Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Citalopram tapasztalatok

FullMoon
Létrehozva: 2015. január 9. 19:46

Sziasztok,


Citalopram-mal kapcsolatos tapasztalatokat várnék ide azoktól, akiknek volt hozzá "szerencséjük", esetleg jelenleg is szedik.


Köszönöm,


FM

  1. 2017. február 13. 12:1715.

    a kimindenképp amúgy két szó :D  Vacak a space billentyűm.

    előzmény:
    Miacida (14)
    2017-02-13  12:16
  2. 2017. február 13. 12:1614.

    Szia! Évekkel ezelőtt szedtem, ugyanígy xanaxszal. Azelőtt Citapramot szedtem. A citalopramtól olyan hányingerem volt, és émelyegtem állandóan, mint amikor terhes voltam. Amúgy jó gyógyszer, én ennyi mellékhatásról tudok (nem híztam stb) próbáld kimindenképp, ha már felírták, lehet te jobban fogod tolerálni!


    Gyors gyógyulást!

    előzmény:
    Szandra (13)
    2017-02-13  08:27
  3. 2017. február 13. 08:2713.

    Sziasztok! Valakinek van tapasztalata a Citaloprámról? Felírta a doki,de nem merem bevenni.. Xanaxot is irt mellé,azt szedem,vmennyire enyhíti a tüneteket. Pánik zavar ill epizodikus rohamokban történő szorongást állapítottak meg nálam. Tud valaki segiteni akinek ilyesmi a problémája? Köszönöm 🙂

  4. MI
    MI
    2015. január 11. 17:4612.

    Küldtem privit. 

    előzmény:
    FullMoon (10)
    2015-01-11  11:02
  5. 2015. január 11. 14:3311.

    Szia!


    HolnaP majd irok egy hosszabb privit neked ebben a dologban azt hiszem jobb ha ezt ugy beszeljuk at inkabb, de most mar itt ejfel van megyek aludni. sajnos a sulygyarapodas benne van a lehetseges  mellekhatasok kozt de nem veszes es ha eleg fegyelmezett vagy ilyen teren ha eszreveszed hogy tobbet eszel akkor tudsz oda figyelni. Pajzsmirigy, hajhullas stb. semmi ilyen nem volt nalam egyik antidepresszans eseteben sem.



     

    előzmény:
    FullMoon (8)
    2015-01-10  12:52
  6. 2015. január 11. 11:0210.

    Kezdek kicsit befordulni, ez nem jó, jelenleg semmi okom nincs rá.. leszámítva a szerencsétlen érzést hogy dilibogyót kapok, amit az ismerőseim 99%-ának tuti az életben nem mondanék meg..., félnék, hogy innentől totál zakkantként kezelnek..


    Az antidepivel egyszerre elkezdett mozgás segíthet, vagy minden újdonsággal várjak, amíg beáll a gyógyszer...?

  7. 2015. január 10. 13:009.

    Köszönöm!


    Igen, ha hétfőig nem javul a helyzet, beszélek vele. Ma mondjuk nem vagyok annyria fáradt, álmos, mint tegnap egész nap voltam, pedig csak 3 órát sikerült végül aludnom.. De ma nem iszok meg 3 kávét, az tuti...

    előzmény:
    huncut (7)
    2015-01-10  12:41
  8. 2015. január 10. 12:528.

    Igen, hát itthon annyiból szerencsétlen a helyzet, hogy a pszichiáter csak gyógyszerez, a pszichológus meg nem írhat fel gyógyszert, ők meg ritkán konzultálnak egymással, hacsak nem befekszel valahova, de addig nem szeretnék eljutni, ezért kerestem fel a pszichiátert.


    Mindig is labilisabb voltam, de az elmúlt 6 évben ez egyre fokozódott, társult mellé egy szülés utáni depresszió, ami konstans megmaradt. Akár naponta tud váltakozni többször is hogy felhőtlen jókedvem  van és optimista vagyok, majd hogy átmegyek zombiba és az öngyilkosságot fontolgatom.. És ehhez nem kellenek komoly kiváltó okok, elég ha egy ismerős elmerülten elmegy mellettem és nem köszön vissza, vagy kicsit feszítettebb a napi rutin, vagy néha még apró okot sem találok, csak elindulok lefele... Néha ezek az állapotok (mind a pozitív, mind a negatív) eltartanak akár egy hétig is, de ez a max, mindegy, hogy jógázok, meditálok, futok, vagy tervezgetem a jövőm... utána indul a hullámvasút meredeken fel vagy le... mindeközben olyan dühkitöréseim vannak ami megnehezíti az egész környezetem életét - mármint "csak" a családtagokon, ill. aki érzelmileg közel kerül hozzám azon vezetem le, közértben még nem ordibáltam pedig új pékséget még lehet találni,de új barátokat meg új családot nem igazán... és a gyerekeim is csak egyszer gyerekek, nem szeretném, hogy így nőljenek fel, attól meg pláne tartok, hogy egy nem teljesen százas szakaszomban felvágom az ereim...


    Terápiára jártam 6 évvel ezelőtt pár hónapig, majd a pszichológusnő úgy találta, hogy minden OKs velem - valószínűleg sikeresen megvezettem, a mostani papíromon az szerepel, hogy mániás depresszió, borderline vonások. A borderline ugyan elviekben 40 éves korra csillapodik én meg már a harmincas éveim közepét taposom, de nem mindegy, hogy a gyerekemnek 7 évesen van egy normális anyja, vagy 13 évesen, addig meg egy idegroncs neveli... A terápia annyiból "rontott" a dolgon, hogy tényleg én is elhittem, hogy velem minden OK, hát a környezetem tehet róla, hogy ilyen vagyok, senki sem tudná ezeket a szitukat normálisan lereagálni... de mára vagyok annyira őszinte magammal, hogy belássam, sajnos nem ez a helyzet, erősen túlreagálok dolgokat és ezen a "külső mozi" stb technikák nem segítenek (eddig nem segítettek), mert adott szituban esélyem sincs végiggondolni mit kéne tennem, csak robbanok. És hiába gondolom később újra 1000x a szitut és oldom meg fejben máshogy a helyzetet, ez nem akadályoz meg abban,hogy legközelebb ugyanúgy robbanjak és ne a jó megoldást válasszam....


    Abban bízok, hogy a gyógyszer segítségével talán sikerül olyan új szokásokat kialakítanom, amik tartósak maradnak, akkor is, ha a gyógyszert később leteszem, mondjuk egy év múlva...


    Terapeutát is keresek jelenleg, csak nem analitikusat, mert abban nem hiszek, hogy a gyerekkor hosszas boncolgatása bárakárhová is vezetne, a mostani helyzeteket kell megoldanom, és ezen nem segít, ha fejben elképzelem hogy egy érzelmi biztonságot nyújtó, meleg családi fészekben nőttem fel. Eddig egyet találtam, de hozzá hosszú várólista van, nyáron jutok be hozzá legkorábban...


    Olyan horrorokat, mint pajzsmirigy működés felborulása, hízás, hajhullás stb. nálad nem okozott az antidepresszáns? Más fórumokon csak rémsztorikat olvastam eddig, ezért ott már nem is mertem kérdezni..

    előzmény:
    Amarynda (5)
    2015-01-10  11:09
  9. 2015. január 10. 12:417.

    Mást szedtem, de a lényeg, hogy egyáltalán nem tudtam aludni tőle. Javaslom ha ez nem rendeződik pár nap alatt beszélj az orvosoddal, nekem azonnal lecserélte.

    előzmény:
    FullMoon (4)
    2015-01-10  10:25
  10. 2015. január 10. 11:146.

    Ha a kivalto ok megszuntetheto vagy feldolgozhato lesz akkor elkepzelheto hogy az orvos ugy fogja megitelni hogy levesz a gyogyszerrol, fokozatosan.


    ez mindig attol fugg mennyire vagy kepes majd a problemadat feldolgozni es hasznalni a terapian kapott tanacsokat hogy pl. amikor lejjebb vagy a szokasosnal mi az ami nalad celravezeto es kepes vagy e csinalni.


    van akinek a fizikai aktivitas javasolt masoknak mas tipusu megoldasok, minden ember teljesen maskeppen reagal a terapiara es legtobbszor a kezelesre a gyogyszerrel is.


    engem megtanitott a pszichiater pl. hogy mivel tudok vedekezni ha panikrohamot kapok, vagy hogyan kell a gyogyszerszintemet valtoztatni attol fuggoen hogy az allapotom milyen.


     


     

    előzmény:
    FullMoon (4)
    2015-01-10  10:25
  11. 2015. január 10. 11:095.

    En egy masik fajtat szedek, nem otthon elek nem tudom van e otthon is?Pristiq a neve.


    Depressziora szedek gyogyszert 20 eve. 13 evig jartam terapiara is, amennyire lehetett meg is gyogyultam, de egeszen sosem hagyhatom abba  mert nagy a visszaesesi kockazat.


    Ket sulyos trauma ert 1194 ben es 95 ben , a sokk tul nagy volt es mivel a kivalto ok nem szuntetheto meg igy maradtam egy kisebb dozison az utobbi evekben. eleinte nagyon magas adagokat kellett szedni es nem is cask egyfajtat, aztan ahogy jobban lettem most mar cask azert kell szedni hogy szinten tartsam magma es ne legyen visszaeses.


    Igy teljesen jol erzem magma, normalis eletvezetesem van, neha vannak rossz napjaim de nem rendkivuliek es hamar el is mulik.


    remelem a mellekhatasok nalad is cask atmenetiek lesznek. jarsz terapiara is vagy cask a gyogyszert kapod? miota vagy beteg?

    előzmény:
    FullMoon (4)
    2015-01-10  10:25
  12. 2015. január 10. 10:254.

    Így írta elő a doki, első héten negyed, második héten fél, utána mehet az egész. Tegnap a szokásos 2 helyett 3 kávét ittam,  erre fent voltam 3-ig, hiába voltam bazi álmos, nem tudtam elaludni. 


    Annak azért örülnék, ha csak átmenetileg lenne szükségem rá, a problémáimnak nyilván nem ez lesz a hosszútávú megoldása, legalábbis nagyon remélem. Te mióta szedsz és miért? 

    előzmény:
    Amarynda (3)
    2015-01-10  07:47
  13. 2015. január 10. 07:473.

    Eleinte nekem is okozott almossagot, ez a legtobb antidepresszans kezdeti mellekhatasa.


    Ha nem mulik el 4-6 het mulva a mellekhatas menj vissza az orvosodhoz lehet hogy valtani kell a gyogyszeren.


    en szedtem nehany evig aztan mas okbol kifolyolag valtottunk gyogyszert most azt szedem.


    miert a negyed adagot szeded?


    minel kevesebbet veszel be annal inkabb elhuzodhat a mellekhatas ideje, mert  annal kisebb a szervezetre gyakorolt hatas hogy meg tudja szokni a gyogyszert.


    annyit szedj amennyi elo van irva. esetleg igyal eggyel tobb kavet vagy egy eros teat ha nagyon almos vagy.


    viszont ha a gyogyszer befolyasol a munkadban vagy autovezetesben stb. akkor erdemes 1-2 het utan visszamenni az orvoshoz.


    mindenki maskeppen reagal az antidepresszansokra.


     

    előzmény:
    FullMoon (2)
    2015-01-10  02:04
  14. 2015. január 10. 02:042.

    no akkor az első tapasztalatot én magam...: 2. napja szedem a terápiás adag negyedét, de egész kora délutánig álmos vagyok, mint ha másnapos lennék... most meg még nem tudok aludni.... Ha ez van a 2. nap mi lesz a 3-4. héten...??? kezdek elbizonytalanodni, hgy biztosan ez-e a legjobb megoldás, bár már sok gyógyszermentes dolgon túlvagyok és nem lett jobb a helyzet...

    előzmény:
    FullMoon (1)
    2015-01-09  19:46

Címlap

top