Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

MR vizsgálat fogszabályzóv

hazisarki
Létrehozva: 2015. Április 1. 14:27

Sziasztok!


Valaki tudna segíteni abban, hogy állandó fogszabályzóval lehet-e MR vizsgálatra menni? Interneten van, ahol azt írják, hogy igen (pl. egyes egészségközpontok honlapja), van ahol meg egyértelműen nemet írnak.


Ahová be lettünk utalva, ott azt mondják, hogy nem végzik el fogszabályzóban.


Egyik ismerősünk kérdezte egy másik helyen, ott azt mondták, elvégzik, de a drótot ki kell vetetni.


Egy nagyon régi hozzászólást olvastam, hogy valakinek csináltak fogszabályzóban.


Egyébként koponya MR-ről lenne szó.


Mitől függhet, hogy el tudják végezni vagy nem? A fogszabályzó anyagától? De ezt nem írták oda. Vagy a készülék típusától? Vagy rosszak az információk?


Kérem, aki tud olyan helyet, ahol el tudják végezni fogszabályzóban is a vizsgálatot, írja meg hogy hol. Lehetőleg Pesten, de az se baj, ha nem. Kérném, hogy csak olyan írjon, akinek valós tapasztalata van (végeztetett már így vizsgálatot, vagy olyan helyen dolgozik...).


Köszönöm!

  1. 2015. Április 3. 11:365.

    Köszönöm szépen a válaszokat!


    Nem értem, hogy akkor miért írták itt:


    http://www.helpmr.hu/gyakori-kerdesek


    meg itt:


    http://raditec.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek-gy-i-k/


    hogy lehet.


    ???

  2. 2015. Április 2. 08:454.

    A fogszabályzó fémtartalma miatt nem tudják elvégezni a vizsgálatot. Illetve valószínűleg el tudják, de fals eredményt kapnál. Mondjuk ha porcelán fogszabiról van szó és csak a drót a fém benne, elég a drótot kihúzatni arra az egy napra (ezt a drótot egyébként is cserélgetni szokták és kb. 5 perces művelet). Természetesen ha a brackettek is fémből vannak, ez nem jelent megoldást. 

    előzmény:
    hazisarki (1)
    2015-04-01  14:27
  3. 2015. Április 1. 15:353.

    Bocs , telefonról irok

    előzmény:
    hazisarki (1)
    2015-04-01  14:27
  4. 2015. Április 1. 15:312.

    Szia!rr


    Fogszabŕlyzóval sajnos nem lehet MRI vizsgalatot csainalni , illetve az a regió kimarad a vizsgalatból. Volt egy betegünk akinek előszőr el kelett mennie a szajseb klinikŕra , hogy kivegyék a fogszabŕlyzójat , utŕna mehetett, csak az MRI laborba.


     

    előzmény:
    hazisarki (1)
    2015-04-01  14:27

Címlap

top