Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Saláta- gyomorfájás

cicasziv
Létrehozva: 2011. november 16. 19:33

Sziasztok!

 

Az  a gondom, hogy nagyon szeretem a nyers salátákat, de evés után nagyon hamar nagyon megfájdul tőlük a gyomrom és  görcsoldó nélkül iszonyú sokáig el sem múlik.

Mitől lehet ez? És vajon mit tehetek ellene, mondjuk megelőzésképpen, azon kívül, hogy nem eszem salátát?

 

Köszönöm a válaszokat!

Szép estét!

cicaszív

  1. 2016. szeptember 16. 09:1721.

    A mosatlan saláta sok baktériumot hordoz magán, amivel vigyázni kell
    http://munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/mosatlan-sa lata-eletveszely

  2. 2011. november 17. 10:1120.

    Hagyd, biztosan fiatalka még, aki azt hiszi ő sz...a a spanyolviaszt.

    Majd ha először begörcsöl a nyers zöldségektől bölcsebb lesz.

     

    előzmény:
    haptyú (13)
    2011-11-17  08:25
  3. 2011. november 17. 10:0519.

    Te lehet, hogy így csinálod a krumplisalátát, de én így nagyon ritkán.

    Az enyémen nincs majonéz, se tejföl, sőt mustár sem.
    Próbáld ki egyszer így:

    A héjában  főtt kifliburgonyát felkarikázom, az előbb leírt módon előkezelt
    hagymakarikákkal (finom ha lila hagymával készíted) keverem.

    sózom, borsozom, olíva olajjal gazdagon meglocsolom, ecetes, cukros vízzel ízesítem és így hagyom kihűlni.

    az ecet kiváltható citrommal, használhatsz balzsamecetet.

    Halhoz kiváló köret, de magában csak úgy is finom

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_380015 (12)
    2011-11-17  07:41
  4. 2011. november 17. 09:0518.

    Azt tudom tanácsolni, hogy egyesével próbáld ki a zöldségféléket. Lehet,  hogy csak az uborka, vagy a paprika, esetleg a hagyma kinoz meg.

    Segithet, ha meghámozod a paradicsomot, uborkát.

    Ki kell tapasztalnod, és a későbbiekben eldönteni, hogy a görcsök ellenére is fogyasztod-e ezeket, vagy sajnos le kell mondanod róluk.

    De azért egy kivizsgálás tényleg nem ártana.

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  5. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2011. november 17. 09:0217.

    Ja és ne nyeld, mit a kacsa a ……….  (Ha úgy tennéd.) Alaposan rágd meg, ne beverd hamar hamar a kaját.

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  6. 2011. november 17. 09:0016.

    De, a salátától van. Azért mert  50 millió ember nem lesz rosszul a nyers zöldségtől, attól még másik 50 millió még rosszul lehet.

    Epeproblémák, gyomorproblémák bizony ezzel járnak.

     

    Nekem pl. ugyanolyan görcsöket okoznak a nyers zöldségek, mint a topiknyitónak, és kiderült, hogy epeproblámám van.

    De ismer a tudomány tej, tojás, liszt stb. allergiát, függetlenül attól, hogy több millió embernek nem okoznak ezek problámát.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_380015 (11)
    2011-11-17  07:29
  7. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2011. november 17. 08:5715.

    Tipp: ha hagymát is teszel bele, külön a hagymát locsold meg citromlével, pici só, pici cukor, oliva olaj, pihi 30 perc, majd mehet a salátába.

    Fokhagyma esetében, kicsit futtasd meg 3-4 kanál oliva olajban.

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  8. Torolt_felhasznalo_483454
    Torolt_felhasznalo_483454
    2011. november 17. 08:4914.

    Igyál előtte vagy utána kis száraz sherryt, konyakot, pálinkát. Tapasztald ki, melyik jó, előtte vagy utána.

     

    Mitől? A jó ég tudja. Mennyi ideje eszed rendszeresen, mert ehhez, lehet hozzá kell szoktatni a gyomrod.

     

    Nem tudom a Mozdony honnan szedte a majonézt, arról nem beszéltél, nyilván nem eszed.

     

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  9. 2011. november 17. 08:2513.

    Könyörgöm, ki mondta, hogy majonézzel eszi a zöldsalátát?????????????

     Még életemben nem láttam majonézes zöldsalátát.

     

    Komolyan azt hiszed, hogy a Magyarországon élő emberek nem ismerik az olívaolajas-balzsamecetes salátákat, csak az ezer kalóriás majonézes salátákat?????

    Már nem ez az első topic ahol ezzel példálózol!

    Mi pl évente kb 2x eszünk majonézes krumplisalátát. Az összes többi alkalomkor olívaolaj-dijoni mustár-balszamecet-esetleg méz kerül a ZÖLDsalátára és egyéb nyers zöldségekre.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_380015 (11)
    2011-11-17  07:29
  10. Torolt_felhasznalo_380015
    Torolt_felhasznalo_380015
    2011. november 17. 07:4112.

    A krumplisalata pl : az is majonezes tejfelben uszik

     

    A forralt salatalevel beteges hulyeseg : mit lehet csinalni egy wc-papirrra  lottyadt  izevel ? Toltottkaposztat ?

    Az esetleges bacikkal megbirkozik a gyomrod savtartalma.... erre talalta ki a Joisten...

    A tojassal-tejfollel hadakozik a tulsulyos , magas vernyomasu idosodo ember szive-maja-zuzaja  ... ezekrol kell lemondani , nem a friss zoldsegrol

    előzmény:
    viharos (10)
    2011-11-17  04:35
  11. Torolt_felhasznalo_380015
    Torolt_felhasznalo_380015
    2011. november 17. 07:2911.

    Nem a salata miatt van : klotyon ulne pl a franciak 99 szazalaka....50millio ellenpeldat hoztam itt fel , kapasbol


    A sok szar nyerstojasos-tejfeles  majonez , amit belekevertek , az az oka....

     

    Egy tal salatat egy kanal oliviaolajjal es nehany csepp ecettel , vagy citrommal kell izesiteni .

     

     

     

     

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  12. 2011. november 17. 04:3510.

    Az én gyomrom is tiltakozik a nyers saláták ellen és nem a bacik miatt, hanem mert már nem a régi, ami a vasszöget is megemészti.

    Úgy védekezem, hogy csak nagyon keveset eszem nyersen, azt is olívaolajjal  megpermetezve.

    A forrázás is segít, ami a baciölésen kívül a rostokat is lazítja egy kicsit.

    Hagymát már csak úgy tudok a salátákhoz keverni ha egy pár percig ecetes, sós vízzel forrázom és jeges vízzel lehűtöm ha kell, vagy a hűtőben úgy is lehűl, amíg a többivel összeérik pl. a krumplisalátában

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  13. Torolt_felhasznalo_338854
    Torolt_felhasznalo_338854
    2011. november 16. 22:479.
    A  forro  viz  MEGOLI  a  bacikat.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_338854 (8)
    2011-11-16  22:46
  14. Torolt_felhasznalo_338854
    Torolt_felhasznalo_338854
    2011. november 16. 22:468.

    Ugyanabbol az  okbol  amiert  megmosod  a  kezedet  is  eves  e  vagy  fozes  elott.

    MGOLI  a Bacillusokat!!

    Honnan  jon  a  zold szalat??  ;-)

    Valami  foldmuves szedi  a  salata  fejeket  a  foldeken...  ugye?

    HONNAN  tudod  te,  hogy  5  perccel  ezelott  nem  eppen  kakalni  volt  a  bacsi  es nem  mosott  kezet  utana???

    Ugyanaz  az  uzletekben--- Kik  azok  akik  krakjak  ott  a  vevokenk  a  salatat,  kaposztat,  zoldpaprikat,  gyumolcsoket,  Stb.--stb.-  dolgokat??

    NEM  hiszem,  hogy  nagyon  higenikus  lenne  a  legtobb  uzleti  melos---

     

    Szoval,  vigyazz  nagyon,   mert  a  TE  egeszsegedrol  van  szo.

     

    szioka

    előzmény:
    Lilly22 (7)
    2011-11-16  22:01
  15. 2011. november 16. 22:017.
    Miert kell leforrazni? Meg hallottam, de senki sem magyarazta meg. Naponta eszem nyers salatat ezert lennek kivancsi....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_338854 (5)
    2011-11-16  21:26
  16. 2011. november 16. 21:416.

    En a málnával vagyok igy,de csak par eve.Elötte meg birtam enni.Fogalmam nincs mitöl van ez.

    Epekövem,stb,tuti nincs,nemreg neztek...

    Ja,es csak a malna.Eper es a többi apromagvas is jöhet... 

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  17. Torolt_felhasznalo_338854
    Torolt_felhasznalo_338854
    2011. november 16. 21:265.

    Eloszor  is,  a  nyers zold  salatat  MINDIG  forrazd  le  forro  vizzel,  igy  aztan  nem  leszel  beteg  tole.

     

    Masodszor,  ne  egyed  egyedul  azt,  egyel  vele  mas  etelt  is.

     

    szia

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  18. Torolt_felhasznalo_940001
    Torolt_felhasznalo_940001
    2011. november 16. 20:574.
    Görcsoldó helyett epehajtót (ami gyógynövényes készítmény vagy ilyen teakeverék) javaslok az étkezés után és érdemes lenne legalább egy uh-ot, hogy az epekövet kizárják. 
    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  19. 2011. november 16. 20:423.

    szia

     

    nekem segít, ha a salátából kimarad a hagyma. Ha van benne hagyma, este különösképp kicsinál. Hagyma nélkül semmi bajom.

    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33
  20. 2011. november 16. 20:362.
    Egy vizsgálat lehet, hogy jó lenne, epehólyaggyulladás is okozhat ilyet. Más ötletem nincs.
    előzmény:
    cicasziv (1)
    2011-11-16  19:33

Címlap

top