Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Füldugulás füldugótól

Torolt_felhasznalo_773465
Torolt_felhasznalo_773465
Létrehozva: 2014. szeptember 28. 13:43

 


 


Ha lehet, ne bántsatok nagyon...  Két kérdésre szeretnék tényszerű választ kapni:


1. Tapasztalta-e már valaki, hogy füldugó használatától bedugul reggelre a füle? Évek óta alváshoz Ohropax viaszos füldugót használatok, de csak az utóbbi hetekben tapasztaltam, hogy reggel, amikor kiveszem a füldugókat, szabályosan olyan érzésem van, mintha búrában lennék, alig hallok valamit, a dugók kivétele után is. Van, amikor ez az érzés délig tart, van amikor pedig egész nap, és napok folynak össze úgy, hogy be van dugulva mindkét fülem, főleg a bal, és szinte alig hallok rá valamit. Olyan elhatárolt érzésem van, olyan, mintha távolról jönnének a beszéd hangjai, az a legjobb szó rá, hogy olyan, mintha búrában lenne a fejem. Voltam fülészeten, csináltak hallásvizsgálatot (csak akkor éppen nem volt bedugulva a fülem, mert mint írtam, néha kidugul pikkpakkra), szóval nemrég csinálták a vizsgálatot, kifogástalannak találták a hallásomat, nincs vele semmi baj, azt mondta a doktornő. Megkérdeztem, hogy a viaszos füldugó használata okoz-e nyomáskülönbséget, és ezáltal nappali fülbedugulást, azt mondta, ilyet nem okozhat, nincs semmi kockázata, annak nagyobb kockázata van, ha nem használom (nehezen viselem a társasházi éjszakai "zajokat".). Azt mondta, használjam tovább a füldugót, nincs semmi baj vele és velem sem. Ma reggel is úgy ébredtem, hogy ma is totálra be volt dugulva mindkét fülem, de főleg a bal, a balra még most sem hallok, ismét búra érzésem van, és messziről tompán jönnek a zajok, hangok. Most azonnal nem tudok elrohanni fülészetre, de nagyon idegesít. Füldugó használóktól kérdezem: Tapasztaltatok-e már ilyet? Egyébként vérnyomásom rendben van, nincs túlsúlyom, amúgy beteges sem vagyok, még megfázva se voltam vagy 15 éve, amiről tudok, hogy gluténérzékeny vagyok (vérvétel és vékonybél biopszia mutatta ki), de tartom a diétát, így gondolom, a hallás probléma nem származhat a gluténtól, mivel nem is viszek be glutént a szervezetembe. Más betegségem nincs, pontosabban nem ismert.


2. A második kérdésem arra vonatkozik, hogy tapasztalta-e valaki, hogy a Lenkei multivitamin szedése füldugulást okozott nála? Kérem, ez a topik ne menjen el a Lenkei termékek szidalmazásába, köpködésébe. Nem a terméket akarom népszerűsíteni, csak ma már kínomban nem tudtam másra gondolni, csak arra, hogy esetleg ez a vitaminkészítmény okozza a fülproblémámat. Csak pár hete szedem a terméket, a közepesen erős változatot vettem, a hajhullásomra, és úgy az általános közérzetemre fantasztikus hatással van, szóval ha nem ez okozhatja a füldugulást, akkor nem hagynám abba, azaz legalább ezt az egy dobozzal végigszedném, és utána nem vennék többet. Esetleg van-e itt köztetek olyan ember, aki szedi a "Lenkeit", és A vitamin túladagolás tüneteként fülbedugulást tapasztal a terméktől? Mint írtam, ne bántsatok a Lenkei miatt, a szidalmazásra, ócsárló, negatív kritikákra nem vagyok kíváncsi, tényszerű válaszokat várok a kérdéseimre, melyek a következők: 1. Okozott-e nálad füldugó használata hallásromlást? 2. Okozott-e nálad Lenkei vitamin szedése hallásromlást vagy füldugulást? Persze megyek majd másik fülészhez is, csak mint írtam, mivel ez a hallásromlás hol előjön, hol elmúlik, mire fogad a fülész, elképzelhető, hogy ismét pont ki lesz dugulva a fülem, és megint úgy hallok majd, hogy az állapotom alapján el se fogja hinni, hogy időnként mennyire rosszul hallok. 


Köszönöm a válaszaitokat!  Szép napot kívánok mindenkinek!


Kémikus

  1. 2017. június 24. 04:045.

    csak azert regisztraltam h erre reagaljak/ebben segitsek:


    en szinte sosem hasznalok fuldugot, de 2 napja kiprobaltam megint es azota a bal fulemre kb ugy hallok mintha viz alatt lennek.


    remelem, ez idovel elmulik. en nem vagyok meggyozodve arrol, hogy ez egy egeszseges dolog, hogy eldugaszoljuk a hallojaratunkat egy ilyen fix legnyomast biztosito izevel egesz estere, nekem ennyi eleg volt, tobbet nem hasznalok ilyet.

  2. 2014. szeptember 29. 16:034.

    szia,


     


    én is évek óta használok füldugót és nemrégiben velem is megesett, h bedugult (v a füldugótól v mástól)


    sok mindent kipróbáltam (fülgyertya, szódabikarbónás víz, az a fülspray, aminek most nem jut eszembe a neve :), de az egyedüli dolog, ami segített az a submarine fülcsepp.


    1-2 használat után minden jó lesz :)

  3. Torolt_felhasznalo_773465
    Torolt_felhasznalo_773465
    2014. szeptember 28. 14:573.

     


     


    Értem, köszi. Régebben próbáltam a szivacsos füldugót, nekem nem szigetelt annyira, de most akkor próbálok majd egy másik márkát, hátha az jobb lesz. Köszi!

    előzmény:
    Mostmáunom (2)
    2014-09-28  14:54
  4. 2014. szeptember 28. 14:542.

    Lenkeit passzolom, a füldugóból viszont célszerű lenne vmi mást használni, pl. a szilikonost /munkavédelmi boltban potom áron kapható/. Ez legalább nem totál légmentesen aszalja az ember dobhártyáját...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_773465 (1)
    2014-09-28  13:43

Címlap

top