Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Trombózis! Nem válogat :-(

Hocika
Létrehozva: 2015. február 28. 14:25

Sziasztok!

Sajnos érintett lettem a témában, mert második terhességem alatt agyi sinus trombózis alakult ki nálam. Trombózis témában elég kevés infó áll rendelkezésre, pláne az agyat érintő eseményről, így szeretnék olyanokkal beszélgetni, tapasztalatot cserélni, akik sajnálatos módon átélték valamelyiket. 
Sokunknak hasznos lehet ez a topic! 

Remélem találok "bajtársakat"! 

  1. 2015. március 2. 19:086.

    Közben látom: Székesfehérvár. Budapesten tudok Neked segíteni.


    Nekem leginkább szerencsém volt. "Illett" volna belehalnom, de mivel nem tettem, tankönyvi eset lettem és az anyagom már beutazta a fél világot. Igazából nem maradt vissza semmi. Nekem az alvás-központomon volt a trombosis és tönkre is vágta az alvásaimat. Plusz, időnként elkezd vibrálni a szemem, majd egy fél óra múlva kitör a fejfájásom. A vibrálás szörnyű, mert gyakorlatilag akkor semmit nem látok. Állítólag ez is a thrombosis miatt van.

    előzmény:
    Hocika (4)
    2015-03-02  18:06
  2. 2015. március 2. 19:045.

    Írtam Neked privit!

    előzmény:
    Hocika (4)
    2015-03-02  18:06
  3. 2015. március 2. 18:064.

    Sziasztok!
    Tudom ebben a témában hülyén hangzik az, hogy örülök Nektek, de így van! 
    Igaz, jobb lenne ha valami vidámabb dolog kapcsán akadtunk volna egymásra! ;-)

    Röviden leírom ami velem történt..

    Második terhességem boldog perceit éltem, közben egyre közelgett a nagy nap. Végig semmi bajom sem volt, nagyon energikus, erős, boldog kismama voltam. Már a 36.-dik hétben jártam, amikor egyik nap zsibbadni kezdett a bal kezem és lábam. Mivel úgyis mentem Nst-re, így gondoltam szólok az orvosomnak, aki egyből el is küldött a neurológiai rendelésre. A "kedves" doktornő értetlenkedve flegmán odalökte, hogy mi a francnak küldött ide a nőgyógyász, mert biztos a gyerek nyom valamit..
    Másnapra persze erősödött a zsibbadásom, de ismét az orvosomhoz kellett mennem, aki elhűlve hallgatta amit a doktornő mondott és újra átküldött oda azonnali hatállyal. Még a doktornőnek állt feljebb, hogy mi a francnak küldözget oda az orvosom /persze semmi vizsgálatot nem csinált/ és hogy milyen rossz orvos, stb..
    Visszaérve a dokim azonnal befektetett a szülészetre, mert mondta, hogy a gyerek miatt a karom nem zsibbadhat. Másnapra másik neurológust akart hívni hozzám, de persze aznap este rosszul is lettem, hányinger, szédülés, erősebb zsibbadás, viszont az ügyeletes éjszakás orvos annyival letudta, hogy megszülök és elmúlnak a gondjaim..
    Reggel, amikor bejött a doktorbácsink, majdnem elájult amikor meghallotta.. Azonnal neurológust hívott, sürgősségi MRI ami mutatta is a bal oldali sinus trombit.  Clexane 0,8-as injekciót kaptam rögtön és mondták, hogy estére amikor múlik a hatása megcsászároznak, de szigorúan altatásban. Kicsit félelmetes volt így, de a kicsikémre gondoltam meg a családomra.
    Szerencsére másnapra megszűnt a zsibbadás, úgy engedtek haza, hogy clexane 0,8-al szúrjam magam 2-szer és menjek trombózis rendelésre..
    3 hónap múlva kaptam időpontot, semmit nem csináltak, csak adtak egy rakat beutalót vérvételre, vetessem le és menjek vissza. Újabb 3 hónap. Itt tartok most. A protein c és valami immun-rendellenességre utaló eredmény nem lett jó, de állítólag a szoptatás befolyásolhatta a szintet?? ezért megismétlik ebben a hónapban. Még nem tudom, hogy marad-e örökre a higító.. MRI-re májusra kaptam időpontot, addig azt sem tudom mi a helyzet a fejemben..
    Senki semmit nem mond, neurológus azóta nem is látott, fogalmam sincs hova menjek tovább, kire tartozik ez a dolog.
    Hát ennyi a kis sztorim.

    Az optimizmusom megvan, a jókedvem is, próbálok nem is gondolni erre az egészre, nincs betegségtudatom, hálás vagyok a sorsnak, hogy így megúsztam! Élvezem az életem, a gyerekeim, a családom! 

    Szerintetek milyen orvoshoz érdemes mennem? Ilyen neurológus után lehet hogy érdemes lenne Pestre mennem valami magán dokihoz? Ez a trombózis rendelés itt nálunk Fehérváron amúgy egy vicc. Egy kardiológus fiatal doktornő csinálja és még harapófogóval sem lehet belőle kihúzni semmit.
    Nektek maradt valami vissza? Az időjárás változást megérzitek? 


     

  4. 2015. március 1. 06:303.

    Én is átéltem. Nem sok esélyt adtak nekem a túlélésre, de itt vagyok. Én a Syncumart valószínűleg soha nem hagyhatom abba, de ez legyen a legnagyobb bajom.... Miben lenne szükséged a segítségre?

    előzmény:
    Hocika (1)
    2015-02-28  14:25
  5. 2015. február 28. 15:412.

    Szia Kedves Bajtársam!


    Sajnos ez tényleg nem válogat....


    Én 47 évesen, 2009-ben  kaptam agyi trombózist. 


    Nyitottam akkor egy topicot itt :http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&csatid=74&topicid=221398


    néhány hozzászólás érkezett, ott olvashatod az én történetemet is.


    Én azóta teljesen meggyógyultam, 2011-ig szedtem a sincumart, azóta aspirin protectet szedek napi egy szemet. Nyugodtan kérdezzél, ha tudok nagyon szívesen válaszolok!


    További szép napot, és mielőbbi gyógyulást kívánok!


     

    előzmény:
    Hocika (1)
    2015-02-28  14:25

Címlap

top