Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/02/16/el_vagyunk-e_savasod va
Valóban, a szódabikarbóna megköti a gyomorsav egy részét, azaz: a nagyon savas gyomorsavat egy kevéssé savas értékre tolja el. Ezért régebben gyomorfekély esetén használták. De azóta tudjuk, hogy a gyomorfekélyt a legtöbb esetben egy baktérium okozza, ami antibiotikummal kezelhető, így a szódabikarbóna gyógyszernek nem alkalmas. (Tessék inkább takarítani vele...)
A szervezet egészének lúgosítása azonban parasztvakítás: ha néhány tizeddel változik a vér pH-ja, akkor először a szervezet igyekszik visszaállítani a megfelelő értéket, ha nem megy, akkor rosszullét következik be
+ savanyított káposzta + savanyított uborka
minek a kemikália?
NaHCO3 ra gondolhat
Én is azt hittem, hogy ragozási kérdés lesz
És nem, nem jó. Alap: szódabikarbóna. Ragozva: szódabikarbónát, szódabikarbónás...
Amúgy a múltkor írták valahol, hogy pl. gyomorégésre jó, de ha túlzásba viszi az ember, akkor olyannyira kiírtja a gyomorsavat, hogy már az okoz problémákat:-(
Szódabikarbónátot
??????????
A lúgosítással kapcsolatos népszerű elméletek kémiai és élettani szempontból számos tévhiten és szándékos félrevezetésen alapulnak. A módszer nem az ígéretes, de még bizonyítandó gyógyászati metódusok, hanem sokkal inkább a megalapozatlan eljárások közé tartozik. A lúgosításra ajánlott módszerek, ételek egy része nemhogy a vér, de még a vizelet pH-ját sem növeli. Nagyon röviden összefoglalva: a szervezet lúgosítása nem valósítható meg, és az ezzel kísérletező módszer csodás eredményei bizonyítatlan, ellenőrizetlen állítások.
Lugositasra sokkal jobb a citrom