Keresés a fórumban

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Sziasztok!

Mit gondoltok az elmúlt és a mostani nyugdijrendszerekről?

Miért volt vagy lett volna jobb a magánynyugdijpénztáras, vagy miért jobb az állami? Dolgozathoz várok véleményeket ezzel kapcsolatban.Irjatok mindent,amit csak akartok,mindenre kíváncsi vagyok.Köszönöm a segitséget!!

 1. 2012-04-27 15:002.
  A nyugdíj nem adomány, de jelenlegi rendszere annak a szocialista találmánynak a következménye, amit úgy hívnak, hogy felosztó-kirovó nyugdíjrendszer.  
  Az elvtársak mindig mindenkinél okosabbnak képzelték magukat, kitalálták, hogy államosítják a különböző biztosító társaságokat is, és a szocialista állam majd mindenkinek lehetővé teszi a nyugdíjat.   
  Az elvtársak a nyugdíjakat - rendkívül alacsony összegben, de már akkor fedezet nélkül biztosították. Igaz, hogy akkor még mindenki fizetett TB-járulékot, és abból lehetett fedezni a TB kiadásait.  
  A szocialisták mindig úgy igyekeznek "Jólétet" teremteni, hogy az osztályidegenektől VETTEK EL.  
  Előbb csak államosítottak, és ezzel a szüleinktől, nagyszüleinktől vették el azt, amiért egész életükben megdolgoztak, hogy a saját támogatóiknak, a proletároknak adják oda. Aztán, amikor kiderült, hogy mégsem jött el a kommunizmus, amikor "Nagy a jólét" és "mindenki a szükségletei szerint" részesülhet a javakból, akkor a beígért "Jóléti rendszerváltást" Fekete "Kitüntetett" János és Medgyessy "D-209" Péter jóvoltából az IMF hitelekből próbálták megteremteni. Ez volt a "gulyás", vagy "fridzsider-kommunizmus", ami az ország teljes eladósodásához vezetett. Ezzel meg a gyermekeinktől és az unokáinktól vették el jövőjüket, hogy azt is odaadják a proletároknak.  
  Ez a szocialista impotens gazdaságpolitika okozta azt is, hogy a dolgozók által egész életükben befizetett TB járulékok 1989-re egészen egyszerűen ELTÜNTEK. Mégsem keresi rajtuk senki, hiszen az MSZMP jogutód nélkül megszűnt… (Vagy nem jól tudom?) 
  2012-04-24  14:40
  acsokocska (1)
  előzmény:

  -----------------------------------------------------------
  Nincs még veszve Magyarország!