Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ovulációs fájdalom

memi84
Létrehozva: 2012. november 26. 12:39

Sziasztok!

 

Tudom, hogy van már hasonló topik a témában, de azért nyitok egy újat, mert az én esetem kicsit más, úgy gondolom.

 

28 éves vagyok, a történetem 21 éves koromban kezdődött azzal, hogy nagyon csúnya lett az arcom, akkor azt mondták candidám van, amit szigorú diétával sikerült orvosolni.

 

Később újra visszatért a haspuffadás, hasfájás, fájó, gennyes pattanások kíséretében, bőrgyógyászati, természet gyógyászati kezelések hatására a pattanások elmúltak, de a hasfájás, puffadás azóta is életem része.

 

Nagyon egészségesen táplálkozom, rendszeresen mozgok, futok, jógázok, mégsem vagyok 'vékony', kövér sem, de mondjuk azt, nehezen fogyok, és az életmódomhoz képest túlsúlyos vagyok.

 

Egy ideje észrevettem, hogy bal oldalon (mindenféle ok nélkül) nagyon erős lüktető, szúró fájdalmat érzek, ami a hátamba is, a csípőmbe is sugároz. A hasam puffad, székrekedésem van és ami szintén borzalmas: az állam borzalmasan néz ki, telis tele gyulladt pattanásokkal, amiket a kozmetikus sem tud kezelni, egyszerűen annyira fáj, hogy nem bírom elviselni, ha nyomkodja.

 

A középidős pecsételő vérzés nálam megszokott jelenség mostanában, mégis úgy gondolom, hogy erős fizikai terhelés, mint pl futás után jelentkezik általában, ezért egy ideje teljesen felhagytam a futással.

 

Legutóbb, amikor ismét észleltem ezt a fájdalmat, ami szigorúan csak a bal oldalon jelentkezi, bejelentkeztem hasi UH-ra, ahol megállíptotta az orvos, hogy a belszerveimmel látszólag minden rendben, kivéve, h lát egy cisztát a méh bal oldalán, és éppen ott, ahonnan a fájdalom ered. Ezután rögtön a nőgyógyászhoz vezetett az utam, ahol hüvelyi UH-on kiderült, h a ciszta egy érett petesejt, mivel épp félidőben voltam, a doki szerint az érett petesejt okozta nálam ezt a fájdalmat.

 

Tény, hogy utána még 2 napig nagyon fájt, de azóta elmúlt a fájdalom és a puffadás is, és a furcsa érzés is, mintha egy kis golyó lenne a hasamban...

 

Ma voltam inzulinrezintencia vizsgálaton, holnap megyek gasztroenterológushoz, endokrimológushoz. Kolonoszkópiát is javasoltak.

 

Végső kétségbe esésemben már nem t udom, hova forduljak. Soha nem lesz már kiút ebből a 7 éve húzódó kálváriából??? Egy vagyont hagytam magánorvosoknál, akik mindig csak újabb vizsgálatokra irányítanak. A hasam fáj, puffad, nem múlik, az arcom nagyon csúnya, és mint nőt, ez elég érzékenyen érint.

 

Már minden megfordult a fejemben, ha rákos lennék, vagy daganatom lenne, csak megmondta volna már valaki, remélem. Rendszeresen járok rákszűrésre, és semmi más rendellenességet nem láttak az UH-n, az érett petén kívül.

 

Jövőre lesz az esküvőm, utána babát szeretnénk, ezért is szeretnék már a végére járni ennek a borzalomnak. Arról nem is szólva, hogy idő és pénzigényes 'mulatság', valamint nem kis ijedtséggel jár.

 

Rémálom. Hátha tud valaki valami okosat mondani :)

 

Ja, és nekem mindig csak a bal oldalon fáj, a jobb soha. A menstruációm nem a legpontosabb, de hellyel közzel 'normálisan' jön meg. Nem fáj nagyon, nem tart sokáig, nincs túl sok vérzés.

 

Köszönöm látatlanban is! :)

  1. 2017. január 22. 05:0926.

    szia, 


    eleg regi az uzenet. 


    erdeklodnek , hogy mi tortent Veled ezek utan, 


    velem is hasonlo helyzet van. 


    koszonom

  2. 2012. december 4. 19:2225.

    Szia! Ahogy ígértem, tovább tudósítok :) Voltam ma tükrözésen, bél és gyomor, duplaélvezet egyszerre. 

     

    A doktornő azt mondta, hogy a beleim szépek, szóval semmi krónikus elváltozás nincs, nem is vett szövetmintát egyáltalán.

     

    A gyomromban talált egy helicobakter nevű baktériumot, ami okozhatja a puffadást. Erre kaptam töménytelen antibiotikumot, azt mondta, 2 hét múlva kell mennem kontrollra, hogy hatnak-e a pirulák.

     

    Tehát a haspuffadást is okozhatja ez, mert ha megeszek vmit, akkor azonnal elkezd kavarogni a hasam, lehetséges, hogy ettől. Illetve a lisztérzékenység még kérdéses, mivel az 10 napos tenyésztéssel nézik.

     

    Majd írok még, hogy mi történt :) 

    előzmény:
    csakmoni (24)
    2012-11-28  17:17
  3. 2012. november 28. 17:1724.
    Köszi, most éppen jól. Periodikusan vannak panaszai, ezért valószínű az IBS és a ciszta. Rendszeresen tart pre-és probiotikum kúrát, utána ált. jobban van, kevesebbet fáj a hasa. Hogy placebo vagy tényleg van hatása...?
    előzmény:
    memi84 (23)
    2012-11-27  21:37
  4. 2012. november 27. 21:3723.
    Hihi, az :) bárcsak menne nekem az ilyesmi, de igyekszem tényleg nem a lelkemre venni semmit. A lányod hogy van?
    előzmény:
    csakmoni (22)
    2012-11-27  20:11
  5. 2012. november 27. 20:1122.
    Az azért jó hír, hogy komolyabb baj nincs. Lehet, hogy mégis a "lesz....m-tabletta" a megoldás...
    előzmény:
    memi84 (20)
    2012-11-27  14:26
  6. 2012. november 27. 16:1121.

    De, elég érzékeny vagyok én is.

    Pecsételőm nekem nem volt sosem, és nem is nagyon szoktam sportolni sem.

     

    Igen, mondjuk vártam kb. 1-1,5 hónapot a gasztrós konzultációra, onnan meg még pár hét volt a tükrözés (mondjuk kértem, hogy lehetőleg mensin kívüli időszakban történjen).

     

    előzmény:
    memi84 (11)
    2012-11-26  20:43
  7. 2012. november 27. 14:2620.

    Szia!

     

    Ahogy ígértem, beszámolok. Tehát tegnap vért vettek, megnézték, h van-e gyulladás a szervezetmben, illetve csináltak inzulinrezisztencia tesztet. Éhgyomorra kellett menni, cukros löttyöt inni, és utána óránként vettek vért, összesen háromszor (egyszer előtte is, természetesen).

     

    Nos, örömmel közlöm, hogy a leletek alapján (ismért bebizonyosodott), makk egészséges vagyok!

     

    Konzultáltam a gasztroenterológus doktornővel (egyébként Dr. Harasta Editnek hívják és a Professional Orvosi Kft-nél (Gasztroenterológiai Centrum) voltam), aki azt mondta, feltehetően nincsen súlyos betegségem (ebben eddig is reménykedtem), de ahhoz, hogy többet tudjon mondani szükséges bél- ill gyomortükrözés.

     

    Erre jövő hét kedden kerül majd sor, úgyhogy beszámolok arról is. Azt mondja lehetséges, h van vmi baktérium a gyomromban, ami ezt az egész puffadásos dolgot okozza, vagy egy bélszakasz gyulladt, érzékeny.

     

    Azt is mondta, hogy a menstruációs dolgok nagy valószínűséggel megszűnnek majd, ha szülök, és egyébként ezt már rengeteg orvos mondta ... De azért csütörtökön még felkeresem az endokrinológust is!

     

    Az orvostól jövet azon 'vihogtam', hogy ez már valahol tényleg szürreális helyzet, tényleg hihetetlen. ÉS a végén megint az jön majd ki, hogy pszichoszomatikus a dolog. De könyörgöm, akkor mit tegyek ellene. Egyébként egy jó kedélyű ember vagyok, és szerintem nem stresszesebb az életem mint bárki másnak. Akkor meg nem értem ...

     

    előzmény:
    csakmoni (13)
    2012-11-26  21:50
  8. 2012. november 27. 14:1619.
    Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és ilyen részletesen leírtad ezt a dolgot, el fogok menni egy gerinc röntgenre is, hamarosan.
    előzmény:
    ffi (16)
    2012-11-27  10:46
  9. 2012. november 27. 14:1518.

    Szia! :)

     

    Glutén és tejérzékenységet is néztek nálam, de mindkettő negatív volt! Most csináltak inzulinrezisztencia vizsgálatot, ez is negatív.

     

    A petefészek gyulladás sanszos, mert tavaly télen is jártam futni, reggel a -10ben. Tudom, tudom, nem vagyok normális. De hivatalosan soha nem diagnosztizálták nálam, és most sem mondta a doki, h látna erre utaló jeleket!

     

    A pattanásokkal kapcsolatban: rengeteget iszom, már csak a bikram jóga miatt is, elég gyakran járok, ott annyit izzadok, hogy amiatt is muszáj, szomjas is vagyok. Édességet nagyon ritkán eszem, akkoris csak min 70% kakaótartalmú csokit. De egyébként ezt már mások is mondták is mondták nekem, ezért is kerül a zsírosat és cukrosat is, amúgy a fehér lisztet is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_658363 (15)
    2012-11-27  07:58
  10. 2012. november 27. 11:0617.

    A lelki dolgok nagyon fontosak! Ajánlani tudom a Szendi Gábor Tények és Tévhitek oldalát. Regisztrálj be és olvasd végig. Nagyon sok fontos dolgot fogsz olvasni és tanulni.

    Vigyázz magadra !

    előzmény:
    memi84 (7)
    2012-11-26  14:31
  11. ffi
    ffi
    2012. november 27. 10:4616.

    Egyáltalán nem nevetek.

    És, ha a reumatológus doktornő kezelése nyomán elmúltak a tünetek, szerintem ott lehet keresni a baj okát.

    Látatlanban, röviden és leegyszerűsítve: a gerinc csigolyáid között lépnek ki azok az idegpályák amik a belsőszerveidet (is) beidegzik. Fájdalmat küldenek felfelés és utasításokat lefelé. Ha ez az információs vonal sérül, vagy nyomás alá kerül valahol, akkor kihat a vegetatív működésedre is.

    Egy pl.: a 1-2 deréki csigolyádközött kilépő idegpálya nyomás alatt van (feszülő izom, porckorong hiba, rotált csigolya, stb) bármi miatt, a veséd beidegzése nem lesz jó, sérül a tested jelzése alapján az agyadból indított info és a veséd nem választ ki úgy ahogy kellene, azt amit kellen, annyit amennyit kellene.

    Ez kiülhet az arcodon akár. Vagy a vizeletedből is kimutatható lehet az elváltozás. Hasonló területen van a petefészek, annak működését is zavarhatja ez a zűr. Vagy akár a záróizmaid működését.

     

    És természetesen ezek az idegpályák idegzik be a hozzájuk tartozó izmokat is. Ez járhat fájdalommal. A fájdalom önkéntelen izomfeszüléssel és folyamat akár generálhatja is önmagát.

    Ha gondolod nézz utána a neten.

    üdv

    előzmény:
    memi84 (12)
    2012-11-26  20:49
  12. Torolt_felhasznalo_658363
    Torolt_felhasznalo_658363
    2012. november 27. 07:5815.

    Szerintem (is) ez valami táplálkozási probléma lesz. Huszonévesen (főleg, ha nem otthon ettem), elég fájdalmas hasgörcseim voltak néha, ezt csak úgy lehetett orvosolni, ha lefeküdtem ill. forró vizbe ültem. Mivel nekem ez csak néha fordult elő, nem jártam utána. 

     

    Nem lehet, hogy mégis van glutén érzékenységed vagy tej érzékenységed és a vizsgálat nem mutatta ki?

     

    Másfelől nekem kábé 10 éve volt egy lábon kihordott petefészek gyulladásom, ez sok évvel később derült csak ki. Azóta kéthavonta, ha az a petefészkem kerül sorra, nagyon erős fájdalmaim tudnak lenni (de mondjuk főleg bizonyos mozgásokra, lábemelés, ilyesmi). Mindössze egy-két napig tartanak, aztán elmúlnak, nincs puffadás, nincs pattanás.

     

    Még valami: ilyen nagyon fájdalmas pattanásaim akkor voltak, amikor nagyon sok édességet ettem és nagyon keveset ittam.

     

    Jobbulást!

  13. 2012. november 26. 23:1414.

    Szia!

     

    Természetesen nagyon szívesen írok, holnap mindenképp tudósítok, hogy mi volt a gasztroenterológusnál!

     

     

    előzmény:
    csakmoni (13)
    2012-11-26  21:50
  14. 2012. november 26. 21:5013.

    Örülnék, ha a vizsgálatok eredményéről írnál majd, mi ugyanilyen panaszokkal az út elején járunk (19 éves a lányom). Nekem is az a tapasztalatom, hogy az orvosok elbagatellizálják, kicsit hisztinek minősítik, pedig akár pszichés, akár nem, sok fájdalommal, kellemetlenséggel, és aggodalommal jár. Az pedig nehezíti a dolgot, hogy a várólisták miatt szörnyen elhúzódik minden, és nehéz rászánni magát a vizsgálatokra, ha éppen tünetmentes.....

    Ha ovulációs fájdalom, örülj neki, én mindig tudom, mikor van peteérésem. Jól jön akkor is, ha gyereket szeretnél, és akkor is, ha nem:)

     

    Menstruáció után közvetlenül menj újra nőgyógyászhoz, hogy eltűnt-e a cisztád,mert az is ilyen fájdalommal jár. Az sajnos újra és újra megjelenhet, megtelik, visszahúzódik, hónapról-hónapra.

    előzmény:
    memi84 (1)
    2012-11-26  12:39
  15. 2012. november 26. 20:4912.

    Szia!

     

    Most nevetni fogsz, de képzeld, én már reumatológusnál is voltam!!! : ))) Ugyanis tavaly januárban elkezdtem elég intenzíven futni, a jóga mellett. Akkor kezdett el fájni a bal csípőm. Először csontkovácshoz mentem (mert NAGYON okos vagyok!!! :) , aki megállpította, hogy a bal csípőm lentebb van, mint a jobb, ezért megpróbálta vhogy kirángatni a bal csípőm. Ügyesss....

     

    Egy hétig nem bírtam járni szinte, azt hittem lebénulok, úgy fájt a gernincem, a lábam, végig égett, lüktetett, borzalmas volt. Akkor mentem a Sportkórházba a Reumatológiára, ahol röntgeneztek meg minden, azt mondták nincs semmi rendellenes... És menjek nőgyógyászhoz :)

     

    Mivel nem múlt a fájdalom a csípőmben, elmentem Dr. Tusor Erzsébet reumatológus-természet gyógyász magánrendelésére, aki a GUNA módszerrel dolgozik. Kaptam három szurit, és mintha elfújták volna a csípő fájdalmam, de utána nem mertem többet futni.

     

    VISZONT múlt hét vasárnap gondoltam sok idő eltelt már, bepróbálkozom egy kis futással, nem kellett volna. Utána jött a kis vérzés, és az összes fájdalom, megint....

     

    Néha már úgy érzem magam, mint egy két lábon járó orvosi esettanulmány, 28(!) évesen!!!! :) Nem vicces, kínomban nevetek, természetesen :) 

    előzmény:
    ffi (8)
    2012-11-26  17:01
  16. 2012. november 26. 20:4311.

    Szia!

     

    Köszönöm, hogy írtál, épp ilyen 'sorstársak' kommentjeire vártam repesve :) Örülök a babás hírnek, gratulálok, ez számomra is bíztató. :) Azért nem megyek szakrendelésre, mert a háziorvos nem akar nekem beutalót adni, szerinte hibbant vagyok és csak sokat stresszelek, persze ha nagyon erősködnék valószínűleg adna, de nincs erőm már bizonygatni, hogy nem hobbiból vizsgáltatom magam... És feltehetően ott sokat kell várni, én meg már nagyon szeretném, ha mihamarabb túlesnék rajta, úgyhogy jövő hét kedden sor kerül rá, azt hiszem.

     

    Érdekes, mert nekem néha egy hétig is fáj, és lüktet, és kicsit vérzik is. Neked is volt pecsételőd is? Most például voltam jógázni, és ilyenkor kicsit a derekam is fáj, és szerintem megint lesz pecsételés is.

     

    Az arcom idén nyáron már tök szép volt, aztán elmentünk nyaralni, Kefalóniára, a barátom megkérte a kezem, és a nagy örömködésben megint totál berobbant az arcom... :( Rendesen fáj, tényleg. 

     

    Hihetetlen, hogy nem tudják kideríteni, mitől van ez nálunk. Te nem vagy nagyon lelkis típus? Mert én nagyon, és mindig azzal jönnek, hogy ne vegyek a lelkemre ennyire mindent :) Könnyű azt mondani, mintha direkt csinálnám :D 

    előzmény:
    biobula (10)
    2012-11-26  20:23
  17. 2012. november 26. 20:2310.

    Amúgy nekem is szokott lenni időnként ez a bal oldali fájdalom, amit írsz. Első körben én is ovulációs fájdalomra gondoltam, mert 1-2 napig szokott tartani, és jellemzően félidőben. De aztán, asszem, volt olyan is, hogy függetlenül attól fájt, és akkor mentem gasztróra. Nekem szülés után 8 hónappal kezdődött ez a dolog, amikor visszaállt a ciklusom. És nekem is pattanásos az arcom, legalább 10 éve. Fogalmam sincs, mitől. Már elég sok oldalról kivizsgáltak, semmi kórosat nem találtak (azaz, van egy autoimmun betegségem, de az más jellegű, mondjuk minden mindennel összefügghet), nőgyógyászatilag is feltételezhetően rendben vagyok (egyrészt ott is megnéztek UH-val, másrészt épp most várjuk a második babánkat, nagyon könnyen összejött ő is meg a nagyobbik is), kolonoszkópián is túl vagyok, lisztérzékenységre is kivizsgáltak, semmi kórosat nem találtak.

     

  18. 2012. november 26. 19:119.
    Miért nem mész beutalóval kórházi szakrendelésre? Úgy ingyenes. Altatás sem feltétlen kell kolonoszkópiához. Nekem ébren csinálták, ki lehetett bírni.
    előzmény:
    memi84 (3)
    2012-11-26  13:26
  19. ffi
    ffi
    2012. november 26. 17:018.

    Szia,

     

    a gerinced rendben van? Deréki tájon esetleg becsípődés, vagy görbület?

    előzmény:
    memi84 (1)
    2012-11-26  12:39
  20. 2012. november 26. 14:317.

    Az IBS-re már én is gondoltam, de igazából, épp 'az ördög nem alszik' alapon, nagyon szeretném, ha bebizonyosodna, hogy nincs valamilyen kóros elváltozásom! De az IBS tud ennyire fájni? És létezik, hogy lelki dolgok okozzák? Sajnos nagyon érzékeny a lelkem, és épp azt figyeltem meg, hogy tegnap, amikor kiöntöttem a lelkem végre anyának, akkor szinte teljesen elmúlt a fájdalom. Nem is értem.

     

    De erre akkor mi az orvosság? És miért van pecsételő vérzésem? Olyan is volt, hogy 10 napig 'pecsételtem', és akkoris irdatlanul fájt a bal oldalam!

     

    Igazából, idén nyáron az arcom már elég szép volt, viszont emberfelettien sokat mozogtam, napi 1 óra intenzív futás, bikram jóga kombó, és ez minden nap. Tudom, beteges, utólag én is belátom. Talán ez zavarta össze a menstruációmat?

     

    Amióta augusztus elején megjöttünk a nyaralásból, azóta ilyen borzalmasan ronda az arcom. Voltam természetgyógyásznál, aki lelki okokra gondol, és én is komolyan hiszem, hogy minden betegség hátterében lelki dolgok állnak, de itt egyértelműen van valami szervi dolog is, ennyi tünet mellett. És nem hiszem el, hogy nem találják meg...

     

    Attól is félek, hogy majd nem lehet babám, hiába járok orvostól orvosig, vagyonokat otthagyva mindenhol, senki nem mond semmi értelmeset...

    előzmény:
    ardian (4)
    2012-11-26  13:36
  21. 2012. november 26. 14:026.

    Szia!

     

    Ez szerintem sincs összefüggésben az ovulációval.

     

    Én amióta abbahagytam a fogamzásgátlót, rendszeresen, minden hónapban félidő környékén (10-12. nap körül) erős görcsök közepette ovulálok...még azt is érzem, melyik oldali petefészkemben érett meg a petesejt.

    "Cserébe" nem fáj, mikor megjön a menzeszem.

    Viszont puffadás csak picit fordult elő, pattanás semennyire és max 2 nap alatt a görcs is elmúlik.

    Remélem kiderül, mi okozza nálad ezeket a tüneteket.

     

    Ja, laktózérzékeny is vagyok, ami nálam leginkább gyomorégésben, hányingerben (durvább esetekben hasmenésben) valósult meg.

    előzmény:
    memi84 (1)
    2012-11-26  12:39
  22. 2012. november 26. 13:385.

    Szerintem is inkább gasztros kivizsgálás fele kellene fordulnod, nem annyira nőgyógyászati. Vannak azonban emberek, akiknek a sima bélgázok is jelentős fájdalmomérzetet produkálnak. Nagyon sajnálom, és együttérzésem, ennél okosabbat nem tudok mondani. sajnos szembe kell nézned a sorsoddal, hogy amig ezt ki nem tudod vizsgáltatni, megkeseríti az életed.

     

    előzmény:
    memi84 (1)
    2012-11-26  12:39
  23. 2012. november 26. 13:364.

    Valószínű, hogy IBS. Túl fiatal vagy, hogy komolyabb bajod legyen, de az ördög nem alszik, ezért valószínűleg kivizsgálnak majd rendesen, mert az IBS szervi ok nélküli emésztési zavar, a diagnózisnál tehát ki kell zárni előbb minden szervi bajt. De egyre több ilyen beteg van a stressz, lelki szorongás miatt. Főleg fiatal nők.

    előzmény:
    memi84 (3)
    2012-11-26  13:26
  24. 2012. november 26. 13:263.

    Köszönöm a választ :)

     

    Képzeld, laktózérzékenység, lisztérzékenység már tesztelve, és jelentem, negatív! Ez a 'legviccesebb' bár mondhatni inkább tragikomikus, hogy mindig mindent rendben találnak, aztán rendszerint elmebajos hipohondernek néznek, ami nyilvánvalóan nem vagyok :) De tényleg, én lennék a legboldogabb, ha az életben többet nem kellene orvost látnom, a terhesgondozás kivételével persze :)

     

    Holnap megyek a gasztroenterológushoz, de egy kolonoszkópia altatásban 65 ezer, ami horror. Hiába figyelem a 'testem' jelzéseit, még nem sikerült rájönnöm, mi válthatja ki ezeket a tüneteket. Nem tudom, hogy bizonyos ételek miatt lehet, mert nem vettem észre, hogy kifejezetten akkor jönne elő, ha mondjuk zsírosat eszem, vagy liszteset, vagy hasonló.

    előzmény:
    ardian (2)
    2012-11-26  13:06
  25. 2012. november 26. 13:062.

    olyan van, hogy az ovuláció csak egyik oldalon fáj, én pl. így működöm 20 éve, amúgy egészséges vagyok, van két gyerekem, aki első kísérletre összejött, vagyis nőgyógyászatilag minden OK:

     

    Viszont nem hinném, hogy a leírt tünetek nőgyógyászíti jellegűek lennének, nincs köze az ovulációhoz, legfeljebb olyankor jobban fáj ott baloldalon (de az csak 1-2 napig fájna havonta.)

     

    Szerintem inkánn gasztroenterológus, lehet IBS, vastagbélgyulladás, laktózérzékenység, ezer féle dolog.

    előzmény:
    memi84 (1)
    2012-11-26  12:39

Címlap

top