.Még így is váll alá ér. Kicsit sötétebb lett, mint a minta volt, fura még így, , de szép a színe., barna. kicsit rezes vagy kévés vagy milyen színű. Majd megpróbálok képet feltenni, holnap megmosom.


    Van benne átmenet, úgy vágta le, ahogy ő mondta, nem egyforma hosszú az egész. Hát  semmit nem csípett a festék. nagyon izgultam, a múltkori festés után,a másik helyen,  akkor csípte rendesen.


    hétfőn tett fel bőr próbát, azt már írtam, festéket a fülem mögé, ami nem lett piros, nem viszketett. Úgy paráztam, nem hiszed el, de nagyon.


    Volt egy lány, akinek melírozta a haját, amikor odaértem, mert előbb oda mentem , hogy tudjak színt választani.


    Szóval a lány, akit éppen melírozott, átesett már hajfesték allergián, fodársztól vitte el a mentő, és anyu is kikérdezte az ő fodrászát, neki is volt ilyen esete vendéggel, akinél én voltam, fodrász srác, neki is,..


    Mesélte a lány akinek melíroztak éppen, hogy feldagadt, szerencséjére a sürgősségin dolgozik, mint nővér, így úgy mondta protekciója volt, Hát mikor elmesélte, hogy dagadt fel az  arca, hogy viszket a testén a fején fájt a bőre, , utána napokig csalán kiütése volt, már azon agyaltam nem festetek nem ám..És ahogy a nővér mondta, egyre több az ilyen allergia..


     


    Nagyon rendes volt ott öntötte belém a lelket, figyelt, hogy minden rendben van e, mondtam, a félelemtől kapok pánikot.


     


    fodrász előtt még voltam privát allergológus doktornőnél is, aki elmondta, csak ősszel tudja megcsinálnia tesztet, a hátra ragasztanak fel valamit, amiből megtudják, allergiás e valaki a hajfestékekben található összetevőkre. Hogy nyugodtabb legyek.Nem kért pénzt, mivel most csak megbeszéltük, hogy ősszel megyek, nagyon kedves volt. azt mondta Ausztriában lehet kapni olyan festéket, amikben nincsenek benne az allergizáló anyagok, erre kíváncsi lennék..Melyik festék lehet az és hogy itt miért nem lehet kapni??,


     


    Szóval a félelmem nem alaptalan, egyre több nő lesz allergiás.


    Azt mondta a fodrász és a doktornő, hogy az allergiás reakció, ha hajfestés után napokig viszket a fejbőr, az  arcon, vagy a fejbőrön kiütések jelennek meg, ha , hullik a haj, de kivizsgálás után semmit nem találnak, mint góc forrás. Szerencsére nem volt semmi ilyen, úgyhogy megnyugodtam, de a sok össze olvasott minden után még voltak rémálmaim a napokban is.


    na de, mint mondják, minden rosszban van valami jó:


    Lányom nem őszül, barna a haja és megfordult a fejében 25 évesen, hogy csokibarnára beszíneztetni ősszel a haját.


    lebeszéltem róla, mondtam , amíg nem őszül ne álljon neki, de majd akkor is allergia vizsgálat után, mert viszont ő sok mindenre allergiás.


    Antibiotikumtól is kapott kiütést, volt már csalánkiütése is, nem tudni mitől, van pollen allergiája nyaranta, amit viszont úgy néz kinőtt, mert mióta nem jár főiskolára, nem jött elő neki.


    Gondolom a stressz mentes élet miatt nem jött ki nála.


     


    Hát jó sokat írtam.Jó hétvégét!


     

    előzmény:
    töltőtoll (70)
    2015-08-10  19:13
  4. 2015. augusztus 11. 14:3372.

    A hasunkra felszedett kilókra vissza térve, az a pár kg tényleg nem számít ám.


    Engem mondjuk nem igen zavar.


    Jobban zavar, hogy jöttek rám ilyen kicsi piros  anyajegyek a hasamra, , éranyajegyeknek mondják. Elég sok ..


    Úgy nézek ki, mint egy katicabogár. minden évben kell mennem egészségügyi könyvet csináltatni, .Olyankor bőrgyógyászhoz is el kell mennem.Ott mutattam a doktornőnek, azt mondta ezzel nem kell foglalkozni, nem kóros.


    Meg szemüveg is kell már. Munkába hordom, oda kell már. Utcára még nem.


    A lányom rábeszélt a kontakt lencsére. Voltam vizsgálaton, majd telefonálnak, ha megjön, mehetek betanulni.

    előzmény:
    töltőtoll (70)
    2015-08-10  19:13
  5. 2015. augusztus 11. 14:1671.

    Igen, Wellát, meg Revlont használnak ott.


    A Revlont nem ismerem, milyen lehet.


    Mindkettőből van nekik a  "kíméletesebb"  ammónia mentes változat, az érzékenyebbeknek való. az ammóniát is helyettesítik valamivel,


    Hát remélem. rendben lesz minden. .Eddig ahova felkente a festéket, semmi porobléma nem lett.Tett mindkét fül mögé, sőt a csuklóm belső felére is, hát alapos, az biztos..


    Van egy nő itt az utcánkban, ő is festeti a haját, ma beszélgettünk, azt mondta , hogy neki  mindig nagyon szokta csípni a festék, alig várja, hogy lemossák..csodálom így is mer menni.


    Éjjel  rémálmom volt megint, nagyon izgulok..majd beszámolok.

    előzmény:
    töltőtoll (70)
    2015-08-10  19:13
  6. 2015. augusztus 10. 19:1370.

    Szuper!


    Ezek szerint más festéket használ ez a fodrász fiú. Majd számolj be, hogy milyen lett, éreztél-e valamit?

    előzmény:
    búzavirág13 (69)
    2015-08-10  14:26
  7. 2015. augusztus 10. 14:2669.

    Sziasztok!


    Múlt hét elején, erről még nem is írtam,voltam bent egy fodrász lánynál. Mondtam neki, hogy csípett a hajfesték az első títz percben, de erősen,, ahol utoljára festettem, szeretnék bejelentkezni festésra vágásra, és bőr bróbát is csináljon legyen kedves.


    Erre flegmán vissza kérdez, most akar bőrpróbát??De ő most nem ér rá, mert jön a következő vendég, akkor jó, hagyjuk az egészet..mondtam neki..


    A héten szabin vagyok, egy ismerős ajánlott egy fodrász srácot, mondta, hogy egy nyugodt ember, igazi szakmáját szerető és értő fodrász hozzá menjek el.


    Be is mentem, elmondtam mi a helyzet.Kérdezte, viszketett e a festés utáni napokban a fejbőröm.Mondtam nem. A bőrpróbát, egyből felajánlotta, készséges volt, pedig volt vendége, .Azt mondta, hogy ha viszket vagy piros lesz akkor nem fstünk.


    Na gondoltam, akkor maradok ősz..de ha nem lehet akkor mit tudnék tenni. ez van.


    Felkent a fülem mögé egy nagy új begynyit. A másik fodrász erre nem volt képes.


    Autóval haza  jöttem,  és itthon lemostam a megadott 45 perc után.Közben egy egész enyhe kis valamit éreztem, semmi csípést, a helye se piros sem nem viszket.


    Olyan szerencsém volt, valaki lemondta, az időpontot, így mehetek a héten, egyik nap, kora délután. 


     


     

    előzmény:
    töltőtoll (65)
    2015-08-09  15:48
  8. 2015. augusztus 10. 01:4768.

    Az lehet ,hogy a magyart felejti,de az angolt meg mindig nem tudja,meg kimasolni sem.


    Kulonben o a Jucika,aki mindig mas neven ir.

    előzmény:
    Lédienn (50)
    2015-08-09  13:01
  9. 2015. augusztus 9. 19:5867.

    Hűű, ne is mond!


    Nekem is a hasamon van az összes háj. Keresztanyámnál voltunk kint Németországban nemrég, meghívott minket egy hétre. 15 éve láttuk egymást . Tudta, hogy akkor mindig tornáztam, sportoltam, most mikor ruha nélkül meglátta a hasamat, akkorát nevetett. a régi feszes has helyett, amit látott, kis pocak


    Kellene sportolni valamit, mert  nem rossz dolog az biztos. guggolásokat, kitöréseket csinálni, hogy izmosodjon a comb.Lassan fokozatosan kellene újra elkezdeni. Nagyon ellustultam, meg fáradékonyabb is vagyok . Meg ez a meleg

    előzmény:
    töltőtoll (63)
    2015-08-09  15:47
  10. Torolt_felhasznalo_100788
    Torolt_felhasznalo_100788
    2015. augusztus 9. 18:5566.

    Jol van  na! 


    Csipd  vissza...   :-))))))))

    előzmény:
    Lédienn (50)
    2015-08-09  13:01
  11. 2015. augusztus 9. 15:4865.

    Nekem kimaradt, erre tegnap megjött.

    előzmény:
    búzavirág13 (61)
    2015-08-09  15:31
  12. 2015. augusztus 9. 15:4864.

    Aha, csak ők valahogy erről nem vesznek tudomást.

    előzmény:
    Lédienn (60)
    2015-08-09  15:29
  13. 2015. augusztus 9. 15:4763.

    Január végén betöltöttem az ötvenet.


    161 cm vagyok. Ez a három kg nekem is a hasamon van. Én sem bírom megszokni. Régen hasizmoztam itthon, talán újra kellene kezdeni. Vagy a jógán gondolkodom még. Valami mozgás kell, ha ilyen marad az étvágyam.

    előzmény:
    búzavirág13 (59)
    2015-08-09  15:29
  14. 2015. augusztus 9. 15:3862.

    Azám, Őket is érinti.


    Náluk is megjelenik az ingerültség, meg egyéb tünetek, erről tényleg nem nagyon beszélnek..

    előzmény:
    Lédienn (60)
    2015-08-09  15:29
  15. 2015. augusztus 9. 15:3161.

    Nekem nem kimarad a ciklus, hanem lerövidült.Volt hogy két hét után megjött újra, általában 23 naponta jelentkezik.  Fárasztó és rossz az előtte kínzó feszültség, nincs türelmem.


     

    előzmény:
    töltőtoll (58)
    2015-08-09  15:18
  16. 2015. augusztus 9. 15:2960.

    Változókor. Örök téma.


    Amúgy nem csak a nőket érinti a klimax,hanem a férfiakat is,csak erről keveset beszélünk.


     

    előzmény:
    töltőtoll (53)
    2015-08-09  14:35
  17. 2015. augusztus 9. 15:2959.

    Te mennyi idős vagy?Én 46


    Anyum most már 69 éves . Ő 50 kg indult, most lehet olyan 65. de alacsonyabb, mint én, , olyan 155 lehet. Inkább hasra hízott, de ennyi idősen most már ő bele törődött.


    Akkoriban, hol sikerült megállnia, hogy ne egyen annyit, hol pedig nem.  jól állt neki a hízás, az arcának főleg, persze megértem, hogy zavarta.


    Én is híztam, most 60 kg vagyok, 55 voltam.a magasságom 164 cm. Nálad, meg nálam az a pár kg semmi..


     


     

    előzmény:
    töltőtoll (58)
    2015-08-09  15:18
  18. 2015. augusztus 9. 15:1858.

    Nekem amikor hőhullámom volt, akkor nem jött meg. (Ápr.-máj.-jún.-júl.)


    Hasonlóan vagyok, mint anyukád. 55 kg-ról felmentem 58-ra.


    Tudom, ez még nem vészes. De nem szeretnék tovább hízni.


    Anyukádnak sikerült megállítania a hízást valahogy?


     

    előzmény:
    búzavirág13 (56)
    2015-08-09  15:09
  19. 2015. augusztus 9. 15:1757.

    Hát igen..


    Egyik hétvégén, szombat késő délután a Lidl.- ben vásároltunk.Kettő pénztár ment, hosszú sor volt, mindenki várt türelmesen.


    Egy férfit kivéve, neki állt üvöltözni szerencsétlen péztáros lánnyal. Mintha ő tehetne arról az egészről, hogy kevesen vannak, agyon vannak egyébként is hajszolva, elég a bajuk!!


    Üvöltött, hogy miért nincs több pénztár, és osztotta az észt


    A többi meg rajta nevetett, tipikus csorda szellem,itt is írom, hogy kevés kivétellel eltekintve, nevettek a férfi hülye dumáján, erre az annál inkább produkálta magát.


    Na aztán akadt egy másik férfi, aki okosan, nyugodt hangnemben, nagyon jól helyre rakta. Mondtam is neki, hogy ez szép volt!


     

    előzmény:
    Lédienn (55)
    2015-08-09  15:03
  20. 2015. augusztus 9. 15:0956.

    Szia!


    igen, azt kiveséztük, itthon is az agyára mentem a családnak.


    Múlt héten jött rám ebben a melegben megint a hőhullám. Általában menzesz előtt jelentkezik, ingerültséggel párosítva. .  Hónapok óta nem volt. idegesség az minden hónapban van, előtte. Munka közben. Hű, de rossz volt. szenvedsz, és közbe mosolyogj..nem könnyű.


    .Van, hogy napokig aludni sem tudok normálisan. Most értem meg szegé  anyumat. Mikor ő ment keresztül ezen, nem értettem, miért olyan ingerült, úgy éreztem jogtalanul morog velem. Hát jogtalanul, csak ugye szenvedett, ő ráadásul hirtelen hízott is, amit nehezen is viselt. mindig vékonyka volt. , olyan étvágya lett, hogy hihetetlen, akkor nyugodtabb volt, ha jókat evett., de közben meg dühös volt magára, hogy hízik.


     


     

    előzmény:
    töltőtoll (53)
    2015-08-09  14:35
  21. 2015. augusztus 9. 15:0355.

    Csak van,amikor nem lehet már szó nélkül hagyni,mert annyira sértő,primitív a kommentje némelyiknek.


     


     

    előzmény:
    töltőtoll (54)
    2015-08-09  14:36
  22. 2015. augusztus 9. 14:3654.

    Láttam a  másik fórumban én is, az ilyeneket figyelmen kívül kell hagyni, az jobban "fáj" nekik.

    előzmény:
    Lédienn (52)
    2015-08-09  14:19
  23. 2015. augusztus 9. 14:3553.

    Sziasztok!


    Akkor - miután - a hajfestést kiveséztük, áttérhetünk a változókori panaszokra?


    Tavasszal engem is hőhullámok "gyötörtek". Szerencsére ebben a nagy melegben nincsenek, anélkül is eléggé izzadok.

    előzmény:
    búzavirág13 (51)
    2015-08-09  13:50
  24. 2015. augusztus 9. 14:1952.

    Amiket itt a fórumon irogatnak és csak visszaköpködnek főleg külföldön élő magyarok,az csak őket minősíti.


    Az a legviccesebb,amikor a "magyarokat" szidják,leszólják,pedig ők is csak magyarok! Akkor is,ha más állampolgárságot kaptak. De ezt a tényt is ők igyekeznek elfelejteni,éppen úgy,mint az anyanyelvüket. De okoskodni,nagyokat mondani,visszaköpködni magyar fórumokra járnak.

    előzmény:
    búzavirág13 (51)
    2015-08-09  13:50
  25. 2015. augusztus 9. 13:5051.

    Szia!


    Köszi!Jól kioszottad.


    Most néztem meg egy topikban le buta parasztozta a magyarokat.


    Akinek nem inge úgysem veszi magára, de azért szomorú, hogy ilyen emberek írogatnak, ilyen szavakat, bár önmagát minősíti.Látod, azt észre sem vettem, hogy fejbőrt írt Pulcsi, csak annyi maradt meg , hogy vigyázat..


    A lányom már csak nevet rajtam, ma ezt mondta:


    - Anyu Te lassan már a szúnyogtól is félsz. Mióta elkezdtem belépni a változó kor előtti időszakba, nagyon megváltozott a tűrőképességem, nincs türelmem, idegesebb vagyok,  temetések után,  mert kettő is volt idén a családban, pánikrohamaim voltak. Férjem vitt az ügyeletre. Eléggé rosszul voltam.


     


    Most már jól vagyok, csak az az állandó feszültség, hőhullámok..Nem a topik témája az igaz, bocsi, de voltam nőgyógyászomnál is, említettem neki a tüneteket, de nem igazán reagált rá, annyit mondott, hogy ő nem híve a mesterséges hormonoknak, nem kell hormon vizsgálat, próbálkozzak természetes dolgokkal, pl poloskavész tea , egyebek nézzek én magam utána az interneten..


     

    előzmény:
    Lédienn (50)
    2015-08-09  13:01

Címlap

top