Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Pattanás felnőtt korban

Csokimanó
Létrehozva: 2011. június 21. 01:30

Helló!

 

Gondolom nem én vagyok az egyetlen e földgolyón aki ilyen gondokkal küzd. 36 éves vagyok és igen oda kell figyeljek sok mindenre hogy ne legyen az arcom egy lepra fészek... jó azért annyyira nem durva de néha nagyon tud bántani hogy miért nem lehet egészséges szép bőröm...

Tini koromban borzalmas volt, a nyakam és hátam volt a legrosszabb. Bőralatti mérges vörös pattanásokkal voltam tele...

Hála az égnek ez már a múlté... a hegek meg emlékesztető a múltról.

Mindig is zsíros olajos arcbőröm volt, számtalan terméket kipróbáltam már és semmi sem segít. A homlokom és az orrom mindig csillog nyaranta mintha izzadnék. Ha lemosom segít egy pár órát majd megint jön...

 

Az eddigi bevált dolgok amit észre vettem magamon...

 

1. B5 vitamin, ha napont szedem a maximális dozist egy-két hét múlva letisztul és sokkal kevesebb pattanás lesz. Nem szünik meg teljessen de a bör porusai is kisebbek lesznek, mivel a faggyú termelés csökken a B5 vitamin álltal. A túlzott faggú termelés okozza az acnét.

 

2. Étkezés : normál mennyiségü víz, kevés édes vagy sós dolgok pl süti csoki 2 liter coca cola... csipsz, mogyi olajos dolgok.

 

3. Soli vagy természetes napsugár folyamatossan.

 

4. 7-8 óra alvás

 

5. Arclemosó ami nem szárítja ki a bőrt.

 

Ha ezen kívül még van valakinek hasznos tanácsa szivesen olvasom. Még arra is kiváncsi lennék hogy van-e módja az orron és az orr oldalán elterülő temérdek polusokban elrejtöző faggyu dolgoktól örökre megszabadulni. Mert az embert idegesiti a sok-sok miteszer és elkezdi nyomni és jól befertőzödik néhány.

 

Bármilyen tapasztalatot tanácsokat elfogadok. Kösz előre is.

 

 

  1. 2014. július 19. 13:4565.
    http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/2013/11/a-patta nasok-ellensege-derminax.html


    Nem csodaszer, de hatékony táplálékkiegészítő. Vega élet+ egy kis futás, s mármár csoda!! :)
  2. 2014. május 6. 10:1164.
    Egészségesen kell táplálkozni, sok zöldség, gyümölcs... nulla olajos kaja.. Jah és szerintem nem árt kozmetikussal alaposan kitisztíttatni az arcot alkalmanként.. egyéntől függő gyakorisággal..
  3. 2012. október 8. 18:1063.
    Ja és sörélesztő!!!!!!!! az is nagyon jó!!
  4. 2012. október 8. 18:0962.

    Sziasztok! Én 4 éve szenvedek az akné elég súlyos formájával, igaz már egyre szebb az arcom (lekopogom). Szeretnék segíteni ,,sorstársaimnak" :) abban hogy mi az ami nekem jót tett 4 éves szenvedés után. 

    Természetesen énis megjártam 3 bőrgyógyászt (magántól kezdve az Sztk-sig) Először amikor kijöttek, kaptam a bőrdokitól doxyciklint, lubexylt, és zyneritet...3 hónap alatt gyönyörűen kisimult az arcom, majd 3 alkalmas orvosi hámlasztás követte, amit hetente ismételhettem, ez a hegeimet gyönyörűen eltűntette, (közben kiegészítettem egy kis csalánteával is a kezelést ).Az antibiotikum hatására persze tönkrement abélflórám, de mellette ha szed az ember normaflore-t akkor nincs gond... De sajnos ez az állapot nem tartott tovább fél évig, miután ismét előjöttek az aknéim, de már sokkal súlyosabb formában...ekkor egy magánbőrgyógyász-kozmetológust választottam, aki tetralysalt írt fel nekem, ez szintén tönkretette a bélflórámat, és mellette 3 havi szedés nem használt semmit...Kiegészítésnél lubex krémet kaptam, és egy halom sz.r gyógyszertári krémet..A kedves bőrgyógyász persze nem küldött el semmilyen kivizsgálásra, dehát miért is...elég volt neki az alkalmankénti 8000ft.. Ekkor jártam IPL-es arckezelésre, azt hallottam hogy jó a pattanásokra, de ez is csak pénzkidobás volt.Miután befejeztem az IPL-t elkezdtem kozmetikushoz járni hámlasztásra, csak én hülye, nem ahhoz akihez először (aki orvosi hámlasztást csinalt) hanem kozmetikai hámlasztásra mentem (ez sokkal kíméletesebb, de heges arcbőrre kevés) Ekkor még tiszta pattanás voltam és kb 100000ftom benne volt az arcomban.A hegek ugyan halványultak, de nagyon lassan, ekkor visszamentem a régi kozmetikusomhoz, sajnos már április volt, úgyhogy csak 2 hámlasztásra volt idő.Ekkor kicsit szebb lett, de utána ismét kezdődtek...Ezután ugye jött az olvasgatás hogy ,,mit tegyek a pattanások ellen" és rátaláltam a d...ahelpre, akik 8kezelés után csodákat ígérnek... A kezelésre kidobtam 90000ftot (8alkalom clearlight, 10alkalom lézer) és az arcom a végén rosszabb lett :))) természetesen azt mondták, hogy ez nem szokott előfordulni, én 1 vagyok a sok közül... Ja és mellette kaptam egy rakat vitamint (ami persze nem ártott gondolom (A,-E,-C,-Bkomplex,szelén,cink) és lemosókat, tehát össz.120000ftom ráment, amit nagynehezen a családtol összeszedtem.. De ekkor elmentek kivizsgálásokra (nődoki, hormon,vérvizsgálat, fogászat, fülorrgégészet)mindenem rendben volt, nem hittem el, már drukkoltam a fogászaton, hogy legyen egy gyulladt fogam :D Ésvisszatérve emellett folyamatosan tukmálták rám az összevissza maszkokat stb, ez olyan hogy vagy-vagy...nálam nem jött be...Egyedül a teafaolajos szappanuk volt jó!!

    Végezetül a ,,recept" ami segített, és egy hónapja eltűntek a pattanásaim(1-2 van még a 20ból)

    -napi 1 liter csalántea iszogatása

    -teafaolaj (100%os illóolaj, ami gyógynövényboltokban kapható, kb 1000ft) ezt közvetlenül fülpiszkálóval rákenni a pattanásokra éjszaka vagy napközben)

    -mannaszappan-- problémamentes bőr csomag 3170 Ft, ami 3 szappanból áll (teafaolajos,és sheavajas szappan,1db kakaóvajasés sheavajas szappan, és 1db tengerisószappan)

    reggel teafaolajos, este tündérkert, és 2naponta a sószappan radírozásnak.

    -dermofilpaszta (dmben lehet kapni 1000ft) 2naponta pakolásként 30-40percre

    -sheavaj, szintén a mannaszappanosoknál lehet kapni, ezt akkor használom amikor már nagyon száraz a bőröm, de nagyon jól hidratál

     

    Szóval 5000ft-ból meglehet úszni 2hónapra. Probáljátok ki, nekem bevált, remélem így is marad, de persze mindenkinek más jó..

    Majd elfelejtettem, kerüljétek a nagyon fűszeres ételeket..én csipsz mániás vagyok, nagyon nehezen mondok le róla, de már nem eszem, lehet az is hozzátett egy lapáttal :) 

     

    Sok szerencsét és kitartást!

     

  5. 2012. március 6. 19:5061.

    5 hónapja abbahagytam az antibébi tablettát és azóta tele van gyulladt pattanással az arcom, kb mint 16 éves koromban.

    Egyetértek az előttem szólókkal, radírozni nagyon fontos, én három naponta csinálom. A kozmetikus tudja rendesen kitisztítani valóban, főleg a mitesszereket, mert előtte fel kell rendesen gőzölni az arcodat. Ha nem jutsz el 6-8 hetente, akkor sokat segíthetsz magadon holt-tengeri iszapos, anyagos arcpakolásokkal. Illetve ami nekem be szokott válni, az az, hogy arctonikos vattára csöpögtetek teafaolajat (Dm-ben lehet kapni saját márkásat 30ml olyan 800 Ft és nagyon sokáig elég) és azzal törlöm át az arcomat; erősen gyulladáscsökkentő hatású.

     

    előzmény:
    Csokimanó (1)
    2011-06-21  01:30
  6. Torolt_felhasznalo_531206
    Torolt_felhasznalo_531206
    2012. március 6. 17:4460.

    Sziasztok!

     

    Ez a téma engem is érintett sokáig, már kevésbé szerencsére.

    Az én bőröm T-vonalban olajosabb, többi része normál, pattanás már ritkán van rajtam, mitesszerek akadnak, de kordában tartom. Most sem tökéletes, nem azt mondom.... de jobb.

     

    A sok éves tapasztalatom:

     

    Tisztításnál kerülön az alkoholos lemosókat, tonikokat, vagy szétszárítják a bőröm vagy mégolajosabb lesz, mert a bőröm ellenáll a túlzott szárításnak. Mióta nincs alkohol a lemosómban, tonikomban sokkal szebb a bőröm. Pattanásos bőrt nem szabad radrozni, mikor gyulladásban van, csak mikor nem olyan megelőzésképpen és a mitessssszerek ellen. Gyulladt bőrrel nem szabad napozni, szolizni, látok elég nőt akinek ráégett a bőrére a pattanása.... és megmaradt a helye.

    Pattanásos hátra, mellkasra teafa szappan.... ha ott is van valakin. Arcon csak a pattanásra magára rá, töményen mondjuk tiszta teafaolajat (büdös). Szalicilsavat is csak helyileg magára a rondaságra. BPO-t szintén.

    Vannak az AHA/BHA tisztítók, hámlasztók, szérumok, ezeket csak ritkán és nyáron fényvédő kell ezek után mindenképpen.

    Ételeknél mindenkinek kikell tapasztalnia h. mit ehet és mit nem, ha a csoki a gond akkor ne zabáljon csokit az illető vagy ne nyafizzon h. ronda a bőre (ismerek ilyen felnőtteket). Problémás bőrnél a chips, Cola (egyéb szénsavas, cukrozott italok) meg a kül. magvak nagy része tiltólistás, van akinél az erősen fűszeres ételek, olajos kaják is. Belsőleg a cink segíthet, főleg ha van valamilyen gyulladás a szervezetben.

    Pakolások közül az iszapos, cinkes pakolások hatásosak nálam.

    (Ezeket olyan embereknek írtam akiknél a szervi és hormonális okokat kizárták.)

     

    Kozmetikus nekem sem jött be régen, ritkán voltam anyagi okokból, de nem tartottam hatásosnak, szétnyomták a bőröm ami gyakran heges is lett, 1 hétig horror volt a sok seb miatt és amúgyis lassan regenerálódik a bőröm, a kezelés utáni 2. héten meg már ugyanolyan volt mint korábban, sőt volt h. több mitesszerem lett a kezelés után, mint korábban volt.

     

    Jelenlegi tonikom összetevői, nem írom le a nevét, mert még megvádolnak reklámozással: Purified water, aloe barbadensis leaf juice (certified organic filet of aloe vera), glycerin (vegetable), fragrance (natural rose), hamamelis virginiana (un-distilled certified organic witch hazel) extract, rosa centifolia (rose) flower water, citric acid, citrus grandis (grapefruit) seed extract, tocopheryl (vitamin E) acetate. Nincs benne semmi felesleges vacak, szerintem csak ezért működik (van egy Bioderma H2O-m is, nagy "car" hozzá képest és drágább is, bedőltem a reklámnak+pár fizetett bloggerinának:-S ). 

    Régen mindent kirpóbáltamm drogériás és gyógyszertárban kapható francia márkákat, pénzkidobás volt, legalábbis ami a pattanásos/mitesszeres bőrt illeti. Most a természetesebb dolgokat részesítem előnyben, ez sem drágább.

     

    Remélem valakinek segít amit itt öszezagyváltam gyorsan.... .

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  7. 2012. március 6. 10:0159.
    Én egy nagyon egyszerű módszert ajánlanék: heti több alkalommal durva szemű tengeri sóval arcradírozás (bármelyik boltban lehet kapni), és emelett sheavajjal reggel és este bekenni az arcot. A sheavajból egy kicsit a tenyérben érdemes megolvasztani, és úgy az arcra kenni. Nem sokat, mert akkor fényes lesz a bőr, érdemes egy zsebkendővel utána letörölni az esetleges felesleget. Elég érdekes az illata (ill. inkább szagnak nevezném), de meg lehet szokni, és ráadásul nincsen benne semmilyen káros anyag + adalékanyagok, teljesen természetes anyag. Nekem néhány nap alatt elmulasztotta a problémákat, pedig elég sok baj volt a bőrömmel. Mostmár csak foltok maradtak, azt meg majd elintézi nyáron a nap :D.
    A drága krémektől pedig inkább tartózkodjatok! Ha tudnátok, mik vannak benne... Egyébként ajánlom mindenkinek a http://www.antalvali.com oldalt, van egy olyan fent, hogy hatóanyagkereső- vagyis beírjátok a tusfürdők, krémek, fogkrémek, bárminek az összetevőit, és kiadja, hogy milyen eredetű az az anyag, milyen hatással van a szervezetre, stb. Ajánlom figyelmetekbe! :) Aki egy kicsit is foglalkozik az egészségével, az biztosan megbotránkozik majd, milyen anyagokat tesznek mondjuk egy tusfürdőbe, meg főleg az arckrémekbe! Hát ezért is van olyan sok bőrproblémás ember!
    Akinek gond van az arcbőrével, próbálja ki a tengeri sót, és a sheavajat! Egy próbát mindenkinek megér! Ártani biztosan nem fog!
    előzmény:
    Csokimanó (1)
    2011-06-21  01:30
  8. 2011. december 4. 05:1758.
    Szia,szerintem csak naturkozmetikumot használj,ami totálisan mentes mndenféle parabénektől,én csak holt-tengerit használok,és hihetetlen a hatás.nem is drága,a neve Health & Beauty,próbáld ki ha gondolod
    előzmény:
    Csokimanó (1)
    2011-06-21  01:30
  9. 2011. december 3. 13:0957.
    Az előző vagyok, csak túl hosszú lett volna 1 hozzászólásban:

    És mellékelném a kipróbált termékekkel kapcsolatos tapasztalatokat:

     

    La Roche-Posay Cicaplast: Ez az egyik legjobban bevált termék amit használok. Sajnos a pocsék arcbőröm miatt muszáj sminkelnem a fejem, hogy egyáltalán ki merjek lépni az utcára, és ezt a krémet kenem az alapozó alá. A címke szerint ez távol tartja az alapozót az arcbőrtől, 15-ös fényvédő van benne, hámosító és antibakteriális hatása van. Nem tudom, hogy ezekből mi igaz, de mióta ezt használom kevésbé fényesedik ki az arcom, és nem durvulnak el a gyulladások.

    Eucerin korrektor: Elvileg nemcsak fed, hanem gyógyít is. Hát fedni amúgy szépen fed, de a gyógyítás részéből semmit sem tapasztaltam. Amúgy a bőrgyógyász írta fel.

    Avonos ClearSkin korrektor: Szintúgy semmi gyógyító hatás és a kenése is nagy kihívás.

     

    Arclemosó kendők: Problémás bőrre katasztrófális. Magával a rajta lévő anyaggal nem is lenne probléma, de a kendő annyira dörzsölt, hogy mindig kipirosodott utána az arcom.

     

    Smineltávolító tejek: Eddig ez a fajta sminkeltávolítás jött be legjobban. Kíméletes, jól leszedi a sminket és nem zsírosít,mégis puhítja a bőrt.

     

    Garnier szappanmentes habzó lemosók: Fú hát nem is tudom. Sztem az inkább ne kategória. Én kipróbáltam a Pure-ost, meg a szőlővizest is, és arra jutottam, hogy inkább nem veszek drogériából lemosót. Szárad, feszül tőle a bőr, és hiába írja h eltávolítja az elhalt hámsejteket, ez nem igaz vagy csak nagyon kis mértékben.

    Natúr szappanok: Körömvirág szappant próbáltam ki a fejemre. Szerintem szárította ugyan az arcom, mégis egész hatásosnak tűnt. Én nem vitatom a gyulladáscsökkentő hatását, mert tapasztaltam. De természetesen csak megbízható forrásból beszerzett cuccot próbáljon ki mindenki!

     

    Gyógyszertári mosakodó kenőcs: Na ez nem vicc, teljesen komoly. A háziorvosom mondta h próbáljam ki, és meg is tettem. Fura viaszos érzésű közvetlen a vele való mosakodás után a bőr, de mégsem zsíros, inkább olyan hidratált érzésű. Amúgy jól tisztít és szerintem problémás bőrre kiváló, csak mondom olyan fura vele mosakodni is, mert utána is.

    Lubexyl: Hát aki nem ismerné, ez egy olyan lemosó ami benzoli-peroxidot tartalmaz. (Asszem a hajszőkítésnél is vmi ilyesmit használnak) Ergo elég erősen maró hatású, sőt fényérzékenységet is okozhat. Elvileg direkt pattanásokra meg mitesszerekre való, de nekem csak száraz lett a bőröm, és jobban kezdett zsírosodni...hosszabb ideig kéne használni, de én nem bírtam.

     

    Aknesol: Szerintem nagyon hatásos, bár elég erősen szárít.

     

    Avonos teafás ecsetelő: Nagyon szépen visszahúzódtak tőle a pattanások, de aztán megszűnt a termék vagy nemtom.

    Oriflame-es teafás cucc: Hát nem ért az Avonos nyomába.

     

    Zineryt: Ez egy kalap sz.r. (Már elnézést) Totál lehámlasztotta a bőröm, teljesen kiszárította az alkohol, de hatása semmi.

     

    Isotrex gél: Még mindig próbálkozom vele, de eléggé hatástalannak tűnik. Meg nemtom, hogy én vagyok-e a béna, de sose szívódik fel rendesen, hanem le lehet húzni ilyen átlátszó rétegben...

    Tonikok: Tudom, hogy a tonikok normál bőrűeknek nagyon jók, de nekem rettenetesek voltak. Az egy dolog, h feszült utána a bőr, de rákentem a hidratálót ahogy a nagykönyvben meg volt írva és akkor újra normális lett, de szerintem csak egyre több lett tőle az elzáródott pórusom.

    Finacea gél: Hatóanyagában kb. ugyanaz mint a Skinoren (bár azt nem használtam). Ez vmi embertelen gyorsan és szépen ható cucc. Első használatra azt hittem h csontig lemarja az arcom, úgy fájt és égett, de kitartóan használtam és 1 hét múlva már egyáltalán nem volt kellemetlen. Éjszakára felkentem és minden reggel nagyszerű látvány fogadott. Halványodtak a foltok, visszahúzódott a gyulladás. Viszont ez a készítmény receptköteles, és nagyon erős. Használata során óvni kell a fénytől a bőrt, ami nyáron nagyon kényelmetlen. És gyakran kipirosodik a bőr tőle.

    Alksebor: A-vitaminos olajos krém. Szépen múlik tőle a gyulladás, de tapasztalatom szerint zsírosodik tőle a bőr, és hosszú távon nem megoldás.

    Drogériás arcradírok: A használatuk után nagyon kellemes a bőr állaga, de a hatékonyságuk igen megkérdőjelezhető. Még nem találtam meg a megfelelő radírozó terméket. Hámló bőrön próbálgattam őket, de a hámlást nem szedték le, szóval a szememben ez egyenlő a nem hatékony címkével.

     

    Freeman pakolás: A drogériában kerestem vmi arcpakolást, de csak egyalkalmasak voltak, meg ez a Freeman tubusban. Gondoltam megveszem az agyagos-avokádós-zabos fajtát. Hát semmi hatását nem észleltem. Viszont az illata tetszik.

     

    Rejuvenál: Arcradírként és pakolásként is használható krém pattanásos bőrre. Én pakolásként használtam, de kipirosodott, kiszáradt tőle az arcom. Javulni, nem javult.

    Körömvirág kenőcs, körömvirág krém: Mindkettőt kipróbáltam, és azt kell mondjam, h jobb bármilyen hidratáló krémnél a problémás bőrre. Gyulladáscsökkentő, nem zsírosít és még hidratál is. Mivel természetes alapanyagokból készült, így nem allergizál. Patikában lehet kapni, és olcsó is.

    Avonos hidratáló krémek: Nagy nulla átlőve.

    Heli-D krémek: Valamiért az én bőröm nem tűri őket...nem tudom miért.

     

    Nivea Visage: Szerintem elég jó krémek. Nekem semmi bajom nem volt velük.

    Vichy Normaderm nappali krém: Borzalom. Gyulladt gumókat csinál, radírreszelék szerűen jön le a felesleg a bőrről...Vhol már olvastam, h másoknak is volt bajuk a cuccal. Ja és lehetetlen rá fedő stiftet szépen kenni.

    Vichy Normaderm éjszakai krém: Ez viszont egész tűrhető. A pirosságból és gyulladásból visszavesz ugyan, de nem szünteti meg a pattanás problémát. Nagyon igénybevett arcbőrt meg csípi sajnos, úgyhogy nem mondanám kellemesnek.

    Ilcsi hidratálók:
     Nekem azt mondta a kozmetikusom, h az Ilcsi nem hatásos, mert csak természetes módra bele van dobálva a növény és nincs benne hatóanyag, én mégis használom. Nem allergizál (többnyire, hallottam már kivételről), a habkrémek úgy hidratálnak, h nem zsírosítanak, és vannak kifejezetten pattanásos bőrre összerakott kencék.

    Na ezeket próbáltam ki eddig. Amit még nem, de sok reményem van benne azok a következők: Bioderma Sensibio H2O, Hévizi tőzegszappan és különféle Ilcsi cuccok, főleg az ichtiolos, csipkebogyós, almás-citromos és kénes termékcsalád meg az AHA savas hámlasztó.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  10. 2011. december 3. 13:0856.

    Helló mindenkinek!

     

    Régóta olvasom a netes fórumokat ebben a témában, és gondoltam ideje megosztanom a tapasztalataimat esetleg tanácsot kérni.

     

    21 éves lány vagyok és nagyon sok a bőrproblémám. Zsíros a bőröm, mitesszerek, pattanások vannak rajta (mindenhol, nem kifejezetten zónásan), az akne külsőleges kezelésétől a bőröm gyakran ki is pirosodik és hámlik, gyakran barna hegek maradnak a sebek után.

     

    Későn érő voltam, kb. 15-16 éves koromban léptem a pubertás korba és mostanáig erre fogtam a sok gondomat. Természetesen ecsetelgettem, tisztítottam a fejem, no meg kozmetikushoz jártam, mint a többi tini. 1 éve azonban kezdett már zavarni a nem múló zsírosság-pattanásosság (hisz a kortársaimnak már elmúltak), így belekezdtem egy ideg és pénzölő harcba, amiben én állok vesztésre.

     

    Túl sós, zsíros, olajos, cukros, erős ételeket nem eszek már nagyon régóta. Próbálok eleget inni (főleg teákat) és eleget aludni.

    A kozmetikus tanácsára beiktattam az arcápoló rituálét: sminlemosás, arctisztítás, pattanáskezelés sőt hetente egyszer ki is gőzölöm és le is radírozom. Hát ez kb. csak annyira jó, hogy habár folyamatosan jönnek a rohadékok ki az arcomon, de szinten vannak tartva.

     

    Jártam szakembereknél is a dologgal. A kozmetológus adott Zineryt-et, Isotrex gélt és Lubexyl lemosót. Az endokrinológus el akart küldeni különféle hormonvizsgálatokra, miután a kérdezősködés alapján nem tudott érdemi tanácsot adni. Én el is mentem általános vérvizsgálatra (ahol az alap hormonjaimmal semmi gond nem volt) és pajzsmirigy ultrahangra (ami szintén teljesen negatív lett) ezért úgy döntöttem nem végeztetem el a további hormonvizsgálatokat, mert nagyon drágák zsebből fizetve. Voltam továbbá bőrgyógyásznál is (nem is egynél) akik további szakrendelések meglátogatását javasolták (allergológus - negatív tesztek vérre, bőrre | fogász - semmi probléma | fül-orr-gégész - azonkívül h mindenáron ki akarták venni a mandulám a biztonság kedvéért, amúgy semmi) aztán a gyógyszeres kezelésre voksoltak, és felírtak a döntés meghozataláig pár tüneti szert: Alksebor, Finacea, Eucerin termékek. Gondolkodtam a gyógyszeres kezelésen, ezért elmentem kikérni a háziorvosom véleményét. Ő azt mondta, h addig amíg minden gyerekemet amit elterveztem meg nem szülöm, addig ellenzi, mert ugyan állítólag megszűnik a magzatkárosító hatás, ő mégis nagy kockázatot lát benne. Ígyhát elirányított a nőgyógyászhoz. A nődoki minden vizsgálatot elvégzett rajtam (minden normális volt) és felírt egy kifejezetten túlzott szőrösödésre és pattanásosságra való fogamzásgátlót (Cypromix) amit a megadott ideig (fél év) szedtem is. De nem tapasztaltam érdemi változást, sőt én úgy vélem h enyhén rosszabb is lett a helyzet, mert ahelyett h néhány normális pattanásom lenne, most foltokban sok apró meggyűlt pattim van főleg az arccsontomnál. Már egy másik fogamzásgátlót (Symicia) szedek, de nem látok különbséget.

    Nagyon elkeseredtem, hogy ennyi fáradozás és pénzkidobás után semmi változás nincs, ezért utolsó reményem a fitoterapeuta volt. Ő adott egy teakeveréket, amivel mosogatni kell az arcom és hozzá gyógynövény szeszt. Hát ezeknek borzasztó kényelmetlen a használata. A teát nekünk kell ugye lefőzni és mivel 12 órát állnia kell, ezért időben kell elkészíteni (utazásnál lehetetlen), nomeg a reggeli rohanásban várni sminkelés előtt fél órát h megszáradjon a cucc.... De mivel azt mondta a természetgyógyász h egyszer kell csak végigmenni a kúrán és a gyulladásom elmúlik és vele a bajaim is, így végigcsináltam. Hát a kúra közben tényleg kevesebb volt a kínom (ezeken és a sminklemosón kívül semmit nem használtam az arcomra, még arclemosót se) azonban visszajött minden.

    Most úgy döntöttem, h magam kezébe veszem az irányítást, és én fogom eldönteni h mit kenek az arcomra, mert úgy látom h a szakemberek is csak vaktában lövöldöznek. Tudom, hogy sokat írtam, de remélem ez senki kedvét nem szegi a kommentálásban.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  11. 2011. október 14. 16:4955.

    Én is nagyon sokáig küszködtem hasonló problémákkal. nagyon sok mindent kipróbáltam Sotret gyógyszer szedése, villanófényes kezelés sok-sok kence fice, igazság szerint tartós változást semmi nem hozott.

     

    Aztán egy endokrinológus segített.Biztos hogy valami belső oka van nálad is!

     

    A napi arcápolás során pedig a drága de nem használó szerek helyett, svéd cseppel  törlöm át az arcom és gyógyszertári hidratáló krémet használok, hetente többször pedig börradírt.

     

     tényleg nem a drága dolgok a legjobb megoldások!

     

    kitartás!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_622782
    Torolt_felhasznalo_622782
    2011. október 14. 16:3254.

    Szia!

     Van egy PATTANÁSOK NYOMAI  topik ...

    Ott én is ajánlottam DOLLI nevezetű egyénnek az A-vitamint valamint a gyógyszertári hidratálót...

    Olvasd el érdemes mit művel ott...ha gondolod győzd meg

    előzmény:
    Liguana (51)
    2011-09-07  11:38
  13. 2011. szeptember 8. 20:2953.

    Már egyszer válaszoltam, de nem tudom, hogy megtkaptad -e. Tényleg nagyon hatásos!

    Szerintem mennj be hozzájuk egy konzultációra!!!!

     

     

     

    előzmény:
    Niobe (50)
    2011-09-07  11:20
  14. Torolt_felhasznalo_253218
    Torolt_felhasznalo_253218
    2011. szeptember 8. 10:1452.

    Szia!

    Leírnád nekem mennyi A -vitamint szedtél az elején?

    Melyik antibakterialis szappant használod?

    Mielőtt kezdted az A-vitamint szedni milyen pattanásaid voltak?

    Köszi a választ

    előzmény:
    Liguana (51)
    2011-09-07  11:38
  15. 2011. szeptember 7. 11:3851.

    Sziasztok!

     

    Nekem is anno komoly problemak voltak a borommel, jartam vizsgalatokra, semmi biologiai okot nem talaltak, arra gyanakodtak, talan valamelyik belso szervem rosszul mukodik, de minden eredmenyem jo lett. Akkor a borgyogyasz nekem A vitamin kurat irt fel, gyogyszertari arc lemosot es szinten gyogyszertari hidratalo kremet. A valtozas hamar beallt, talan mar 1 honap mulva latvanyos volt az eredmeny. Az elso hetekben nagyon hamlott a borom, az A vitamin hatasa igy jelentkezett, de kesobb ez elmult amint letisztult a borom. Korulbelul 1 evig szedtem az A vitamint, folyamatosan csokkentettuk a dozist ahogy javult a borom. Ennek mar tobb eve es a borom tokeletes, esetlek menstruacio elott egy-ket apro pattanas jon ki rajtam, de tenyleg picik es nem melyrol jonnek. Jelenleg antibakterialis szappannal mosom az arcom es propolisz kremmel hidratalom valamint teafas arclemosot hasznalok. Mindenkinek csak ajanlani tudom a szakember segitseget en 14 eves koromtol kezdve jartam kozmetikushoz meg kiprobaltam minden fele kozmetikai produktumot, hogy jobban legyek, de csak az orvos segitett es igen egyszeruen ha belegondolok.  Mar banom, hogy csak 23 evesen fordultam szakemberhez, aki tudja, hagyja ki a vargabetuket es forduljon hozzaertohoz.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  16. 2011. szeptember 7. 11:2050.

    Szia! Tényleg olyan hatásos ez a Dermahelp? Én már régóta szemezek vele, de nem mertem még kipróbálni, azért nem olcsó egy komplett kezelés, és sajnons nincs garancia, ha nem válik be.

     

    Nekem is tini korom óta rémálom a bőröm, (most 30 vagyok), az endokrinológiáról csak annyit, hogy mikor mondtam a házidokinak, hogy írjon beutalót vagy küldjön teljes hormonvizsgálatra, az volt a válasza, hogy miért nem szedek fogigátlót!! :O Mondtam neki, hogy 1. nem vagyok hajlandó hormonokkal tömni magam, 2. spirálom van. Erre ő: hát akkor pattanásos marad... :O Kösz.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
    2011-09-07  08:09
  17. 2011. augusztus 9. 12:1549.
    A paleolit étrendet javaslom, a könyv nagyon jól körüljárja a témát
    előzmény:
    Csokimanó (1)
    2011-06-21  01:30
  18. 2011. július 7. 21:4048.

    Szia!

     

    Nem tudom az ózonos arctisztító készüléket ismered-e. Nekem bejött, úgyhogy tudom javasolni. Szárít, ezért utána hidratálni kell.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  19. 2011. július 7. 14:1647.
    Nem vertek át drága Paddington úr, az árlista ki volt téve a falra és bizony itt elég drága az ilyen móka... Kicsit durván számoltam, pontossan 25500 Ft-ba került ... és ez volt vagy 3-4 évvel ezelött... Elégedett a válasszal?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_621659 (45)
    2011-07-06  17:51
  20. 2011. július 7. 14:1346.

    Én próbáltam ezt is, azt hiszem 3 hétig kellett szednem vagy 4... Elég drága bogyó, talán mondhatni hogy valamit segített, de nem volt olyan hü de nagy változást. A kura útán kb 2 hét múlva megint vissza jött és már nem akartam újra kezdeni mert mégis nem antibiotikával kellene tele tömni magam. A B5 vitamin és a szoli nagyon jó hatással van. Esetleg kammilás öblögetés a vörös foltok enyhítésére ...

    Egy csomó dolgot felírtam és nem sokára beszerzem.

    Köszi a tanácsot :)

    előzmény:
    kiwi771 (44)
    2011-07-06  15:29
  21. Torolt_felhasznalo_621659
    Torolt_felhasznalo_621659
    2011. július 6. 17:5145.

    "Voltam szakembernél... 2 órás arctisztítás, fizettem 30. 000 F-t érte"

     

    Akkor téged átvertek.

    előzmény:
    Csokimanó (28)
    2011-06-21  11:39
  22. 2011. július 6. 15:2944.

    A Roaccutan-kúra? HELP fórumba leírtam az eddigi tapasztalataimat(nem szedtem a Roa-t).

    Remélem, tudok vele segíteni! :)

    előzmény:
    Csokimanó (43)
    2011-06-21  21:02
  23. 2011. június 21. 21:0243.

    Köszi szépen a hasznos infókat, kicsit mókás lenne ha ilyen arcpakolással nyítnék ajtót ha valaki csengetne Na majd csak kialakul valami, az arctisztítás az nagyon kellene, azt hiszem az lenne a legelső lépés mielőtt soliba megyek vagy napozni. Ha beleégeti a nap a faggyú cuccot még több pattanás lesz az bizots... ne is beszélve a naptejekről mindig egy rizikó felkenni az arcomra mert lehet hogy jobban tenném ha nem tenném... gaaaa utállom, hogy 36 éves korom ellenére is még ilyen baromságokkal kell szenvednem.

     

    Egy éve találtam pasiknak egy nagyon jó arclemosót ami hidratáló, A Loréal Men Expert  Vita Lift -es arclemosója, PH neurál is nem szárítja ki a bőrt, az álaga olyan mint egy naptejnek és nálam csökkenti a zsír és pattanás képződést.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_893358 (42)
    2011-06-21  20:04
  24. Torolt_felhasznalo_893358
    Torolt_felhasznalo_893358
    2011. június 21. 20:0442.

    Még egy-két apróság eszembe jutott.

    Ha nagyon gyulladt a bőröd, akkor inhalálhatsz kamillával (nem filteressel, hanem gyógyszertári kamila virágzattal). Másnapra csökkenti a gyulladást. Előtte alaposan tisztítsd meg a bőröd, és utána már ne kend be semmivel.

    Szintén gyorssegély még a DM-ben kapható Balea teafaolajos pakolás. Valami 250 ft két adagnyi, nagyon olcsó. Ha gyulladásba jön a bőröd, este lefekvés előtt felkened, kb. 15 perc után puha papírkendővel letörlöd, semmi mást nem kensz már fel az arcodra, csak lefekszel aludni. Reggelre tuti jobb lesz valamennyivel a helyzet.

     

    Napközbenre valami nem szárító lemosókrém vagy tonik kéne neked, ami eltávolítja a port, piszkot. Én pl. extra érzékeny vagyok ilyen téren, ha dolgozom, sokkal inkább ki vagyok téve a pattanásoknak, mintha itthon vagyok. Főleg nyáron nem árt időnként áttörölni az arcodat.

     

    Krémet körültekintően válassz, olyat vegyél, amire rá van írva, hogy hidratáló krém! Ez fontos, mert a legtöbb drága kencefice nem hidratáló krém, hanem nappali vagy egyéb trükkös elnevezésű.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     

Címlap

top