Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Uszodaszemölcs!?

Vándorlány
Létrehozva: 2015. július 23. 19:14

Sziasztok!


Ismer valaki olyan bőrgyógyászt Budapesten, aki az uszodaszemölcsöt NEM eltávolítással gyógyítja? (kimetszés, kanalazás, fagyasztás) Van valakinek pozitív tapasztalata, elmúlt valahogy más módon, mástól? Olvastam, Angliában semmit nem csinálnak vele, max. ha zavaró helyen van, vagy sok, akkor gélt adnak rá. Itthon is hallottam két közeli ismerőstől, de vidéki városban, hogy bőrgyógyász felírt valamit, amitől elmúlt.


Nagyon várom a tapasztalataitokat! Még jobban orvos ajánlást!

  1. 2015. július 28. 13:4322.

    :-)


    Aha, elment. Ééééés? Én királyul megvagyok így, őt zavarja, nem engem. :-)


    Napok alatt mindkét gyerek tele lett, nem fogom meghámoztatni őket senki kedvéért. Főleg, hogy elmúlt gyerekhámozás nélkül is.


    Ráadásul úgy gondolom, hogy ha kikapartatom róla az aktuális X db-ot hétfőn, közben fejlődik másik Y db, ami épp csak keddre lesz látható méretű, akkor pont annyire fertőz, mint így kezelve.


    Csak zárójelben, mert off: Említette, hogy az egész osztály gombás, és nem a lábán, és egymástól kapták. Na ez erősen mozgatja a fantáziámat... :-)

    előzmény:
    cabron (21)
    2015-07-28  12:50
  2. 2015. július 28. 12:5021.

    De nem kapartattad ki, tehát nem kezelted, tehát elment az eszed. :)

    előzmény:
    évi* (19)
    2015-07-28  08:11
  3. 2015. július 28. 08:2920.

    Hú de szigorúak, már megint törölték a fél topicot, pedig annyira nem volt durva, hogy mickamacka szerint elment az eszem, simán túlélem... :-)

  4. 2015. július 28. 08:1119.

    Annyira be vagy pörögve, hogy meg sem érted, hogy 5 éve emlúlt, mert kezeltük! :-)

  5. 2015. július 27. 19:5918.

    Az én gyerekemnek speciel a könyök hajlatban volt amit ki kellett vágatni mert nem múlt, de a hátáról a vérehulló fecskefű tinktúrával sikerült eltüntetni.

  6. 2015. július 27. 19:5717.

    Vérehulló fecskefű tinktúra. Lehet a gyógynövényboltokban kapni. Az én gyerekemnek használt. Uszodában szedte össze a szemölcsöt.


    Egyébként a tyúkszemirtó is jó rá. Amiben szalicil van. Nekem azzal is sikerült szemölcsöt likvidálni.


    De volt olyan amit ki kellett vágni, és nem jött vissza. Lehet, hogy nekünk volt szerencsénk és jó volt az orvos. Nevét nem tudom, de a Hein Pál gyerek kórházban rendelt.

    előzmény:
    Vándorlány (1)
    2015-07-23  19:14
  7. 2015. július 27. 02:3316.

    A stílus azért olyan, amilyen, mert a gyerek csupasz talppal mászkál a világban! Talán magamat is védem ezzel! 


    Hidd el, de egy normális orvosnak EZ NEM okoz problémát és NEM EZ okoz problémát. 


    Azért terjed, mert van rá módja és ideje terjedni!


    Ha anyuka esetleg kicsi gyermekét rászoktatná a papucs viselésére, nem lenne tele a talpa szemölccsel! 


    De mamák manapság inkább csetelnek és lájkolnak, nincs idejük papucs-mizériára! Ezért Jucika, Jolánka, meg Benőke talpa is olyan, mint a foci cipő...


    ...és ha hagyod érlelődni hónapokat, akkor az egész osztály talpa olyan lesz, mint a foci cipő. És akkor hiába javul Benőke állapota, ha Joli mamája még egy kicsit kenegetné, Benőke kezdheti előlről. 


    Itt, felénk a gyerekek ugyanezt játszák, csak gombával. És nem a talpukon. És a mamák várják a csodát és közben megosztásokkal, lájkolgatással töltik napjaikat. Ezért van az, h az egész k@rva osztály tele van spórával. Nah, aztán oldd meg...ha 10ből 8 szarik rá.

    előzmény:
    Vándorlány (11)
    2015-07-26  11:32
  8. 2015. július 27. 02:1615.

    Mert amit 100 éve csinálnak, abban van rutin és tapasztalat. És nem hiszek a holisztikus XXI. századi -izémbizém-natur-"majdmegoldjukvalahogy, ha meg mégsem, akkor majd imádkozunk rá" módszerekben.


    Egyáltalán nem tudtok semmit a vírusokról..másik topicból pedig rájöttem: a baktériumokról sem! 


    Na, mindegy. Tőlem úgy ecsetelgetitek, nézegethetitek, ahogyan akarjátok, egy viszont biztos:


    az ilyen natur anyukák miatt van az, hogy a gyerek -főleg nyáridőben- a strandon szórja az áldást a többi kétlábú emlős körében! Meg aztán otthon egy helyen zuhanyoztok...köszi. Csoda, h mindkét gyerekednek volt- s ha jól emlékszem- nem is egy szemölcse


    Szerintem undorító és gusztustalan, hogy egy gyerek a lábán szemölccsel járkál...persze mindez mama hibája. Felnőttnél is gáz, de egy gyereket hagyni ilyennel futkosni külön felelőtlenség...tesó meg majd örökli, mint a kinőtt ruhát. Szép az élet. 


    Igénytelen, hagyag dolog, bárki, bármit mond. 


    Nekem kanalazták, ha jól emlékszem... szépen elmúlt. Jól csinálták és nem imádkoztak rá. Nem is fájt.


    És, ami ennél is fontosabb: nem fertőztem sem magam, sem családtagot, sem a világot. Egy rossz emlék volt, nem visszatérő áldás.


    Remélem, bölcsen megoldjátok, másokra is tekintettel és felelősséggel! 


    (egyébként aki undorodik ilyesmiktől, talán nem az a hibás! Én is undorodom és tessék, nem hiába kapaszkodom kisujjal a trolin. Azért ódzkodunk, mert sejtjük, sokan szarnak a világra és ápolatlanok...mit várjak, ha még az anyukák is ilyenek?!)


    Én megpróbáltam. 

    előzmény:
    évi* (10)
    2015-07-26  08:38
  9. 2015. július 26. 22:3814.

    Bocs, nem Te néztél totál hülyének a fényterápia miatt, így ez meg nem neked szólt. :-)


    Te bőrgyógyász vagy? Ezt nem kötekedésből kérdezem, csak érdekel. Tudod, itt elég nehéz kiválogatni a szakszerű jótanácsot a sok értelmetlen okosság közül, mert ők is teljes meggyőződéssel állítják. :-)


    Én nem mondanm, hogy ez volt a tuti és egyetlen terápia, amit a gyerekeim kaptak, mindenesetre 5 éve nem láttuk azt a rohadt szemölcsöt senkin, és nyom nélkül elmúlt. Ráadásul a doktornő előre megmondta, kb. mennyi idő, és pont annyi is volt, fél év.


    Az akkor másfél évesnél is ugyanúgy kezdődött a betegség és a gyógyulás is hasonlóan alakult, mint a 3 évesnél, de 15 alkalom fényterápia után (vagy csak azzal egy időben és véletlenül pont akkor -ezt sose tudjuk meg) nagyon felgyorsult a gyógyulás. Potyogtak ki sorban a szemölcsök, pici lyukat hagyva maguk után, amik gyönyörűen, heg nélkül múltak el, és a gyerek kb. 4 hónap alatt esett át az egészen, pedig elég ramatyul nézett ki.

    előzmény:
    Lédienn (12)
    2015-07-26  12:28
  10. 2015. július 26. 13:0513.

    Biztos hogy a rutinszerűen és egyértelműen a kikanalazás a módja és nem múlhat el magától?


    How MC is treated
    In people who are otherwise healthy, individual spots usually clear up within two months. However, it is common for the condition to spread around the body, so it can take up to 18 months or more for the condition to resolve completely.
    Routine treatment for MC, particularly in children, is generally not recommended because:
    the infection usually clears up on its own
    the infection does not normally cause any symptoms other than the spots
    the infection does not usually interfere with everyday activities, such as going to work, swimming or playing sports 
    treatments can be painful and may cause scarring or damage to the surrounding skin

    Treatment is usually only recommended for older children and adults when the spots are particularly unsightly and affect quality of life, or for people with weakened immune systems.
    In such cases, treatments that may be offered include liquids, gels or creams that are applied directly to the skin, or minor procedures such as cryotherapy (where the spots are removed by freezing them).
    In rare cases, the spots can become infected with bacteria, and occasionally the condition can lead to an eye infection, such asconjunctivitis. These complications may need additional treatment with antibiotics to clear the infection.

    http://www.nhs.uk/conditions/molluscum-contagiosum/pages /introduction.aspx

    előzmény:
    Vándorlány (11)
    2015-07-26  11:32
  11. 2015. július 26. 12:2812.

    Ha figyelmesen olvastad volna a kommentemet,te is jobban járnál,meg mások is akiknek ilyen problémájuk van,meg a gyerekeid is,ha ismét szemölccsel fertőződnek.


    Ha valaki figyelmesen,értőn olvasna,képes lenne szöveget is értelmezni - ami itt a fórumon sajnos ritkaság - akkor egy szakszerű és segítő szándékú kommentért nem ugatnák le és vonnák felelősségre az íróját!


    Az  sem,aki sokgyerekes,tapasztalt okoskodó,nagyszájú mindenttudónak képzeli magát. 


    Nem igazán értem a támadást részedről,mivel nem is neked válaszoltam,hanem a topikindítónak.


    Csak csöndben mondanám a "tapasztalt" okoskodóknak,hogy a szemölcsöket mindig vírusfertőzés okozza és magától soha nem múlik el! Az ép bőrfelületen nem jut át a vírus,csak ha sérült a bőr,márpedig gyerekeknél igen gyakori a felszíni hámsérülés,ezért náluk mindig gyakrabban fordul elő ez a fertőzés. (Valahol mindig van valami alig észrevehető kis horzsolás rajtuk.)


    Te azért nem kaptad el a gyerekedtől,mert teljesen ép volt a kezeden a bőr. 


    A szemölcsnek mindig gyökere van,amelyek mélyen a szövetbe nyúlnak,ezért nehéz kanalazással is kiírtani. Ha csak egy pici darabka marad a szövetek között,akkor ismét kiújul! 


    Alapszabály,hogy szemölcs eltávolítást,bármilyen módszert is alkalmaznak,úgy kell végezni,hogy ne vérezzen!


    Nekem evidens volt eddig is,hogy a fényterápiával ekcémát kezelnek és nem szemölcsöket.


    A kérdés költői,de szerinted tényleg nem vagyok kompetens pl. szemölcs-ügyben? Mit gondolsz,hány tucat szemölcsöt távolítottam el sikerrel? Ne válaszolj,úgysem tudod!

  12. 2015. július 26. 11:3211.

    Csendike és mickamacka, borzasztó a stílusotok! Az egy dolog, hogy más a véleményetek, de ezért miért kell agresszívan, gúnyosan, bunkón beszélni?


    Ez nem olyan dolog, hogy 2+2 az mindig 4. 


    Minden ember más, a betegség még ha azonos is, a lefolyása is különbözhet, sőt a sok sok bőrgyógyász orvos más más terápiát javasolhat! Ha ennyire egyszerű lenne,  akkor nem is kellene orvos hozzá, nem?


    Ha egy db szemölcsöd volt, akkor az nem uszodaszemölcs. 


    A barátnőm kislányának már háromszor! leszedték a sok szemölcsét. Nem, nem érzéstelenítésben. Képzeld az első után elájult még a rendelőben és agyrázkódással kórházba került..


    azóta a másik kettőt magán orvosnál szedték le neki, és képzeld, azóta is jönnek ki újabbak.


    Mivel az öcsémnél és egy barátnőm kisfiánál a bőrgyógyász orvos más módon szüntette meg a problémát, talán megérted, hogy olyan orvost keresnél, aki nem leszedéssel indít. Hisz azzal nem gyógyítja meg, csak a tünetet szünteti meg.


    És még valami..


    Olvasd el ezt: http://www.nhs.uk/conditions/molluscum-contagiosum/pag es/introduction.aspx hm.. elgondolkoztató..mondom hogy nem annyira egyszerű kérdés.


     


     

    előzmény:
    Vándorlány (1)
    2015-07-23  19:14
  13. 2015. július 26. 08:3810.

    Köszi a "kedves" hozzászólásodat, mindkét gyerekemnek nyomtalanul eltűnt, mááron 5 éve.


    A fényterápiát a +ekcéma miatt javasolták, és mint említettem a Budai Gyermekkórházban csinálta gyeremekbőrgyógyász, természetesen teljesen ingyen. És már az elején is írtam, hogy nem tudom, hozzájárult-e a gyógyuláshoz, mindesensetre a rosszabb állapotban levő gyerek bőre indult gyors javulásnak.


    Miért biztos, hogy csak az a jó, ami 100 éve csináltak???

    előzmény:
    mickamacka (8)
    2015-07-26  06:06
  14. Torolt_felhasznalo_974317
    Torolt_felhasznalo_974317
    2015. július 26. 07:249.

    Lányomnak volt úgy hatéves korában a talpán, ecsetelőt kaptunk rá a bőrgyógyásztól, pár hét alatt gyógyult. (a sima kerületi bőrgyógyász volt)

    előzmény:
    Vándorlány (1)
    2015-07-23  19:14
  15. 2015. július 26. 06:068.

    Hát, nem tudom, milyen orvos volt az, de kanalazással nagyon szépen eltávolítják. Mély volt, de nem lesz későbbiekre nyoma.


    Kiskoromban sokat jártam uszodába és egyszer sikerült megfertőződnöm, egy darab éktelenkedett a lábamon. 


    Valszeg azért fertőződött szanaszét, mert dörzsölték és tovább vitték...a vírus már csak ilyen...a kanalazással nem újul ki, ha jól csinálják! Gyökerestül ki kell kapni, nem nagy cucc. Bár én ma már semmin nem csodálkozom...sok hozzáértő...régen rutin volt, ma már kiújulhat, szép fejlődés (de a plasztika reméljük, virágzó iparág) 


    Dözsölgetni egy (vírust) szemölcsöt... gratulálok!  Dokik réme!


     


    Fényterápiát szemölcsre?    csak viccelsz! Mennyit kértek érte?! 


    Miért nem akarod a gyerekedet rövid úton megszabadítani egy kellemetlen vírusfertőzéstől?


    Addig csinálod, míg továbbviszi, aztán fertőz jobbra-balra!


    NEM FÁJ!


    Érzéstelenítik egy injekcióval, az egész kábé ajtón bemeneteltől kimenetelig bruttó 3 perc! Ennyire emlékszem és voltam kábé 6-7 éves. Már eleve úgy mentem oda, hogy alig vártam, leszedjék és baromira örültem, h vége a kínlódásnak!!!


    Mit kísérletezel, szerencsétlenkedsz szegény kölyökkel??? 


    Istenkém...a mai, modern mamákat segítsd meg!  


     

  16. 2015. július 25. 12:147.

     Igen,azért újulhat ki,mert a szemölcsöt vírus okozza!!


    Ezért nem csak külsőleg,hanem ezzel egyidejűleg belsőleg is kezelni kell. Van recept nélkül kapható,természetes összetevőkből készült antivirális kapszula,amit szedni kell. Gyerekadagot gyógyszerésztől kell megkérdezni! 


    Fontos még az immunrendszer erősítése is. Külön törölközőt kell használni és tesóknál figyelni kell,hogy egymás cuccát,/ zokni,kesztyű,papucs stb./ ne vegyék fel,ne fürödjenek együtt.


    Aki fürdés alkalmával mosdókesztyűvel való dörzsölést,kapargatást ajánlotta,nos,azt inkább nem minősítem. 


    A szemölcs eltávolításnál,bármelyik módszert alkalmazzák,a legfontosabb alapszabály(!) hogy soha ne vérezzen!! Ugyanis a vírus véráram útján terjed,szóródik és ilyenkor emiatt valóban még egyre több lesz!


    Rendkívül fontos a vírus kezelésénél a sterilitás,valamint az,hogy aki kezeli,nem lehet még mikrosérülés sem a kezein,mert akkor biztosan elkapja ő is,éppen ezért ajánlatos inkább  egyszer használatos gumikesztyűt használni. A lekapart réteg is fertőz! A kapargatásra használt eszközöket is minden alkalommal fertőtleníteni,sterilizálni kell!


    Mivel a szemölcsöknek mélyre nyúló gyökereik vannak,ezért otthoni kezelésnél is vigyázni kell,hogy csak óvatosan és úgy kapargassuk,hogy soha ne vérezzen!


    Kisgyereknél is jobb az ecsetelés,ill. a fagyasztásos módszeres óvatos eltávolítás. Ez is csak akkor,ha tásos,ha csak egy-egy szemölcs van. De az a legjobb,ha ezt szakember,szakorvos végzi,főleg,ha sok van,akár altatásban is!


    A szemölcs magától nem szokott elmúlni,ha mégis,akkor az nem szemölcs volt!


    Szóval a szemölcs végleges kiírtása igen nagy kitartást,türelmet,szakértelmet igényel!  Házilag ez ritkán sikerül,sajnos.

  17. 2015. július 23. 23:146.

    Fiaimnak 5 éve volt a szemölcse, azóta a középsőnek megjelent pár db, de mire orvoshoz került volna, már el is tűnt, remélhetőleg a lányod is így jár.

    előzmény:
    Helénke (5)
    2015-07-23  22:51
  18. 2015. július 23. 22:515.

    Szia!


     


    Az én gyerekeimnek is volt, van. Mi is kapargattuk, duofilmmel kezeltük - ezt a bőrgyógyász javasolta. A háziorvos isoprinosine gyógyszert írt fel, abból kellett kúrát csinálni. Hosszú ideig nem újult ki a szemölcs. A lányomnak most megint van 3. 

    előzmény:
    Vándorlány (1)
    2015-07-23  19:14
  19. 2015. július 23. 22:444.

    Volt, hogy mentünk kontrollra és a saját doktornőnk épp beteg volt. A helyettese lendületből feajánlotta, hogy a másfél évesemnek kikaparja az összeset altatásban. Úgy húztunk el onnan, ahogy tudtunk. :-)

  20. 2015. július 23. 22:183.

    Te nagyszájú akárkicsoda! Ki kérdezett téged?


    Nem tudsz olvasni? Bőrgyógyászt keresek! Orvost, érted? Bőrgyógyászok közül olyat, aki a sokféle szemölcsmentesítő módszer közül nem az eltávolítást végzi elsőre, hanem vannak más ötletei, modszerei. Leírtam, hogy tudok két ilyen bőrgyógyászt, de az egyik Szegeden van, a másik Baján. Mindkettő orvos, nyilván van még több ilyen. Tapasztalat alapján, ajánlásra keresek Budapesten. 


    Te meg miért nem mész remetének ha nem bírod az embereket magad körül, vagy hordj napszemüveget, vagy járj autóval.


    Ne aggódj nem fertőzök másokat meg, mert ez jellemzően gyerekkori történet ;)


    A barátnőm kislányáról már elég sokszor leszedték az összeset,és folyton visszatér, na ezért is keresnék igazi megoldást, mert ez csak látszat, és átmeneti.


     


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (2)
    2015-07-23  20:45
  21. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2015. július 23. 20:452.

    Nem volna jó inkább elmenni egy két bőrgyógyászhoz?????


    Csak kérdezem, mert nem tudom elhinni hogy Mancika tanti mint női szabó, és egy sereg különböző foglalkozású ember érdemben hozzá tudna szólni.


    Minden eset más.A szemölcs meg nehezen írtható.Eltarthat akár évekig is a mentesítés.


    Csak ne fertőzz meg másokat............


     


    Más:  ehhez a témához hasonló tapasztalatokat gyűjtöttem ma  néhány buszon.Undorító ahogy nem törődnek magukkal az emberek.Ma, aztán nagyon szép  látványban volt részem.


    Ujjatlan trikószerű  nyavalyatudjami felsőben , a felső kapaszkodóba fogódzó emberek 80 %-nak mindenféle kinövése lógott a világba.Húúúú, de undorító!Férfiaknak és nőknek egyaránt.


    Hát, mi a bánatért nem mennek el lógó kinövéseikkel  a bőrgyógyászhoz( hónaljban, nyakon, karon), hogy  eltakaríttassák magukról ezeket a szörnyűségeket.???????


     


     

    előzmény:
    Vándorlány (1)
    2015-07-23  19:14

Címlap

top