Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Ki legyen miniszterelnök?

kecanita
Létrehozva: 2013. december 16. 10:54
Ki és miért?
  1. 2014. január 21. 10:0619.

    Hogy te mit gondolsz rolam az a magánügyed..engem nem érdekel...

    viszont ha nemcsak irni-olvasni tudsz hanem értelmezni is akkor megérthetted volna hogy én azt irtam hogy Nem képviselek senkit magamon kivül,az egy más kérdés hogy milyen "érzelmü" vagyok.. 

    de te egy igen gyáva alak vagy mert nemmersz válaszolni a kérdésemre hanem személyeskedsz...

    tehát a kérdés...kit,kiket és hova küldenél vissza??? 

    előzmény:
    mickamacka (18)
    2014-01-20  02:16
  2. 2014. január 20. 02:1618.

    Emlékszel? az elején kettőt gondoltam: vagy nem egy érdekcsoportba születtünk, vagy nagyon buta vagy -bocsi, tájékozatlan.

     

    Tévedtem: nem tartozol SEHOVA. Ez sem jobb. Sőt, manapság szégyen számba megy. 

     

    Ehelyett -amit viszont nem gondoltam- nagyon buta vagy, sok önbizalommal.

     

    Miért nem gondoltam? jó határozottan írtad a hülyeséged, még engem is megtévesztettél 

    előzmény:
    unger (17)
    2014-01-07  17:31
  3. 2014. január 7. 17:3117.

    Nem értelek tisztán..én nem képviselek semmilyen oldalt sem,csakis a saját véleményem irom ide..ez ugye egy forum ahol mindenki megteheti ezt..

    Az igaz hogy bármilyen "szélsöség" nagyon távol áll tölem..de szivesen meghallgatom mindenki véleményét mert szerintem a demokratizmusba ez is beletartozik,bármi is legyen a vélemény.. 

    tényleg kiváncsi vagyok hogy kikre is gondolsz..milyen népcsoportra amikor ilyen komoly dolgokat irtál le hogy visszaküldeni haza valakit is..kiket és hova küldenél?? 

    Arra azért megkérlek hogy az ilyen és hasonlo "lozungokat" amiket itt irtál ha lehet ne folytasd..semmi értelme..

    elöre is köszönöm a rendes tényszerü normális hangnemü válaszod... 

    előzmény:
    mickamacka (16)
    2014-01-06  10:01
  4. 2014. január 6. 10:0116.

    Te nagyon jól érted, miről beszélek, vitázni kettőnknek azért nem éri meg, mert  más-más "oldalt" képviselünk.

     

    Én írtam már, az ausztrálok kijelentették: 

     

    követelőzés nincs! vagy el lehet menni! 

     

    Egy nemzet mentalitása folyamatosan változik, a gondjai függvényében.

     

    Az öntudat megerősödik, az érdekek kirajzolódnak...ezt érezni is lehet, ahogyan nemzetközi szinten is erősödik egy tendencia, amivel a média, sajtó is erőteljesen foglalkozik. Tagadhatatlan tény. 

     

    Nyilván nem véletlen. Mindennek megvan a maga oka, amivel a következő generációnak számolnia kell.

     

    Gyereket csak ott vállalok, ahol biztonságban tudhatom...ha külföldön nem szeretnek, akkor nem fogom belekényszeríteni egy áldatlan helyzetbe.

     

    Ha mégis, akkor a társadalom szintjén elkezdődik egy "kilökődési folyamat."...mint mikor egy vírust lök ki a szervezet...megvan ennek a maga folyamata. Annál hosszabb, minél súlyosabb a betegség.

    A vírus ellen minden élőlény tiltakozik.  

     

    Minden embernek ezt figyelembe kellene vennie, a saját családja és a béke érdekében!

     

    Neked is és mindenkinek!

     

    Ez a dolgok természete és kész!

     

    előzmény:
    unger (14)
    2014-01-02  10:29
  5. Torolt_felhasznalo_413693
    Torolt_felhasznalo_413693
    2014. január 5. 17:0515.
    Semjén,Szájer,Vona
    előzmény:
    kecanita (1)
    2013-12-16  10:54
  6. 2014. január 2. 10:2914.

    Ne fogadj mert elveszted...

    Ha tudnál értelmezni is nemcsak olvasni akkor megértetted  volna hogy én NEM a hétáguért álltam ki hanem azért a minden embert megilletö jogért hogy szabadon gyakorolja a vallását ebbe belefér a menora is...

    Abban természetesen egyetértünk hogy aki egy másik vallás jelképeit gyalázza vagy éppen csak "eltüntetné" az egy nagyon primitiv emberke igy az aláirásod hogy "egy primko jogász" teljesen helyénvalo..

     

     

    Morvait idézted,és ugytünik felnézel rá..nos Te közötted meg a Morvai közötti különbséget egy klasszikus viccel tudom érzékeltetni.

     

    megy haza egy fiu és mondja az apjának...apám én meleg vagyok..erre az apja...te fiam te egy hires celeb vagy ?? nem ..sok pénzed van, tehát gazdag vagy ?? az sem?? Na fiam akkor te nem meleg vagy hanem csak egy kisköcsög buzi....

     

    Ebben az esetben a Morvai nevezheti magát melegnek de nem Te..ha érted ok ha nem az is... 

    előzmény:
    mickamacka (13)
    2014-01-02  00:36
  7. 2014. január 2. 00:3613.

    Itt jobbra-balra olvasgatva visszakanyarodtam Hozzád és azon filózom, hogy melyik része nem volt világos annak, amiket leírtam?

     

    anyamacskaként ugrasz nekem a menora miatt, ez volt A LÉNYEG? 

     

    A hétágúért kiállsz, kikapartad a szemem érte. :D  

     

    a többi nem okoz fájdalmat? Ennyi a tisztességed határa? 

     

    én értem, hogy a többi CSAK a magyarok baja, de hát akkor a Tied is kellene, hogy legyen...vagy csak szelektíven vagy polgártárs? 

     

     

    előre fogadok: nem fogsz írni, bár olvasni fogod, amit írtam, válasz nélkül, jellemzően...mert Te nem fogsz ám lealacsonyodni :D :D 

    előzmény:
    unger (11)
    2014-01-01  22:16
  8. 2014. január 1. 23:2012.

    Ahogy Te, én, Veled ellentétben nagybetűvel szólítalak meg és nem csak ezt, hanem Magyarországot is nagybetűvel írom. Legalább is én. Még tiszteljük azért ennyire...Te is, akárki gyermeke is vagy!  

     

    Csodállak és tisztellek, hogy a szakmámra vonatkozó távoli következtetéseket lehet levonni abból, hogy a hétágú csillagot hétágúnak látja a két csámpás szemem, Téged szemmel láthatóan bánt a megnevezés, de az hétágú, ha tetszik, ha nem, attól függetlenül, hogy Te mit vársz el tőlem! Otthon vagyok, nevezhetem hétágúnak, ha már egyszer az.  

     

    A toleranciáról javaslom, gondolkozz el Te és mutass példát!

     

    Az én otthonomban tényekről azt gondolhatok, amit akarok, a tényekről következtetéseket vonhatok le és ha az én otthonomban meg akarja bárki mondani, hogy magyar zászlót mikor lengethetek, akkor jogomban áll haza küldeni azt,aki nekem ezt meg akarja tiltani és a többi magyar is ugyanezt teheti.

     

    Borogass nyugodtan, az ausztrálok példáját vallom, mely szerint, ha nem tetszik, el lehet menni és az amerikaiakét, pontosabban Monroe elvét!  

     

    A tolerancia ott ér véget, amikor az otthonunkban seggbe rúgnak olyanok, akiket mi addig vendégszeretettel fogadtunk és felsőbbrendűen beszélnek velünk az olyanok, mint Te. 

     

    Nem baj, sok ember van ebben az országban, akik pontosan tudják, mi is a vendégszeretet és hol ér véget, csak vannak emberek, akiket a kevésbé jobb családok nem tanítottak meg, hogy angolosan távozni ér, ha már csúnyán néznek ránk és bőven elegük volt belőlünk s nem hereverélünk a kanapén szemtelenül.  

     

    Az, hogy Te magadról mit képzelsz, elképzelésem sincs, de ez maradjon a Te gondod, a személyeskedő barom stílusoddal együtt!

     

    Csókpuszi,

     

    egy primkó jogász

     

    előzmény:
    unger (11)
    2014-01-01  22:16
  9. 2014. január 1. 22:1611.

    Mond ezt a sok ökörséget amit itt összehordtál te elhiszed ??

    ahogy irtad jogász..(tanult ) ember létedre???

     kezdésnek javaslom olvasgasd szent istván király intelmeit a fiához..amikor tudod értelmezni is akkor meg gondolkozz el azon hogy azt a "hétágu gyertyatartot" (menorának hivják) azt éppen ugyanolyan magyar emberek állitották mint amilyen te is vagy..pontosan ugyanugy ott élnek és ugyanugy fizetik az adokat mint te vagy bárki más..az egyedüli különbség hogy nekik más a vallásuk..de élnek ott hinduk is vagy éppen muszlimok is..

    Az hogy magyarország egy keresztény ország még nem azt jelenti hogy akiknek más a vallásuk ök azt nem gyakorolhatják..mivel egy igazi keresztény az bizony nem gyülölködik mint te is..hanem megértö és toleráns az embertársaival szemben, persze mindezt a szüleidnak kelllett volna elmagyarázni anno..igy sajnos csakis az maradt hogy olvasgass és tanulj nemkésö az sosem.mert különben ilyen buta,sötét maradsz és az nemtúljo a szakmádban sem...

     

    előzmény:
    mickamacka (9)
    2014-01-01  20:12
  10. 2014. január 1. 20:2110.

     bocsánat, h hosszúra nyúlt. :)

     

    A második felét azért gondoltam írni, mert ezekért egyetlen párt állt ki, megvédve az emberek arra vonatkozó igényét, hogy a helyes mentalitást valaki számon kérje.

     

     

    Nem szélsőségességről van szó, csak a józanságról, hogy legyen, aki valóban számon kér és én most hiszem, hogy lenne, aki számon tudna kérni. 

     

    Annyira szeretném. :) 

    előzmény:
    mickamacka (9)
    2014-01-01  20:12
  11. 2014. január 1. 20:129.

    Nem hiszem el -vagy nem hiszed el-, de pont erről ,vagy ehhez hasonló témáról gondoltam még fél perccel ezelőtt topicot indítani.

     

    Az utóbbi időben belemélyedtem a magyar politikába s bár eddig is formálódott bennem a józan gondolat, hogy "valami nagyon nem stimmel nálunk"...a zsigereimben érzem, ott motoszkál bennem, hogy a magyar politikai "elit" nem a magyar érdekeket képviseli sem az EU-ban, sem a világban.

     

    Azt mondja, egy jól menedzselt marketing rendszer keretében, de közben nem ez történik...sok mindenen látszik.

    Pl "Magyarország jobban teljesít", miközben az átlag bérek 100.000 körül vannak? jó, bocsi, 100. alatt...én kapnék jogászként 105.000et közigben, meg a versenyszférában... Miközben a bankokat, a takarékszövetkezeteket, vállalkozókat tönkre viszik és ahogy a trafik mutyik esetében, úgy itt is majdani hálás bratyiknak akarják átzongorázni a tul. hányadokat.

     

    Ez a tény. Ez van most. 

     

    Morvai Krisztinát hallgatva gyúlt ki a fény -az egyébként jogász agyamban-, hogy "baszki 2014 április 31.-ével vége a dalnak és a k.. alaptv nem tartalmazza ".

     

    (ide megemlítem, hátha bárkinek is a fejében lámpást gyújtok:

     

    2014 április 31.-ével lejár a moratórium, amely a magyar termőföldek magyar kézben tartását védte és május elsejétől -a már most az ajtóban toporgó- külföldi felvásárlók TULAJDONOSOKKÁ válnak)

     

    Hogy ez miért nem mindegy nekünk??

     

    -Mert a mi termőföldjeink rohadtul jó minőségűek, gyakorlatilag nincs ország, amelyik ne fogadná el sajátjának a mi általunk elherdált termőföldeket!!!! 

    -tulajdonossá válással keresztet vethetünk rájuk, legfejjebb 70.000ért dolgozhatunk rajtuk, saját otthonomban cseléd vagyok módra.

    -amely jó minőségű termékeket viszik Nyugatra, hozzánk pedig a rosszabb minőségű termékek kerülnek. 

     

    Ez most is így van (vagyis a 70.000 és az áruk vándorlása), de ez az utolsó esélyünk és a Fidesz bizony a mai napig nem hozott erről törvényt...és az alaptörvénybe tételét pedig leszavazták! 

     

    Ezért asszem a soraimban benne a válasz. Továbbá

     

    nem akarok a Nyugati téren, a Moszkva téren karácsony előtt hétágú óriás gyertyát, mert alaptörvényünk szerint Magyarország keresztény állam,

     

    nem akarom, hogy közpénzből 4 i.z.r.a.e.i.t.a. TÖRTÉNELMI egyházat támogassunk, mikor az a pénz jól jönne máshol is,

     

    nem akarok a Velencei-tónál izraeli tulajdonú casino várost,

     

    nem akarom, hogy a Párisi udvart, a Klotild palotát és más műemlékeinket megvásárolja a Velencei-tóra pályázó, izlraeli King's City, sem egyéb más külföldi, mert a görögök sem adták el izraelieknek a műemlékeiket, mi meg ajándékozzuk, mint a marhák

     

    - nem akarom, hogy magyarországi sporteseményeken az izraeli csapat kapitány megtiltsa a magyar zászló, magyar szurkolók, magyar csapat részére lengetését, használatát

     

    MERT NON SENSE

     

    Nem vagyok arrogáns, nem vagyok gyűlölködő, én azt vallom, mert jobb családokban ezt gyerekkorban megtanítják és a legtöbb nemzetnél, kultúrában ez működik, jól bevált:

     

    ha vendégségbe megyek, a vendégszeretettel nem élek vissza, a házigazda által megkért házi szabályokat megtartva próbálok vendégeskedni, idegen házban nincsenek követeléseim, továbbá azelőtt távozok, hogy a terhükre lennék, ha pedig megromlik a viszony, haza húzok s oda soha többé nem megyek!

     

     

     

     

    előzmény:
    kecanita (1)
    2013-12-16  10:54
  12. 2013. december 28. 11:268.

    Szemelyeben nem hatrany ha fedhetetlen es nem egy uj/regi megvilagosodot.

    Lenye lenyegtelen , ellenben nagyon lenyeges a parlamentbe kerulok szemelye, szaktudasa, elhivatottsaga , nemzeti ontudata.

    előzmény:
    kecanita (1)
    2013-12-16  10:54
  13. 2013. december 27. 22:257.
    Tudom, hogy iszonyúan vadul hangzik, és már-már valami távoli álomországba tévedtem ezzel, de nem lehetne-e egyszer egy normális ember? :)
  14. 2013. december 19. 12:176.
    Felcsuti Péter vagy Mihály Péter
  15. 2013. december 18. 13:055.
    A jenööö a hivatalba a polgár jenö, porgár mester jenö.Akinél vootam a jenönél a hivatalba na ... üüü legyen mostana jelölt.A jenö a miniszter jenö akarom mondani miniszter jelölt a hivatalba...
    előzmény:
    kecanita (1)
    2013-12-16  10:54
  16. 2013. december 17. 13:323.

    Ki ne, és miért?

     

    Ne: OV

          BG

          GYF

         

    Miért? Mert bukott, jelmezes bérencek.

     

    előzmény:
    kecanita (1)
    2013-12-16  10:54
  17. 2013. december 16. 11:282.
    Ahogy látom,nem tolonganak a jelöltek ezért ha nincsen más én vállalom..persze sok jora ne számitsatok mert a "kánaán" ideje még nem jött el. Ettöl függetlenül igérni tudok bármit amit csak akartok...(akár ingyen sört is)
    előzmény:
    kecanita (1)
    2013-12-16  10:54

Címlap

top