Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Királyságot épít a FIDESZ2

casa.blanca
Létrehozva: 2010. november 29. 12:41

Folytassuk itt tovább!

 Akár királyságot vagy nagyhercegséget is bevezethet a Fidesz,a 2/3 -os többségével!!  Orbán Viktor választhat, hogy kancellár vagy erős jogkörű államfő lesz-e.

 ,,Kétharmados parlamenti többség birtokában nemcsak az úgynevezett kétharmados törvényeket, hanem az Alkotmányt is módosítani lehet"-mondta Halmai Gábor alkotmányjogász. Ha így megy tovább lassan készülhetünk a koronázási ceremóniára!!! Szerintetek ez normális???????Ja,és a többi!-Halára ítélné a FIDESZ a költségvetési tanácsot!

-Magánnyugdíjpénztárak államosítása!

-Mára kiderült ,megadóztatják az átvitt nyugdíjakat!Meddig kell ezt még elviselni?? Aki csatlakozni szeretne,és szívesen elmondaná a véleményét,jelentkezzen nálam és beengedem!
  1. 2016. március 17. 09:069567.

    Stumpf szerint az új fideszes generációból sokaknak már inkább csak a hatalom és a pénz számít, nem a nemzeti ügyek. Sajnos a régiekkel is ez a helyzet. Esterházy Péter mondja : "A magyarok szívesen merülnek el az önsajnálatban, s Orbán megerősít bennünket ebben. Ügyesen játszik a magyarok bizonytalanságával, ahogyan ezt már sok elődje tette századokon át – s felveszi ehhez a rebellis fiatal pózát. Ahelyett, hogy felelősséget vállalna, a magyarok indulataira épít és gerjeszti félelmeiket. Orbán nem államférfi.”

  2. 2016. március 17. 07:249566.

    A tegnapi kormányzati reakciók után nincs miről beszélni. Tréfaaaaaa, és csupán csak viccccccc. Ez a mai hatalom, ami nem tetszik nekik, azt alázzák és személyeskednek, úthengerként letarolva a nem tetsző kritikát. Hat, ez bizony maga a királyság, hithű kiszolgálókkal.

  3. 2016. március 2. 16:469565.

    2015.Magyarország lakossága 9.855.571 fő/...26 ezer ápolóra.....azaz egy ápolóra jut /380 ezer ember
    2020.Magyarország lakossága 9.775.571fő/..20.ezer ápolóra...azaz egy ápolóra /489 ezer ember
    2025.Magyarország lakossága 9.695. 571 fő/ 10 ezer ápolóra...azaz egy ápolóra/970.ezer ember


    Lehet a fejünket homokba dugni,és úgy tenni,mintha a fenti számok,nem racionális számok lennének.....de attól még a szakdolgozói átlagéletkor 48 év.....és kishazánk 9.855.571 lakosára ÖSSZESEN 3000 fiatal (20-30 év közötti ) ápoló jut...(2015.évi adat szerint.)
    Amikor egy ápolóra,a terhelhetőségének a sokszorosa jut......és már képtelen megfelelni önmagának,és embertásainak ,akkor már nem demonstrálni fog, hanem összepakol
    és szép csendben becsukja maga mögött az ajtót......és ami marad utána ......a sűrű csönd,és egy hegyomlásnyi elvárás.....



    2015-ben Magyarországon 9.855.571 lakosra,.....5.896.972 eltartott jutott,.... melyből 2.109131 gyermek....2.611.774 időskori nyugdijas,.......611.057 munkanélküli.....és .potenciális betegeink 750 ezer megváltozott munkaképességű (rokkant).,akik közül mostanra kb:alig 200.000-en kapnak valamilyen csekély összegű ellátást,és betegen is dolgoznak.
    forrás (KSH )


  4. 2016. február 28. 07:409564.

    Szóval az úgy van szerintem, hogy Áder húga talán valóban remek oktatási szakember, Szájer felesége pazar jogász, Orbán veje fényes csillag a városi éjszakákban, Szijjártó összes csapattársa megannyi Talleyrand, Ráchel pedig az új Túrós Lukács, stb. stb.
    de
    ilyet
    bazmeg
    akkor
    sem
    csinálunk!!!

  5. 2016. február 18. 14:319563.

    Viszonylag szokatlan megoldást választott a miniszterelnökkel kapcsolatos véleménye kifejezéséhez egy Németországban élő magyar származású cégvezető: a Népszavában közzétett hirdetésben üzent Orbán Viktornak.
    Az europakraft GmbH ügyvezetője szerint „hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció” az a kormányzati kampányszlogen, hogy Magyarországon jobban teljesít, illetve a magyar reformok működnek.
    „Ez bűncselekmény!” – olvasható a nagyjából negyedoldalas hirdetésben. Körmendi Stefan szerint „sok mindent meg lehet egy embernek bocsátani, de azt nem, hogy a saját népét haszonszerzés, hatalommegőrzés céljából manipulálja, folyamatosan hamis információval tömje és szándékosan félrevezesse”.

  6. 2016. február 2. 17:599562.

    Vár a börtön, vár a junta


    Volt egy tüntetés a Kossuth téren, egy üvöltözésbe fulladt vita az ATV-ben, és van némi aggodalmas sóhajtozás.
    Ennyire telt, miközben „terrorveszély” ürügyén lényegében egy katonai junta törvényeit adnák Orbán Viktor kezébe – tessék, miniszterelnök úr, csináljon, amit akar.
    Bár ő maga valószínűleg nem ölt majd tábornoki egyenruhát, ami számít, az a társadalom ellen bevethető törvények extrém szigora és mennyisége.
    Érik a nemzeti katasztrófa, és nincs egy nyikkanás sem.
    Az évek óta tartó civil hátrálás, a netes lapok: Index, Origó, 444 szerkesztőségeinek éretlensége, fejletlen, primitív demokráciaérzéke, a ballib média kényszeres derűlátása, és irányadó személyiségeinek – Gerő András, Tamás Pál, György Péter, vagy a jobblib Tölgyessy – helyezkedése, számító taktikázásai mára minden védekező képességétől megfosztották az ellenzéket.
    Pedig a vésztörvények alapján a jövőben nem egy „gyanús” egyénnek, vagy kettőnek, vagy háromnak lehetne felfüggeszteni alapvető, mindennapi jogait, hanem egy egész városnak, vagy akár az egész országnak.
    Abban a pillanatban, hogy ez a törvénycsomag megkapja a kétharmadot, Magyarországon megáll az idő. Ha ezek a törvények életbe lépnek, itt még egy fűszálnak is kockázatos lesz kinőnie.
    Ahány egykori junta – görög, argentin, chilei – annyiféle módszer, de az mindben közös, hogy bárkivel, bármikor, bármi megtehető. Márpedig, ahol az ember védtelen marad, ott van a civilizáció vége, onnan a jeltelen sírok kezdődnek.
    Így uralkodott Sztálin is, Hitler is, és most így akar egy EU-tagállam miniszterelnöke is, balszerencsénkre pont a mienk. Természetesen egyik szörnyrendszer sem nevezte magát diktatúrának, vagy juntának: az argentin például, amely 1976-83 között tombolt, a Proceso de Reorganización Nacional, Nemzeti Újjászervezési Folyamat nevet kapta.
    Nekik NUF, nekünk NER.
    Csúnya időszak volt. Jorge Rafael Videla főként a kommunistákkal végzett meg azokkal, akiket ő és a bűntársai annak tartottak.
    Nem ismerős? A Fideszt nem az eszelős antikommunizmusa tette azzá, ami?
    Talán csak a saját múltjuk nyomasztja őket, mégis évek óta tartja magát a szóbeszéd, hogy például a Corvinust is azért akarják, és fogják szétverni, mert „kommunista fészeknek” tartják.
    És ha csak a nem létező kommunistákkal volna bajuk! De az egész létező baloldallal van. Akárcsak egy másik tömeggyilkosnak, Pinochetnek, aki a chilei baloldalt irtotta.
    Bár fizikailag eddig még nem, de a Fidesz is megsemmisített már mindent, ami itthon a baloldalhoz volt köthető: az 1956-os Intézetet, a Politikatörténeti Intézetet, nagyszerű kulturális, szociográfiai programok tömegét. Persze, tudjuk, muszáj volt, hiszen a „baloldal mindig rátör a nemzetére”.
    És most már a szükségállapot a tét.
    Vagy, hogy itt biztos nem lesz vérontás, ez nem Argentína? Miért? Hány fal omlott már le, hány „elképzelhetetlenből” lett valóság?
    Csak nehogy a végén kiderüljön, mire is kellett nekik ez a sok stadion.


    Bruck András

  7. 2016. február 1. 18:399561.

    Ez már végleg kicsapta a biztosítékot nálam:


    "


    SZÁNDÉKOSAN HAGYJA A KORMÁNY MEGHALNI AZ EMBEREKET, HOGY NE KELLJEN NYUGDÍJAT ÉS KÓRHÁZI ELLÁTÁST FIZETNIE?


    “Évek óta figyeli az ország értetlenkedve az Orbán-kormány pénzköltési prioritásait: stadion lassan minden kisvárosba, MOL-részvények, milliárdos tanácsadói szerződések, luxusingatlanok és festmények az MNB-nek, közmédiának csúfolt fideszes hazugsággyár 80 milliárdért, felcsúti Disneyland, 50 milliárdos támogatás a vajdasági Fidesz-barát pártnak, és a sor holnap délelőttig folytatható.


    Sokan nem értik, hogyan lehet fontosabb Orbánéknak szinte minden, mint a magyar emberek gyógyítása. Miközben nem kérdéses, hogy a hazai egészségügy a katasztrófa szélén áll:


    1. A szakma hatalmas munkaerőhiánnyal küszködik. Orvosaink, ápolónőink tömegesen menekülnek nyugatra, és az elvándorlás mértéke egyre csak nő.


    2. Életüket végigdolgozó, többmillió forintnyi járulékot befizető emberek kapnak megalázó börtönkosztot az állami kórházakban. Darált löncshús, kefír, parizer, szelet kenyér a mindennapos menü.


    3. Az egészségügyi dolgozók egészen gyalázatos 80-90 ezres nettókért güriznek, állandóan túlhajszoltak, sokszor egyetlen nővér jut 25-30 betegre.


    4. Egy csípőprotézis-műtétre akár éveket, de egy allergológiai vizsgálatra vagy rákszűrésre is kemény hónapokat kell várni. A várólisták miatt sokan leromlott vagy már gyógyíthatatlan állapotban jutnak el a terápiáig.


    A Nyugati Fény most egy korábban a Fidesz országos élvonalába tartozó politikussal beszélgetett, aki azóta a helyi politikába húzódott vissza, de pártbeli kapcsolatait megtartotta. A fideszes informátorunk által mondottak egészen más megvilágításba helyezik az egészségügy szemmel látható sanyargatását.
    A politikus elárulta: a kormány mélyreható számításokat készíttetett, melyekből kiderült, hogy mindannak az összegnek, amelyet az állam egy adott ember egészségügyi ellátására költ, a 80 százalékát 60 éves kora fölött költi rá. Magyarán: ötször annyit költ az egészségügy az emberekre 60 éves koruktól halálukig, mint amennyit a megszületésüktől 60 éves korukig.


    Jelentősen csökkenthetők tehát az egészségügyi kiadások, ha úgymond nem engedik az embereket túl sokáig élni. Ezért vannak a több hónapos, olykor több éves várólisták.


    Szintén gigantikus spórolást jelent a nyugdíjkasszának, ha a magyarok hamarabb meghalnak, mint ahogy az orvostudomány jelen állása szerint élhetnének. Bár a magánnyugdíj-vagyont már a második Orbán-kormány idején lenyúlták, a 3000 milliárd forint azóta elpárolgott.
    Minden komolyan vehető számítás szerint már középtávon hatalmas gondot jelent az államnak a nyugdíjak kifizetése, két évtizeden belül pedig a teljes nyugdíjrendszer összeomlása várható. Ezért sem érdeke a kormánynak, hogy európai színvonalú egészségügyet teremtsen, amivel átlagosan 6-8 évvel tovább élhetnének a magyarok.


    Fideszes forrásunk „bónuszként” hozzátette: mivel a kutatások szerint még mindig a 60 év felettiek körében a legmagasabb a baloldali pártok szavazóinak aránya, így politikai okokból is hasznos a Fidesznek, ha közülük minél kevesebben érik meg a következő választások időpontját. Kiélezett verseny esetén akár rajtuk is múlhat a győzelem.


    Az egészségügy kivéreztetése mögött tehát nem puszta érzéketlenségről, figyelmetlenségről, vagy információhiányról van szó. Valójában egy mesterien tudatos terv zajlik, melyről mindenkinek tudnia kell.”

  8. 2016. január 10. 12:439560.

    NEM KÉRNEK ORBÁN VÉDELMÉBŐL AZ ANGLIAI MAGYAROK


    Tisztelt Orbán úr, Kedves Viktor!


    Engedd meg, hogy megszólítsalak ebben a nagy migránsozós, cameron-smúzolós ügyben. Annál is inkább, mert angliai magyarként én megszólítva érzem magam.


    Először is tisztázni kellene alapfogalmakat.


    Olyan hogy MI, olyan nincsen. Vagy TE és a pártod/kormányod, amihez a külföldön élő magyaroknak vajmi kevés közük van. Az aktivistáid sokszor lemosogatóznak minket, rosszabb esetben hazaárulónak neveznek, akiknek kuss a neve, ha már lecserélték a gulyást a fish & chipsre.


    A másik oldalon pedig vannak azok, akikről ez az egész szól, a külföldi magyarok, jelen esetben az angliai magyarok. Tudom, fáj, de ezekhez az emberekhez –hozzánk – semmi közöd nincs.


    Szeretném, ha nem kevernéd a lószart a friss szénával. Ezt még vidéken, Felcsúton sem illik. Ha ott voltál gyerek, ezt megtanulhattad volna, nem csak azt, hogy vasvillával nem hordjuk ki a fingszagot.


    Nos, mi nem tartozunk neked semmivel, és baromira nem kérünk a Te segítségedből. Nincs szükségünk rá, hogy értünk szabadságharcolj, főleg úgy, hogy érdekeid messzemenően David Cameronnal hozhatóak szinkronba: mindketten abban vagytok érdekeltek, hogy minél inkább elriasszátok és akadályozzátok a jövőben esetleg ide érkezőket. Te nem akarsz több kiáramló (tányérmosogatónál képzettebb) szülőkorú munkaerőt, Cameron pedig nem kíván több bevándorlót.


    Ez persze részben érthető. Aki eljön Magyarországról az nem megy többet Ákos koncertre…


    Úgy gondolom, végképp le kellene venned a kezedet azokról az emberekről, akiknek a lépésed csak kárt okozhat. Sokan pontosan azért jöttünk el, hogy ne kelljen a mindenkori politikai hatalom ügyetlenkedése és hozzánemértése miatt financiálisan ellehetetlenülnünk. A gazdasági és jogi környezet, amit sikerült 25 év alatt létrehoznotok, az sokunknak nem kedvez. Nem kétharmadnak, csak úgy egymilliónak… Megy egy másik párnak aki még odahaza van.


    Az elbaltázók kinek-kinek bal- avagy jobboldali balféket jelentenek. Van, aki a kommunisták elől menekült évtizedekkel ezelőtt, van, aki az utód kommunisták elől az elmúlt öt-tíz évben. Melyik fogalom, kinek mit takar ugyebár…


    De abban közös, hogy egyikőtök sem élt soha a piacról, nem alkotott, nem termelt értéket. Emiatt aztán fogalmatok sincs arról a világról, amit állandóan manipulálni és terelni szeretnétek.


    Ezzel én nem tudok és nem is akarok mit kezdeni. Ez a demokrácia szabálya. A választás szent dolog. Mi pedig – külföldi magyarok – sem innen, sem pedig a tévé székházat dobálva, felgyújtva sem kívánnánk hatalmat dönteni.


    Látod-látod, milyen sok különbség van köztünk a habitusunkon, a világértelmezésünkön és a demokrácia felfogásunkon túl is?


    Nos, mi hasonlókat várunk Tőled is. Ahogyan mi nem kívánunk harcolni melletted, ellened, úgy nekünk végképp nem érdekünk, hogy a szabadságharcot elhozd nekünk.


    Angliai magyarként, minket ez a társadalom elfogadott, befogadott, lehetőséget adott egy olyan életre, ami neked csak a rémálmaidban létezik: normális fizetés, kiszámítható élet, politikusoktól független előmenetel, politikától független üzleti lehetőségek.


    Kérlek, az ezzel ellentétes mentalitást ne hozd el ide! Azt tartsd meg azoknak, akik téged megválasztani kívánnak. Mi nem kértünk és nem kérünk belőle. Talán túl rövid ideig éltél Oxfordban ahhoz, hogy megértsd: ez a társadalom másként működik.


    Itt a migráns szó pont azt jelenti amit kell: bevándorlót. Nem pedig azt, amit te újmagyarul kívánsz propagálni: terrorista. Sajnos az angol nyelv nem erősséged, de hidd el nekem, nem is fogod tudni megváltoztatni annak szókészletét.


    Mi, külföldön élő magyarok migránsok vagyunk, bevándorlók. Ha úgy tetszik, gazdasági bevándorlók. Sőt, sokunk még inkább emigráns, ha érted ezt a szót.


    És szeretnénk is azok maradni. Nélküled, a segítséged nélkül, az elbaltázásod nélkül, a harcod nélkül.


    Csak szeretnénk nyugodtan élni politikai védelmi pénz fizetése nélkül.


    Gépnarancs
  9. 2016. január 2. 06:529559.

    Eddig "csak" 40 ember fagyott meg Magyarországon! Mert NINCS szegénység! persze! A sok hülye miért nem fűtött be otthon?! Meg aki így gondolkozik, annak is bírok kívánni pár dolgot, amit megérdemel!

  10. 2016. január 2. 06:299558.

    Uram, tisztelettel kérem, hogy újévi és egyéb megszólalásaiban szíveskedjék figyelembe venni, hogy O.V. párt- és miniszterelnök kegyelméből nyert tisztségét az én hozzájárulásom nélkül tölti be, így a nagy egész, vagy a nép, nemzet tagjának nem tekinthet ebből a szempontból engem. Ön a becsületét még az első Fidesz adminisztrációban betöltött házelnöki tisztségében veszítette el a szememben, Györgyi Kálmán úr ellehetetlenítése kapcsán, amikor pártjának egy alkotmányellenes intézkedését nem releváns-nak minősítette. A mostani tevékenységében sehol sem tudom tetten érni azt, hogy az ország lakosságának egészét képviselné írásban és szóban, mivel minden átmegy az Ön szűrőjén, soha nem lebeg a szeme előtt a jogi-doktori esküjében szereplő, „igazságra esküszöm” paradigma.


    Újévi köszöntőjét koromból fakadó feledékenységből hallgattam csak meg és engedélyét nem kérve, nem számítom magamat a megszólítottak közé. Tudom, hogy ez az üzenet nem jut az Ön szeme elé, famulusai küldenek – ha küldenek – egy semmmitmondó választ, vagy a TEK-et, bár az ő szolgálatukról tudomásom szerint lemondott.


     

    Talmi pozíciójának elméletileg kijáró tisztelettel:


    Füzes Gábor


    és a válasz:


    Tisztelt Levélküldő!


    A Köztársasági Elnöki Hivatalnak küldött üzenetét megkaptuk. Levelének feldolgozását megkezdtük, szíves türelmét kérjük.


    Tisztelettel:


    Köztársasági Elnöki Hivatal


     


    ez a szép (többek között) ebben a szar országban! Hát, boldog újévet!

  11. 2015. december 20. 07:499557.

    Itt egy jó kis cikk az Á(T)kos féle műbalhéról:


    http://www.nlcafe.hu/ezvan/20151218/akos-telekom-nok-bot rany-szponzoracio-echo-tv/


    Újabb műcsont a birkáknak. Addig sem azzal foglalkozunk, hogy rabolják a földeket, a pénzeket, hogy újabb stadiont terveznek Felcsútra. Végül is ezek kit érdekelnek?!

  12. 2015. december 19. 06:169556.

    Orbán Viktor az Ákos-ügyről: " érdektelen, hogy ki az alkotó, a szerződő fél, a kormánynak kötelessége lehetővé tenni, hogy akkor is elmondhassa a véleményét, ha azzal valaki nem ért egyet. „Ez szólásszabadság kérdése" - fűzte hozzá." Nocsak! T. Miniszterelnök Úr! Ön mint a szólásszabadság nagy híve, egyszersmind a kormány kötelességeinek őre, talán elfelejtette, hogy 2010-es hatalomra jutása után az ön legényei a Klubrádió ÖSSZES állami hirdetését elvették, és akkor Önt egy picit se izgatta, hogy ezt a rádiót a szólás szabadsága MIATT nem pedig VÉGETT büntetik. Úgy hogy csak tartsa a száját! Az Ön kormánya büntetett a legbrutálisabban, világos? Egy kormány, amely mindent megengedhet magának csak azt nem hogy az övétől ellentétes véleményeket ilyen eszközökkel elnyomja. Van egy rossz hírem: egy cég megengedheti magának. Egy cég egy brand, magyarul márka. Fizet a jó hírnevének öregbítéséért. De az állami hirdetések nem erre valók. Az állam nem egy brand.

  13. 2015. december 18. 07:009555.

    http://www.atv.hu/videok/video-20151218-retvari-a-szerzod esbontasrol-akostol-fuggetlen-a-kormanyzati-lepes


    Jó beszélgetés! Hi hi....Rétvári: a Telekom a magyar szólásszabadságot megsértette... Olga:Mi köze Önnek ehhez?Önöknek ki Ákos?Rétvári:Ha mindent hagynánk úgy ,akkor ezek a liberális ilyen megmondó, médiaguruk .. Olga: De kik azok a liberális médiaguruk?Rétvári: azt nem tudom megmondani...stb ezután Rétvári elkezdi dicsérni a kormány intézkedéseit.Próbálja bebeszélni Olgába,hogy a baloldal lenézi a nőket ha nem akarnak karriert építeni...teljesen félreviszi a gondolatmenetet...már azt mondanám vicces ahogy hajtogatja ezt,egymás után többször. Hihetetlen,hogy ők úgy gondolják a baloldal ne mondjon semmit,ők viszont kormányzati szinten akarják belénk verni mindenféle intézkedéssel a jobboldali,állítólag keresztény nézeteiket....nekik persze lehet ...

  14. 2015. december 18. 06:249554.

    Itt a tegnapi No.2. (A Telekom-botrány után.) Orbán azzal vádolja az osztrák kancellárt, hogy zsarol bennünket. Faymann ti.azzal állt elő, hogy akinek nem kellenek a menekültek, az kapjon kevesebb uniós támogatást. De ez nem Faymann ötlete. Ez tökéletesen egybevág Merkel koncepciójával, Junckerről nem is beszélve. Mondhatnék még neveket. De inkább megjegyzést teszek. Faymannak nincs módjában bennünket "zsarolni", mert nem ő dönt. Dönteni csak az Európai Tanács tud, ahol ő egy a 28 közül. Másrészt. Túl a tárgyi ostobaságon, Orbán odadöf még egyet azzal, hogy Faymann nem európai módra viselkedik. Mi is Faymann meg a "baloldali miniszterelnökök" bűne. Hogy elnyomják a szólás- és véleményszabadságot - OV szerint. Kérdezem én: az egyszerű "vélemény", hogy mi semmi szín alatt se kérünk a menekültekből? Hogy ünnepélyesen bezárjuk a debreceni tábort? Az "szólásszabadság"? És miért b...szogatja a magyar miniszterelnök annak az országnak a kancellárját,amelyik az unó egyik legnagyobb netto befizetője s ilyenformn Magyarország egyik eltartója. Miért b...szogatja az el- vagy kitartott a jótevőjét. Oké: nem tetszik neki, amit Faymann mond. De eressze el a füle mellett, és akkor még őt fogják európainak gondolni. - P.s. Akkor ugye most kétfrontos háború van. Két legfontosabb gazdasági partnerünkkel. Megáll az ész.

  15. 2015. december 17. 19:519553.

    A méhem egy lehetőség. Ahogy Gloria Steinem mondja: „Nem kell mindenkinek gyereket szülnie, akinek méhe van. Hiszen nem lesz mindenkiből operaénekes, akinek hangszálai vannak.”


    Nem könnyű egy ilyen döntést meghozni, ezért (is) elvárom, hogy tiszteletben tartsák, legalább annyira, amennyire azt a döntésemet tisztelnék, hogy gyereket vállalok.


    Minél idősebbek a reproduktív szerveim, annál kevésbé érdekel, hogy milyen demográfiai álmokat szőnek mások a méhem körül.
    Tetőtől talpig női princípium vagyok. Pont.

  16. 2015. december 17. 06:339552.

    Kedves Ákos!
    Sajnos csak most tudok írni, pedig már hétfőn meséltek a fonóban a lányok a téged ért méltánytalanságról, de a folyamatos rokkázástól kiserkent a vér az ujjbegyeimből így nem tudtam volna korábban ezt megtenni, ugyanis egy kézi szövésű falvédővel készülök a családnak az ünnepekre, amin a kisJézus születésének apropójából mi mást is dolgoznék fel, mint a születés misztériumát. Egyébként is a szerda az egyetlen nap, amikor gép elé enged a férjem. Nem szeretné ugyanis, hogy az internet mocska a családunkba beférkőzzön, megjegyzem joggal. Éppen ezért inkább József Attila verseket, Kövér László felszólalásainak gyűjteményét és a te dalszövegeidet olvasgatjuk esténként, persze szigorúan a bibliaelemzés után.
    No de ott tartottam, hogy épp guzsalyoztunk a lányokkal, mikor mondja Ilike a kántor felesége, hogy készült veled az a csodálatos mélyinterjú, amiben olyan szépen méltattad a fehérnépet. Megmondom őszintén, hogy titokban Ilike okostelefonján megnéztük és igen nagy boldogsággal töltött el minket, hogy ilyen jól ismered a női lelket és annak igényeit, no meg persze a princípiumot, jelentsen bármit is a szó. Nem is értem, hogy mitől ez a felháborodás már megint! Komolyan kezdem azt érezni, hogy honfitársaink ebben a már-már kánaáni jólétben nem tudják, hogy hol tartanak.
    Én a néprajz szak elvégzése alatt még nem szültem, tudom hiba volt a továbbtanulás, így utólag beláttam, de én ilyen formában lázadtam akkoriban. Ma már tudom, hogy a szövés, hímzés és a horgolás is épp elég jövedelmező így félállásban 5 gyerek mellett egy nő számára, főleg úgy hogy van néhány háztáji és némi kiskert egy tábla kukoricással, amit magam szántok-vetek-aratok annak érdekében, hogy a drága uram megkíméljem és csak a munkájára tudjon összpontosítani. Igazán kiteljesedtem az anyaságban és a kézimunkázásban. Arra is nagyon büszke vagyok, hogy a legkisebb lány Zalóta remekül tud már tűzifát hasogatni, pedig alig múlt 2 éves, Gimely nincs még 4, de minden gyógynövényt felismer és a 6 éves Künő is úgy dagaszt a teknőben, hogy könnybe lábad a szemem a gyönyörűségtől, ha arra gondolok milyen csodálatos magyar anya válik majd belőlük. Derék fiaink Kipcsa és Berzence pedig lassacskán férfivé cseperednek és alig várom, hogy szép szittya lányokat hozzanak a házhoz, akiknek átadhatom mindazt a gyakorlati tudást amelynek birtokában vagyok , mert ugye a fene se akarja, hogy véletlenül valami gyütmentettel állítsanak haza, hisz az urammal Köténnyel mindent megtettünk, hogy igazi Fidesz szavazó válhassék belőlük. Amennyiben a lányok nagykorúságáig a nők még rendelkeznének választójoggal (én magam nem támogatom, mert egy asszonynak nem az urnánál, hanem a tűzhely mellett a helye) akkor ők is tudni fogják, hogy hova tegyék az x-et.
    Tisztelettel megköszönöm a lelki útmutatást :
    Mátai Hencse, az anya, aki sosem akart annyit keresni mint a férje
    ui: a Telekommal ne is foglalkozz, idegenszívűek…

  17. 2015. november 27. 11:349551.

    Hazudtok…
    Hazudtok –, mihelyt ott teremtek,
    Hazudtok –, ahogy a kamera mellé néztek,
    Hazudtok – amikor megszólaltok, de
    Hazudtok – akkor is, ha némák vagytok.
    Hazudtok – amikor kérdeztek, de
    Hazudtok – akkor is, amikor nem feleltek.
    Hazudtok –, hogy velünk megbeszéltétek.
    Hazudtok – a múltról, a jelenről,
    Hazudtok – a jövőről, amiről nem is meséltek.
    Hazudtok –, hogy minket védtek, és
    Hazudtok –, amikor ránk se néztek.
    Hazudtok –, ha kell, ha nem,
    Hazudtok – mindig, ott fenn.
    Hazudtok –, ahogy éltek,
    Hazudtok –, hogy nem féltek,
    Hazudtok – a napról, az égről, a pitiánerségről.
    Hazudtok –, mert hazug a világtok,
    Hazudtok –, mert a hazugság a legbensőbb sajáttok.
    Hazudtok – a családról, a hazáról, az elhordott trágyáról,
    Hazudtok – a kukában talált hímzett zakóról,
    Hazudtok – a másodosztályú svájci utazásról és
    Hazudtok – a saját lábatokra állásról.
    Hazudtok – az éhes gyerek jóllakottságáról, miközben
    Hazudtok – a baráti kölcsönök származásáról.
    Hazudtok – a gödörről, a hóról, az fölszippantott porról, és
    Hazudtok – a füvező, csajozó haverotokról.
    Hazudtok – a kisvasútról, meg a hozzávalókról,
    Hazudtok – az ismeretlen első milliókról, és
    Hazudtok – a kőbányáról, a traktorról, és
    Hazudtok – az egyszerű háziasszonyról.
    Hazudtok –, hogy mindenki ellenség,
    Hazudtok –, hogy veletek szebb lesz még.
    Hazudtok –, hogy az erő veletek,
    Hazudtok –, az ég legyen veletek!

  18. 2015. november 27. 11:289550.

    Bruck András:


    Az értelem beolvadása


    Rendszer vagy rezsim?
    Autoriter kormányzás vagy autoriter rendszer?
    Bármily meglepő, akadnak, akiknek ezek fontos kérdések. Miként egy tudósításban áll: még az asztalokon is ültek az MTA Társadalomtudományi Központjának dísztermében, a hazai politikatudomány egyik legfontosabb rendezvényén, ahol az elmúlt hat évet elemezte az előadó.
    De van itt egy másik kérdés is, igaz, kevésbé tudományos: érdemes volt-e ezért felbuszozni a Várba? Merthogy mitől nem mindegy, hogy az ország tönkretétele milyen elméleti keretek között folyik? Például, miközben a Várban tolongtak a politika iránt érdeklődők, M. Lőrinc újabb hatmilliárd dugipénzt kapott a szomszédjától, úgymond egy lovarda felújítására.
    És az miért nem mindegy, hogy Orbán rendszere vagy rezsimje kezdett-e bele ezúttal a könyvkiadók megsemmisítésébe? Pár éven belül a félszázból így maradhat majd kettő-három, azokat összevonják egyetlen államiba, mondjuk a Jókai Annába, azt meg elvezeti majd a Kerényi. Vagy esetleg a Hiller.
    Na és a szintén most zajló, és a magyar kormány becstelenségétől bűzlő földárverés? Persze, tudom, a Várból az meg így látszik: „a rezsim paternalista és antipluralista módon újrarendezte állam és társadalom viszonyát".
    Valóban újrarendezte mint cunami a tengerpartot, csakhogy a tekintélyes politológus nem ezt mondta. Pedig, ha így mondta volna, akkor a fotón látható asztalok talán már barikádok lennének, az a fél tucat politikai kékharisnya pedig egy-egy Jeanne d’Arc.
    Tényleg ennyire képes csak a magyar értelmiség? Erre a gyáva és terméketlen szellemi onanizálásra?
    Swift Gulliverjében az áll a politikai viták középpontjában, egyébként Lilliputban, a nagyzási hóbortban szenvedő törpék országában, hogy a lágy tojást a vastag vagy a hegyes végén kell-e feltörni.
    Rezsim vagy rendszer.
    Annak viszont hibrid! – merthogy az előadó szerint abban élünk. Egyébként meg teljesen mindegy is, ezek az elemzések egyetlen nappal sem fogják megrövidíteni a diktatúrát. A hiúság vására egy-egy ilyen szeánsz, semmi más.
    A tudósításból az is kiderült, hogy a kádári Magyarországról egykor kiutasított Szelényi Iván is jelen volt, és hogy ő „negyven év után azért jött haza az Egyesült Államokból, mert annyira érdekesnek tartja az itthoni mozgolódásokat.”
    A szociológusok persze nem költők, de ez az „érdekes” jelző talán akkor sem a legmegfelelőbb a Kádár-korra mind jobban hasonlító hazai állapotok minősítésére. Lehetséges volna, hogy az egykori üldözött ezt nem látja? Vagy ő sem akarja? És vajon miféle mozgolódásokra gondolhatott?
    Merthogy nincs semmilyen, a temetők csendje van, s a potenciális halottak beletörődő nyugalma.
    Viszont a minap belefutottam három fiatal nőbe, akik azt mondták, a Parlament kupoláját is lebontanák, csak tegyen már oda valaki egy létrát. Szóval, hogy vezesse már őket valaki.
    Vagy én tévednék, és ez már mozgolódás?

  19. 2015. november 23. 19:029549.

    Ritkán látni annyira direkt politizálást templomban, mint amit Balázs Tamás engedett meg magának.
    Vasárnap a győri Szent Imre templomban hangzott el egy prédikáció, melyben Balázs Tamás plébános gyakorlatilag felettese, Ferenc pápa tanításaival is szembeszállva üzente meg, fontos, hogy ne kérjünk a menekültekből és fontos, hogy minél előbb mindenki írja alá a Fidesz kvótaellenes aláírásgyűjtését.


    ezt is ütném fával!

  20. 2015. november 22. 09:269548.

    Egyik nagy kedvencem,C.Z.,a másik Konok ..na és TótaW is marad a spiccen.Olvasgatlak (nem csak itt),de nem akarom már "mérgezni magam" a mostani politizálásnak nevezett mocskolódással.


    Drágább az egészségem,meg aztán kell az energiám másra..jönnek a hidegek..ünnepek.vagyok és teszem a dolgom,és  ez a kollektív sárdagasztás már nem vonz egy cseppet sem.


    A Temetésen résztvevő "magánember"magánossága érthető,ez a minimum ami kijárt neki,szerintem csak az Alkalom miatt nem kapott durvábat.

    előzmény:
    sherpa01 (9547)
    2015-11-20  13:50
  21. 2015. november 20. 13:509547.
    Szeretném tudni, önök mit gondolnak, ugyanis a nyilvános vitákban és a kommentekben mindig kikerülik a választ, ha ezekről a kérdésekről esik szó.

    1. A Fidesz nemrég azzal kampányolt, hogy a menekültek "elveszik a magyarok munkáját"; az elmúlt 10 hónapban hány magyar munkáját vette el mondjuk egy szír menekült?

    2. Szijjártó Péter milliós zakót dob a százmilliós villája előtti kukába - mivel a miniszter fizetése nyilvános adat, és abból erre a fényűző életmódra nem futná, ön szerint honnan szerez rá pénzt?

    3. Hát Rogán Antal?

    4. Apropó, Rogán: tavaly decemberben még a Fidesz frakcióvezetőjeként arról beszélt, hogy a kormánypárti képviselőcsoport támogatja Kocsis Máté javaslatát a gyerekek, újságírók és politikusok kötelező drogszűréséről, és szerinte "a drogszűrés ellenzői a drogot támogatják"; azóta sincs ilyen szűrés, tehát önök, fideszesek a drogot támogatják?

    5. 2008-ban a Fidesz népszavazáson törölte el a felsőoktatási tandíjat, kormányra kerülve viszont sokkal durvábbat vezetett be - ön szerint mikor cselekedett helyesen Orbán Viktor?

    6. Egyetért-e a vonatjáratok újabb ritkításával, és ha igen, így gondolta akkor is, amikor a Fidesz még ellenzékben támadta az akkori kormányt ugyanezért?

    7. Rend lett-e két hét alatt?

    8. Ön szerint 2010-től négy éven át azért nyert el sokmilliárdos közbeszerzéseket Simicska Lajos cége, mert ő tudta a legjobban és legolcsóbban kivitelezni ezeket, és az elmúlt egy évben pedig azért nem, mert már mondjuk "rosszabbul dolgozik"?

    9. Ön is úgy emlékszik, hogy Pozsgay Imre már a szocializmusban is a keresztény-konzervatív értékekért harcolt?

    10. Ön se tudott addig normális családi programot kitalálni vasárnaponként, amíg nyitva volt a TESCO meg a sarki SPAR?

    11. Jó ötlet volt-e a KLIK létrehozása annak fényében, hogy drágábban működtetik az iskolákat, mint korábban az önkormányzatok, de még így is milliárdos tartozást halmoztak fel, késnek a rezsiszámlákkal, hónapok óta a legkülönbözőbb kifizetésekkel adósak a pedagógusok felé, és totális a káosz, mivel ők akarják még azt is eldönteni, hogy egy iskola rendelhet-e papírt a fénymásolóba?

    12. Egyetért-e a szaporodó iskolabezárásokkal, és ha igen, bírálta-e 2010 előtt az ez ellen tüntető fideszeseket?

    13. Maga megenné a menzákon felszolgált ételeket, különös tekintettel a hányáscsicsókára?

    14. Rászólt-e valaha a kommentekben zsidózó kormánypárti hozzászólókra, vagy ön is a polgári keresztény-konzervatív értékrend részének tartja az antiszemitizmust?

    15. Vajon ha nem büdös komcsi besúgó spicliket rejteget a Fidesz, akkor mi az oka annak, hogy továbbra sem nyilvánosak az ügynökakták?

    16. Hát annak, hogy a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárának tavaly egy volt ÁVH-s ügynököt neveztek ki?

    17. Ön szerint akkor volt igaza Orbán Viktornak, mikor ellenzékben ellenezte az egykulcsos adót, vagy amikor kormányra kerülve bevezette?

    18. Tudna-e pár példát mondani arra, hogy miben javult 2010 óta a magyar egészségügy?

    19. Ismer-e egyetlen olyan embert, aki bármelyik önkormányzatnál felkereste már a Kerényi-féle Alaptörvény Asztalát?

    20. Milyen előnyeit érzi annak, hogy egész Európában nálunk a legmagasabb, 27% az áfa?

    21. A közszolgálati média feladata a pártatlan tájékoztatás, vagy a fideszes propaganda megvalósítása?

    22. Bármelyik is: ha ön dönthetne évi nyolcvanmilliárd forintnyi közpénz sorsáról, erre költené?

    23. Ma is úgy gondolja, hogy Magyarország jövőjét és biztonságát a "keleti nyitás" és az Európa ellen vívott szabadságharc szolgálja?

    24. Ha Magyarország jobban teljesít, miért ment el mintegy félmillió polgártársunk külföldre?

    25. Ha végignézi a fenti kérdéseket, ki meri jelenteni, hogy tudta, mire szavaz, amikor 2010-ben, illetve tavaly Orbán Viktor pártját választotta?


    Szerző: Ceglédi Zoltán
  22. 2015. november 16. 05:479546.

    Van, aki arra mutat rá diadallal, hogy az egyik merénylő az útlevele szerint a menekültek között jöhetett be. Van, aki arra, hogy az új adatok szerint az útlevél nem valódi. Van, aki utólag is üdvözli a kerítést. Van, aki rámutat: fabatkát sem ért, hiszen az illető -ha tényleg migráns- már a kerítés után jött be, akkor, amikor a magyar állam a nem a kerítés felől jövőket maga zúdította át ellenőrzés nélkül az osztrák határon..(Ezért kussolnak most annyira, különben már rég büszkén harsognák az idegenellenesség igazát.)
    Pedig a lényeg nem ez. Akár kaphatott is alkalmi megbízást egy frissebben érkezett őrült a már régebben készülő, összehangolt tervet készítő terroristáktól, akár csali a hamis útlevél, ez nem változtat azon, hogy mint az EU mindig is követelte, rendes regisztráció és személyes mérlegelés kell, nem félórás statáriális kamueljárás. És azon sem, hogy a menekülők óriási többsége a vérengző Iszlám Állam üldözöttje, az elől fut, amit Párizsban megtapasztaltunk.
    Ehhez két történet. A párizsi tragédia napjaiban ugyanaz a terrorista szervezet Libanonban és Irakban is pokolgépes tömeggyilkossagot követett el. Ott muszlimok haltak meg tömegével.
    A másikat Libik André elevenítette fel. 1939-ben Franciaországban lágerbe zárták a Németországból hozzájuk menekült zsidókat és más üldözötteket. Talán érthető: minden némettől féltek. Később Németország lerohanta Franciaországot. Akik a franciák legjobb szövetségesei lehettek volna, ott ültek bezárva a táborban.

  23. 2015. november 15. 18:009545.

    Föld S. Péter


    Akik most örülnek, netán kárörvendenek a párizsi tragédia kapcsán, hogy lám, idevezetett a menekültekkel szembeni együttérzés, azok jó, ha tudják, hogy azok a százezrek, akik hazájukat, otthonukat odahagyva, Európában keresnek maguknak és családjuknak biztonságot és menedéket, épp azok elől menekültek el, akik most Párizsban, és korábban más helyeken robbantottak.



    És igen, keveredhettek a menekülők közé terroristák is, rossz szándékú, magukat egy vallás híveinek álcázó aljas gazemberek, de azért vannak a titkosszolgálatok, és a terrorelhárítók, hogy ezeket kiszűrjék. Mint ahogyan minden országban, így idehaza is vannak olyan emberek, akik, ha tehetnék, már régen véget vetnének ennek a számukra ellenszenves, „demokratikus” világnak. Élnek közöttünk potenciális rablók, gyilkosok, betörők, vagy éppenséggel pitiáner tolvajok.


    Ne örüljön senki, hogy lám, ő megmondta. Gyász van barátaim, szomorúság.


Címlap

top