Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Cukorbetegség, amputáció

mákati
Létrehozva: 2012. május 24. 20:32

Apukámnál tavaly májusban derült ki, hogy nagyon magas a cukra+infarktus, de azt simán kihordta lábon. Kórházba került, ott rögtön inzulinozni kezdték. Ebben az elmúlt évben és előtte is rengeteg stressz érte (nagyszüleim lebetegedtek 160 km-re, nagyon nehéz volt megoldani az ápolásukat, leginkább apura hárult, sajnos már mindketten meghaltak azóta, ami szintén nagy fájdalom neki, de persze kemény férfi létére inkább magába folytja )

Szóval sok bánat van az eltelt egy évében. Sajnos a cukra a mostani labornál magas volt. MEgvágta a lábujját, és ahogy lenni kell sajnos nem gyógyul, sőt a lábujj felső része már már fekete. Előllünk eltitkolta a sebet, mert gondolta begyült, majd elmúlik, sebhintőporozta :o(

Láttam, hogy elég fura volt mostanában, mindig azt mondogatta, hogy le fogják vágni a lábát, ha neki kontrollra be kell feküdni a kórházba, és mintha ráéreztem volna ekkor lerántottam a zokniját, és megláttam a szörnyűséget, egyből elkapott a remegés, sírás. Rögtön elkezdtem ápolni, ecetes vízbe áztatás, ezüstkolloid, fertötlenítők, sebkezelők, minden más ami eszembe jutott. Másnapra láthatóan szebb lett, de sajnos még sötét, de lejebb ment a duzzanat a lábfejen és a lábujj is kisebb lett, szemmel láthatóan. Nagy nehezen rábeszéltem a háziorvosra, illetve a leltért menni kellett (vérvétel), nem akart mert retteg az amputálástól. Beutalták a János kórházba, mivel magas volt a cukra. Itt nem foglalkoznak a lábával 2 napja meg se nézik a sebet, mert ők a cukrpt állítják be, de legalább megmutatták volna sebésznek rögtön, hogy mielőbb kezeljék, de nem érdekli őket, ők elkönyvelték, hogy le kell vágni, hát igen így biztos, itthon legalább kezeltük.

Apu nagyon fél, hogy levágják a lábát és nem akar belemenni, inkább élni sem akar, de én meg nélküle halok meg.  Segítséget kérnék, holnap küldik át a sebészetre, amiről nem jókat hallottam (Jánosba). Gondolom nem nagyon arra fognak törekedni, hogy megmentsék, hanem egyszerűbb vágni. Kérdésem mit lehet ilyenkor tenni? Mi van, ha vágni akarnak, el lehet menni máshová is megnézetni. Van a Városmajor úton az Érklinika,m nem tudja valaki, hogy itt foglalkoznak-e ilyennel, hogy lehet ide menni, vagy hová tudunk fordulni, hogy ne csak egy vélemény legyen. Vagy jó orvost találni, hogy a legkevesebb kár legyen. Van innen visszaút. Olvastam cikkeket, hogy vannak kezelések, amik amputációra kiírt beteget mentettek meg (hiperbár), de ki tudja igaz-e.  Légyszi segítsetek, adjatok ötletet mit tehetünk, hogy mindent elkövessünk a menthetetlen mentésére, mert apu biztos nem megy bele a műtétbe, és már most ki van teljesen. Köszönöm

  1. 2017. július 21. 21:0841.

    Elég régi a topik, de szeretném én is megosztani az 56 éves édesanyámmal történteket. 


    2000-től 2-es típusú diabétesze van. 10 éve inzulinos. Két hónapja feltörte a cipő a lábát, amit itthon kezelgetett magának. 07.01-jén délután egy igen furcsa rángatózás kapta el, ilyet még életemben nem láttam. Egyből ügyelet, majd onnan sürgősségi. Onnan a belgyógyászati osztályra fektették, mivel a cukra 26 volt, és hugyuti fertőzése is volt, mint a sürgősségin kiderült. A belgyógyászaton kértem az orvost, hogy nézze meg a nagylábujját, mert lángvörös, és duplája a megszokottnak. Másfél hét elteltével is 20 körüli értéken volt a cukra, amire az orvosa azt mondta, hogy a lábán lévő gyulladás miatt termeli a szervezete a cukrot, és a magas cukor miatt nem gyógyul a lába, de akkor már a lábfeje is a duplája volt. Ahol élünk összvonták a kórházakat, és ahol a belgyógyászat van, abban a kórházban nincs sebészet. Elvitték a másik kórház sebészeti szakrendelésére, ahol a doki a másik lábujjból is kikanyarított egy jó nagy darabot, mondván a bőrkeményedést el kell távolítani... Ott látta érsebész, sebész, angiológus, plasztikai sebész, egyik sem mondta, hogy nem a belgyógyászaton kellene lennie. 07.19-én átszállították a másik kórház sebészetére, mert előtte 5 nappal a nagylábujj mellett lévő lábujja elfeketedett, de korom fekete lett. Mikor átvitték kiderült, hogy abban kórházban nincs diabétesz lábsebész, nem vállalják... Akkor előtte miért nyúltak hozzá?????!!!!! Tegnap átkerült egy másik település kórházába, ahol már van ilyen sebész. Ott a főorvos közölte, hogy egyből sebészetre kellett volna fektetniük, nem belgyógyászatra, mert ha egyből kezelve lett volna a lába akkor a cukra, könnyeben helyre állt volna utána, és diabéteszes lábon nem lehet bőrkeményedést kivágni. A belgyógyászaton már annyira átestek az inzulinnal a ló másik oldalára, hogy napokig éjszakánként 2-ig leesett a vércukorszintje. A nővérek tömték bele a szénhidrátot. Így is adták ki onnan. Ma 07.21-én levették a nagylábujj melletti lábujját, ami már elüszkösödött. Az egész lábfeje tele van gennyel, azt megvagdosták, de a főorvos szerint a lábfejéből eltűntek az izmok is. Infúzión kapja a gyulladáscsökkentőt, szegénykém bepelenkázva, közel 40 fokos melegben egy 6 ágyas szobában. Az orvos holnap, azaz szombaton bejön majd megnézni, hogy ha tisztult a gennytől, kell-e vágni bokától, de az Ő tapasztalatai szerint igen. Az egész egy nagylábujjon lévő seb miatt. 

  2. 2012. május 28. 11:1840.

    Nem tudom, ismered-e ezt az oldalt, de ha nem, szerintem érdemes megnézni. http://www.macosz.hu/pycnogenol-fenyofa-kereg-kivonat-komp lex-vedelem-a-cukorbetegeknek.html

     

    Ha tudsz angolul, akkor ezt is: http://www.reversegangrene.com/A.htm

     

     

    előzmény:
    mákati (1)
    2012-05-24  20:32
  3. Torolt_felhasznalo_878458
    Torolt_felhasznalo_878458
    2012. május 27. 15:0739.

    " Annyira az agyára mész már sok-sok embernek itt, csak nem mindenki meri ezt megírni."

     

     

    A helyedben ebben nem lennék olyan biztos. Marhára nem.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
    2012-05-25  14:41
  4. Torolt_felhasznalo_144923
    Torolt_felhasznalo_144923
    2012. május 27. 13:3138.

    Annyira az agyára mész már sok-sok embernek itt, csak nem mindenki meri ezt megírni.

     

    Én viszont meg  merem írni, hogy nem Semi a marha, ha nem te, meg a hozzád hasonlók. Minden szavával egyetértek, és ha kicsit is átgondolnád az egészet, belátnád, hogy teljesen igaza van. Csak hát neked sincs mivel gondolkodnod.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
    2012-05-25  14:41
  5. 2012. május 27. 12:2637.

    Na az ilyenek miatt mennek később az orvosokhoz. Aztán meg csodálkoznak ha az orvos már nem tud segíteni.

    A topik indító apukájának nem csak sebe van, hanem fekete lett már a lábújja. Ez azt jelenti, hogy azon a részen nincs vérkeringés és elhalt. Ezt amputálni kell és minnél tovább húzzák, annál nagyobb részt kell majd levágni. Először a lábújj, majd a lábfej, boka térd és végűl combnál. Van akinek sajnos ezeken végig kell menni, azért hogy éljen. Ezért mihamarabb megy az orvoshoz vele annál jobbak az esélyek. A cukorszint tartása pedig a legfontosabb, mert nem csak a végtagokat veszítheti el de a látását is! A pszihés részével pedig kénytelen lesz megbírkózni, ha nem hitegetitek a gyógyulással. Inkább arra tegyétek a hangsúlyt, hogy most még csak a lábújja vagy a lábfeje lesz oda-de ha vártok akkor az egész lába! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
    2012-05-26  23:52
  6. 2012. május 25. 23:3236.

    nincs szüksegem a google-ra.

    előzmény:
    judy546 (35)
    2012-05-25  23:14
  7. 2012. május 25. 23:1435.

    Nem is azt mondtam, hogy összeforrasztotta, hanem azt, hogy segítette a sebgyógyulást.

    És tudományosan,  labotatóriumi vizsgálatokkal, több egymástól független kisérlet bizonyította az aloe vera gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatását, nem én találtam ki, nézz utána a google-ben.

     

    előzmény:
    semiramis (34)
    2012-05-25  16:18
  8. 2012. május 25. 16:1834.
    nem hit kerdese, hanem TENY, hogy a gyogynövenyek "müködnek". abban a kategoriaban, amibe valok. de gondolkodo leny nem gondolja, hogy csodat tesznek. egy KETTEVAGOTT labfejet NEM forrasztanak össze.
    előzmény:
    judy546 (32)
    2012-05-25  15:50
  9. 2012. május 25. 16:1533.

    teljesen jok a meglatasaid.

     

    igen, marha nehez NEM önzön viszonyulni a masikhoz.

    a szokasos "ne halj meg, mert nekem meg szüksegem van rad" vagy "ne halj meg mert (en) szeretlek" sem a haldoklorol szol, ha belegondolsz.  persze, hogy azert, mert meg fiatal, meg csinalhatna annyi mindent, meg ... de vegülis a mondat rolunk szol, nem a tavozorol.

     

    aki mar volt halalközelben vagy kisert tavozot hosszabb ideig, az tudja: a masik kivansaga, vagya nem mindig egyezik az övevel. es - barmily nehez - tiszteletben kell tartani, hogy az ö eleteben az ö döntesei vezerelnek. (pertsze dönthet ugy, hogy marad valaki miatt - de a döntes töle kell, hogy jöjjön, nem a masik könyörgeseböl, zsarolasabol "öngyilkos leszek, belehalok, ha meghalsz".) 

     

    persze nem gondolom, hogy itt erröl van szo. valoszinüleg egyet akartok: azt, hogy ö eljen. ez mar jo. :-) 

     

    jo a felismeres: anyaskodsz. :-)

    az erem masik oldala, hogy ezzel nem engeded felnöni a masikat (lehet, hogy nem is akar, az ok-okozati összefügges ketiranyu - de a lehetöseg sem nyitott).

     

    ha abbahagyod, fel fog nöni - nincs mas valasztasa ;-)

    es - immaron felnöttkent - valaszthat az elet altal felkinalt opciokbol (es megerti, hogy nem ö irja az opciokat). 

     

    szerintem menni fog - csak ne erzelmekkel, hanem tiszta, hideg fejjel menj a beszelgetesbe. :-) 

     

     

    es persze igen, kellene egy forum, ahol beszelgethetnenk arrol, mennyit is latunk, latHATunk a vilagbol...

     

     

    előzmény:
    mákati (29)
    2012-05-25  12:55
  10. 2012. május 25. 15:5032.

    Miért ökör az aloe vera? Tudsz róla valamit egyáltalán?

    A volt főnökasszonyom férjének, egy agyi aneurisma és több hetes kórházi kezelés után akkora felfekvése volt, hogy egy ököl belefért.

    A felesége kezelte A*****-tel és rendbejött.

    Egy másik ismerősöm a lábszárfekélyét kezelte vele, szintén sikeresen.

    Az apukám kettévágott lábfejét is begyógyította.

     

    Az, hogy te nem hiszel a gyógynövényekben, még nem jelenti azt, hogy nem is működnek!

     

     

    előzmény:
    semiramis (22)
    2012-05-25  11:58
  11. Torolt_felhasznalo_732350
    Torolt_felhasznalo_732350
    2012. május 25. 15:0631.

    Pedig jobb volna, ha rá hallgatnál, a 24-es hsz úgy igaz, betű szerint. Ha te akarnál helyette dönteni, hogy akar-e élni vagy nem, akkor te anyáskodnál a felnőtt apád (élete) fölött. Holott ehhez nincs jogod, bár érzelmileg lehet, hogy azt hiszed, hogy van.

     

    Érthető, csak mégsem teheted. Apád ezzel úgy érzi, hogy még ennyit sem tehet meg, hogy a saját élete fölött úgy döntsön, ahogy akar, még ennyire sem méltatjátok. Pedig kellene.
    előzmény:
    mákati (25)
    2012-05-25  12:44
  12. Torolt_felhasznalo_868256
    Torolt_felhasznalo_868256
    2012. május 25. 12:5630.
    Minden szavaddal egyetértek.
    előzmény:
    semiramis (22)
    2012-05-25  11:58
  13. 2012. május 25. 12:5529.

    mindent elkövetsz - EZ a felelössegenek atvetele. NEKI mar nincs is tere dönteni. csak ellenkezni. azt meg meg is teszi. es ez igy is marad, ha nem adod vissza jogos tulajdonat: a felelösseget sajat elete, egeszsege irant. 

     

     

     

    EGY dolognak EGY felelössege van. ha magadhoz veszed, a masiknak mar nem jut semmi.

     

     

    ADD VISSZA NEKI TÖLE ELVETT SAJAT!!! FELELÖSSEGET!

    idézet:
    semiramis (29)
    2012-05-25 12:47:55

    kedves semiramis igyekezni fogok, már fogalmazgatom magamban a mondatokat

    tudja ő, hogy egy rossz dönést hozott, hogy nem szólt, amikor belevágott (mondjuk először nem is sejtette, hogy ez lesz, nem tudtuk milyen veszélyes helyzet ez)

    mondta is, hogy rossz döntést hozott, most fizet érte ...

    (csak remélni tudom, hogy épp csak annyit, amit kell, nem pedig sok borravalót is hozzá)

    igen tudom anyáskodni akarok fölötte, mert ő meg gyerekeskedik

     

    igen nehéz dolgok ezek, mint ahogy maga az élet is, sok sok buktató, és nem is biztos, hogy túl látunk a sok szinpadi díszleten és azt látjuk meg ami igazán fontos ( sok ember biztos nem), legalábbis a mostani világ nagy általánosságban nem ezt mutatja, de ez már más forum téma lenne

    előzmény:
    semiramis (27)
    2012-05-25  12:47
  14. 2012. május 25. 12:5428.

    egyebkent tersztyanszkyt tenyleg erdemes megkeresni, klassz nö es remek szakember. 

     

     

     

    egy dolgot meg kell tanulnod egesz eletedre (az elet ugyis rakenyszerit): mas hatasköreben levö dolgokat nem te, hanem az adott masik ember hataroz meg es az fog törtenni, amit ö akar. tökmindegy, mit gondolsz te a dönteseröl/tetteröl. nincs beleszolasod es nincs valasztasod. 

     

    aztan hogy te erröl mit gondolsz - nos, az mar nem az ö dolga. 

    előzmény:
    mákati (25)
    2012-05-25  12:44
  15. 2012. május 25. 12:4727.

    mindent elkövetsz - EZ a felelössegenek atvetele. NEKI mar nincs is tere dönteni. csak ellenkezni. azt meg meg is teszi. es ez igy is marad, ha nem adod vissza jogos tulajdonat: a felelösseget sajat elete, egeszsege irant. 

     

     

     

    EGY dolognak EGY felelössege van. ha magadhoz veszed, a masiknak mar nem jut semmi.

     

     

    ADD VISSZA NEKI TÖLE ELVETT SAJAT!!! FELELÖSSEGET!

    előzmény:
    mákati (25)
    2012-05-25  12:44
  16. 2012. május 25. 12:4626.

    sajnálom,

    jobbulást, kitartást kívnok neked, bízom benne, hogy Te nem jutsz ilyen sorsra, talán egy nő másképp áll sok sok mindenhez

    nagyon köszönöm a szakambulancia adatait IS

    előzmény:
    ezso (21)
    2012-05-25  11:25
  17. 2012. május 25. 12:4425.

    Köszönöm mindenkinek a támogatást, én mindent elkövetek, hogy jobb belátásra bírjuk. Már sokszor beszéltem vele, amiket írtatok is meg volt, igaz még a semiramis által írt verzió nem volt, nem tudom elképzelni, hogy elfogadjam a döntését mégha csak megjátszásiból is, de lehet kipróbálom, ha semmi más nem segít.

    Tudom, hogy szeret minket, mivel az egész életét ránk áldozta, amióta megszülettünk 3 műszakban dolgozik, amit csak tudtak megadtak nekünk, ők meg persze mindenről lemondtak. Én amit tudok megadok nekik, hisz csak jót kaptam tőlük, sok sok szeretetet, tiszteletet, becsületes életérzést.

    Bizok benne, hogy küzdeni fog a végsőkig, csak keménynek akar mutatkozni, azért játszik így. Ez az élet, amíg kicsik vagyunk a szüleink aggodnak értünk, tesznek meg mindent, most meg mi aggodhazunk értük, már persze csak a jó érzésüek, mert ismerek olyat is akitől sok jót nem várhatnak a szülei, mondjuk amilyen az adjon isten ....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  18. 2012. május 25. 12:3024.

    az ego ostobasaganak dicserete, bravo.

     

     

    az ember SZABAD. CSAK rajta mulik, hogy elni akar vagy sem. SENKINEK NINCS JOGA beleszolni. 

    előzmény:
    szieszaj (23)
    2012-05-25  12:07
  19. 2012. május 25. 12:0723.

    Megáll az ember esze ennyi tömény butaság, tudatlanság olvasásakor, legalábbis nálam! Micsoda szeretet ez, a családommal szemben mindíg felelösséggel tartozom, ami az egészségi állapotomat illeti, úgyszintén!

     

    Kedves Kati (és többi tudatlan apák gyermekei!!), tedd fel apukádnak a következö kérdést, csak ennyit: mondd apukám, te engem tényleg szeretsz? mert akkor élni is akarsz és nem akarsz nekem bánatot okozni. Az nem igazi szeretet, ha bedugja valaki a homokba a fejét és várja, hogy csoda történjen.

    Igenis szeretteinkért kell mindent, de mindent legyürni, olyasmit is csinálni, amihez semmi kedvünk vagy magunknak esetleg nem tennénk meg....vigyázni kell magunkra, hogy minél hosszabb ideig élvezhessük egymás társaságát. Ez a minimum! Ha ez nincs meg valakiben, akkor nem szereti a családját, lányát.

     

    Én is utálok orvoshoz járni, de vannak bizonyos esetek, amikor elkerülhetetlen ennek megtevése. Akkor még hátravan az amúgy is, hogy jó orvoshoz mentem-e, mert ha nem, ugyanúgy megdegelhetek. Vannak viszont betegségek, ahol rohanni kell, ez a cukorbetegség. Itt be kell állítani apukád cukrát, igen sok mozgás kell, az étkezésre meg oda kell figyelni. A kettes cukorbetegségnél tulajdonképpen mindent lehet enni, csak módjával. Az én anyukámnál szintén elkezdödött a kettes cukorbetegség, mégcsak az elején van, de az orvos elájult töle, annyira szépen csinál mindent, hogy már majdnem visszaállt a régi értékre.

     

    Kati, olyan nincs, hogy apukádnál apmutálnak, amikor ö nem akarja, legfeljebb, ha életveszély áll fenn. Tessék most kikutatni más orvosokat, érklinika, stb....vannak olyan orvosok, akik erre specializálták magukat, manapság már ritkán amputálnak. Persze nem tudom melyik stádiumban van most apukád lába, ha takargatta. Ilyenkor minden perc számít. Már páran jól írták mit kell tenni, hát gyerünk, tán még nem késö. Kívánok sok eröt az egészhez, mert arra most szükséged lesz. De kapd el apukádat, keményen rá kell kiabálni, hiszen az életével játszik, nem utolsó sorban  a tiéddel is. Ezt magyarázd meg neki.

    előzmény:
    mákati (1)
    2012-05-24  20:32
  20. 2012. május 25. 11:5822.

    azt javaslom neked (nagyon komolyan), hogy mondd el neki az egeszet teljesen objektiven.

     

    ha elni akar, mütet (az ökör aloe-röl ne szolj). ha halni, akkor bucsuzni kellene.

     

    EZT mondd el neki: eddig te tettel meg mindent azert, hogy atgondolja a dolgot, mert ÖNZÖ MODON magadra es a gyerekre gondoltal, amikor azt gondoltad, elnie kell, mert TI nem akarjatok elvesziteni (amugy ez igy is van).

    MOST VISSZAADOD NEKI AZ ALTALAD - hibasan - ATVETT FELELÖSSEGET AZ ÜGYBEN. AZ Ö SAJAT FELELÖSSEGET. a SAJAT ELETE feletti döntes felelösseget es a döntes minden következmenyet.

    szabadon dönthet, elni akar-e vagy meghalni.

    ha ugy dönt, elni akar, szivesen TAMOGATOD, DE NEM TESZEL HELYETTE SEMMIT, NEKI KELL TENNIE.

    ha ugy dönt, menni akar, szomoru szivvel, de elfogadod a dönteset.

    AZ Ö ELETE, AZ Ö DÖNTESE. te többet a temarol nem beszelsz, ha segitsegre van szüksege, szoljon.

    DE A DÖNTEST ES A FELELÖSSEGET NEM VESZED AT TÖLE MEGEGYSZER.

     

    IGY mondd, NE maskent.

     

     

    meg fog lepödni - es at fogja gondolni a dolgot. ne terj vissza a temara. nehany nap mulva megteszi ö.

     

     

    ha maskepp csinalod, ha erzelmeskedesbe megy at a dolog, a modszer elveszti a hatasat. SEMMI ERZELEM! tökeletesen targyilagos dolog. vagy elni akar, vagy nem. es nem, nem kell elnie. sem ertetek, sem önmagaert. az ember szabad döntesre született. tartsd ezt tiszteletben.

    előzmény:
    mákati (10)
    2012-05-25  08:15
  21. 2012. május 25. 11:2521.
    Sajnos igen :(
    előzmény:
    mákati (18)
    2012-05-25  11:19
  22. 2012. május 25. 11:2320.

    ANGIOLOGIAI SZAKAMBULANCIA

    Vezető Főorvos: Dr Varga Erzsébet
    Előjegyzés egységesen Fadruszné Joli szakasszisztensnél
    Telefon: 321-5215/179

    A rendelés feladata a verőeres és visszeres betegségek ( trombózisok ), Raynaud kór, és egyéb autoimmun érbetegségek (vasculitisek) valamint a cukorbetegség okozta érbetegségek és szövődményeik kivizsgálása, gondozása.

    SZAKAMBULANCIÁK ORVOSAIANGIOLOGIAI SZAKAMBULANCIA

    Alsóerdősor utcai részleg
    Ambulanciák 11.-es szobafőmunkahelyRENDELÉSI IDŐ: hétfőDr Kristóf Vera főorvos
    10-13 óra között
    Angol nyelvű betegellátás isSE Érsebészeti Klinika klinikai főorvos, belgyógyász és angiológus szakorvosRENDELÉSI IDŐ: keddDr Varga Erzsébet
    10-14 óra közöttII BelgyógyászatRENDELÉSI IDŐ: szerdaDr Szakály Eszter
    10-14 óra között
    előzmény:
    ezso (19)
    2012-05-25  11:19
  23. 2012. május 25. 11:1919.

    Még ezt javaslom:  

     

    ANGIOLOGIA (35 ágy)

    Részlegvezető Főorvos: Dr Tersztyánszky Rita

    Az osztály angiológiai profiljának 30 ágya jelenleg a Péterfy Sándor utca 8-20, tehát a központi telephelyen üzemel.

    Profilja és lehetőségei alapján az angiológián az érbetegségek laboratóriumi, ultrahang-Doppler módszerrel, előjegyzés alapján az érfestéssel történő kivizsgálása, érsebészeti konzultálása történik meg, majd szükség szerinti kezelés, gondozás zajlik. Kórházunk Radiológiáján az erek érfestéssel kapcsolatban végrehajtható tisztítása, tágítása, gyógyszeres érfaltám behelyezése (stent) is lehetséges, melyet követő utókezelést ugyancsak az angiológia részleg végzi.

    A keringésjavító gyógyszerek között igen nagy szerep jut a prostavasin tartalmú infúzióknak, mely sokszor az utolsó lehetőséget jelenti az érintett végtag mentésében.

    Az angiológiai eredetű alsóvégtagi fekélyek szakszerű kezelése, tisztítása, kötözése megfelelő szakember – dolgozónk feladata.

    előzmény:
    mákati (1)
    2012-05-24  20:32
  24. 2012. május 25. 11:1918.

    köszönöm szépen, ezzel már találkoztam, illetve csak a mofetta névvel, ahogy keresgéltem, de áttanulmányozom részletesen. Esetleg van saját tapasztalatod is, vagy ismeretségben?

    köszi a linket is

    előzmény:
    ezso (17)
    2012-05-25  11:03

Címlap

top