Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Dörgölődzők

nok_apja
Létrehozva: 2014. június 17. 12:27

A hatalomhoz dörgölődzők voltak, vannak, lesznek. És ez nem kötődik hithez, valláshoz, filozófiához, világnézethez, de még korszakhoz sem.

 

A tegnapi Omega - Scorpions koncertek előtt ékes tanúbizonyságát láthattuk, hogy rendszerváltás ide, rendszerváltás oda, aki a médiában - karrier reményében - nyal és dörgölődzik, az ugyanúgy teszi azt, mint 30-40 évvel ezelőtt, ugyanolyan stílusú műsort ad elő.

Nosztalgikus öklendezések tolultak fel bennem a koncert előtt, mert a rendszerváltás előtti legrosszabb időket idéző műsor láthattunk.

Ugyanaz a sekélyes, féloldalas, az aktuális vezetőket fényező nyáladzást.

 

Mindegy, hogy kommunistának vagy magyar polgárnak jelzőzzük aki csinálja, a kulturális okádék így is, úgy is büdös és szennyezi a szellemi környezetet.

 

  1. 2014. június 24. 16:3335.

    Szerintem az egyik leg ellentmondásosabb nép vagyunk.


    Egy valamiben viszont verhetetlenek: ezer százalékosan tudjuk mindig hova/nem kell állni.

    előzmény:
    Lillaréka (33)
    2014-06-23  20:58
  2. 2014. június 24. 16:2534.

    előzmény:
    Catilina (31)
    2014-06-23  18:48
  3. 2014. június 23. 20:5833.

    és most ők hivják őket vissza


     


    http://www.youtube.com/watch?v=_hQh4262aDc


     


     

    előzmény:
    Catilina (31)
    2014-06-23  18:48
  4. 2014. június 23. 20:5332.

    Így van, a Bye, bye, Szásával!  

    előzmény:
    Catilina (31)
    2014-06-23  18:48
  5. 2014. június 23. 18:4831.

    Különben is. Az öröszökat a Pa-Dö-Dő tessékelte ki, ezt mindenki tudja. Tehát: a rendszerváltó párt a Pa-Dö-Dő!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_261576 (29)
    2014-06-23  16:13
  6. 2014. június 23. 17:2830.

    Igen, ez jó és lényegretörő megfogalmazás.


     


    Ezért mi, akik ott voltunk 1989-ben , lassan már nem is szeretünk emlékezni arra. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_261576 (29)
    2014-06-23  16:13
  7. Torolt_felhasznalo_261576
    Torolt_felhasznalo_261576
    2014. június 23. 16:1329.

     


    orban viktor mar a rendszervaltast is el akarja lopni tolunk, nem eleg neki amit eddig hazavitt! 

  8. 2014. június 23. 14:2728.

    Igazán röstellem, de magamat idézem.:


    "Nosztalgikus öklendezések tolultak fel bennem a koncert előtt, mert a rendszerváltás előtti legrosszabb időket idéző műsor láthattunk."


     


    Az ilyen fajta műsorokat, összeállításokat már sok-sok évvel ezelőtt sem szíveltem. Meg most sem. Ráadásul etekintetben látok egy csomó párhuzamot a régmúlttal. A propaganda eszköztára sekélyes volt, sekélyes maradt.


     


    Az elmúlt 25 évet lehetne bemutatni szépen is. Felmutatni mi minden változott. Ki mindenki tett hozzá, meg még egy csomó dolgot.


    De ez az összeállítás nem erről szólt. Ez a pártállami időket időző összeállítás volt. Olyan közel észak-koreai stílusban. Én nem minősítettem egyik politikai vezetőt sem, csak a vetített műsort. Én a rendszerváltást, az akörüli, meg az azóta lejazlott eseményeket nem egy ember érdemének vagy hibájának tartom. Mert a rendszerváltás ez nem egyéni teljesítmény. Nagyon nem.


     


    Arról, hogy neked mindenről Orbán Ferenc, Gyurcsány Viktor, Rogán Gordon vagy Bajnai Antal, vagy bárki más jut eszedbe, mert te ezt olvastad ki, az a te dolgod. Az, hogy te kit szeretsz és kit gyűlölsz, nem igazán érdekel. Úgy és azt szeretsz, gyűlölsz amit és ahogy neked jól esik. Úgy és azt védelmezel/támadsz, ahogy neked jól esik. Tőlem ez paternalista érzésvilág - miszerint a különféle pártok ennyire vezetői fontosak lennének - távol áll. Politikusok jönnek, mennek. Van róluk véleményem (jó is, rossz is), de egy szó nem sok annyit nem vesztegetek rájuk.

    előzmény:
    fiú50 (17)
    2014-06-22  21:45
  9. 2014. június 22. 23:3427.

    "ugyanis Antall József kezdte el a kivonulásról szóló tárgyalásokat Moszkvában, amikor a Varsói Szerződés megszűnéséről döntöttek."


     


    Nem, merthogy 1990. március 10-én Horn Gyula magyar- és Eduard Sevarnadze szovjet külügyminiszter Moszkvában írta alá az erről szóló dokumentumot.  (fotó is van)


     


    Hol volt még Antall József (kormányon)?


     


    A választás áprilisban volt, ha jól emlékszem.


     


    " Magyarországon még a csapatkivonási egyezmény megkötése előtt, 1989. április 25-én elindult haza az első szovjet alakulat, a kiskunhalasi 13. harckocsi gárdaosztály."


     


    Na, ez az, amire emlékszem, a TV-ben volt. 


     


    "Az 1990. március 10-én Moszkvában aláírt csapatkivonási egyezmény értelmében 1991. június 30-ig kellett kivonni a teljes személyi állományt, beleértve a szovjet állampolgárságú polgári személyeket, valamint a fegyverzetet, a harci technikát és az anyagi eszközöket. A felek megegyeztek abban, hogy kivonás idején korlátozzák a szovjet csapatok kiképzési-harci tevékenységével kapcsolatos mozgásokat, repüléseket, s a kivonás ütemtervét az egyezmény mellékletében rögzítették.


    A moszkvai megállapodás után két nappal, 1990. március 12-én hazaindult a Veszprém megyei Hajmáskéren állomásozó szovjet harckocsizó alakulat, amivel hivatalosan is megkezdődött a Magyarországon tartózkodó szovjet Déli Hadseregcsoport katonáinak, polgári alkalmazottainak, fegyvereinek, harci-technikai eszközeinek, anyagainak hazaszállítása. A vasúti szállítási feladatokat a Magyar Honvédség illetékes szervei koordinálták"


    Ez a júniusi dátum is emlékezetes, mert 1991--től kezdve ezen a napon tartották (pontosabban: június utolsó hétvégéjén, minden évben) a budapesti "búcsút", az oroszok kivonulásának "tiszteletére". 


    Azt hiszem, az idén is lesz. 

    előzmény:
    fiú50 (24)
    2014-06-22  23:14
  10. 2014. június 22. 23:2526.

    Nyugi, a tér közepén álltam és nem láttam Orbánt, valami takarta (lehet, hogy a tömeg), de nagyon is jól hallottam, ráadásul ritka hangosan beszélt.


     


    Nem tudom, Horn Gyula miért háborodott fel, de tény, hogy az oroszok (részbeni) kivonulását már a TV is közvetítette addigra. Egyébként nem arról beszélt, hogy ki kell vonni az orosz csapatokat, hanem arról - ha már hivatkozol arra, hogy jól ismered a beszédet -, hogy olyan kormányt kell választani, amelyik erről fog tárgyalni az oroszokkal, és ez nagyon nagy különbség. 


    Horn Gyula ezen egyébként joggal háborodhatott fel, hiszen addigra már ők is tárgyaltak erről, sőt, ők tárgyalták le az egészet (mindenféle választás nélkül).


     


    Orbán Viktor soha nem szólította fel az oroszokat, hogy vonuljanak ki, ilyet a beszéde nem tartalmazott. Olvasd csak el, ha nem hiszel nekem.


     


    A kommunisták, ahogy nevezed őket, azaz Németh Miklósék hatalma nem függött az oroszoktól, azt hiszem, valami zavar van nálad az "erőben". Addigra Gorbacsov fehéren-feketén kijelentette, hogy nem szól bele a belügyeinkbe, azt csinálunk, amit akarunk (és ez is ismert tény volt addigra).


    Ha a kommunisták át akarták menteni a hatalmukat - ami valószínű -, az oroszok nélküli hatalomátmentés lett volna.


     


    Veled ellentétben, aki bálványozod Orbán Viktort, én nem tartom annyira tehetségesnek őt, sőt, Antallt sem tartottam annak. Ha a kettő közül kellene választani, akkor sokkal inkább Antallt, de vele kapcsolatban is voltak megalapozott kifogásaim.


     


    A téren, ahogy már mondtam, emelkedett temetési hangulat volt, a TV-ben ez nyilván nem volt érezhető. Semmi szükség nem volt hangos kirohanásokra és erőszakos, fenyegető mondatokra (amelyek nem az oroszoknak szóltak Orbán részéről, hanem a komcsiknak).

    előzmény:
    fiú50 (24)
    2014-06-22  23:14
  11. 2014. június 22. 23:1725.

    Ha jól tudom, nem közvetítették az elejétől, mert az egésznapos (d.e.10-től kora délutánig) lett volna. Bár lehet, hogy mégis, nem tudom.


     


    És TV-ben egész más az egész. Fokozatosan alakult ki ott a hangulat, reggeltől egyre többen lettünk, beolvasták a kivégzettek névsorát (azt hiszem, kétszer is), és mindenki sírt. Nagyon megható volt az egész. Maga a szertartás is, és olyan "megbékés"-hangulat volt a téren. Jók voltak a szónokok.


     


    Hogy értsd, mitől is nem volt Orbán szimpatikus (nekem sem, másoknak sem), az az volt, hogy ebbe az emelkedett hangulatba tört be, mint elefánt a porcelánboltba, kezdett egy hadaró és kiosztó beszédbe, ami nem volt odavaló akkor, abba a hangulatba. Lehet, hogy a TV-ben igen, de ott nem.    


     


    Az az esemény akkor és ott nem a számonkérésről szólt, hanem az emlékezésről, nem a hibáztatásról (csak szőrmentén), hanem arról, hogy végre megadhatjuk a végtisztességet egy jogtalanul kivégzett embernek és társainak. Ez pedig - annyi év tagadás és hazugság után - nagyon nagy dolog volt, és egy reményeink szerint új és őszintébb időszak kezdete. Szóval, ide nem volt való a krakélerkedés, amit azóta Orbántól meg kellett szokni, azóta is hozza ugyanezt a formát. De oda nagyon kegyeletsértő és disszonáns volt, a hadarásával együtt. Egyébként nem láttam, úgy álltam, hogy őt az emelvényen nem láttam, elég volt hallani is. 


     


    Ha jól emlékszem, Rácz Sándor beszéde legalább annyira "ellenzéki" volt, ha nem még inkább, mégsem volt zavaró, sokkal jobban alkalmazkodott az ottani hangulathoz.


     


    Azóta már elolvastam a neten, miért akarták, hogy pont ő beszéljen, stb., ezek azonban nem indokok arra, hogy miért ilyen "rámenős" stílusban tette meg.   

    előzmény:
    fiú50 (23)
    2014-06-22  22:44
  12. 2014. június 22. 23:1424.


    "Te aztán főleg tudod, akkori MDF-esként, hogy mi volt az álláspont Orbánnal és a beszédével kapcsolatban..."


     


    hiányosak az ismereteid, mert én az első két választáson (1990-1994) egyéniben mdf-re listán pedig a fideszre szavaztam, 1998-tól mindkét esetben a fideszre.


    De ez ne zavarjon, meg az sem, hogy pl. volt közös fidesz-mdf jelölt 1990-ben.


     


    és az se zavarjon, hogy aki a téren volt az sokkal kevesebbet látott mint aki tv-n nézte, ugyanis a beszédek a rossz hangosítás miatt csak a tér egyes részein voltak rendesen hallhatók, több helyen a visszhang miatt szinte semmit nem lehett érteni. 


    És most nehogy kitaláld hogy én nem voltam ott, ezt a tv-ben is mondták meg ismerősök is. És azóta is a Hősök terén tartott rendezvényeknél állandóan gond, hogy a hangosítást hogy oldják meg, ugyanis a Műcsarnok és a Szépművészeti műzeum épülete komoly visszhangot okoz. A tér egy részén most sem lehet rendesen hallani a beszédeket a naggyűléseken.


     


    Ami pedig az "ezt már máshol is hallottam" dolgot érinti, érdekes, hogyha erről már folytak a tárgyalások, akkor a Horn Gyula miért háborodott fel annyira, hogy az Orbán Viktor az oroszokat kivonulásra szólította fel? Nem lehet, hogy 1 évvel eltévedsz? ugyanis Antall József kezdte el a kivonulásról szóló tárgyalásokat Moszkvában, amikor a Varsói Szerződés megszűnéséről döntöttek. Addig nem volt szó az oroszok kivonulásáról. 1989-ben a Németh Miklós tárgyalhatott volna erről, de ő nem tárgyalt. Én annyit hallottam, hogy addig még erről senki nem mert még beszélni sem, nemhogy "tárgyaltak róla"


    A kommunisták ekkor még nem is döntötték el, hogy mikor adják át a hatalmat és hogy milyen módon! Hogy lehetett volna mrá ekkor az oroszok kivnulásáról tárgyalni!


    Nem gondolod?


     


     


    "Orbán nemcsak nekem nem volt szimpatikus kezdettől, de nagyon sok
    embernek sem, arroganciája és fellépése miatt, és ez azóta sem
    változott.
    "


     


    tudod a politikában a résztvevők közötti szimpátia nem egy sorsdöntő kérdés! Sokkal inkább a tehetség, és az nem volt véletlen, hogy Antall József a halálos ágyához az Orbán Viktort hívta oda, és vele beszélgetett politikai kérdésekről utoljára, és nem mdf-esekkel és pláne nem szdsz-esekkel.


     


    "Aki a téren volt - te biztosan nem -, mind tudta ezt, úgyhogy semmi izgi nem volt abban, hogy ő is elmondja ezt."


     


    panna, panna, te úgy csinálsz, mintha akik ott voltak a téren azok valami többletinformációhoz jutottak, és többet tudtak mint akik nem voltak ott, csak tv-n nézték. Csak hogy tudd, akik ott voltak a téren, azok sokkal kevesebbet tudtak, mint a tv előtt ülők, ugyanis nekik mondták hogy mi történik, valami liberális álomvilágban élsz ha azt hiszed, hogy akik ott voltak azok mindent tudtak! Miért tudtak volna? Volt ott valami tájékoztató iroda? vagy osztogattak tájékoztatókat? Ne misztifikáld már agyon ezt az "ott voltam a téren ezért mindent tudok" dolgot. Akik ott voltak azok a történelmi esemény hatását tudták megélni és azt a tömegben uralkodó hangulatot ami akkor ott volt, de semmi többlet információt nem kaptak senkitől, ugyanis senki nem tudhatta hogy a másik kicsoda, és csak mellékesen hívom fel a figyelmed arra, hogy sok titkosrendőr is volt civilben a téren. Az emberek akik ott voltak azokban még benne volt az az érzés, hogy vigyázni kell, mert a hatalom közbeléphet. Ezt akik ott voltak (és nem olyan bennfentes jólértesültek voltak mint te) azok mint érezték, és erről többen be is számoltak, és az akkori hatalom képviselői is évekkel később elmondták, hogy a tömeg "kordában tartására" voltak belügyi forgatókönyvek.  


    Szóval nem kell nagyon hangoztatni hogy te ott voltál, mert nem leszel több ettől! Bezzeg egy békemeneten sem voltál ott!  


     


     


     


     

    előzmény:
    pannacotta (21)
    2014-06-22  22:03
  13. 2014. június 22. 22:4423.

    "Ott voltam. Esetleg te is? Akkor honnan veszed, hogy nem mondta? Így konferálták fel, és ő is mondott olyasmit, hogy "a mi jövőnk ott fekszik a hatodik koporsóban", vagy valami nagyon hasonlót. 




    Én
    emlékszem, te meg sehol sem voltál akkor. Talán ne próbáld
    meghazudtolni a személyes emlékeimet itt, a nagy Orbán-mosdatásban."


     


    panna, panna, teljesen kezd elszállni veled a ló!


     


    miazhogy "te még sehol sem voltál akkor"?


    hanem hol voltam?


    Én a tv-ben néztem, mert élőben közvetítették!


    De ahogy látom neked tényleg nincs fogalmad a beszéd körülményeiről!


    Talán egy kicsit tapasztalódnod kellene ezen a területen és akkor tudnál vitatkozni velem.


    A személyes emlékeidet senki nem hazudtolja meg, de semmit nem tudsz ezekszerint arról, hogy ki akarta hogy a fidesz felszólaljon ott, ki írta a beszédet és miért Orbán Viktor mondta el.


    Majd ha ezeknek utánanézel, akkor kompetens leszel ebben a témában vitatkozni velem.  Így ezek hiányában teljesen fölösleges veled ezekről vitatkozni.


     


    Ami pedig a ki volt Orbán Viktor, ki volt az apja, mikor mit csinált, ezekben a dolgokban pedig tényleg nagyon alulinformált vagy hozzám képest, és ha nem haragszol nem foglak felvilágosítani ezekről a dolgokról, az igazságot úgysem hiszed el, így maradjon csak az a tudatodban amit a gyűlölködő hazudozó ballibcsik terjesztenek.


     


     


     


     

    előzmény:
    pannacotta (20)
    2014-06-22  21:56
  14. 2014. június 22. 22:1522.

    Sőt, ha jól emlékszem (az ügy kapcsán felelevenítve az emlékeimet), Orbánt az első szabad választáson, 1990-ben jól megverték a választókerületében. Ami, ha jól tudom, a IX. kerület volt. Ennek most nem néztem utána, de ellenőrizhető. És ha nem csal az emlékezetem, Zacsek Gyula nyert abban a körzetben helyette, akit ő jól ki is figurázott sértettségében. 


     


    Merthogy őt annyira, de annyira kedvelték. Ez a stílus, ez az arrogancia okozta, hogy soha egyetlen egyéni választást nem nyert meg - többször próbálkozott pedig -, az 1990-es tavaszira pedig már megismerték az emberek, egyrészt a Hősök terén tartott beszédből, másrészt a Nemzeti Kerekasztalos közreműködéséből (azt végig közvetítette a TV és én néztem is). 


     


    Ennyit erről. 

    előzmény:
    pannacotta (21)
    2014-06-22  22:03
  15. 2014. június 22. 22:0321.

    " amiket mindenki szeretett volna, de nem merte kimondani. "


     


    Ez sem igaz. Addigra bejelentették - kormányzati szintről -, hogy megállapodtak a kivonulásban, sőt, még korábban, tavasszal, egy rendezvényen is valamelyik szónok említette. Tehát Orbán nyitott kapukat döngetett. Aki a téren volt - te biztosan nem -, mind tudta ezt, úgyhogy semmi izgi nem volt abban, hogy ő is elmondja ezt.


    Akkoriban nagyon is ellenzéki hangokat ütött meg a hivatalos sajtó is (pl. a Népszabadság), ennél jóval-jóval ellenzékibbet is.


     


    Nem Orbán volt az első, aki az oroszok kivonulásáról beszélt, eldöntött tény volt addigra és nyilvános információ. Persze, lehet szokás szerint legendákat alkotni, de annak - itt is - kifütyülés lesz a vége, ugyanúgy, ahogy a Hősök terén is az volt. 


     


    "De bezzeg 1989-ben, amikor elhangzott, akkor mindenkinek aki nem volt beszűkült tudatú kommunista, annak tetszett"'


     


    Én nemhogy beszűkült tudató, de semmilyen kommunista nem voltam - másképp mit kerestem volna a Hősök terén 1989. június 16-án? -, de nekem nem tetszett, ráadásul beszédhibásan hadart. 


    Jó, ha tudod, hogy addigra már több szónok beszéde ment le - nem az elején került sorra, hanem inkább a végén -, akik nagyon is szépen beszéltek és intelligens módon, és nem volt nagy sikere a hadarógépnek, amit mondott, azt meg már mindenki tudta. 


     


    "És ez az álláspont fennállt egészen 1993-ig, amikor a fidesz kezdett eltávolodni a posztkomcsikkal kollaborálni kezdő szdsz-től!"


     


    Te aztán főleg tudod, akkori MDF-esként, hogy mi volt az álláspont Orbánnal és a beszédével kapcsolatban 1992-ben. Orbán nemcsak nekem nem volt szimpatikus kezdettől, de nagyon sok embernek sem, arroganciája és fellépése miatt, és ez azóta sem változott. 


     


     


     


     


     

    előzmény:
    fiú50 (17)
    2014-06-22  21:45
  16. 2014. június 22. 21:5620.

    "ejnye panna, soha nem mondta, hogy a magyar fiatalok nevében beszélt"


     


    Ott voltam. Esetleg te is? Akkor honnan veszed, hogy nem mondta? Így konferálták fel, és ő is mondott olyasmit, hogy "a mi jövőnk ott fekszik a hatodik koporsóban", vagy valami nagyon hasonlót. 


    Én emlékszem, te meg sehol sem voltál akkor. Talán ne próbáld meghazudtolni a személyes emlékeimet itt, a nagy Orbán-mosdatásban.


     


    Annak azért örülök, hogy az arrogánst és beképzeltet nem vitatod, bár ahogy a másik topikban leírtad, hogy Orbán nem volt KISZ-titkár, az apja meg nem volt párttitkár, bármit el tudok képzelni. 

    előzmény:
    fiú50 (18)
    2014-06-22  21:48
  17. 2014. június 22. 21:5319.

    "A hiba nem helyesírási, nem nyelvhelyességi, hanem gyors javításból
    adódó figyelmetlenség. Igyekszem javítani, de itt most nem sikerült, van
    ilyen."


     


    de ugye ha más, pláne egy orbánfan csinál ilyet azt magas lóról ki kell oktatni?


     


    ne mondd hogy nem ezt csinálod!

    előzmény:
    Catilina (12)
    2014-06-21  19:23
  18. 2014. június 22. 21:4818.

    "Én egy arrogáns, beképzelt, elég gátlástalan fickónak láttam, és
    felháborított, hogy a magyar fiatalok nevében mert beszélni. Nemcsak
    engem."


     


    ejnye panna, soha nem mondta, hogy a magyar fiatalok nevében beszélt! Nem tudsz semmit azokról a körülményekről ahogy ez a beszéd elkészült, és ahogy a választás Orbán Viktorra esett, hogy ő mondja el.


    Nem tudsz ezekről semmit, mert nem nézel hírtv-t ahol ezt elmondták azok akik a beszédet írták, és aki elmondta.


    De gyűlölködni azt tudsz!


    Nem kéne!


     

    előzmény:
    pannacotta (16)
    2014-06-22  20:01
  19. 2014. június 22. 21:4517.

    én sajnálom igazán, hogy nem veszed észre, hogy mennyire kilüg a lóláb a szövegedből!


    Mert ugye most mindenki aki az Orbán Viktor beszédét egy korszakot meghatározó beszédnek tartja, az szerinted "a hatalomhoz dörgölődzik".


    De bezzeg 1989-ben, amikor elhangzott, akkor mindenkinek aki nem volt beszűkült tudatú kommunista, annak tetszett és mindenki szerint olyan dolgokat fogalmazott meg (pl. az oroszok kivonulására való felszólítás) amiket mindenki szeretett volna, de nem merte kimondani. Meg is rótták érte a "demokraták" pl. az szdsz-esek, meg még az éppen demokratává átvedlett posztkomcsik (horn) is.


    És ez az álláspont fennállt egészen 1993-ig, amikor a fidesz kezdett eltávolodni a posztkomcsikkal kollaborálni kezdő szdsz-től!


    Akkor hirtelen a "liberális demokraták" rájöttek arra, hogy az "Orbán nem velünk van" vagyis ellenség.


    És most amikor az országot vezeti és az ország másodszorra 2/3-al szavazta be a hatalomba, most már az összes "demokrata" hányingert kap amikor ezt az 1989-es beszédet meghallja.


    Mi történt kiskoma? nem tudtok mit kezdeni az Orbánnal, és akkor nekiállunk gyalázkodni és "hányingert kapni" tőle?


    Érdekes, 2006-ban nem kaptál hányingert a ferikétől, amikor a szívére téve a kezét hallgatta a himnuszt az állami ünnepeken, úgy, hogy 500 m-re nem engedtek közelebb embert hozzá? És amikor az ellenzéki naggyűlés békés résztvevőit, meg terhes anyákat, meg unokáikat sétáltató nagymamákat, meg katolikus papokat gumibotoztak a rendőrök akkor ugye nem volt semmi gondod.


    És te papolsz diktatúráról? Olyan átlátszó dolog most diktatúráról meg a hatalomhoz való
    dörgölődzésről beszélni, mert ugye a kormánypárt székházába betör egy
    társaság, a köztársasági elnöki palota erkélyére felmésznak molinót
    kifeszíteni, napokra elfoglalják egy egyetem előadóját és az oktatást
    akadályozzák, és ennek ellenére egy erőszakos rendőri megmozdulás nem
    történik, de most a "demokratikus" baloldaliak szerint diktatúra van!


    Meg gondolom szerintetek "baloldali demokraták" szerint jelenleg a sajtószabadsággal is komoly gondok vannak, meg ugye a kormány rasszista is meg antiszemita is!


    Ugye elvtárska?


    De amikor egy ellenzéki ujság főszerkesztőjét egy véleménycikkért letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy "ddemokratikus" bíró, vagy amikor a ferike miniszterelnöki utasítással tiltotta be az állami intézményeknél hogy nem kormánypárti lapokat járassanak, állami hirdetést a magyar nemzetben vagy a hírtv-ben soha nem láthattál, azokl csak a "baráti médiafelületeken" jelenhettek meg, támogatást soha nem baloldali média nem kapott, de pl. a hócipő nevű "kéthetilap" az minden évbe többmilliüs támogatást kapott,  a miniszterelnöki külföldi utazásoknál a kormánygépre még véletlenül sem fért fel a 25 fős médialistára egy nem baloldali ujságíró sem, és amikor pl. a mexikói útra a magyar nemzet 1 db ujságírót akart delegálni a médialistára, akkor megmosolyogva őket közölte a miniszterelnöki hivatal, hogy "sajnos a létszám már betellt" de a stop.hu, meg ilyen "komoly" internetes protálok tudósítója felfért a kormánygépre!


    Szóval amikor ilyen hatalmas "sajtószabadság volt" akkor valamiért nem olvastam hogy tiltakoztál volna. 


    Nagyon átlátszó dolog most amit itt művelsz, és tipikusan olyan, amilyeneket más internetes fórumokon is össze-visza írogatnak ilyen "baloldali" demokraták.


    Savanyú a szőlő, a nép nem titeket választott, sőt, mondhatni elzavart a hatalomból, mert elege volt a sunyi nagyképű bandátokból amelyik nem értett semmihez de lopott csalt hazudott, és lábbal tiporta a demokráciát, és most nem tudtok mit csinálni csak gyűlölködni meg hazudozni hogy diktatúra van, meg ilyeneket?


    Csináld komám, ugyan nevetséges vagy ezzel a baloldali politikai oldalhoz való dörgölődzéseddel, de ne törődj ezzel, ti szartátok a spanyolviaszt, ti fingottátok a passzátszelet, így akkor is nektek van igazatok, ha nem nektek van igazatok! 


     


     


     

    előzmény:
    nok_apja (13)
    2014-06-22  07:34
  20. 2014. június 22. 20:0116.

    "Minél magasabb a diktatúra mértéke ez annál jobban így van. "


     


    Igen, ez tényleg így van, minél "keményebb" a hatalom, annál inkább dörgölőznek (már akik), sőt, elébe is mennek a folyamatoknak. Bár ez nem magyarázat arra, hogy vajon miért nem veszik számításba: bármikor változhat a helyzet, és akkor probléma lesz, nem is kicsi.


     


    Most azonban nemcsak dörgölőzőkről beszélhetünk. Sajnos. Most már olyan szintű a "lojalitás" - mondjuk így -, hogy egyenesen a törvényhozásba vonulnak be, amikoris befolyást gyakorolnak a politikusokra, hogy úgy döntsenek, ahogy nekik megfelel. "Aktív dörgölőzőknek" is nevezhetjük őket, nemcsak szolgálnak és "védenek" (bár más kifejezést is használhatnék), hanem egyre inkább befolyást is gyakorolnak.


     


    De mint minden ilyen rendszernek, ennek is vége lesz egyszer. Megunják az emberek, vagy belülről kezdődik meg a bomlás. Mindkettőre van elég példa.


     


    Ami a Hősök terét illeti, én ott voltam 25 éve, azon az ominózus újratemetésen, és élőben hallottam Orbán beszédét. Eszembe sem jutott soha, hogy ő volt az, aki kiüldözte az oroszokat - már tudvalevő volt mindenki előtt, hogy ez a folyamat addigra megkezdődött, megkötötték az egyezményt, és volt is hadtest, ami elindult addigra -, vagy hogy szókimondóbb lenne másnál, akkoriban ilyen stílus járta és mások szerintem sokkal intelligensebb módon fejezték ki ugyanezt a mondanivalót.


     


    Én egy arrogáns, beképzelt, elég gátlástalan fickónak láttam, és felháborított, hogy a magyar fiatalok nevében mert beszélni. Nemcsak engem.


     


    Tudomásom szerint most, a téren több ízben lejátszották ezt a felvételt a koncert előtt és mivel a résztvevők nagyon unták már ezt a szentté avatást, és mert amúgysem ezért jöttek, hát ki is fütyülték Orbánt.


     


    Ennyit erről.


     


     


      

    előzmény:
    nok_apja (13)
    2014-06-22  07:34
  21. 2014. június 22. 19:5315.

    "nem kell csodálkozni ezen az alakon, ez azért nyitotta a topikot, mert ki lett nekik adva (párt)központilag"


     


    De szánalmas! 


     


    Ráadásul állandóan ezt írod mindenre és mindenkire, aki nem felel meg az általad mainstreamnek tartottaknak. Nők apja egyébként tényleg nagyon régi fórumozó, és ha te nem ismered őt, akkor az azt jelenti, hogy szét sem nézel a fórumban.


     


    És igen, a hatalomhoz mindig is dörgölőztek, akár a római birodalomról van szó, akár az újkori történelemről. Mindig is csodálkoztam ezen, hogyhogy nem tudják: a szerencse - és a politika - forgandó, ami egyszer előny, az legközelebb hátrány lesz.


     


    Bár lehet, hogy ezek a dörgölőzők úgy gondolják, így is megéri nekik.


     


     


      

    előzmény:
    fiú50 (7)
    2014-06-21  00:39
  22. 2014. június 22. 09:0014.

    Látod, hogy nem normális, nem kell kiakadni rajta :)

    előzmény:
    nok_apja (13)
    2014-06-22  07:34
  23. 2014. június 22. 07:3413.

    Igazán sajnálom, hogy csak ilyenes meg olyanosban gondolkolkozol. Pedig éppen azt a benyomásomat osztottam meg, hogy a hatalomhoz kötődők nem változnak. Akik bármilyen eseményt napi politikai érdekek mentén mutatnak be, azokból ma is és 10-20-30-40-100 évvel ezelőtt is csorog a nyál. Tökre nincs jelentősége éppen milyen érában, milyen korban, milyen országban vagyunk. Az öncenzúra, a hatalomnak való megfelelés az csak és kizárólag a hatalomnak való megfelelésről szól. Ha kicsit is figyelmesebb lennél a környezetedre, látnád, hogy nem kell pártközpontból kiadni a direktrívákat, a bizonyos hatalmi szintre eljutók önmaguktól tudják mit hogyan kell prezentálni. Minél magasabb a diktatúra mértéke ez annál jobban így van. Mindegy, hogy minisztériumi vezető, valamilyen közintézmény irányítója, vagy főmunkatársa. Saját magától tudja mit és hogyan kell publikálni.


    Ami meg a nickem másokkal való összemosását illeti, az megmosolyogtat. Közel 12 éve fórumozom itt, de ez még nem fordult elő. :-) Miközben talán én vagyok az egyetlen, aki az arcát is oda meri tenni a mondandójához (bem.lap) és az indulatai helyett a gondolatait teszi közzé.

    előzmény:
    fiú50 (7)
    2014-06-21  00:39
  24. 2014. június 21. 19:2312.

    Minek válaszoljak, látom, hogy el van írva, ráadásul köze nincs azokhoz a valóban helyesírási hibákhoz, amelyekre én szoktam felhívni a figyelmet (és még ahányra nem!). A hiba nem helyesírási, nem nyelvhelyességi, hanem gyors javításból adódó figyelmetlenség. Igyekszem javítani, de itt most nem sikerült, van ilyen.

    előzmény:
    fiú50 (11)
    2014-06-21  17:34

Címlap

top