Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Fejfájós gyerek

Filemon
Létrehozva: 2015. március 27. 18:06

A lányom 6 éves, alapvetően egészséges, mostanáig ritkán betegeskedett, kevés antibiotikumot szedett.


Idén január óta azonban mindig van valami baja, a legaggasztóbb pedig, hogy azt mondja, állandóan fáj a feje.


Januárban volt egy kis vírusos náthája, láza. Elvittem orvoshoz, de nem is kapott gyógyszert, mondván, hogy vírus, majd meggyógyul. Na, ettől kezdve panaszkodik a fejfájásra. Néha tényleg látom rajta, hogy nem érzi jól magát, de az esetek többségében semmi sem látszik rajta, mégis azt mondja, hogy fáj a feje.


Februárban visszavittem a gyerekorvoshoz, aki megállapította, hogy tipikus arcürgegyulladás: garatba csorgó váladék, fejfájás láz nélkül - írt fel antibiotikumot. Gyerek beszedte, kicsit talán jobban lett, de a fejfájás nem szűnt meg. Voltunk fül-orr-gégésznél, aki azt mondta, nem lát semmilyen eltérést, de nagyon ritkán előfordul, főleg kisgyereknél, hogy nem látszik ugyan, mégis van gond.


Most a héten megint belázasodott: gyerekorvos, antibiotikum, vérvétel. A vérképe az orvos szerint tökéletes, a torka még piros, de hétfőn mehet oviba. A feje továbbra is fáj, ráadásul az antibiotikum miatt enni is alig akar, állandóan hányingere van, szerintem elég rosszul néz ki. Igaz, ha annyit ennék, mint ő a napokban, én már el is ájultam volna. Máskor jó evő, de a héten alig evett valamicskét, és a feje állandóan fáj. Most megint egész nap hőemelkedése van.


Megyünk még szemészetre is, április 15.-én, de én nem gondolom, hogy a szemével lehet probléma, mert közelre, és távolra is jól lát, nem nézi közelről a papírt, ha rajzol, nem hunyorog. De azért megnézetjük.


Egyik kérdésem, hogy mi lehet még? Hová érdemes még menni, ha a szemészeten is jó eredményt kapunk?


A másik kérdés: Ma a vérvétel eredményéből megállapította a gyerekorvos, hogy nem is kellett volna az antibiotikum (ezekkel a szavakkal mondta), mert ez vírus. Kérdeztem, hogy akkor abba is hagyhatjuk a szedését? Mire azt felelte, hogy ne, most már szedje be. Minek? Olyan rosszul van tőle, ettől készült ki a gyomra, pedig Normaflore-t és joghurtot is adtam neki mellé. Olyan jó lenne leállni az antibio-val, főleg, hogy indokolatlan.


 


Köszönöm a segítő szándékú válaszokat!

  1. 2015. Április 15. 09:3141.

    Szia!


    Örülök, hogy újra jókedvű és mehet oviba.


    Tudom, hogy már száz meg száz javaslatot kaphattál minden felől, de azért leírom a mi tapasztalatunkat. (saját is és kisfiamé is)


    A fiamnál előfordult, hogy napokig fájlalta a fejét, hasonló korú lehetett, mint a kislányod. Nem volt erős fejfájás, jól elvolt mellette, de mindig megemlítette. Mi is voltunk szemészeten, stb., ahol minden rendben volt.


    Aztán saját tapasztalatból eszembe jutott, hogy nekem időnként a száraz levegő miatt (fűtési szezon) érzékennyé, sőt néha gyuladttá vált az orrnyálkahártyám és akkor tompa fejfájásom volt főleg homloktájon... Gondoltam, hátha ez van a kisfamnál is ezért vettem neki Coldastop orrcseppet. Ez a csepp olajos állagú és regenerálja a károsodott orrnyálkahártyát.


    A fiam pár nap elteltével már nem említette, hogy fájna a feje. Lehet, hogy amúgy is elmúlt volna és semmi köze a Coldastophoz, de én azért megjegyeztem a jövőre nézve, hogy érdemes erre is gondolni.


    Amúgy a nyálkahártyája attól is lehet érzékeny, hogy több orcseppet, orrsprayt használtatok korábban esetleg...


    Hátha megér egy próbát....

    előzmény:
    Filemon (40)
    2015-04-14  17:39
  2. 2015. Április 14. 17:3940.

    Szia!


    Köszönöm a kérdésedet, a tüdőgyulladásból kigyógyult. További 6 napig szedett antibiotikumot, napról napra erősebb és jobb kedvű lett. Tegnap ment először oviba, és most is jókedvű, sokat eszik, látszólag minden rendben van vele.


    A feje viszont továbbra is fáj. Azt mondja, addig is fájt, amíg itthon volt, de az oviban jobban fáj. (Megjegyzem: nem látszik rajta. Ma is azzal fogadott az óvónéni, hogy öröm volt nézni egész délután a mosolyt az arcán.)


    Holnap megyünk szemészetre, és a háziorvostól is elkérjük a tejcukor-és lisztérzékenységi vizsg. eredményét. De ezek nem hiszem, hogy kimutatnának valamit, mert a széklete rendben van, jól is eszik.


    Nem tudom, ezután mi legyen a következő, egyre inkább lelki okok felé hajlok, mivel tényleg nem látszik betegnek, egy szemet sem.

    előzmény:
    tulipanb (39)
    2015-04-14  09:23
  3. 2015. Április 14. 09:2339.

    Szia!


    mi a helyzet a kislányoddal? Jobban van? Javult a fejfájás?

    előzmény:
    Filemon (1)
    2015-03-27  18:06
  4. 2015. március 31. 10:5838.

    Azért én tartózkodnék attól, hogy a válaszok arányában 2:1 állítsak fel diagnózist.


    Ha nem vagy elégedett az orvossal válts, de én megvárnám a mostani gyógyszer hatását.

    előzmény:
    Filemon (36)
    2015-03-31  08:53
  5. 2015. március 31. 08:5937.

    FOG=fül-orr-gégész az én rövidítésemben, bocs, ha félreérthető voltam.


    Innentől a te dolgod... Én bizony erőltetném az újabb vérvételt, mennék másik (több) orvoshoz, rögtön váltanék háziorvost. 


    Ja, amúgy nemrégiben kórházban feküdt a gyerekem nagyon súlyos tüdőgyulladás miatt...És igen, nálunk is volt töketlenkedés az orvosok részéről. Az érzelmeidet tehát igen jól megértem. 

    előzmény:
    Filemon (36)
    2015-03-31  08:53
  6. 2015. március 31. 08:5336.

    FOG dokinál egyelőre nem voltunk, elnézést, ha valahol ezt írtam.


    A FÜL dokinak nem azért hiszek, mert szépen mosolygott (nem is mosolygott), hanem azért, mert ragaszkodott a röntgenhez, ami a háziorvosnak eszébe sem jutott, és a röntgenorvos szerint is van tüdőgyuszi. Így tehát 2:1 arányban bukott a házidoki a nincs tüdőgyuszi állításával+hozzáveszem még egy 20 éve a szakmában dolgozó, kórházi nővér véleményét, aki látott már kettőnél több ilyen esetet. Ez most érthető? Lehet, hogy bonyolult vagyok.


    Egyébként a röntgenen megkérdezték, mióta beteg a gyerek. Mondtam, 1 hete komolyabban, de 2 hónapja fáj a feje. Kérdezték, miért a fül-orr-gégész küldte rtg-re? Mondtam azért, mert neki jutott eszébe. Válasz: "Na, tetszik látni, ilyenkor derül ki, hogy valakinek van valami a fejében, vagy nincs. A fül-orr-gégésznek jogos a 2 pont!" - Naiv kislány vagyok, de számomra ez meggyőzően hangzott.


    A háziorvos csere eldöntött tény. Azt nem döntöttem még el, hogy ezt a betegséget végigvigyük-e nála, vagy már csütörtökön se hozzá menjünk. Ezen a ponton totojázom, igen. Tudod, miért? Mert újabb doki, újabb vizsgálatok, és a gyereknek alig van jártányi ereje. Lehet, hogy most hagyni kéne pihenni, elvégre ab-t szed, és várjuk a baktériumtenyésztés eredményét.


    A vérképre mindenütt rákérdeztem, hogy hogyan lehet, hogy nem mutatta ki? Még a házidoki is elismerte, hogy van, amit a vérkép sem mutat ki, de, ha most néznék a vérét, biztos sokkal rosszabb lenne. De nem nézik. Miért? Nem tudom, de ezt sem erőltettem, mert nem akarom kínozni a gyereket. Nincs autónk, mindenhová gyalog kell menni, és egy mai vérvétel sem változtatna a helyzetünkön. És azért hiszem el, hogy jó a laborja, mert látom. Hiszen minden érték mellett ott van a referencia tartomány, és az eltérő értékeket *-gal szokás jelezni. Nincs egy * sem. Ez nem hit, vagy hitetlenség kérdése, ez objektív dolog.


    Valami olyasmi lehet, hogy januárban visszamaradt egy kis szövődmény, amit nem vett észre a doki, és ez haladt lefelé, lett egy lappangó arcüreg (amit tök nehéz észrevenni, mert hetekig elvan úgy, hogy csak egy kis orrdugulást okoz), majd hörgőgyulladás, majd le a tüdőbe. Most esett le a gyerek a lábáról (múlt héten). Én nem a 2 hónap miatt vagyok kiakadva a házidokira, még a múlt hét miatt sem igazán, bár többen mondták, hogy ez a típusú tüdőgyulladás tünetmentesen kezdődik, de a fejfájás és a láz miatt rögtön rtg-re kellett volna küldenie. A tegnapi nap tette fel a pontot az i-re, hogy szerinte még mindig a torok a hangsúlyos, és nincs is tüdőgyulladás, noha érintett a tüdő. Mi az, hogy érintett a tüdő, de nem tüdőgyulladás? És az eltépett papír. Nem akartam semmit azzal a papírral, de mi az, hogy eltépi a gyerek ellátási lapját, amit nem is ő állított ki?


    Én nem vagyok eü. szakember, és nem szoktam megmondani a péknek, hogyan süsse a kenyeret, hogy az finomabb legyen, sem a postásnak, hogyan célszerűbb kézbesíteni a leveleket, és az orvosnak sem mondom meg, hogy hogyan kezelje a beteget.


    Elnézést, ha ingerült vagyok, csak 1 hete totál hullámzó a lelkiállapotom, mert 2 orvos+ a labor állította, hogy nincs semmi baj, csak egy kis vírus, közben a gyerek egyre gyengébb lett, és fogalmam sem volt, mi lehet. De remélem, lassan megnyugodhatunk.

    előzmény:
    Lobélia (32)
    2015-03-31  08:20
  7. 2015. március 31. 08:4935.

    De hat irta, hogy valtast tervez, talan mar a napokban...?


     

    előzmény:
    Lobélia (32)
    2015-03-31  08:20
  8. 2015. március 31. 08:4234.

    Szia!


    Ha már ennyire megingott a bizalmad a gyerekorvosotokban,akkor ne az ő utasításait kövesd,hanem kizárólag a fül-orr-gégészét. És válts gyerekorvost,a kicsi érdekében(ha van lehetőségetek).Mielőbbi gyógyulást a picinek!

    előzmény:
    Filemon (31)
    2015-03-31  08:04
  9. 2015. március 31. 08:2333.

    Sajnos en is jartam ilyen kalvariat, es irto nehez az embernek felulirnia szakember velemenyet, meg ha zsigerbol erezne is, hogy nincs igaza.


    Nalunk kicsit forditva volt, a haziorvos kototte az ebet a karohoz, hogy tudogyulladast "hall", a rontgenorvos nem erositette meg, megis bekuldott bennunket a haziorvos korhazba a 10 evessel. Na ott is volt szakmai mellefogas, nem reszletezem, 2 jo volt a dologban (es akkor ez szamitott nekem), vegig bent maradhattam a fiammal (4 nap), o pedig nem is erezte magat rosszul bent, kiveteles (emberi) kezelesben volt resze, szinte kenyeztettek, fizikaliag se volt ki, szoval  nem maradt meg traumanak szamara. Persze azert inkabb kihagytam volna...

    előzmény:
    Filemon (31)
    2015-03-31  08:04
  10. 2015. március 31. 08:2032.

    Kezdjük ott, hogy helyből van 2 egymásnak ellentmondó orvosi vélemény: van, illetve nincs tüdőgyulladás. Ez minimum egy 3. orvos felkeresését jelentené részemről, de te valamiért úgy döntöttél, a FOG dokinak hiszel.


    Ami viszont azt jelenti, hogy a háziorvosban megrendült a bizalmad, a jövőre nézve is. Vagyis erősen gondolkodnék egy cserén. Hiszen amúgy is úgy gondolod, hogy anno januárban már félrekezelte a lányodat...


    Múlt héten volt laborja, amire a házidoki azt mondta, tökéletes. Na ha van tüdőgyulladása, az bizony látszik belőle. Akkor ezt az állítását miért hiszed el a háziorvosnak? 


    Igen, azt gondolom, hogy tötyögsz. És  -az amúgy érthető - zaklatottságod miatt olyan dolgokat képzelsz, amikre senki nem gondol. Nem feltételezi senki ugyanis, hogy hazudsz vagy akár túlzol, de az biztos, hogy nem is állsz kellő határozottsággal a dologhoz. És ez nem jelenti azt, hogy asztalt kellene borogatni...

    előzmény:
    Filemon (31)
    2015-03-31  08:04
  11. 2015. március 31. 08:0431.

    Nem tudom, mióta van tüdőgyulladása. A fül-orr-gégész szerint ez hónapok óta fennállhat, és okozhat tartós fejfájást. A háziorvos szerint most sincs tüdőgyulladása. Az biztos, hogy én január óta hordom orvoshoz, nem hetente, de többször voltunk, többféle vizsgálaton. A személyes véleményem az, hogy januárban, mikor nem kapott gyógyszert, mondván, hogy vírus, na akkor kellett volna gyógyszer. Szerintem abból maradt vissza valami, ami mostanra azzá nőtte ki magát, ami.


    Mi a hihetetlen? És hogyan álljak a sarkamra? Vagy miért érzed úgy, hogy most nem állok a sarkamon? Mert nem borítottam rá tegnap az asztalt? Minek borítanám rá? Attól jobban lenne a gyerek?


    Úgy érzem, a fül-orr-gégész személyében találtam egy megbízható szakembert, úgy érzem, végre pontosan van diagnosztizálva a gyerek betegsége.


    Még valóban nem zárták ki az agydaganatot, az agyhártyagyulladást, agyvelőgyulladást, meg x mennyiségű más, halálos kórt. De miért is kellene ezeket vizsgálni akkor, amikor röntgenfelvétel igazolja a tüdőgyulladást, és kézzelfogható jelei vannak az arcüreggyulladásnak?


    Azért akart várni az antibiotikummal a gégész, mert említettem neki, hogy a gyerek hányt az előző ab-tól, és alig eszik. De a háziorvos felírt egy újabb adagot, hogy ne romoljon tovább az állapota.


    Tényleg nem érhető, amiket írok? Vagy tényleg muszáj hazugságokat mögé képzelni?


    Mindegy, mindenki azt hisz, amit akar, az eset úgyis velünk történik, és semmit nem befolyásol, ha ezen a felületen valaki szerint ez nem igaz, vagy mamlasz szülő vagyok. Én tudom, hogy megteszem, amit megtehetek.

    előzmény:
    Lobélia (30)
    2015-03-31  07:41
  12. 2015. március 31. 07:4130.

    Először is mielőbbi gyógyulást kívánok a kislányodnak!


    Viszont ne haragudj, de van néhány elég érdekes és némileg hihetetlen az egészben.


    Hónapok óta áll fenn a tüdőgyulladás? Vagy hogy értendő, hogy az ennyi ideje meglévő fejfájás oka ez?


    Ha van tüdőgyulladás, mire várnak az antibiotikummal? Igen, tudom, most a virális eredetű fordul elő sokszor, de a szövődmények miatt ilyenkor is adni szoktak. Na meg ugye akkor ott az arcüreggyulladás...


    Áll már végre a sarkadra a gyerek érdekében! Igen, ha kell, most azonnal válts háziorvost és csapj az asztalra, hogy vegyenek komolyan. Persze, sok banális oka lehet a fejfájásnak, meg sok igen komoly és ahogy olvasom, ezeket még messze nem zárták ki.


     


     


     


     


     

    előzmény:
    Filemon (1)
    2015-03-27  18:06
  13. 2015. március 31. 06:4329.

    Ja, és csütörtökön kell visszamennünk a fül-orr-gégére, 9:50-re, meg a háziorvos is csütörtök délelőttre rendelt vissza. Kértem, hogy jöhessünk reggel 8-ra. Mondta, hogy ugyan, minek, akkor 2x kell elindulni (ez igaz), menjünk inkább fél 10-re. Mondtam az nem jó, nem tudunk 10 perc alatt átérni amoda. Még egészséges gyerekkel se biztos, hogy átérnénk, de ilyen gyengén pláne nem fog futni.


    Mégis beírt fél 10-re. Hát majd odamegyünk 9 után, és szépen elindulunk, amikor el kell, akár behív addig, akár nem. De az is lehet, hogy akkor már másik orvoshoz viszem.

  14. 2015. március 31. 06:4028.

    Köszönjük szépen, és viszont kívánjuk!


     


    Én is azt remélem, hogy hamar rendbe jön, de egyelőre ez mégsem tűnik olyan egyszerűnek. Most már nagyon beteg szegénykém, pedig tegnap láza sem volt. Mégis nagyon gyenge, rosszkedvű, étvágytalan, és elkezdett rondán köhögni.


    Nekem meg háborog a lelkem. Délután visszamentünk a háziorvoshoz, hogy vegyen fel ismét táppénzre, és egyáltalán: tudatni vele a fejleményeket.


    Odaadtam neki a gyerek összes friss leletét, a hétvégi ügyeletit, a fül-orr-gégét, a röntgent. Végigolvasta, és mondta, hogy hát ez nem tüdőgyulladás. Mert nincs a tüdőben összefüggő folyadék, csak ... nem tudom milyen szaporulat (nincs most előttem a lelet). Meghallgatta a gyerek tüdejét, azt mondta, most sem hall semmit, a torka viszont piros, tehát nem tüdőgyulladása, hanem torokgyulladása van a gyereknek. Attól volt egész hétvégén olyan lázas. Felírt neki egy 3 napos antibiotikumot (gondolom lórúgás), amitől majd csütörtökre meggyógyul. Sajnos olyan rossz ízű, hogy egyelőre csak egy fél adagot tudtam beletuszkolni.


    A fülész nem is akart neki csütörtökig adni semmit, mondván ne terheljük a gyerek szervezetét egy újabb hatástalan antibiotikummal. A háziorvos szerint ellenben csütörtökig minek várni, addigra meg is fog gyógyulni, ha ezt beszedi, az orvváladékból meg nem is biztos, hogy kitenyésztenek valamit.


    Végül visszaadta a leleteket, de az ügyeleten kapottat, amin az állt, hogy "Diagnózis: vírus, Javasolt: C-vitamin, teázás", egy mozdulattal összetépte, és a kukába dobta.


    Meg se tudtam szólalni. Azt mondta, ezen úgysincs semmi. Semmi, csak egy igazolás arról, hogy az ügyeleten nem ismertek fel egy súlyos betegséget, amit egy átlag kórházi nővér az utcán állva is felismert.


    Nem térek napirendre afölött, hogy egy aláírással, pecséttel ellátott, hivatalos dokumentumot, ami része volt a lányom kórtörténetének, egy háziorvos kettétép, és eldob.


    Eszembe sem jutott sem reklamálni, sem más lépéseket tenni amiatt, hogy 2 hónapig nyilvánvalóan nem kezelte rendesen a gyerekemet, az utóbbi 1 hétben meg pláne nem tett meg érte minden megtehetőt. Azt gondoltam, egy orvos is hibázhat, vagy előfordul, hogy nem egyértelműek a tünetek (bár mondom: két másik eü. szakember számára egyértelműek voltak). Ha legalább utalt volna rá, hogy "Húha, rossz irányba mentünk!", vagy "Ajjaj, így elfajult a dolog!", vagy bármi, amivel nem pörgeti le magáról a felelősséget, ember maradt volna a szememben.


    De az, hogy felülbírálja a röntgenorvos és a fül-orr-gégész ítéletét, majd összetép egy iratot, ami az enyém, arra az elhatározásra juttatott, hogy ideje orvost váltani.


    Most kicsit félek ezt a rossz ízű antibiotikumot beadni is, meg nem beadni is. A gyerek így is alig eszik. Ennek olyan mellékhatásai vannak a betegtájékoztatón, hogy ihaj. Félek attól is, hogy csütörtökig romlik az állapota, ha semmit sem kap, de teljesen megrendült a bizalmam ebben az orvosban.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_745162 (27)
    2015-03-30  21:06
  15. Torolt_felhasznalo_745162
    Torolt_felhasznalo_745162
    2015. március 30. 21:0627.

    Hála az égnek, hogy végre meggyógyul. Örülök, hogy sikerült a végére járni. Remélem visszakapod a régi vidám, kedves, játékos kis angyalt. Boldog Húsvétot és jó egészséget Nektek.

    előzmény:
    Filemon (26)
    2015-03-30  13:08
  16. 2015. március 30. 13:0826.

    Köszönöm mindenkinek a segítő szándékú hozzászólást! Megoldódni látszik a talány. Tegnap este is felment a láza, és nagyon elesett, fáradt volt, ráadásul ma reggel alig tudott lábra állni, mert azt mondta, nagyon fájnak a lábai. Mivel este többször mondta, hogy fáj a füle is, reggel a fül-orr-gégészeten kezdtük a napot.


    Csakúgy, mint a gyerekosztályon dolgozó ismerősöm, a gégész is rögtön azt kérdezte, csináltak-e mostanában röntgent a gyereknek, mert ránézésre tüdőgyulladása van. Hát nem, a mi háziorvosunk nem látta, hogy az lehet. Megvizsgálta a gégész, mondta, hogy az arcüreggyulladás egyértelmű, de rögtön átküldött röntgenre is. És valóban tüdőgyulladás+az arcüreg.


    Vettek mintát az orrváladékból, amit kitenyésztenek, és csak ezután ír fel antibiotikumot, hogy most már célzottan szedje, ne csak találomra.


    Azt mondta a gégész, hogy az arcüreggyulladás nem jár magas lázzal, a hónapok óta tartó fejfájás pedig egyértelműen utal a tüdőgyulladásra.


    Ja! Fülfájás: a füle rendben van, viszont készülnek előtörni a hátsó fogai, a doktornő szerint ez sugároz a fülébe.

  17. Torolt_felhasznalo_219135
    Torolt_felhasznalo_219135
    2015. március 29. 14:4825.

    igazad van, bár a szemfenékvizsgálat jelzi az agydaganatot...


     


    amúgy nekem 3 évig fájt a fejem, (úgy 10 éves koromtól) és senki nem talált semmit...már nem is mertem szólni, nem is hitték el egy idő után...akkor szűnt meg, amikor megjött az első menszeszem.

    előzmény:
    Amarynda (22)
    2015-03-29  09:42
  18. 2015. március 29. 13:4024.

    Mivel a kislanyodnal tenyleg nem pusztan fejfajasrol van szo, es az ujabb "fejlemenyek" sem jelentektelenek, szerintem sem a suli onmagaban all a hatterben.


    (Kicsit OFF: Azt viszont tudom, hogy a szorongosabb, pszichoszomatizalo gyereknel minel messzebb van egy ilyen kardinalis valtozas, es foleg amikor meg csak elmeletben van jelen, rosszabbul hat, mint amikor mar konkretan elotte allnak. Pont azert, mert amikor mar kozel van a dolog (irtad, h 3 hetre pl), akkor kezzelfoghatobb dolgok is vannak, amikbe kapaszkodhatnak, iskolataskat, felszerelest vesznek, stb, ezek a gyereknek fontosak, hogy ne csak a levegoben logjanak a dolgok, ami szamukra sokkal nehezebben feldolgozhato. 


    Nalunk ilyen volt a kf-re koltozes. Amikor meg csak beszelgettunk errol, honapokkal elotte, nagyon kiakadt a tematol a 4 eves, viszont amikor mar konkretan az utazasra valogathatta a kis holmijat, mit viszunk, mi marad, borondpakolas, stb, sokkal inkabb elfogadta, sot pozitiv varakozassal nezett elebe. Szoval jol tettuk, hogy "ejtettuk" a temat, es igazabol nem probaltuk nagyon felkesziteni ra. Pedig felnott fejjel pont forditva gondolnank sokszor.)


    ON: vizeletet neztek neki? Ugyanis a kronikus hugyuti gyulladasok is ilyen alattomosak tudnak lenni: siman csak laz, fejfajas( szedules) tunetegyuttessel, es akar majdnem tokeletes verkeppel.

    előzmény:
    Filemon (17)
    2015-03-29  07:16
  19. 2015. március 29. 10:4423.

    Természetesen utána kell nézni a fejfájásnak. Lehet testii oka is. . De sajnos gyakoribb e lelki ok Lássa ideggyógyász, hogy van-e góctünete, szemész , mert rejtett látászavar iks okoz gyakran fejfájást,. Ha kizárták ezeket az okokat, mentalhygienes szakember segítségét kell kérni ! Fontos ,mielőtt krónikussá válik a fejfájás !

    előzmény:
    Filemon (20)
    2015-03-29  07:26
  20. 2015. március 29. 09:4222.

    Nem ertek veled egyet. annyira nem hogy az ilyen tanyasi csirke meg bio kaposzta es egyebek szart se ernek ha esetleg valami egeszen mas huzodik emogott, arrol nem beszelve hogy egy tartos fejfajas felnottet is kicsinal nemhogy egy ekkora gyereket.


    en siman kikovetelnem vagy ha nem megy akkor elvinnem privat orvoshoz hogy csinaljanak neki CT vagy MRI vizsgalatokat es ott ha kizartak hogy nincs semmi gond akkor lehet ujabb megoldas fele nezni.


    ezeken a vizsgalatokon ki tudjak zarni hogy nincs a gyereknek valami agyproblemaja.


    agydaganat, rak, barmi.


    Hiaba lesz nagy lehurrogas hogy Uristen hogy mondhatsz ilyet, ha minden lelet negative es a gyerek allandoan fajlalja a fejet honapok ota akkor sajnos ez is egy lehetseges ok.


    es meg mindig jobb elobb megtudni es tenni ellene mint bedugni a fejunket a homokba .


    sajnos ma mar a gyerekek se mentesek se a rosszindulatu daganatoktol se mas sulyos azelott cask felnotteknel latott egyeb betegsegeknel.


    meg olyan is van amikor valamilyen belso parazita tamadja meg az illetot es ezt is cask specialis vizsgalatok mutatjak ki. valamilyen fereg, bacterium  stb.


    en a topic indito helyeben keresnem az okot ezerrel.


    ja es meg valami:


    ha megoldhato akkor topicindiot adj a kicsinek fajdalomcsillapitot amivel a fejfajasa csokkentheto. meg kell tudni orvostol mit szabad kapnia, es segiteni kell.hiszen csontra le fog fogyni a gyerek ha nem eszik. de ha faj a feje akkor nem is fog enni.


     

    előzmény:
    KN18 (6)
    2015-03-27  21:04
  21. 2015. március 29. 07:3321.

    Tegnapi fejlemény, hogy délelőtt megint felment 39,1-re a láza, és nagyon rosszul nézett ki. A legkétségbeejtőbb nekem, amikor egy gyerek fekszik mozdulatlanul. Persze ekkora lázzal mit csináljon...


    Elvittük az ügyeletre, ott elmondtam, amit tudni lehet: 2 hónapja fejfájás, 1 hete antibiotikum, stb. Az ügyeletes orvos szerint sem kellett volna az antibiotikum, és most sincs semmi látható jele gyulladásnak. (Torka piros, orra folyik). Szerencsétlen módon, az egyik vírus után rögtön elkapott egy másikat. Pihenjen, csillapítsam a lázát. A fejfájásra nem mondott semmit.


    Éjjel már nem volt láza, viszont ahogy hallom, eldugult az orra. Megint kiváló lehetőség egy arcüreggyulladásra.


    Most kap Béres cseppet, C vitamint, Sinupretet, és próbálom etetni, mert szörnyen keveset eszik.


    Nagyon várom a jó időt, napsütést.

  22. 2015. március 29. 07:2620.

    De ezzel a típusú fejfájással bírsz pl. futkározni?


    Én azt nem értem, hogyan tud játszani, futni, nevetni, mikor fáj a feje. Én mozdulni sem bírok olyankor.


    Kidolgoztunk egy "mértékegységet": Ha nem fáj a feje, az a 0, ha annyira fáj, hogy sír tőle, az a 10.


    10-es még sosem volt, de mostanában mindig 7-es fölöttinek mondja. Amikor így eljátszik vele/mellette, akkor 2-3-4-est szokott mondani.

    előzmény:
    mihokniki (16)
    2015-03-28  22:37
  23. 2015. március 29. 07:2319.

    Tegnap már meg akartam mérni neki, de elmaradt. Nem is tudom, mennyi egy 6 évesnél a normális vérnyomás, de neten gondolom utána tudnék nézni. Amikor eddig mérték neki (évenkénti státusz vizsgálaton) mindig jó volt, de akkor még nem is fájt a feje.


    De olvastam erről, és én is nagyon alacsony vérnyomású voltam még fiatal felnőttként is.


    Ezt majd még ellenőrizzük.

    előzmény:
    marcsi0211 (15)
    2015-03-28  20:54
  24. 2015. március 29. 07:2118.

    Van gyerekosztályon dolgozó ismerősöm, aki ránézett a héten a gyerekre, és rögtön azt kérdezte, nem megyünk-e röntgenre, mert ránézésre olyan, mintha tüdőgyulladása lenne. Állítólag van olyan, ún. atípusos tüdőgyulladás, amikor sem láz, sem más fizikális tünet nincs, csak fejfájás+láz, hőemelkedés.


    Nem mentünk röntgenre, és én ezt nem is mondtam a dokinak, mivel a vérképe olyan jó lett. Gondoltam, egy tüdőgyulladásnak biztos lenne jele a vérképen. Az orvos is azt mondta, hogy semmilyen gyulladás nincs, ez vírus.


    Pedig én is arcüregre gondoltam, mivel nekem is rendszeresen van, és tudom, hogy hónapokig képes elhúzódni úgy, hogy igazán nem beteg az ember, mégsincs jól.


    De nem mutatná azt is, és bármiféle gyulladást a vérkép?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_745162 (14)
    2015-03-28  20:38

Címlap

top