Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Az én történetem (keloid)

jkbfanny
Létrehozva: 2014. november 1. 18:19

 


 


 


 


Sziasztok ! Fanny vagyok és a történetemet szeretném megosztani veletek, hogy segíthessek a hasonló helyzetben lévő embereken. 12 éves koromban diagnosztizálták a mellkasomon lévő keloid nevű bőrbetegséget. Ez egy hegesedési problémával járó betegség, melyet csak kezelni lehet, de eltűntetni sajnos nem. Rettentő sok vele járó nehézséget átéltem ez alatt a pár év alatt. A folyamatos viszketést, égést és fájdalmat kibírtam, de azt, amit az emberektől kaptam már annál nehezebben. A számtalan beszólogatás, viccelődés, szánakozó nézés … Volt, aki azzal viccelődött, hogy kiszívta a barátom, volt, aki félve megkérdezte, hogy nem fertőző – e. Míg más nőnek a mellét nézték meg először nekem a mellkasomon lévő nagy heget… Nem mondom, hogy nem volt pillanat, mikor mindent megadtam volna azért, hogy ne legyen ott... Csúnyának éreztem magam, nem akartam emberek közé menni, csak elbújni, hogy senki se láthasson. Aztán rájöttem, hogy ez így nem mehet tovább. Össze kell szednem magam. Nem törődtem a heggel, elhittem, hogy szép vagyok, nyitott voltam és boldog. Rájöttem, hogy az emberek legnagyobb betegsége a tökéletességre való törekvés. Nem az én hegem vagy bárki másé, hanem a lélek az, ami igazán plasztikára szorul. Megnyílt előttem a világ, megtettem és elértem mindent, amit akartam. És ez több volt, mint amit reméltem, hogy lehetséges. Fotózásokra hívtak és egy idő után a legtöbb képemen nem hagytam, hogy leretusálják a heget. Meg akartam mutatni, hogy nem kell tökéletesnek lenni ahhoz, hogy valaki szép legyen. És szeretném, ha ezt a többiek is így gondolnák. Ha elhiszed, hogy szép vagy, mások is elhiszik. Ha azt akarod, hogy szeressenek, akkor először magadat kell elfogadnod és szeretned.  Tudom, hogy közhelyesen hangzik, de valóban így van.  Remélem sikerült megérintenem pár embert és elérnem, hogy elfogadják magukat és másokat úgy, ahogy vannak. Mert bárki bármit mond, mindenki gyönyörű minden hibája ellenére…

  1. Torolt_felhasznalo_332170
    Torolt_felhasznalo_332170
    2015. Április 24. 12:066.

    4 hónappal ezelőtt keletkezett először keloid-os heg a bal mellem felett, már elkezdték a kezelést, szteroidos injekciót kaptam és szilikon tapaszt kell viselnem, remélem hatásos lesz a kezelés. Nagyon csúnya 5x2 cm-es. Szinte minden kicsit is kivágott felsőből is látszik. 


    Köszönöm én is, hogy megosztottad a Te történetedet, sokat segített nekem is az önbizalom terén!


     

  2. 2014. november 1. 23:405.

    .A bajok ellenére is egészséges lelkületű  klassz  fiatal nő vagy.Gratulálok a józan eszedhez, a méltóságodhoz és az önbizalmadhoz.


    ha az lenne nem akarna olyan helyen szerepelni ahol a sejtburjanzasa esetleg hatrany 


    Tudod a nyulakkal nem versenyeztetjuk a teknosbekat . Normalis teknos meg nem is akar nyulakkal egyutt versenyre kelni 


     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_383651 (2)
    2014-11-01  19:22
  3. 2014. november 1. 23:294.

    De nem fejeztem be kezelést, mert közben férjhez mentem. Ha meg már elkeltem így, ilyen hibásan, ki a fenét érdekel a keloid!


     


    előzmény:
    demise (3)
    2014-11-01  20:50
  4. 2014. november 1. 20:503.

    Ez érdekes, én is keloidos vagyok. Ez kötőszövet-túltengés, minden sebem nagy heggel gyógyul. Főleg a gyerekkori oltásaim látszanak csúnyán, emiatt kamaszkoromban takargatni kellett, sose hordtam ujjatlan ruhát, mindig csak rövid ujjúakat.


    Aztán voltam bőrgyógyász-kozmetológusnál a klinikán, aki lecsiszolta az egyik oltást - ennek következtében laposabb, de nagyobb lett.


    Külföldről hozattunk be injekciót, azt szurkálták bele a kemény oltáshelybe és ennek hatására kezdett is elmúlni a nagy oltásheg (3 van). Ezt kaptam:


    http://www.pharmazie.com/graphic/A/08/0-14008.pdf


    De nem fejeztem be kezelést, mert közben férjhez mentem. Ha meg már elkeltem így, ilyen hibásan, ki a fenét érdekel a keloid!


     


    előzmény:
    jkbfanny (1)
    2014-11-01  18:19
  5. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2014. november 1. 19:222.

    Köszönöm hogy ezt leírtad.


    Nagyon drukkolok neked.Legyen szép életed és úgy ahogy te szeretnéd.és légy szíves tartsd meg ezt a derűt is ami átsugárzik még itt a "holttérben" is.


    Sokkal kevesebb bajjal és minden gond nélkül élők nyavalyognak percenkért hogy milyen szörnyű az Élet!


    Hát, nem az.Te is rávilágítottál erre.A bajok ellenére is egészséges lelkületű  klassz  fiatal nő vagy.Gratulálok a józan eszedhez, a méltóságodhoz és az önbizalmadhoz.


    Örülök hogy jöttél, hogy vagy.


    És  soha ne add fel!


     

    előzmény:
    jkbfanny (1)
    2014-11-01  18:19

Címlap

top