Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hólyagdaganat,gyógyítható?

vadmacs
Létrehozva: 2010. november 23. 10:46

Sziasztok!

 

Sajnos egy családtagomnál hólyagdaganatot diagnosztizáltak, múlt héten meg is műtötték. A szövettan csak később lesz meg. Tud valaki bíztatót írni, pozitív végkimenetelű történeteket? Esetleg kinyomtatnám a hozzászólásokat, talán önthetek belé egy kis lelket. Persze a neggatívumokra is kiváncsi vagyok, hogy tudjam mik az esélyek

Köszi előre is mindenkinek.

  1. 2017. május 1. 22:1934.

    Szia! -tundi71


    Egy hete diagnosztizáltak rosszindulatú hólyagdaganatot a 10 éves kisfiunknál. Jelenleg a szövettan eredményre várunk.


    Tele vagyunk kétségekkel, kérdésekkel...


    Amennyiben lehetséges szeretnék kérdéseket feltenni a ti konkrét esetetekkel (tünetek, diéta, kezelés, műtét, kezelőorvos) kapcsolatban.

     


    Segítséged előre is köszönöm!


    Attila

    előzmény:
    tundi71 (28)
    2011-02-17  13:45
  2. 2012. november 22. 16:2633.

    Mielőbbi jobbulást! Légy hős :-)

     

    Ha megkérlek megírnád mik voltak az első tüneteid? Leírnád pár szóban a történeted?

    Nekem a tavasszal volt egy nőgyógyászati nagyműtétem. Most várok az urológiai leleteimre...

     

     

     

    előzmény:
    kata62 (31)
    2012-11-22  15:59
  3. 2012. november 22. 16:1232.

    a témában nem vagyok kompetens,  de nagyon nagyon sok erőt türelmet energiát kívánok neked,

    jó egészséget, gyors felépülést, és hosszú életet!

     

     

    előzmény:
    kata62 (31)
    2012-11-22  15:59
  4. 2012. november 22. 15:5931.

    Sziasztok!

     

    Nagyon sok oldalt végig olvastam,amit írtatok egymásnak.

    Végre találtam egy oldalt,ahol igazi közösséget,fedeztem fel.

    ezért regisztráltam is,hogy tanácsot tudjak kérni,hasonló helyzetben lévő hölgytől.

    Én hétfőn fekszem be a korházba,már volt egy endoszkópos műtétem,de mint kiderűlt,több helyen is találtak rákot,vagy arra utaló jeleket.

    Ezért kiveszik a méhem,petefészkem,a húgyhólyagomat,a gyúgycsövet,

    és bélel pótólják,amit kiültettnek az oldalamra,vagy hastájékomra,még ezt sem értem rendessen,hogy a balvesémtől a vizelet eltudjon fojni,és ezt a kiültetést kint is hagyják.

    Ha valakinek volt hasonló műtétje,kérem írja meg.

    Nem titok eléggé félek.

    Előre is köszönöm.

    Kata

  5. 2011. február 25. 16:3130.

    Hu, tényleg nagyon jó, hogy ezt megírtad. Nagyon jó olvasni pozitív kimenetelű történeteket, a sok szomorú után.
    Jó egészséget nektek!

     

    A dohányzásra visszatérve pedig: alkalmanként dohányoztam, de egyszerűen nem tudtam rászokni. Például volt egy időszak, amikor cigiztem, aztán megfáztam és fájt a torkom, rá sem bírtam gondolni és azóta nem is szívtam el egy szálat sem. Szóval én ilyen fura mód, szerencsére nem tudtam rászokni : )
    Azonban megértem a függőket. A szüleimnél végignéztem a küzdelmet a leszokással. Anyukám sok próbálkozás után néhány éve letette, apám nem tudta.

    Mindenesetre úgy gondolom, hogy akár dohányos valaki, akár nem, fontos, hogy az életmódjára különös figyelmet fordítson. Főleg a táplálkozásra, vitaminok, ásványi anyagok bevitelére. 

    Ne csak akkor, ha baj van kezdjük el értékelni az egészségünket... :

    előzmény:
    tundi71 (28)
    2011-02-17  13:45
  6. 2011. február 25. 14:5829.

    Jajj, gondolom nagyon nehéz lehetett neki, és nektek is, de nagyon jó hallani, hogy felépült! Az ilyen történetek reményt adnak a még betegeknek, úgyhogy tényleg tök jó, hogy ezt megosztottad! :) Mert valahol a remény tényleg az egyik legfontosabb kapaszkodó ahhoz, hogy az ember ki tudjon lábalni egy válságos időszakból, egy betegségből, mert a megfelelő kezelés mellett erre alapvető szükség van!

    További sok egészséget kívánok!

    előzmény:
    tundi71 (28)
    2011-02-17  13:45
  7. 2011. február 17. 13:4528.

    Az én kislányomnak 5 és fél évesen volt rosszindulatú hólyagdaganata, szerencsére időben észrevettük, és sikerült megműteni. Utána voltunk PET Ct-n, szerencsére minden rendben volt, és van.  A műtét utáni eredményei jók voltak, és nem volt szükség semmilyen kezelésre, csak a folyamatos ellenőrzésekre jártunk eleinte 1,2 hét, 1-2 hónap, most pedig félévente kell járni. Ilyenkor vizelet vizsgálat, vérvétel és kismedence Uh vizsgálat van.

    Ez a dolog 5 éve történt, most jól van és panaszmentesen él(ünk).

    Minden jót Nektek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  8. 2011. február 17. 13:2627.

    Talán azért nem tudsz megérteni minket dohányosokat, mert sosem dohányoztál. Ritkán ilyen karakteres a véleményem, de most nem tudtam megállni, hogy ne írjak. Ha valaki rászokott a dohányzásra, nem egyik napról a másikra fog leállni. Ez nem ilyen egyszerű dolog. Mivel Te nem vagy dohányos ezt nem is tudhatod, ezért is "nem tudsz minket dohányosokat megérteni." Tény, hogy a dohányzás sok súlyos betegség kialakulásának (mint amilyen a rák is) esetében kockázati tényezőt jelent, de sok olyn idős ember van, aki egész életében dohányzott mégis makk egészséges. Talán a dohányzás is olyan dolog, hogy az ember minél tovább csinálja, annál kisebb a valószínűsége annak, hogy képes abbahagyni azt, képes a leszokásra.

    Egyébként attól, hogy valaki dohányzik még lehet egészséges, élhet egészséges életet. Jómagam ügyelek arra, hogy sok gyümölcsöt fogyasszak, és kevés zsíros ételt, mindezt képzeld kiegészítem béres cseppel is már, immáron három éve. Teljesen makk egészséges vagyok, dohányzás ide vagy oda. Heti két doboz cigit fogyasztok el, ami mondjuk nem számít soknak..

    Ja és figyelmes lettem egy vicces kis elírásodra. :) 500-1000 grammos C vitamint nem hiszem, hogy tudnál szedni. :)) az kicsit sok lenne : ) 1000gramm = 1 kilógramm :) kijavítalak, az milligramm eredetileg. :)

    előzmény:
    Anett1980 (24)
    2011-01-31  12:08
  9. 2011. február 9. 14:3526.

    Jó magam nem dohányzom, tehát valóban nem tudom átérezni milyen az, amikor valakinek alapvető létszükségletté válik a cigi. Valakik nagyon gazdagra keresik magukat abból, hogy mások az egészségüket rongálják...

    Felhoztad a szintetikus készítmények vs gyümölcsök, zöldségek kérdését. Akinek ideje van, az foglalkozzon csak a zöldségek gyümölcsök pucolásával, előkészítésével, főzésével, stb. Mivel napi 10 órában dolgozom, nem egyszer hétvégente is, nem érek rá sajnos egészségesen étkezni. Így maradnak a tabletták, és egyéb készítmények. Ezek közül a leghatékonyabbnak a béres cseppet tekinthetjük, segít egyensúlyban tartani a szervezet nyomelemháztartását.

    A rákbetegek számára nagyon fontos az általános jó közérzet, és kedélyállapot megőrzésének érdekében.

    Szóval szerintem azért kedveltek a szintetikus készítmények, szemben a friss zöldséggel és gyümölccsel, mert töredékannyi időt és energiát emésztenek fel amikor egészségünk karbantartásáról van szó. A ma nem ritka rohanó életvitel mellett, nincs az embernek ideje igazán egészségesen élni, és akkor még a stresszről nem is beszéltünk...

    előzmény:
    lejlea (25)
    2011-01-31  14:30
  10. 2011. január 31. 14:3025.

    Sajnos nagyon könnyen rá lehet szokni, és utána nem egyszerű letenni. Ha valaki soha nem dohányzott, annak nehéz elmagyarázni, hogy valami miért szokik rá. Nem hiába dobják piacra a sok nikotin tapaszat...meg a különböző leszokást segítő programokat. Ha olyan egyszerű lenne, akkor mindenkinek menne magától, és nem lenne szükség ilyen dolgokra.

    Én már leszoktam ...de nagyon nehezen sikerült. Szóval én megértem azt, aki azt írja, hogy más harmadszorra vagy negyedszerre vág neki...A lényeg, hogy mindenképpen jobb nélküle. 

    Azóra egészségesen étekezem, sok zöldség és gyümölcs....melette nem szedek különböző vitaminokat, se Bérest (nem tudom mi a jó benne, ha valaki tudja írja meg). Szerintem inkább zöldésggel és gyümölcsel kell bevinni a napi vitaminszükségletet. Az a legegészségesebb nem? Akkor meg minek kell Béres? Meg Cvitamin tablettában? (együnk inkább narancsot)!!!

    előzmény:
    Anett1980 (24)
    2011-01-31  12:08
  11. 2011. január 31. 12:0824.
    Azt nem értem, hogy ha magadon vetted észre , hogy  mennyivel jobban érezted magad amikor letetted a cigit, akkor miért szoktál rá megint??? Annyira nem értem én ezeket a dohányosokat. Talán még azt megértem, amikor buliba vagy társaságban rágyújt valaki, de hogy egy nap egy doboz elfogyjon azt nem értem miért kell. Aztán meg persze szedheti a vitaminokat meg ihatja a lándzsás utifüvet a krákogására. Igazán az lenne a megoldás ha leszokna a cigiről. Fiatalon az ember rászokik és idős korában már nem is tudja, hogy miért bagózik, csak a jó öreg megszokás maradt. Így is olyan nehéz elegendő vitamint bevinni a szervezetünkben, még olyan károsító dolgokat csinálunk ami teljesen lerombolja az egészséges szervezetet. Béres cseppet is lehet egészséges embereknek szedni, mert alig érjük el az elegendő vitamin bevitelt, hát még ha valaki nagy cigis vagy állandóan kávézik. Én az 500grammos C-vitamint szoktam szedni, ha lebetegszem akkor mehet az 1000-es. Nem lehet elég C-vitamint bevinni a szervezetbe.
    előzmény:
    elbaandi (22)
    2011-01-27  12:30
  12. 2011. január 27. 14:3923.
    Régebben én is dohányoztam. Azt olvastam, hogy a dohányosok szervezete sokkal gyorsabban felszívja a C vitamint, ezért nekik nagyobb szüksége van rá. Tehát egy dohányosnak nagyon oda kell figyelnie a C-vitamin bevitelére. Annak idején én rengeteg narancsot, mandarint ettem, hogy ne legyen Cvitamin hiányom. Nem tudom a Béres összetételét, de ha tartalmazza, akkor midnenképpen érdemes szedni. Bár hallottam, hogy nagyon jó immunerősítő hatása is van... Az biztos, hogy aki dohányzik, annak jobban oda kell figyelnie magára...
    előzmény:
    Hadrapi (21)
    2011-01-20  13:19
  13. 2011. január 27. 12:3022.

    Rendszeresen dohányzok, sajnos ilyen hülye vagyok. Én saját magamon tapasztaltam ezt a dolgot. Volt, amikor letettem pár napra, vagy egy hétre, és sokkal jobba éreztem magam. Nem is tudom elmagyarázni, de úgy pezsgett a véremGondolom nem fogytam ki a vitaminokból, és azért is lehetett ez.

    A kávéról nagyon sok helyen azt olvastam, hogy egészséges napi 1, max. 2 kis csésze, főleg a nők számára. Nem tudom mi ebben az igazság. :S

    előzmény:
    hallertos (20)
    2011-01-20  11:05
  14. 2011. január 20. 13:1921.

    Vadmacs gyors gyógyulást kívánok Nektek!

     

    Erről a cigis dologról már én is hallottam, sőt nem is hallottam, hanem a Béres dobozán olvastam, hogy nekik is ajánlják a nagy dózisú tablettákat. 

    Én most 600 mg-os, fokozatosan felszívódó C-vitamin tablettát szedek, mellette zsákszámra veszem a narancsot, mandarint, remélhetőleg elegendő vitamin jut be a szervezetembe, és nem adagolom túl. :) 

    előzmény:
    vadmacs (1)
    2010-11-23  10:46
  15. 2011. január 20. 11:0520.

    Persze, elmondhatatlanul fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamint vigyünk be a szervezetünkbe, viszont létezik túladagolás. Tényleg eltérő az emberek vitaminszükséglete, a betegeknek különös figyelmet kell fordítaniuk a vitaminok bevitelére, hogy a szervezetük megerősödjön és hamarabb regenerálódahasson!

    A C-vitamin vízben oldódó vitamin, szóval ezt nem igazán lehet túladagolni.

    A zsírban oldódó vitaminoknál viszont érdemes figyelni és utánaolvasni, hogy túladagolás esetén mi történhet. Ezek rendszerint kevésbé súlyos problémák (fejfájás, bőrhámlás, hányinger), de akár mérgező is lehet. 

    Szóval érdemes utánaolvasni, mielőtt valaki őrült vitamin evésbe kezd : )

     

    Érdekesség, amit most olvastam, hogy a C-vitaminról olvastam, hogy amerikai kutatások szerint a kávé megakadályozza a felszívódását, továbbá minden szál cigaretta 25-100 mg C-vitamint von el a szervezettől.

     

     

    vadmacs, nektek pedig a legjobbakat és gyors gyógyulást kívánok!

     

    előzmény:
    gedegomba (16)
    2010-12-14  15:06
  16. 2011. január 3. 14:1219.
    Köszönöm, 2 hét múlva műtik, kiveszik a h.hólyagot, remélhetőleg sikerül megállítani a rákot.
    előzmény:
    Anett1980 (18)
    2011-01-03  13:37
  17. 2011. január 3. 13:3718.

    Csak azt tudom mondani, hogy sok-sok kitartást neki, és soha ne veszítse el a hitét! Egyik ismerősömnél dianosztizáltak gégerákot, és nemsokára megy kemora is, de eléggé féltem, mert szegény így is olyan gyengécske felépítéső ember, hát még ezek , hogy legyengítik majd. Bízom az orvosaiban, mert elég tapasztaltak és jószándékúak. Most próbálják kicsit felerősíteni a szervezetét, mindenféle vitaminokat szed. Már most szed cseppeket, amik segítik majd, hogy a kemo ne gyengítse le annyira a szervezetét. Ne legyen olyan rossz a közérzete. Amikor az időm engedi próbálok vele lenni. Szegénykém nem nagyon tud beszélni, így főképp laptopon kommunikálunk, és megígértem neki, hogy fórumokon is utánaolvasok a dolgoknak. ( ezt még munkaidőben is tudom csinálni )

    Mindnekinek azt kívánom, hogy gyógyuljon meg minél hamarabb és nyárra már a strndon sütesse a hasát

     

     

     

    előzmény:
    vadmacs (1)
    2010-11-23  10:46
  18. 2010. december 22. 11:1217.

    Hát én nem tudom, hogy a máj mennyire jó A-vitamin forrás. Mármint van benne az tény, de bevinni nem azt választanám, hiszen a máj az állatoknál is ugyanúgy méregtelenítő funkciót lát el, mint az embereknél, és ugye mi állati májat eszünk. Szóval az állat májában is felhalmozódhatnak a káros anyagok meg melléktermékek, amit a táplálkozás során bevitt a szervezetébe, és ha sok májat fogyaszt az ember, akkor ezek bizony átkerülnek belé is... A tojássárgája meg a zsír és koleszterin tartalma miatt fogyasztandó mértékkel. Fontos A-vitamin forrás viszont még a sárgarépa, ami kimaradt a felsorolásból, pedig az egyik legjelentősebb forrás! 

     

    Én egyébként nem hiszek az ilyen túladagolásos dolgokban, ha valaki nem őrült módjára lapáttal pakolja magába, akkor szerintem semmi baja nem lehet. Ráadásul a vitaminszükséglet is változó, egyes embereknek - például sportolók, de a betegek is ide tartoznak - akik nagyobb fizikai igénybevétlnek vannak kitéve, vagy éppen legyengült a szervezetük, lényegesen nagyobb a vitamin és ásványianyag beviteli igényük, mint másoknak. Na igen, fontos megemlékezni az ásványi anyagokról is, mert legalább olyan fontos szerepet játszanak a szervezet működésében, mint a vitaminok, kisebb-nagyobb mennyiségben, de valamennyire jelen kell lenniük, mert sok folyamatban, ami a szervezetünkben játszódik le, katalizátorként funkcionálnak, szóval hiányuk igen komoly zavarokat okozhat - tehát ezeknek a pótlását is megfelelően meg kell oldani. 

     

    A mai fejlett országokban is sokan éheznek, csak nem úgy mint mondjuk afrikában, hanem egyszerűen nem megfelelő táplálkozás által hiába esznek sokat, nem viszik be a szükséges tápanyagokat és ez visszaüt az egészség terén.

    előzmény:
    Anett1980 (15)
    2010-12-09  15:26
  19. 2010. december 14. 15:0616.

    Előbb-utóbb pedig megtudják, csak akkor már késő, mert ugye akkor kezd el mindenkit érdekelni a dolog, mikor már megtörtént a baj...

    Túladagolni? Én nem hiszem, hogy nagyon túl lehetne - persze, ha zsákszámra esszük őket, akkor lehet, hogy nem jó, de olyan mennyiségben semmi sem az.

    Egyébként mintha Szentgyörgyi Albert mondta volna, hogy a C-vitamint úgy kéne árulni, mint a lisztet, ilyen kilós kiszerelésben... Aztán lehet, hogy rosszul emlékszem.

    De mi a megfelelő mennyiség amúgy - ha már ilyen veszélyek fennálnak szerinted? És mivel lehet bevinni? (Az oké, amiket sorolsz, de tulajdonképpen azok nem hiszem, hogy minden fontos anyagot tartalmaznának, és másra már nem is lenne szükség)

    előzmény:
    Anett1980 (15)
    2010-12-09  15:26
  20. 2010. december 9. 15:2615.

    Mindennek az alapja a megfelelő, egészséges táplálkozás, stressz- és cigimentes élet. Így lehetsz kiegyensúlyozott. A cigi nagyon sok vitamint és más hasznos ásványi anyagot von ki a szerezetből, amit pótolni is kell. Erről sajnos sokan nem is tudnak.

    Leginkább A (tej, tojássárgája, máj, brokkoli, spenót, tök) és C-vitaminra van szüksége a szervezetnek.

    Viszont ha hólyagdaganatról van szó, óvatosan bánjatok a C-vitamin adagolásával, mivel a vitamintokat is lehet tőladagolni. A c-vitamin túlfogyasztása pedig veseelégtelenséget is okozhat, ami mégjobban megnehezítheti a beteg helyzetét. 

    A gyógyszeres kezelésen túli hasznos praktikák pedig változók. Attól függ, hogyan kezelték vagy milyen eljárást végeztek rajta. Az biztos, hogy az orvos által előírt diétát szigorúan be kell tartani.

    előzmény:
    bodrisa (14)
    2010-12-09  13:03
  21. 2010. december 9. 13:0314.

    Az biztos, hogy fontos fenntartani a megfelelő sorrendet abban, hogy mi az, amit megvesz az ember és mi az, amit nem. Mi az, ami feltétlenül szükséges, és mi nélkülözhető. Aki szerencsés, az persze megvehet mindent, azért ártani nem szoktak, de a lényeg, hogy az alapvető kezelés rendben legyen. Mert bármilyen jó egy szer, bármilyen hatékony egy gyógymód, igazán komoly hatásfokot csak egy rendesen karbantartott szervezeten képes kifejteni, aminek az alapja a megfelelő táplálkozás, és annak a szükséges mértékű kiegészítése, gondolok itt a megfelelő vitamin és ásványianyag bevitelre, ami valahol az alapját jelenti a szervezet működésének. Ugyanilyen fontos, hogy a már bizonyított, az orvos által felírt gyógyszerek, gyógymódok meglegyenek, és végül ezeket követheti a különféle alternatív módszerek. De tényleg nem árt szelektálni - például vannak fillérekért beszerezhető bizonyítottan hatásos anyagok - gondolok itt a céklára - és máris nem kell egyből tízezreket kiadni. A drágább készítményeknél is érdemes minél megbízhatóbb információkat beszerezni, mielőtt költene az ember.

    Persze ilyenkor már semmi sem drága, tudom, mert volt a rokonságban rákos beteg, de azért kidobni sem érdemes a pénzt az ablakon.

     

    gedegomba: Neked meg sok erőt és kitartást és persze teljes gyógyulást!

    előzmény:
    nusi07 (12)
    2010-11-27  10:56
  22. 2010. december 3. 12:3313.

    Rám is tukmáltak mindenféle jobbnál jobb szereket, de én is eléggé kétkedő vagyok. Nem hiszek az ilyenekben főleg akkor nem , ha 20 000 Ft egy csomag tea... A C-vitamin elég hatásos, az mindig sokat segít. Nekem gége rákom van, jövőhéten megyek először sugárkezelésre, és mit ne mondjak tele a gatyám. Eléggé tartok tőle, de elviselek mindent csak gyógyuljak meg. A sok cigi betett nekem rendesen. Hiába olvastam, hogy mennyire rákkeltő, nem érdekelt ugy voltam vele fiatalon, hogy jó erőben vagyok nekem nem lesz ilyen bajom. Aztán tessék.

    Sokat gondolok azokra akik rákosak, és bízom abban , hogy ha optimista vagy és nem veszíted el a hited akkor fel tudsz gyógyulni mindenből! Szerető családi háttér nekem hihetetlenül nagy erőt ad, egyedül ezt nem lehet elviselni.

    előzmény:
    nusi07 (12)
    2010-11-27  10:56
  23. 2010. november 27. 10:5612.
    És ne dőljetek be a kuruzslók által reklámozott varázskészítményekre. Szedjen olyan táplálékkiegészítőket, ami szerinte hatásos, de ne áldozzatok erre tízereket és nehogy emiatt hanyagoljátok az orvos által előírt kezeléseket. Ezek a készítmények nem mennek át klinikai teszteken, ami azt jelenti, hogy nem vizsgálják többszázezer emberen a készítmény hatékonyságát.
    előzmény:
    vadmacs (1)
    2010-11-23  10:46
  24. 2010. november 27. 10:5311.

    Szia!

     

    A hólyagdaganat az egyik leghatékonyabban gyógyítható daganatos megbetegedés. Fontos, hogy teljes mértékben kövessétek az orvosi utasításokat és kezeléseket. Folyamatosan, legalább félévente járjon CT vizsgálatokra. Gondolom már most az elején megnézik CT-vel, hogy vannak-e távoli áttétjei. 

    Ha dohányzik, akkor tegye le. Alkoholt egyáltalán ne igyon. A húsfogyasztást (főleg vörös hús) csökkentse!Nem szabad teljesen elhagyni. A műtét és a kezelések utáni fogyás miatt nem szabad radikális, vegetáriánus diétát alkalmazni, mert még jobban legyengülhet a beteg. Táplálkozzon vegyesen és kiegyensúlyozottan.

    Kitartás

    előzmény:
    vadmacs (1)
    2010-11-23  10:46

Címlap

top