Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gerincsérvvel császár?

Mandula83
Létrehozva: 2014. december 9. 10:16
Ki szült gerincsérvvel császár nélkül?

Mennyire volt a kihordás megterhelő ilyen gerinccel?

Nekem gerincsérvem és csigolyacsúszásom is van.

Az orvos szerint, ha erős a hátizom lehet normálisan is szülni, mert a hasfal átvágása tovább gyengíteni a gerinc stabilitását..

Valakinek van ilyen tapasztalata?
  1. 2019. november 18. 09:5711.

    Kedves Mandula83!


    Látom, már több éves a topik, de szeretnék érdeklődni, hogy milyen volt a babavárásod időszaka, milyen volt a szülés, és az utána lévő időszak?


    Sajnos én is hasonló problémával küzdök, és most eléggé elkeseredtem! Most vagyunk a babatervezés időszakában, és sajnos a tüneteim erősödtek, fájdalomcsillapítót nem merek szedni, mert félek, hogy akadályozná a fogantatást.


    Nagyon köszönöm, hogy megosztod tapasztalataidat.


    Üdv.Judit

  2. 2014. december 16. 16:3410.

    Én bevállaltam a babát. A nyaki sérvem már csavarozva van, a többi 5 tornával karbantartva. Mivel lumbálissan is van 3 én személy szerint nem vállalom be a természetes szülést, sőt a lumbalis érzéstelenítést sem vállalják be. Természetes úton az erőlködéstől kizáródhat valamelyik és lebénulhatok, az érzéstelenítésnél is előfordulhat hiba, mivel nem úgy állnak a csigolyák mint kéne. Ezért most bárki elítélhet, de mi a dokimmal azt beszéltük meg a császárhoz felületes altatás lesz, így nem lesz probléma a gerincemmel. Lehet majd anyázni, hogy ez nem szülés, de a dokim is azt mondta régen nem volt lumbál mindenkit altattak császárhoz, és egészséges lelkületű anya gyerek kapcsolatok voltak. Nekem kettőnk egészsége a fontos.


    Mivel veszélyeztetett terhesnek vettek föl, sokat pihenek. Nem mondom így a nyolcadik hónapban már nehezen megyek bárhová, kicsit megterhelő a mozgás, de szép lassan mindenhova eljutok. Néha fáj a hátam, de én speciel 14 kilót híztam eddig. Nadrágméretileg csak egyel nagyobb, de a pocakom óriási. Ekkora hassal bárkinek fájna a dereka. Mivel gyógytornán sok gyakorlatot tanultam ami gerinckímélő, most tudom kamatoztatni. Mert ugye felöltözni kell, cipőt bekötni kell, és minél nagyobb a hasad annál több minden hullik le a földre.


    Ha szeretnél babát, sok sikert hozzá!


    De a természetes úton való szülésen azért gondolkodj el!

  3. 2014. december 11. 13:099.

    Visszanéztem, és láttam, Neked is szépen meghálálta a segítségedet, hiába voltál nálam türelmesebb.


    Nem csak értetlen, hanem ritka mocskos szája van, az egyszer biztos!


    Remélhetőleg nem ő tanítja illemre majd a kisbabáját.


     

    előzmény:
    Lédienn (8)
    2014-12-11  12:31
  4. 2014. december 11. 12:318.

    Ritkán értek egyet,ha a modik kommentet törölnek,de a te kommentjeid esetében teljesen jogos volt!


    Ugyanis a te előző kommentjeid éppen ilyen agresszívek,durvák,követelődzők,kioktatók,provokatívak voltak,mint ahogy nekem most írtál. Pedig a többi nick is csak véleményt mondott,segíteni próbált éppen úgy,mint én! Köszönet helyett mindenkit csak durván leosztottál,aki nem olyat írt,amit hallani szeretnél.


    Pedig lehet,hogy aki válaszolt ért a témához. 


    Amit pedig én is és a többiek is tanácsoltunk,ORVOST KÉRDEZZ! 


    Elgondolkodtál azon,hogy miért nem pörög a topikod?


    Ha azt akarod,hogy csak azok írjanak akit te akarsz,akkor indíts zárt topikot!


    Nyílt topikhoz viszont bárki hozzászólhat,akár tetszik neked,akár nem!!


     


     


     

    előzmény:
    Mandula83 (7)
    2014-12-10  19:21
  5. 2014. december 10. 19:217.

    Szerintem ne te akard eldönteni, hogy vállalok-e gyereket vagy sem. Akármilyen fájdalom és akármilyen állapotban is leszek : LESZ SAJÁT KISBABÁM. A te okoskodásod miatt és kedvedért sem fogok lemondani róla!!!


    Belegondoltál te egyáltalán abba, amit összehordasz?!?!


    Ha neked mondanák azt, hogy ne szülj xy ok miatt gyereket,te komolyan lemondanál egy saját gyerekről?!?!


    Szerintem, aki ezt megteszi: egy i..dióta már ne is haragudj!!!!!


    Ilyen tanácsokat nem kérek.


    A másik, hogy ahova gerincklinikára járok...elég gyakori ez a probléma..és a többség nálam fiatalabb...25-28 éves!!


    Baromira nagy tévedésben vagy!!!


    Hanyagold a topicomat..másrészt meg tanulj meg rendesen magyarul helyesen írni....mielőtt másokat oktatsz.

    előzmény:
    Lédienn (6)
    2014-12-10  14:11
  6. 2014. december 10. 14:116.

    Továbbra is arra bíztatlak,hogy beszélj a szakorvosokkal! Ajánlják-e a te állapotodban egy terhesség kihordását,mert nem csak a szülés mikéntje a probléma,(ami császárral nem is akkora gond) hanem az anyaméhben fejlődő,és egyre gyarapodó baba(+lepény+magzatvíz) súlyát hogy bírná a gerinced. Kérdés,milyen állapotba kerülnél szülés után? Elmondásod szerint meglehetősen komoly gerincbetegséged van,ami azért a te korodban szerencsére igen ritka!


    Ezért sem írogattak neked saját tapasztalatokat ezügyben. Mert akik ilyen komoly gerincproblémákkal kűzdenek,azok nem szoktak az orvosi tanács ellenére gyereket vállani,szülni.


    De ismétlem,a te korodban szerencsére igen ritka az ilyen gerincbetegség. Ha a dokik nem ajánlják neked,mert sokkal rosszabb állapotba kerülnél szülés után,akkor én a helyedben megpróbálnám elfogadni amit mondanak.  Egy gyereket nem csak kihordani és megszülni kell,hanem az anyának is fel kell tudnia nevelni,lehetőleg jó egészségi állapotban. Egy nehezen mozgó,vagy mozgásképtelen,állandó fájdalmakkal kűzdő,betegeskedő,gyógyszereken élő,szenvedő anyával nagyon nehéz a gyereknek is és a környezetnek is. 


    Újból leírom,hogy hasi műtétek alkalmával már rég megváltozott a műtéti technika,ezért nem vágják már el az izmokat,hanem csak elhúzzák a műtét alatt. Ez a szabály vonatkozik a "sűrgősségi" hasműtétekre,császármetszésre is! 


     

    előzmény:
    Mandula83 (5)
    2014-12-09  17:26
  7. 2014. december 9. 17:265.

    Hát annyi, hogy mivel a gerincsérv csak egy a sok közül, így szinte biztosan nem szülhetek az orvos szerint természetes módon.


    Mivel a konkrét diagnozis a két gerincsérv mellett, gerinc instabilitás... csigolyacsúszás....31 vagyok és csavarozni akarták műtéti úton a csigolyáim, de nem hagytam!


    Vannak időszakok, amikor konkrétan menni alig bírok, viszont van, hogy 2-3 hetet tünetmentes vagyok. Járok gyógytornára, gerincnyújtás,de ...


    És a műtét sem megoldás, mert akkor beszűkül a gerinc mozgástartománya, ha összecsavarozzák a csigolyákat és garancia sincs rá, hogy jobb lesz..


     


    Nyilván ezért kérdeztem milyen ilyen állapotban kihordani egy babát, császárral szülni. Van valami speciális módszere a császárnak is (ahol az izmokat félrehúzzák, nem átvágják), amikor nem vágják át a hasizomzatot. Sürgősségi császárnál van, hogy megteszik.


     


    Én valószínűleg tervezett császárral szülhetek, ott ezt az újfajta eljárást meg lehet tenni. 


     


     

  8. 2014. december 9. 15:254.

    Első és második kérdésedre válaszom: nem volt gerincsérvem amikor terhes voltam és nem császárral szültem.


    Nyugi van,olvass tovább lécci!


    Továbbá az csak jó,ha valakinek erős izomzata és hátizmai vannak,mert stabilabb a gerinc tartása is. Terhességnél a gerincoszlop is erős terhelésnek van kitéve,a már kialakult gerincsérvnek és gerincproblémáknak nem használ ez a plusz megterhelés. DE!


    Attól is függ,mely csigolyáknál van elváltozás és milyen mértékű,súlyosságú! Ezt viszont igenis egyéni elbírálás,szakorvosi vizsgálat tudja csak egyénileg megállapítani! Szakorvos tudja megmondani,hogy a te esetedben mi várható,romlik-e esetleg az állapotod terhesség,szülés következtében. Egyáltalán megengedi-e a gerinced állapota,hogy terhességet vállalj. Minden ember,elváltozás,eset más!


    Tehát hiába ír itt neked erről bárki saját tapasztalatot a gerincsérvvel kihordott terhességéről,szülésről,nálad igen nagy valószínűséggel nem úgy lesznek a dolgok,nem azt fogod érezni,mint mások. Mert minden eset,terhesség,szülés más! 


    Ezt próbálták itt előzőleg többen megértetni veled,amiért te berágtál.


    Továbbá császárnál és hasi műtéteknél mindig átvágják a hasfalat,de az izmokat már rég nem vágják,csak félre húzzák a műtét alatt.  


    A hasi műtét önmagában nem befolyásolja,változtatja meg a gerinc állapotát,stabilitását. Ez ügyben valamit nagyon félre érthettél.


     


     

    előzmény:
    Mandula83 (1)
    2014-12-09  10:16
  9. 2014. december 9. 14:223.

    Ha jól értem szeretnél természetes úton szülni.


    Én a helyedben megkérdeznék erről több orvost,ortopádiát is.


    Sajnos vannak olyan dokik,akik alig várják,hogy indokot találjanak egy császárra,és akkor előre egyeztetett időpontban ott vagy,ők egy óra alatt letudják a dolgukat..


    De az is lehet,hogy adott esetben ez indolja.


    Nyilván egyén-és orvos függő


     

  10. 2014. december 9. 10:582.

    saját tapasztalatokra vagyok kíváncs, nem kioktatás tvárok.

Címlap

top