Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Váltás gyógyszerre

papírka
Létrehozva: 2014. július 9. 13:03
Régóta gondolkodom hogy váltok fogamzásgátló tablettára és most elhatároztam hogy felíratom.(ciklus pontos beállítása, görcsök és társai enyhítésére + párkapcsolat, de ő nem ragaszkodik hozzá ha nem akarom)Persze vannak vele fenntartásaim, általános parák mint pl . : mellékhatások, közte is a hangulatingadozás és hízás, ára, jövőre való kihatása stb... alapjáraton nem vagyok hízós alkat (170cm-55kg) de rengeteg ismerősöm nagyon meghízott tőle és ettől kissé félek  .  Viszont valaki azt mondta ő más fajta gyógyszert szedett amitől semmi ilyesmit nem tapasztalt. Hallottam van alacsony hormon tartalmú készítmény is ami már árban is elérhetőbb. Lehet ezt kérni az orvostól vagy említeni neki hogy nem szeretnék hatalmas dózisú hormont szedni ? Vagy ezt abszolút ő dönti el én meg ne válogassak? Mire számíthatok? Mik a tapasztalatok,? Javaslatok- ellenjavaslatok?  Gúnyos választ légyszi ne :D 
  1. 2014. július 13. 17:393.
    Szia!


    Ha tablettát szedsz, görcsölni nem fogsz többet, mivel nem fogsz menstruálni. A 28 naponkénti vérzés azért van, mert nem szeded pár napig a gyógyszert. Tehát nem a ciklusodat fogod beállítani, mivel nem is lesz semmiféle ciklusod, hanem akkor fogsz vérezni, ha x napig nem szeded a hormont. /pl. ha előbb vagy később, mint ahogy kéne, akkor akkor vérzel, stb./


    Ha a párkapcsolat miatt akarod, mint ahogy írtad, akkor arra számíts, hogy libidód egyáltalán nem lesz, én nagyon sok pártól, férfitól hallom, hogy mindig akkor kezdődnek a gondok a kapcsolatban, amikor a nő elkezdi a bogyót, és onnantól nem akar szexelni!... Szerintem ez a legrosszabb és "legviccesebb" mellékhatás is, hiszen elvileg azért szedné az ember, hogy szabadon szerelmeskedhessen... Szerintem emiatt aggódj, és ne a hízás miatt, ami amúgy igen, eléggé elképzelhető!


    Arról már nem is beszélnék, hogy mennyi egyéb gondot okoz, amikor abba hagyod, és gyereket akárnál...


    Ha eddig jól megvoltatok gumival, vagy nem tudom hogyan, én a helyedben semmiképp nem váltanék!!! Ráadásul a párod is OK-és azzal, ami most van, ez nem minden férfiról mondható el!


    Remélem sikerül esetleg lebeszélni, nekem, vagy a többieknek! ;)
    előzmény:
    papírka (1)
    2014-07-09  13:03
  2. Torolt_felhasznalo_918134
    Torolt_felhasznalo_918134
    2014. július 9. 13:172.
    Szia!

    En nagyon regen szedek tablettat,bär voltak benne szünetek( jelenleg 2 gyermekem van,30 eves vagyok), meg anno 16 eves korombam kezdtem el a tablettaszedest,hormonälis es egyeb okok miatt.Most a 2.gyermekem születese utän ujra kezdtem a tablettaszedest ,elöször alacsony hormontartalmu ( egyfäzisu,egyfajta hormontartlamu,szoptatäs mellett szedhetö) tabit irt fel a doki,de mivel korän abbahagytam a szoptatäst,erre nem került sor hogy elkezdjem szedni.Kerdeztem töle van e valami ami megbizhatobb,jobb,stb.- es nagy meglepetesemre a regi (evekkel ezelötti) meg Magyarorszägon szedett tabit ajänlotta: a neve Trinordiol.( Jelenleg amugy Franciaorszägban elek,ezert az utaläs Magyarorszägra).Nekem nagyon bevält,soha nem hiztam töle es szepen beällitotta a ciklusomat most is,mert a szüles-szoptatäs utän nagy kavalkäd volt,eleg gäzos volt a helyzet.Most kezdem majd a 3.levelet es katonäs rend van.
    Nagyon megbizhato,erös tabi,12 ora a csuszäsi idö vele-azert en ugy tapasztaltam jobb minden nap azonos idöben bevenni.
    Amit meg leirnek-az ultrakönnyü tabletta hasznälati utasitäsäban olvastam( leforditottam ui.)-nagyon megnö a köztes verzes eselye-en emiatt sem kezdtem abba bele.
    Remelem irtam hasznosakat is.Szep napot kivänok!
    előzmény:
    papírka (1)
    2014-07-09  13:03

Címlap

top