Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nagyon fáj!!!!! Lumbago

bágébug
Létrehozva: 2013. január 7. 14:34

Új életet kezdtem január 1-től.

Új év regglén csak fájdogált, majd sunyi módon napok alatt beállt a bal csípő forgóm, de piszkosul.

Éjjel alig alszom, mert nincs olyan pozitúra, amiben kényelmesen tudnék legalább 10 percig feküdni fájdalom nélkül. Ráadásul a bal combomba lesugárzik, néha az alsó lábszáramba is (nem zsibbad, csak húzódik). Már tök kóma vagyok.

Dokinál voltam tegnap az Uzsokiban, megröntgenezte,  megállapította: ez lumboischiagia, adott Mydetont meg Aflamin vagy mit, de hát olyan lassan hat. Feküldtem már a földön, lábam égnek állt, oldalt, négykézláb,pucsítva, mindenhogy,  de nem jó sehogy. Annyira szenvedek. A gyógyszer olyan lassan hat.

Most éjszakára bevettem két xanax-ot, a 0,5-set, meg hajnalban még kettőt, hogy tudja, némileg aludni. Menni kábé derékszögben tudok, néha óvatosan feljebb hajlok, de akkor meg fáj.

 

Fú, csajok, nem kívánok ilyet az ellenségemnek se. Pénteken a melóból taxival jöttem haza, itthon meg az ajtóból kabátban-táskával-cipőben kilövőstart beájultam az ágy tetejére hanyatt, úgy vetkőztettek le a páromék...(Nem is értem, minek mentem be dolgozni, tiszta hülye vagyok. Pedig iszonyat sok melóm van.)

Itt az ágyon fekve, forgolódva, széken a laptop, próbálom elvonni a figyelmem a kínjaimról, hogy netezgetek, ha épp nem fáj a laptop felé fordulni.

 

Másnak is volt már ilyenje? A gyógyszereken kívül van valami praktika? Vagy itt döglök meg?

  1. 2016. november 15. 08:00146.

    Hagyjuk már ezeket a lelki dolgokat, ez semmi másról nem szól, mint hogy nincs erős hátizma az embernek. Tudom, ha nem volt húsz lumbágóm az életemben akkor egy se. Most épp szeptember végén. Épp a nadrágomat húztam fel. Azóta kőkemény gyógytornára járok. Igaz kicsit későn kezdtem, de inkább mint soha.

    előzmény:
    FB#1117081351744274 (145)
    2016-11-14  23:42
  2. 2016. november 14. 23:42145.

    Jo estčt hőlgyeim.en most 31-čves.nő vagyok akinek lunbágoja van. Sajŕt bőrőm tapasztalata alapján IGEN IS KŐZRE JÁCIK A LELKI ŔLLAPOTUNK A BETRGSČGBEN!!AZELŐT SOHA NEMFŔJT SEMIM!Kb 2-3 čvel ezelőt ujultki...kőltőzčs előt volttam az akori pŕromal(nem felhőtlen kőltozčs voltt...kčsőbb a kapcsolat teljesen szčthulot!!vita veszekedčs fčltčkenykedčs!;:..sajna igen.čn is včgigjŕrtam a poklok poklák de szo szerint nincs ezen mit szčpiteni!az a gondolat uralt ha ezt tulčlem akor bŕrmi az čletbe jőhet:lenyomom...csak ezt čljemtuulll!!!a gyogyszeres kezelčsek...a padlonfekvčs..szartsečr!ekőzbe mčly depibe estem azt čriztem kieset az čletem a szo szerinti lŕbamalol!!!čn mozgŕsban volttam folyamatosan!!de amikor včgkčp nemtudtam lŕbra ŕllni:elgondolkodtam:BEKEL FEKUGYEK A KEZELČSRE :GYOGYTORNA INFUZIO LAZITÁS S POZITIV HOZZŔLLŔS az első kčt hčt utŕn črzi az ember a javulŕst..  (nem baj ha kirugnak a munkŕbol az egčzsčgem fontosabb😇a kőtelező pihenčst s a tornŕt amibe a legelső alkalomal belehalttam..kikelbirni!!!kőkemčny mello de megčri!!!azota:elhagytam a pŕrom....uj munkŕm van (svčd masszőz)ha črzem hogy problčmŕs a hŕtam..torna..torna..pihi pihi!!!nasi!!☺izomlazito gyakorlatok rengetegeg szŕmitanak s a pozitiv gondolat higyčtekel!!!!koszonom hogmeghalgatattok udv ADRI.

    előzmény:
    Anyacuka (119)
    2013-01-11  17:45
  3. 2015. november 22. 20:11144.

     


     1.V-ÁGY: Hasra fekve homorítunk!
    Homorító-ágy: matracokból, ládákból, párnákból építhető. Friss lumbágó esetén is, 2x5 perc naponta, de ne homorítsunk túlságosan, mert majd az okoz fájdalmat.
    Fóka-járás: Nyújtott kézre támaszkodva evickélj!
    Ne ülj! Ülés jobban nyomja a porckorongot. Állj vagy heverj!


     


    2. GERINCTORNAPAD: Háttal ráfekszünk!
    Fahulladékból összecsavarozható, a hajlat kövesse gerincünk hátrahajlását! (Nem tatár-kivégzés gerinctöréssel!) Tehát ne legyen túl meredek. Jobb: háromszög-profilú lécek, éle föl. Friss sérülésnél ne, csak pár nap teljes nyugalom után! Takarjuk le sok takaróval, hogy a csigolyatüskék ne sérüljenek. Óvatosan kússzunk föl hátra, közben föl-föl emelkedve, billegve, hogy az idegek helyezkedhessenek. Semmi hirtelen mozdulat, mert ettől is kaphatunk idegzsábát!
    Ellentett lazító torna: hasaljunk rá egy stabil asztalra,lábunkkal „gyalogoljunk”, keresztbe járjunk.
    Légy kitartó: hatás 2-3 hónap után!


     


    3. LEPEDŐ-HINTA: Csüngj fejjel lefelé!
    Minden lakásban, ajtótokban fölszerelhető. Kell: kötél, heveder, lepedő. A magasságot testméretünkhöz állítsuk be (kiforduláskor fejünk pár cm-re .legyen a küszöbtől). Mindig ellenőrizzük a kötéseket, fejre esni nem kellemes! Vastagon fölöltözve (csípő körül pulóver), a lepedőt széthúzva a hintába beleülünk és kifordulunk.
    LEGHATÉKONYABB GERINCSZÉTHÚZÁS!
    A csigolyák visszaszívják a kinyúlt porckorongot a helyére, újjáépülés gyorsul. Csak azoknak, akiknek testük ezt megengedi!!! Sérülésveszély!(Egyszerűbb: lábakat merőlegesen föltenni.)
    Ha hozzá szoktunk, akár 5-10 percet is csünghetünk fejjel lefelé, mint a denevér.


     


    4. TENS-Idegstimulátor:
    Egy igazán high-tech-csúcstechnika! Annyit tud, mint a rendelők fizikoterápiája! Friss sérülésnél, izomgörcsnél - egészségeseknek is! 40 EUR,12eFt ne többet!
    (Pl. SANITAS SEM 40.) Gerincsérvnél ne várjunk tőle csodát.

  4. 2015. november 22. 20:10143.

    GERINC-TORNAPAD 2.0 : TARAJT KAPOTT A SÜNI
    -Derékfájás, lumbágó, isiász ellen-
    Kép: Index/derékfájás/gerinc-porc-EÜ

    Háttal ráfekszünk! 

    Fahulladékból összecsavarozható, a hajlat kövesse gerincünk hátrahajlását! 
    (Nem tatár-kivégzés gerinctöréssel!) Tehát ne legyen túl meredek. Jobb: háromszög-
    profilú lécek, éle föl.Friss sérülésnél ne, csak pár nap teljes nyugalom után! 
    Takarjuk le sok takaróval, hogy a csigolyatüskék ne sérüljenek. Óvatosan kússzunk 
    föl hátra, közben föl-föl emelkedve, billegve, hogy az idegek helyezkedhessenek. 
    Semmi hirtelen mozdulat, mert ettől is kaphatunk idegzsábát! 
    Ellentett lazító torna: hasaljunk rá egy stabil asztalra, 
    lábunkkal „gyalogoljunk”, keresztbe járjunk.

    youtube:Spine Exercises Against Back Pain
    http://youtu.be/hypbGlq3fwM
    Spine Exercise Inversion Swing Sheet
    http://youtu.be/EkkncpaNh1M

  5. 2013. november 6. 15:25142.
    A Richtofit jó lehet a gyógynövények miatt, próbáld meg!
  6. 2013. július 19. 08:31141.

    Sziasztok!

     

    Én 22 éves vagyok, az első ilyen lumbágós ,,megdöglős" hátfájásom 2 éve volt, azóta hiába jógázom, pilatesezem és edzem a hátam, semmi nem használ. Tegnap reggel megint arra keltem, hogy semmi nem segít. Aflamin Mydeton kombót azonnal kezdtem kúra-szerűen, illetve a nyújtást, hogy be ne álljon. Éjjel a földön aludtam, jóga pózban, de semmi, csak szenvedés. Potyognak a könnyeim, és tudom,hogy az orvos se mondana mást, mint a gyógyszerkombót.

    Legutóbb tavaly október végén egy hetes gyógymasszázzsal jöttem helyre, de egy hónapja megint hátfájás kezdődött.

     

    Nekem nem is lumbágóm van a masszőr szerint, hanem néha terhelés (ülés, állás, bármi) hatására kiugrik a combcsontom a medencémből, amitől megrövidül a lábam, és olyan helyen nyomja az ideget, amitől ez a fájdalom jön elő. Se állni, se ülni, se feküdni nem esik jól.

     

    Tanácstalan vagyok..Jobbulást mindenkinek, aki ilyenekkel küzd! 

  7. Torolt_felhasznalo_344506
    Torolt_felhasznalo_344506
    2013. június 11. 01:05140.
    Helo bágébug. Nagyon sajnálom hogy te is igy szenvedsz. Nekem van 3-om porckorongsérvem. 
    41 éves nö vagyok. Szeretném a tanácsotokat  kérni. A derekam ami probléma, 9 honapja és azota az orvosokhoz járok. Készült MRI 6 hétel ezelöt a derékrészröl, a 4-5 ös nivo között jobb és bal oldalon porckorongsérvet irnak a bal oldali csak kitüremkedés, a jobb oldalon nagyobb lett mint volt és ki van boltosulva, amiért készült az MRI, zsibbad mind két láb mikor fekszek is és annyira fáj hogy nem birtam rá álni és nem tudtam menni hosszan le kellet ülnöm.A jobb oldali derekam fáj egyfolytába még ha állo hejzetben vagyok és ha megyek, akkor minden mozdulatra beleszur. Voltam a sürgösségin is 2 szer kaptam inyekciot a gerincbe, 2 szer összerogytam a fájdalomtol. Alvedont 665 mg szedek, és xanor 0,5 mg gyogyszert. Meg van a hátamon is egy sérv az is ki van boltosulva és szeretném kérdezni hogy van melkasfálydalmam az ettöl a sérvtöl van, vagy a háti sérvnek mien tünetei vannak legyetek  szivesek  leirni és mit lehet vele csinálni? visszatérve a derekamra.Ezután kaptam A derekamba röngenen keresztül blokk inyekciot jobb és bal oldalra egy sorozatot 2 ora hossza mulva már kezdett a jobb derékrésznél ujra fájni. Már minden lehetséges terápián végigmentem most igy 9 honapja tart ez az álapot.Szeretném kérdezni ti  szerintetek medig lehet igy fálydalommal élni mert az orvos nem akar müteni  mert azt mondja hogy a hátamon ami van sérv veszéjes lebénulhatok a derekamnál meg még tornát mond csak anyit mond ez ez utolso lehetséges terápia mintha kikelene huzni belöle a szavakat. Legyetek  szivesek  nekem irni akinek van vagy volt ilyen tünete, vagy  talán menjek el másik orvoshoz vagy mit lehet tenni? Nagyon szépen köszönöm. Továbi szép napot nektek . Egy anyuka.
    előzmény:
    bágébug (1)
    2013-01-07  14:34
  8. 2013. január 21. 20:11139.

    Csak befejezem a történetet...

    Ma már dolgoztam. Kicsit elfáradtam. Múlt hét csütörtökön elmentem egy manuálterapeutához, aki - bár nagyon fájt - kimaszírozta az izomgörcsöt a bal felemből. Azóta sokkal jobb. Előbb kellett volna elmenni hozzá, nem enni a bogyókat és hagyni, hogy gyomorégést okozzon.

     

    Szóval kiderült, a gyulladáscsökkentő és izomlazító csak tüneti kezelés volt nálam, az igazi megoldást a helyremaszírozott izmok jelentették.

     

    Egy érdekes dolgot találtam: aki ülőmunkát végez, reggeltől estig dekkol egy széken, ha teheti, ajánlatos az ülés szintjét előrefelé leengedni, hogy lejtsen. Azt olvastam, hogy ez nagymértékben tehermentesíti a gerincet. Jó egy ékpárna is, de ma már sok szék állítható. Ki lehet próbálni.

     

    Köszönök minden jótanácsot, együttérzést, hsz-t nektek!

  9. 2013. január 16. 08:03138.

    Szia,

    sajnos nem kaptam privit, valahol elakadhatott az éterben. Megírnád mégegyszer? Ez a manuálterapeuta érdekelne esetleg, köszönöm! 

    előzmény:
    Bibi08 (137)
    2013-01-15  11:54
  10. 2013. január 15. 11:54137.

    Szia!

     

    Pár napja írtam Neked priviben, nem tudom megkaptad-e. Ha igen, akkor bocs, hogy ismétlem magam, ha nem, akkor csak annyit szeretnék mondani, hogy tudok javasolni ortopéd szakorvos-manuálterapeutát, aki az én gerincemet is helyrerakja immár 10 éve, ill. gyógytornászt, aki megtanít pár trükkre, hogy a támasztó izmaid megerősödjenek. Kérlek írj, ha érdekel. Jobbulást! 

    előzmény:
    bágébug (136)
    2013-01-14  17:40
  11. 2013. január 14. 17:40136.

    Hát, lebuktam.

    De most már szerencsére jobban vagyok.

    Az, hogy az ember nem marad nyugton, amikor kéne, a kisördög, vagy nem is tudom. 

    Most egyelőre ott tartok, kéne keresnem egy jó masszőrt vagy csontkovácsot, vagy valakit, aki a csontozatomat kicsit összerakja. A linkeket olvasgattam, amiket írtatok, és sok érdekes dolgot tudtam meg a lumbágóról, annak gyógyításáról, stb.

     

    előzmény:
    szőrész (133)
    2013-01-14  00:09
  12. 2013. január 14. 08:29135.

    Elolvasom.

    Csak pont azt látom, amit nekem rósz fel.... Nevesül, hogy nem olvasom el, csak hajtogatok.

     

    A tényállás nem az, hogy nem hallom meg, amit mondasz, hanem nincs értelme. Ez elég markáns különbség.

    Vannak olyan orvosok, akikkel érdemben tudok erről diskurálni.... Te nem vagy az. Így nem is megy. Ez nem azt jelenti - csak hogy elejét vegyem a találgatásoknak -, hogy azt állítom, nincs a neved előtt Dr. Azt jelenti, hogy felvett...

     

    A fallabda meg nem ott kezdődik. Engem sem te, sem más nem győz meg. Engem csak a tények és összefüggések győznek meg.

    Egyben biztos lehetsz: Bárki, bármit mond, azt végig fogom gondolni.

    De ezt tudnod kellett volna...

    előzmény:
    semiramis (134)
    2013-01-14  00:41
  13. 2013. január 14. 00:41134.

     

     nem gondolnam, hoyg jol jönnel ki egy parbajbol. 

     

     

     

    viszont megismetlem: azt gondolsz, amit csak ohajtasz. az en oldalamat nem is olvasod el, csak hajtogatod a magadet es csipöböl cafolni velsz. nem biztos, hoyg igazad van, söt, meg az se, hoyg amit cafolatkent mondasz, valoban cafolat - nincs idöd/nem ohajtod atgondolni. csak vitatkozni akarsz.

     

    tedd, ha neked jolesik. csak szolok: fallabdat fogsz jatszani. partner nelkül. engem ui. nem izgat a kihivas, hoyg meggyözzelek.  

    előzmény:
    kukacapja (132)
    2013-01-12  19:20
  14. 2013. január 14. 00:09133.

     

     Naszóval jól lebuktál.

     

    Porszívóztál? Mert tán disznóól volt már pár nap alatt? Nem hinném...

    Megártott? Nagyon? Egy kicsit, az nem baj, már a tapasztalat miatt.

     

    Te tudsz a legtöbbet tenni magadért. Mi csak mondjuk a saját tapasztalatainkat. Az már a te----dolgod, mit fogadsz meg belőle.

     

    Igen-- nem mindig türelmesen, mert tudod már oly sokszor elmondtuk, hogy unjuk a rizsát is a hús mellé tálalni, csak nyersen és a lényegre szorítkozva.

     

    Huszonéve csodálkoztam a jógaoktatóm nyerseségén, amikor valaki kérdezett tőle valamit és ő röviden, lényegretörően elmondta mit tegyen, mire számíthat, ha mégse a tanácsa szerint jár el.

     

    Azután megértettem őt, régen mondja a magáét, jót is akar, tapasztalata is több évtizedes...

     

    Vajon miért is kérdezi meg valaki, ha mégsem fogadja meg a tanácsot? A kérdésre nem várok választ, csak tűnődöm, már sokmindenen nem csodálkozom, nemcsak ebben a témában.

     

    Baj nélkül hazaértem, köszönöm az érdeklődést.

    Igaz, hogy párszáz méteres jégpálya van a bölcsöde-ovoda mellett, ahol a legnagyobb gyalogos forgalom bonyolódik, de felmegyek a domboldalra, ahol hó van helyette, ott nem csúszkálok, ropog a hó a bakancsom alatt, a hó alatt meg a kutyamelléktermékek fagyott csimbókjai...mellette az iskola tornaterme...

     

    Hoztam madármagot a cinkéknek, magunknak gesztenyét, kiültünka múhelybe a jancsikályhán sütögettük, és eltrécseltünk családilag.

    Mi így lazítunk. Jólesik.

     

    előzmény:
    bágébug (122)
    2013-01-11  19:11
  15. 2013. január 12. 19:20132.

    Mint ahogy Te sem tudod bizonyítani, hogy márpedig kijött volna akkor is, ha nincs ez a trauma...

     

    Csak logikailag:

    Az agy vezérel mindent. Izomtónustól kezdve, a viszketésig mindent. Miért gondolod, hogy erős érzelmek nem hatnak az agyra és nem őrítik meg? AKár azzal, hogy izomgyengeséget okoznak a lágyékon, ahol egy nagyobb terhelésnél a tartás hiányában átszakad?

     

    A megjelent fizikai tünet nem kezelhető már csupán lelki oldalon, illetve a legtöbb esetben nem...

     

    Mint már írtam - nem egyszer -, ha igaz lenne, hogy minden pszichés, attól Te még nem élnél jobban...

     

    A zárójelesre meg nincs mit írni. A szemfényvesztés, az szemfényvesztés, de az nem egyenlő azokkal a dolgokkal, amik működnek...

    Ld. akár az akupunktúrát, akupresszúrát, a chit és még sorolhatnám. Tudod ezért vicces, mert a normálisabb doktorok sem zárkóznak el annyira, mint azok, akik csak vélik, hogy tudják miről van szó. Ha kell adok egy kontaktot egy lámához, aki a fehérvári kórházban az orvos kérésére szemfényveszt, ha épp nem a bécsi kórházban teszi ugyanezt... Neki is kifejtheted ezt a véleményt, kellemes mosollyal fogja üdvözölni...

    Még egy statisztikai tény:

    Az ezosoknál sincs nagyobb százalékban a kuruzslók aránya a normálisokhoz, mint a doktoréknál... Ha tévednék, nem lenne annyi beteg, aki annak köszönheti az életét, hogy nem állt meg az első diagnózisnál...

    Mondom ezt úgy, hogy nem vitatom a feladat nehézségét, hogy kívülről kell megmondani, mi a baj bent... De ez már csak egy ilyen szakma.

    előzmény:
    semiramis (130)
    2013-01-11  23:43
  16. 2013. január 12. 19:03131.

    Vegyü mondjuk az egyszerű náthát.

    Azt mondod, hogy az okok ismertek. Mármint annak okai, a tüneteket mi okozza. Annak okai viszont nem tisztázottak, hogy valaki miért kapja el, és valaki miért nem. Egyszerűen el van intézve azzal, hogy immunilag eőrsebb, jobban vigyázott, meg ilyenek...

    De ha vesszük a fáradtságot és megvizsgáljuk, milyen lelkiállapot csatolódott a megbetegedés időszakában, található egyértelmű összefüggés. Nem én mondom. Az általad elismert orovosok. Ha egy nomrális onkológussal beszélsz, ő is azt fogja vallani, hogy elképesztő ereje van a pszichének és anélkül semmivel nem gyógyítható a rák sem...

     

    Azért szívesen benne lennék egy ilyen tesztben veled. Bár kellően ciki lenne, ha egy mérnök jobb és részletesebb anatómiai és biológiai ismeretekkel bírna, nem? Gyerekkorom óta hobbym és elég kukacos vagyok - ha ez eddig nem tűnt volna fel -, hogy igyekezzek összefüggéseket és valódi okokat keresni...

     

    Ennek ellenére a határaimat ismerem, sajnos vannak.

    előzmény:
    semiramis (129)
    2013-01-11  23:16
  17. 2013. január 11. 23:43130.

    igen, tele lett a töke, de ez NEM LAGYEKSERV-SPECIFIKUS DOLOG, tehat nem mondhatod, hoyg ez lagyekservet okoz. azt mondhatod, hoyg "talalt maganak egy fizikai megbetegedest, eleg eröset ahhoz, hoyg kibujhasson altala a szituaciobol". igen, ez igaz. de LAGYEKSERVE nem ettöl lett. 

     

    ez a resze szervileg gyenge, igy ez az elsö pont, ami megbetegedhetett. DE CSAK LELKI OKTOL EZ SEM betegszik meg. 

     

    arrol nem beszelve, hoyg nem tudod bizonyitani, hoyg az anya betegsege nelkül nem jön ki egy az elet barmely szakaszaban elöadodhato megbetegedes, pl. egy lagyekserv.

     

     

    amugy meg nem szeretnek magyarazni, olvass utana kicsit alaposabban, ezuttal nem az ezos, hanem a medicin-oldal összefüggeseit keresgelve  

     

     

     

    egyebkent en elnek a legjobban abbol, ha minden betegsegnek oka lelki lenne. 

     

    am ilyet allitani nemcsak hatalmas szakmai mellefogas, hanem irdatlanul etikatlan is. a szerencsetlen paciens lagyekserve NEM LELKI OKOZATU, tehat ELMULNI SEM FOG egy pszichoterapiatol vagy az annyira divatos "holisztikus lelki gondozastol". fizet, fizet, fizet - es közben meggebed.

     

    (szakmaiatlan ezo-eljarasoktol meg plane nem, de ezeket amugy sem lehet eghy lapon emliteni semmivel - hacsak a szemfenyvesztessel nem...)

     

     

    előzmény:
    kukacapja (125)
    2013-01-11  20:15
  18. 2013. január 11. 23:16129.

    egy csomo betegseg okai ISMERTEK. az, hoyg te nem ismered öket, nem mervado.

     

    nem, nem kepzeli magat mindenki istennek. aki eleget tud, az nem. az bizony pontosan latja sajat hatarait es a ma ismert hatarokat is.

     

    a többiek meg nem mervadoak. 

    előzmény:
    kukacapja (125)
    2013-01-11  20:15
  19. 2013. január 11. 23:01128.

    Nem kell elfogadni :-D

     

    A derékkötő és minden ilyen segédeszköz érdekes dolog. A tervezői nem vizsgálják, mennyire gyengíti az izomzatot.... Tapasztalatom azt mutatja, hogy bizony sokkal jobban, mint azt az ember gondolná. Sajnos gyógytornászokkal nem konzultálnak, ők pontosabban is tudják, hányan kerülnek vissza sérülés miatt, amit az elgyengülés okoz.

    El kell kesereítselek, az hogy csak terhelénél hordod, ugyanúgy gyengít. Gátolja a terhelés általi izomfejlődést, így a lepülési irány marad. Sajnos még szinten tartáshoz sem jó.

    Ha engem kérdezel, akkor én TB-re elindítanék az ilyen diagnózisú betegeknél egy thai-chi lehetőséget. "Könnyű", nyújtós, lassú mozgások. Elképesztő eredményes tud lenni...

    előzmény:
    Anyacuka (126)
    2013-01-11  21:01
  20. 2013. január 11. 21:08127.

    Igazad van.

    De hát  az ember gyarló... ha egy kicsit jobb, ha nem fáj már annyira, az ember hajlamos "vérszemet kapni", (én konkrétan kiporszívóztam vígan) aztán meg ráfázik...

    Kevés a türelem...

    előzmény:
    semiramis (124)
    2013-01-11  19:32
  21. 2013. január 11. 21:01126.

    mindennek van valami oka,amit vagy bizonyítani lehet,vagy nem

    továbbra is úgy gondolom,hogy összefüggés van a testi-lelki állapot között de nem fogadom el csak a lelki okokat

     

    fogóbotot vettem a nyáron az eurós boltban,nem nagyon használom, járáshoz használok botot,felszedni a dolgokat a földről ott vannak a gyerekek

     

     

    a talpbetétet ortopédorvos írta fel,derékfájás miatt mentem hozzá,mintát vettek és alkészítették a betétet,nagyon kényelmes

     

    a fűző direkt mozgáskor használandó,hogy ne gyengüljenek az izmok,csak mozgáskor tartson,aktívan tartja az izmokat(ezt is orvos adta)

     

    amikor jól el tudom foglalni magam(olyan munkával,ami nem okoz erős fájdalmat) jobb,mint csak pihenni,mert akkor hamarabb eszembe jut,hogy fáj valamim

     

    amikor meg a fájdalom miatt napok óta nem alszom,sokkal erősebbnek érzem a fájdalmat,mert eleve fáradt,rosszkedvü vagyok 

    előzmény:
    kukacapja (125)
    2013-01-11  20:15
  22. 2013. január 11. 20:15125.

    Akkor jelenthetjük ki, hogy ez a minden betegség lelki eredetű dolog ezos baromság, ha a tudománynak végre egyértelműen és vitathatatlanul sikerül egy-egy betegségre megtalálni az okokat.

    De eddig még nem sikerült, ezért is fogalmaznak óvatosabban, hogy rizikófaktorok...

     

    És tetszik, nem tetszik egy vakbélgyulladásnak is lehet lelki oka, ahogy akár egy lágyéksérvnek is.

    Eset:

    Fiúgyerek anyás, anya tüdőrákot kap, gyerek hurcibálja kemora, sugárra, ápolja, stb. 2 hónapon belül lágyéksérv. Nem emelt, sportos, aktív, genetikai háttér nincs...

    Te azt mondod véletlen, én azt mondom, nemes egyszerűséggel tele lett a töke (csak, hogy kellően vulgáris legyek)...

     

    A borzasztó az egészben az, hogy akármekkora is a köpködés a két érintett réteg között (ezosok, tudósok), mégis egy dologban közösek:

    Mindegyikük istennek képzeli magát...

    előzmény:
    semiramis (124)
    2013-01-11  19:32
  23. 2013. január 11. 19:32124.

     

    nem, NEM minden betegseg lelki eredetü. amit ideztel, mit sem sejtö/ertö/tudo ezosok kedvenc allitasa. ne dölj be neki. egy vakbelgyulladasnak NINCS lelki oka.

     

     

    ennek megfelelöen NEM tudod az összes betegseget megelözni.

     

    meggyogyitani meg mar azt sem, ami reszben valoban abbol eredeztethetö. mert mire eszleled es hajlando is vagy a valtoztatasra, kronikussa valtak testi panaszaid. ott meg mar nincs lelkizes, a testi panaszt is kezelni kell.

     

    az viszont igaz, hoyg az ember baromi sokat tehet önmagaert pusztan annyival, hoyg hallgat, figyel a testere. (a lelkiere is kellene, de az meg nehezebb). ha idöben lep es NEM ül ugy az agy szelen, mint te most, HOLOTT epp fajdalmas jelzest kaptal a testedtöl, hoyg EZT NE...

     

     

    ez a tipikus amugy. ott a jelzes - de mihelyt icipicit jobb, mar el is felejted. a tested fog gyözni: legközelebb erösebb jelet küld.  teljesen blokkolni fog, sokkal joban fog fajni es sokkal tovabb fog tartani. annyira fogsz szenvedni, hoyg sirva atkozod magadat, hoyg nem valtoztattal. es ha jobban leszel es megint elfelejted az egeszet, harmadszorra nagyon megbüntet a szervezeted: egy eletre visszafordithatatlanna (kerekesszek) teszi az egeszet.

     

    nem a levegöbe beszelek, hanem a termeszet bevalt funkcionalis szabalyrendszereröl. 

     

    nem kell felelned, csak gondold at: erre varsz

    előzmény:
    bágébug (116)
    2013-01-11  10:13
  24. 2013. január 11. 19:13123.

    Szia,

    hát ja,  kicsit besűrűsödött az életem, és én meg mondtam, hogy akkor is megcsinálom, de hát ez nem olyan egyszerű...

    na, ha k betűst kell enni, itt lesz a káposzta, karfiol, az jó, ugye? :) Meg még mi is van k-val? Miért, mi van a k-s cuccokban?

    előzmény:
    kukacapja (117)
    2013-01-11  10:56

Címlap

top