Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Már tényleg jobban élek

Reszka
Létrehozva: 2010. Április 29. 20:06

AMIÓTA MEGTÖRTÉNT A 2010-ES VÁLASZTÁS MAGYARORSZÁGON,

 és hatalmas fölénnyel nyert a polgári oldal, 

 ÉN TÉNYLEG JOBBAN ÉLEK:

 minden reggel, mikor felébredek, jó kedvem van;

 akárha nyaralnék.

 - Jó kedvem van, mert megszűnik végre a modern rabszolgasorban való tartásunk,  kizsákmányolásunk;

 - Jó kedvem van, mert lehetek végre nyíltan, önmagamat felvállalva normális értékrendű, normális nemi identitású MAGYAR;

 - Jó kedvem van, mert végre nem köpnek ránk erdélyi testvéreink ; 

- Jó kedvem van, mert úgy gondolom, végre eltűnik a rádióból az "emeregykosutrádió" szöveg, és végre "Magyar Kossuth-rádió"  lesz a neve; 

- Jó kedvem van, mert végre negyvenévi szolgálat után elmehetek nyugdíjba, 57 évesen.......  

Szóval, jó kedvem van.  

Ha Nektek is jókedvetek van, és leírnátok, miért, ide várlak Titeket.    

  1. 2022. július 6. 11:1452370.

    igen, ez a tipikus libernyákéknál


    nem ott volt, nem akkor volt, nem úgy volt, sőt, nem is volt


    nem maguktól ette ide a fene őket, hanem mi hívtuk őket ide, nem gyűlölködtek itt, hanem tiszta humánus, szeretettől átitatott emberi hozzáálással viszonyultak az itteniekhez, nem szóltunk nekik, hogy ez itt nem egy libernyák pöcegödör, amiben ők szoktak dagonyázni, hanem becsületes magyar emberek beszélgetnek itt az ország meg a törvényesen megválasztott kormány aktuális dolgairól, nem hazudoztak itt mindenféle külföldről pénzelt propagandát terjesztve, hanem csak tiszta mindenki által elfogadott igazságokról beszéltek, és nem bemásolgatták a központból kiadott napi prpagandaszöveget (ami tisztán látszott azon, hogy még a másolási formátumiot sem tudták úgy beállítani, hogy ne látsszon, hogy másoltak) és természetesen csak és kizárólag konstruktív vitákat folytattak, elfogadva minden érvet, ami az ő véleményük ellentkezőjét bizonyították.


    Megmarad a topik, vissza lehet olvasni, ki-ki döntse el, hogy ott volt-e, akkor volt-e és úgy volt-e, és egyáltalán volt-e!   

  2. 2022. július 6. 10:3452369.

    Búcsúzóul szépen bemutatkoznak itt a Fidesz gyűlölködő, aljas jelzőket használó, undorító hívei, csak így tovább, hadd utálja meg mindegyiket az olvasóközönség! (nem mintha ez eddig nem következett volna be, ez a Fidesz)


    Jó talajba hull a korlátolt, vaskalapos és a folyamatokat át nem látó hívekben a Fidesz gyűlöletkeltése, amely szépen elleplezi, hogy még az ő hátukból is szíjat hasítanak, őket is átverik, őket is naponta becsapják, de azért zengik, amit a szájukba adnak, mantrázzák naphosszat a sok süket dumát. Egyiküknél sem sikerült soha egyetlen önálló gondolatot felfedezni, mindegyiküknél visszaköszön az e célból sok közpénzből fenntartott lakájmédia uszítása, szó szerint. 


    Nos, ilyenek voltunk, vannak, akiket a politika érdekel, másokat csak a személyeskedés és gyűlölködés, ez utóbbi a Fidesz szavazóira vonatkozik , de rájuk vastagon. 


    Most legalább még az utolsó pillanatban is bizonyítják, hogy nekünk, akik nem vagyunk hajlandók hajlongani az országot tönkretevők előtt, mennyire igazunk is van.  

  3. 2022. július 5. 22:3752368.

    Nem tudom a topikgazda olvassa-e még a fórumot, de valószínűleg nem, ezért hallgatólagos hozzájárulásával a topik bezárására egy kis összefoglalót azért előadnék:


    A topik 2010-ben a választások után azzal a céllal lett megnyitva, hogy itt becsületes, hazaszerető magyar emberek beszélgessenek annak örömére, hogy végre nemzeti kormányunk született. A beszélgetés el is kezdődött, de a libernyák bukott nemzetáruló társaságot - miután a saját topikjuk teljes érdektelenségbe fulladt - ide ette a fene, és elkezdték itt a tőlük megszokott májbeteg viziló módon a gyülölettől csöpögő hazug propagandájukat idehányni, rágalmazni becsületsértő módon minősitgetve a topik tagjait, és ezzel elüldözve innen több, az indulásnál még lelkes topiktagot, köztük a topikgazdát. Megpróbáltuk megmagyarázni nekik, hogy ők itt elefántok a procelánboltban, senki nem hívta őket ide gyűlölködni és hazudozni, és ha nem tudnak értelmes ember módjára beszélgetni, vitatkozni, és nem értik meg a topiknyitóban megfogalmazottakat, akkor húzzanak innen a lomposba, de ezek annyira alulművelten lumpenelemek, hogy a 0,1-es IQ-jukkal nem voltak képesek ezt megérteni. 


    Így, ha valaki visszaolvas, csak ez a libernyák gyűlölködő hazudozás maradt itt, és a tökéletlen libernyák luvnyákok, vagy 3-an, akik közül az egyik úgy összeomlott idegileg az ezévi választások után, hogy törölte magát, de azért különböző neveken még visszaette a fene, egy kicsit gyűlölködni, meg nyomni a külföldről fizetett kormányellenes propagandát.


    Ami minket, becsületes, hazaszerető magyar embereket (a topik indításakor összegyűlt topiktagokat) megvigasztal (remélem mondhatom ezt a nevükben is) hogy amire a topik nyílt, vagyis arra, hogy örüljünk annak, hogy nemzeti kormányunk van, olyan, amelyik az országot szolgálja és nem a külföldi libernyák globalista köröket, szóval annak 4-szer is örülhettünk, mert 2010 után 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben is az épelméjű magyar emberek ezt a kormányt juttatták hatalomra, minden esetben 2/3-os többséggel. És nem kis kárörvendéssel láttuk az ide nem hívott, de itt randallírozó libernyák luvnyákokat, ahogy magukba roskadva ették a kefét a választások után, és nem értették, hogy miért akarja ez a nép ezt a kormányt, és miért nem az ő hazaáruló tehetségtelen buta korrupt beképzelt bandájukat szavazzák be a hatalomba. Mondjuk magas ez nekik, mint törpének az ajtókilincs, de azért keresztényi szeretettel meg kell érteni őket is, mert ők szegény politikailag és nemzettudatban alulművelt, deklasszálódott emberek, akik kínjukban sajnos az itt összehordott "termékükre" voltak képesek. 


    De nyugodjanak meg, ez a kormány az ő érdekeiket is képviseli, csak ők ezt valahogy nem tudják megérteni, mert egy olyan beszűkült tudatú világképben élnek, ahol a libernyák, külföldről megfizetett globalista világképen kívül nincs semmi. Ahogy a Boros Bánk levente mondta egy TV műsorban, neki hivatalból nézni kell a libernyák hírműsorokat is, de ő nem szeretne egy olyan országban élni, amilyenben az ebből a műsorból a közállapotokról tájékozódó emberek élnek. vagyis ne sajnáljuk őket annyira, mert igen rossz lehet nekik elviselni, a körülöttük lévő világot. Csak annyira sajnáljuk öket, amennyire megérdemlik.


    Szóval a topik, ha nem is úgy, ahogy a topikgazda elképzelte, de végülis betöltötte a hivatását, a becsületes hazaszerető magyar emberek közül akik olvasták az ide beírtakat, azok láthatták a földhözragadt libernyák luvnyákok vergődését a választási vereségeik után, és azért ez sem semmi. 

  4. 2022. július 5. 21:0452367.

    Egyetértek veled, ez az ország reménytelen és jól tetted, hogy elmentél. Sok szerencsét a jövőben is, látom, szépen haladsz az utadon. 


    De ha már a topikindítóra utaltál, én is összegeznék egy kicsit, abból a szempontból, hogy már tényleg jobban élünk-e. 


    Frászt élünk jobban, ha Gyurcsány idejében ilyenek lettek volna, ki is tört volna a forradalom. De a fidesznyikeket bármivel lehet etetni. Most éppen az új gazdasági miniszter teszi, aki egyébként korábban az MNB alelnöke volt, de láthatóan elfelejtette a szakmáját, és ugyanolyan blöffölő, hazug szócső lett belőle, mint az összes többiből (anno mondták, hogy ezek valamiféle agymosó táborban készülnek fel, nos, nincs kizárva, látható).


    Nézzük a fene nagy jobban élést:


    - a jelenlegi, 10 % feletti infláció csak a kezdet, most vagyunk kb. a felénél, szerintem a fidesznyikek nem hiszik el, mi jön még ezután,


    - és nem, nem külső oka van (csak pici részben), ugyanis az összes többi valuta nem gyengül ennyire (sőt, vannak, amelyek egyáltalán nem), ennek bizony, sima belső oka van: a súlyos ikerdeficit (Gyurcsányt ezért ki is végezték volna), azaz a fizetési mérleg és a külker mérleg irtózatosan súlyos hiánya, a felduzzadt államadósság, amely még GDP-arányosan is akkora, mint a 2000-es évek végén a válságkor volt, a kormányzat balfék és nem a recesszió megfékezésére irányuló intézkedései, az MNB tétovasága. A gazdasági miniszter bejelentette a nagyfokú recessziót, nos, ezek az okai, a háború és a covid hatásai eltörpülnek ezek mellett. 


    -  az euro már a 405 Ft-ot is megjárta és 400 alá nem fog menni (köszönjük szépen, Orbán Viktor és társai), a fent taglalt okokból, ez pedig begyűrűzik minden elképzelhető termékbe, de azért a fidesznyikek csak kajálják a dumát nyugodtan, miszerint majd miindez magához tér, dehogy tér, 


    -  a kormány az ÁFÁ-n és jövedéki adón keresztül szedi vissza - apránként -az emberektől azt, amit két kézzel kiszórt ezévben, a hatalma megtartása, a választási nyereség érdekében, tehát mindent, de mindent az emberekkel fizettetnek meg (egyébként nem is lehet máshogy, mivel a kormánynak nincs saját pénze, azt az adófizetők adják össze), ezért nem is fognak tenni annak érdekében, hogy a zembereknek könnyebb legyen (de ezt a fidesznyikek a maguk korlátoltságában nem látják át), 


    - az egészségügy tovább rohad, az oktatásból tömegével távoznak a tanárok, erre a két, alapvetően fontos ágazatra keresztet lehet vetni, tehát aki igazán taníttatni akarja a gyerekét, valóban külföldre kell költözzön (és ez vonatkozik az egészségügyi ellátásra is),


    - a külföldi megítélésünk - mármint Orbánéké, nem a magyaroké, de ha a magyarokat érinti, az is érthető, hiszen beszavazták ezt a pancser, dilettáns és az országot tönkretevő bandát megint - a béka hátsója alatt, Orbán elszigetelte magát egész Európában, a támogatásokat a jövőben nem kapjuk, pedig kizárólag abból élt az ország az eltelt évtizedben, nem is a mi összeszerelő-üzemi tevékenységünkből,


    - emellett teljesen hülyének néznek Európában bennünket, akik képesek voltunk egy ilyen, az EU-ban már páriaként kezelt és megvetett embert és pártját újra parlamenti kétharmaddal beszavazni (más kérdés, hogy most annyi határon túli szavazott oda, naná, hogy támogatás és pénz miatt - lásd: szavazatvásárlás -, amennyi soha, tehát a belföldi Fidesz-támogatás nem is nőtt annyira, sőt) - jut is eszembe, a tanárok fizetésére nincs pénz, de most kaptak a szerbiai vállalkozók akkora összeget támogatásként a magyar kormánytól, hogy annak egy részével is elégedettek lennének most a tanárok és nem mennének el,


    így élünk tehát "jobban". Az elmúlt 12 év tönkretette az országot, amelyik éppen kilábalni készült egy válságból - Bajnaiék hathatós és ügyes intézkedéseinek köszönhetően -, sokkal jobb állapotban vették át, mint amiben most van, és ez csak egyre tovább romlik. Persze, nem hajlandók teljesíteni azokat az előírásokat, amelyeket az EU a támogatás feltételéül szab, és amelyek csak és kizárólag antikorrupciós lépések lennének (nem, semmi köze és nem is volt soha a gyermekvédelemhez és efféle bődületes baromságokhoz).Persze, mi tudjuk, hogy a Fidesz és az antikorrupció nem emlegethető egy lapon, az EU-s támogatások jó része is kézen-közön eltűnt a kezükben, ilyen tolvaj banda még nem volt Magyarország élén. De mivel a támogatások olyan hihetetlen összeget tettek ki, ezért jutott is, maradt is, ennek most már vége. 


    Ezt hozta a 12 év Magyarországnak, valamennyiünk szégyenére. Hamarosan megint napirendre kerül az, hogy Magyarországot az EU megfosztja a szavazati jogától - ennyit az orbáni örökös vétós zsarolásról, amitől csak a fidesznyikek képéről nem sül le a bőr -, amelyben most már Lengyelország (amelyik meg is állapodott az EU-val) nem fog ellenszavazatot leadni Orbán kedvéért, mivel Orbán Putyinhoz dörgölőző politikája miatt már a lengyelek is ellenünk fordultak.  


    Ahová nézünk, ott fű nem terem, nincs ma már olyan terület, amit a Fidesz nem rontott volna el. Ez lett a "jobban élésből", de azért ismerjük be, ezt sokan láttuk előre, ismerve Orbánt és bandáját, tudtuk, hogy nemcsak nem tehetséges (maximum a szónoklatok és a hazudozás terén), de a valaha volt miniszterelnökeink közül is a létező legvacakabb. 


    Johnny, vigyázz magadra, járj a Facebookra, ott sokkal érdekesebb az élet, azért is kezdett leülni mára már ez a fórum.


    Hozzánk pedig az ég legyen irgalmas! 


     


           

    előzmény:
    johnny23 (52366)
    2022-07-05  20:08
  5. 2022. július 5. 20:0852366.

    Sziasztok!


    Ezek szerint elkoszonni jottem, sajnalom,hogy bezar a forum,nagyneha jo volt visszajonni, emlekezni mik voltak, vagy epp korbenezni a temak kozott,hogy epp most mi tortenik erdo melyi nlc-falvan. :)
    Dehat ez mar valoban nem az a baratsagos, szinte viragos erdei mezo,ami anno reges regen volt,mikor elkezdodott. Nekem sokat segitettek,azzal anonim tehetek fel moralis vagy erzelmi/parkapcsolati kerdeseket es kulonfele valaszokat kaptam mas-mas emberek,mas-mas szemszogebol. Kivancsi lennek mi tortenhetett pl Csippi nevu nickel vagy Nok-apjaval vagy Misibea nevu nickkel, vagy hujepicsaval es meg joparuk eszembe jut,akikkel online lehetett baratkozni.  Eltellt az ido,de remelem ok elnek, jol vannak,meg vannak. Isten aldjon titeket! :-)

    A politikai resze is "erdekes" tapasztalat volt, annak ellenere,hogy azt gondoltam magamrol,hogy szeretem a magyarokat,Magyarorszagot es a tortenelmet,nagybetus kulturajat - es hiszek a konzervativ (de nem protekcionista,hanem verseny kikenyszerito szabalyozasban) gazdasagpolitikaban itt forgattak ki eloszor az altalam leirtakat, hazudoztak rolam fideszesek es nekemugrottak stbstb - dehat azota is igy van, latszik Magyarorszagon a "fidesz tempo" lett az iranyado = a sok olcso duma, 0 politikusi teljesitmeny.
    Persze ez azota reszemrol megvaltozott, en mar nem szeretem a magyarokat (tisztelet a kivetelnek), vagyis inkabb azt a butasagot amivel egy zsiros dagadt milliardos gypsy orruknal fogva vezeti oket, es utalkoznak, irigykednek mas nepeket lenezik - csak keregetni,jajveszekelni meg kovetelozni tudnak... (ismeros tempo nem?)

    Persze nekem mar mindegy is,hiszen csak kevesse zavar a dolog,azt csinalnak a magyarok az orszagukkal,amit akarnak. Nagy ontomjenezes kozben le is huzhatjak a klotyon,ahogy teszik.

    Csak annyit tennek hozza,hogy ameddig ilyen Dj Jeszy, meg balettmuveszek meg ilyen feneknyalok magyarazzak felre olyan kozgazdaszok vagy alapkezelok szavait, akik konkretan a makrogazdasagbol, vagy a nagy cegek teljesitmenyenek elemzesebol elnek,addig esely sincs a valtozasra.
    Kellene nemi edukacio es kirostalni a szavahihetetleneket.
    Egyebkent hasolnokepp ezt gondolom azokrol,akik gyurcsany hivei, valamelyik nap lattam a fb-on,hogy a farokvero-mutogato greczy zsoltot is "visszahoztak" a kozeletbe. Szep kis banda az, aki ezeknek tapsol, mondhatom.

    De fatylat ra, szerintem ,akik maradtak latjatok,hogy milyen a fidesz es ezzel egyutt a fideszes, vagy eppenseggel dk-s.

    Legvegul csak annyi,hogy tovabbra is az a velemenyem,hogy Ady ota nincs valtozas, akinek nem jo a budos langyos mocsar, rosszul erzi magat az orszagban a legkor miatt,vagy csak siman keveset keres az valtoztasson. Manapsag meg megteheti,az EU ameddig egyben van nyitott a palya. Nehezebb,de meg nyitott.
    Egyszer egy troll srac irt az nlc forumra: csak akkor szabadulhatsz igazan meg "ezektol" ha elkoltozol es eletstilust,moralt-mentalitast es vegul allampolgarsagot is valtasz. Sajnos nekem ez a valaszom a nyito ocska-recska 12 eves hozzaszolasara: Ugy nez ki a retkek nyertek - es nyernek folyamatosan - de mar elottuk is jol lathato volt egy hasonloan hazudozos garnitura.

    udv,minden jot nektek!
    Johnny23


     

  6. 2022. július 2. 11:1652365.

    Remek :) A Facebookon ugyanis simán le lehet tiltani olyan hozzászólókat, akikre az ember nem kiváncsi (meg a mondandójukra sem).


    És ott van bőven szemellenzős, a lakájmédia csöcsén lógó fanatikusoknak való csoport bőven, ott aztán elférnek és "véleményt" cserélhetnek (azaz nyomhatják a süket dumájukat, amiből semmi sem igaz). 


    Bár ott hatalmas a konkurrencia és részben fizetett fidesznyikekből áll, akik pénzért hintik az igét (máshogy nem is igazán életszerű, mert ennyire hülye emberek nem léteznek). 


    Akkor, sok-sok év (sőt, évtized) után isten veled, NLC fórum.   

    előzmény:
    NLCafé (52364)
    2022-06-30  15:13
  7. 2022. június 30. 15:1352364.

    Kedves Tagok!


    Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagy része áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges.


    2022. július 6-tól nem lehet már belépni a Fórumra, új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok olvasásra.


    Ha szeretnétek egymással a kapcsolatot tartani, kérjük, hogy júl. 6-ig cseréljetek elérhetőséget!


    Köszönjük régi Fórumozóink hűségét, a számtalan hozzászólást, beszélgetést!
    Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk Nektek!


     

  8. 2022. június 29. 11:4052363.

    Békesi László:


    Az MNB kiszámíthatatlan pánik reakciói, elkésett és hektikus kamat emelései nem képesek érdemi és tartós árfolyam erősödést kiváltani.


     


    A permanens árfolyamgyengülésnek fundamentális okai vannak.


     


    1./ Az ország nem számíthat az EU kohéziós, valamint újjáépítési támogatásaira, ill. kedvezményes hiteleire. Ez megnehezíti és drágítja a gazdaság finanszírozását, évente cca. 2-3%-kal csökkenti a gazdaság teljesítményét.


     


    2./ Brutális makroegyensúly romláshoz vezetett a fedezetlen, minden oldalú költekezés. (Súlyos ikerdeficit, növekvő adósság állomány, és államháztartási deficit, hatalmas, fedezetlen hitelállomány a vállalati szektorban, stb.)


    A kormányzati intézkedések tovább rontják ezt a pozíciót. (Rezsi csökkentés fenntartása, árstopok, diszkriminatív ágazati különadók, stb.)


     


    3./ A kormány és a jegybank egyaránt abszolút hiteltelen a tőke- és pénzpiacokon éppúgy, mint a nemzetközi szervezeteknél.


     


    4./ A kamatemelés tovább drágítja a hitelezést és a vállalati finanszírozást, tovagyűrűző hatása növeli az inflációt, miközben nem állítja meg az árfolyam gyengülését.


     


    Az ország eszköztelenül áll a gazdasági krízis kellős közepén.

  9. 2022. június 29. 09:3652362.
    "2 év alatt 730 milliós veszteséget termelt a milliárdokért vásárolt trieszti kikötő
    A 32 hektáros területet 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében vásárolta meg az Orbán-kormány 2019 júliusában."
    ](https://szeged.hu/.../2-ev-alatt-730-mill ios-veszteseget...)
  10. 2022. június 28. 19:2952361.

    Nini, pont ugyanazt írja a G7 gazdasági újságban a Raiffeisen elemzője, mint amit én írtam le, alig 2 órával korábban, ide: Nem várható erősebb forint és ez tovább fűti az inflációt.  


    Ír arról, hogy a régiós valutáktól - főleg a zlotytól és a cseh koronától, merthogy a magyar forint mellett ezekkel kereskednek leginkább a devizatőzsdén - elszakadt a  mi forintunk, aminek nem külső, hanem belső oka van (de persze,  a fidesznyik szavazók majd jól elhiszik Orbánnak, hogy ez nem is igaz, és megeszik a nagy hantát megint). 


    Azt is leírja, hogy a 2021-es GDP-arányos államadósság szintje (78,2 %, összehasonlításul ez Lengyelországban 53,8 %, Csehországban 41,9 % volt) semmivel sem volt jobb, mint 2009-ben, vagy akár 1990-ben (adódik a következtetés: nem fejlődtünk semmit, csak hitelből élünk).  Vajon mitől is mozogna akkor a magyar forint árfolyama a másik két valutához képest, amikor a mi gazdaságunk sokkal-sokkal rosszabb, mint amazoké? (te tetted ezt, király, nehéz lenne 12 évet ráfogni másokra) 


    A devizapiacon ráadásul még azt is számításba veszik, hogy mekkora a kitettségünk energia tekintében Oroszországnak (amúgy nem az ország neve az érdekes, hanem a mi függő viszonyunk egy másik országtól és ezellen Orbánék nemhogy nem tettek semmit 12 év alatt, hanem még inkább függésbe taszítottak bennünket). 


    Mindemellett nem elégedettek a pénzpiaci befektetők (sem) a kormány hiánycél-csökkentési intézkedéseivel, mert a meghozott intézkedések csak politikai handabandázásra valók. 


    Na meg persze, az MNB sem reagál megfelelően, nem jó a kamatszint (a jegybanki alapkamat és az irányadó kamat jelentősen eltérnek egymástól). Az MNB késlekedik, arról már ne is beszéljünk (ez pont nincs benne a cikkben, de fontos), hogy a feladata az infláció elleni fellépés lenne, ezzel szemben ellenkezőleg cselekszik, hagyja elfajulni az eseményeket.


    Az elemző szerint a kb. 400 Ft-os árfolyamból nagyjából 10 Ft-ot számít a háború, 10 Ft-ot az EU-val való vitánk, és 20 Ft-ot a magyar gazdaság pénzügyi állapota és sérülékenysége. 


    A feltehetően velünk maradó 400 Ft-os árfolyam az itthoni fogyasztói árakba is hamarosan beköszönt, úgyhogy ne képzeljék a fidesznyik tapsikálók, akik kritika nélkül kiszolgálják ezt a pancser bandát, hogy ők meg jól megússzák. Nem, mind együtt sírunk, de nem együtt nevetünk,  ha már beszavazták újra azokat, akik elrontották az egészet.  

    előzmény:
    pannacotta2 (52359)
    2022-06-28  11:41
  11. 2022. június 28. 18:2952360.
    Kocsis Máté: A KDNP egy támogatott párt, önállóan is parlamentbe jutna.
    -----
    Jé, itt volt az alkalom április 3-án, miért nem próbálták ki Semjénék?
    Csakhogy Kocsisnak fogalma sincs, mi az a feltételes mód.
    Ha... a Mátra délen lenne, lehet, hogy síkság lenne. Ha...
    ... és én most jót nevetek Kocsison.
  12. 2022. június 28. 11:4152359.

    Tegnap újabb történelmi szintre, 404,7 Ft-ra emelkedett a forint árfolyama az eurohoz képest. Úgy néz ki, hogy nem is tud már 400 alá erősödni (max 401-ig erősödött vissza), hacsak a jegybank nem lép, de a múltkori kamatemelésük is ímmel-ámmal történt, tehát az MNB is jó vastagon benne van az árfolyamromlásban. 


    Nem árt megnézni, hogy áll a többi régiós valuta: látható, hogy a régiós piacon a magyar forint a legesleggyengébben muzsikál, pedig a háború mindegyik országot sújtja (azt hazudozza a rezsim itthon, hogy a háború az oka, nos, nem az). 


    A lengyel zloty minimális gyengülést szenvedett el a napokban (pedig ők is szomszéd ország, sőt, "szomszédabb", és nemcsak a közös határ nagyobb, de ők vesznek részt az ukránok kimenekítésében legnagyobb számban, és a hozzánk érkezettek zöme is mind oda megy, merthogy ott valóban gondoskodnak is róluk, míg nálunk ebben is katasztrofális a helyzet). 


    A cseh korona árfolyama tulajdonképpen nem változott, a török líra meg még erősödött is. 


    Itthon azt hazudják bele az emberek szemébe - és persze, a fidesznyik szavazók ezt is elhiszik (mint pl. azt, hogy más országokban is van a repülésre különadó, holott nincs, ez egyedül Magyarországon lesz) -, hogy mindennek a háború az oka. Érdekes, hogy Varga Judit a napokban vett részt egy, szélsőjobboldalinak mondható konferencián, amelyről be is számoltak a lapok, csak azt "felejtették el" közölni, hogy ott született egy határozat, miszerint a devizaárfolyamok változása NEM függ össze a háborúval, annak mindig belső oka van.


    És ez is az igazság. Mivel Magyarország nem hajlandó teljesíteni az EU által kitűzött célokat - az igazságszolgáltatás függetlensége, az ügyészség pártbefolyásának megszüntetése, csatlakozás az Európai Ügyészséghez, az Alkotmánybíróság formális szerepének visszaállítása, stb. -, így nem lesz támogatás sem, hitel sem, és a devizapiacon ezt árazzák be. Amúgy teljesen jogosan.


    Tehát a nagy-nagy hepciáskodás korábbról - a szokásos orbáni blöffölgetés -, amikor verte a mellét, hogy majd máshonnan szerez pénzt, nemcsak a támogatások elmaradásán keresztül sújtja az országot, hanem a devizaárfolyamon keresztül is  .  És persze, nem tud máshonnan szerezni pénzt. 


    Nagyon nehéz helyzetbe hozta az ország gazdaságát Orbán. Pláne, hogy - ahogyan ezt a devizapiaci befektetők is jogosan a szemére vetették - mínuszos külkereskedelmi mérleggel és mínuszos fizetési mérleggel (ugyanis ezek már a háború megindítása előtt is veszteségesek voltak) mégis hihetetlen pénztömeget szórt ki az ablakon a választási céljainak megfelelően, a hatalma megőrzése érdekében. Ezt is értékelik a devizapiacon, amikor mindenki szabadulni akar a forinttól, ez veri fel az árfolyamot. 


    Na igen, de vajon mire megy a hatalommal, amikor ugyan megnyerte a választást, de az ország állapota minden téren süllyed lefelé a mocsárba. Ahhoz, hogy innen vissza lehessen jönni, sokkal-sokkal rátermettebb és okosabb szakemberekre lenne szükség, de ez a Fidesznél elképzelhetetlen (ugyan már, ki áll be mögéjük, csak a szerencselovagok és lakájok). 


    És már nincs olyan hihetetlen világgazdasági konjunktúra, olyan környezet, ami hozzásegítette Orbánt ahhoz, hogy azt hitesse el a híveivel, hogy ők voltak ügyesek: frászt, a gazdasági válság után - épp, amikor átvette a kormányrudat - olyan fellendülés volt, hoy az kedvezően érintette Magyarországot is, arról nem is beszélve, hogy az EU öntötte ide a rengeteg pénzt, ebből fejlődtünk, ebből lett az állítólagos jólét, nem Orbánék gazdasági intézkedéseiből. 


    Ennek az időszaknak vége, miként az EU-támogatásoknak is - azt is elgaloppozták, az is csak nekik köszönhető -, úgyhogy most igazán baj van. 


    De ezt Orbán sose vallaná be a híveinek, azok még mindig egy hagymázas illúziótól szenvednek. 


     


        


     

  13. 2022. június 27. 10:3152358.

    A tegnapi időközi választáson még 20 %-nyi szavazó sem vett részt. Ez igencsak sokatmondó és nemcsak az ellenzék tekintetében, de a Fidesznek sincs oka felszívni magát. 


    Ilyen kevesen még soha nem voltak választáson, még akkor sem, ha az csak időközi volt. 


    Valamennyi párt számára iránymutató bizonyítvány. 


    Most persze, nem volt 1,2 millió határon túli (akik benne vannak a Fidesz 3 milliós választási eredményében), csak itthoniak, akik magasan tojtak az egész időközi választásra, Fideszestől, ellenzékestől egyaránt. 


    Nos, kedves pártok, lehet(ne) levonni a tanulságokat. 

  14. 2022. június 25. 15:4152357.

    Kántálta a FideSS, hogyha győz az ellenzék, háborús vészhelyzet lesz, új adók, hatalmas áremelkedés. Rohant a hülye magyar választani, nyert a FideSS.


    MI LETT BELŐLE ?????


    HÁBORÚS VÉSZHELYZET LETT, ÚJ ADÓK, HATALMAS ÁREMELKEDÉSEK...


    És még mindig nem jött rá a magyar, hogy ezek úgy hazudnak, mint a vízfolyás...


    Hihetetlen...
  15. 2022. június 25. 06:5252356.
    Németh Péter:
    A világ jámborai

    Most magamra fogom haragítani az Olvasót. Oda fogok ugyanis kilyukadni a végén, hogy mi, magyarok nem csupán egy végtelenül jámbor nép vagyunk, de ostobák, megvezethetők, becsaphatók is. Nem hinném persze, hogy a Népszava barátai majd megorrolnak rám emiatt, de a derék kormánypártiak minden bizonnyal. Azt is fogják mondani, hogy hazaáruló vagyok, sorosista és a többi, és ha nem tetszik a rendszer, kívül tágasabb. Ez utóbbiban egyébként nem vitatkozunk.


    No de miről is van szó. Nem részletezem hosszabban, mit is nyilatkozott a minap Vera Jourová EU bizottsági alelnök, csak a végkövetkeztetését írom ide. Azt mondta, hogy Magyarországon hosszabb ideje nem működik rendesen a fékek és ellensúlyok rendszere, és emiatt a bíróságok sem teljesen alkalmasak feladatuk ellátására. És hozzátette: minden ország térjen vissza a fékek és ellensúlyok rendszeréhez, valamint az alapvető szabadságjogok teljes körű garantálásához.


    Nem tudom, hogy Jourová asszony olvasta-e az Eurobarométer felmérését, hogy miként is vélekedik ez a nép most éppen arról, hogy az ukrajnai háború következtében mi a fontosabb: a megélhetési költségek és az árak szinten tartása, akár a szabadság és a demokrácia kárára is, vagy a szabadság és a demokrácia védelme akár úgy, hogy közben nőnek a megélhetési költségek és az árak. Túlnyomó többségünk az elsőt választotta. Hasonlóan foglaltak állást a bolgárok, a máltaiak, a románok, a görögök és a ciprusiak, míg az európaiak nagy része ezt pont fordítva gondolja, és válaszút elé állítva inkább a szabadságot és a demokráciát választotta.


    Vagyis ennek az országnak, ennek a népnek egyáltalán nem fontos a szabadság és a demokrácia. Mellesleg ennek megállapításához egyáltalán nem lett volna szükség az oroszok Ukrajna elleni inváziójára, hiszen tizenkét éve veszi el ez a kormány, meglehetősen szisztematikusan a szabadságunk kisebb-nagyobb elemeit, még csak azt sem mondanám, hogy béka módjára forralt fel bennünket, óvatosan, fokozatosan. A veszélyhelyzet állandósítása csak egy kényelmi pozíció a miniszterelnök számára; nem szeret bíbelődni még a díszletekkel sem, a parlamentet legfeljebb akkor használja, hogy ha alkotmányt akar változtatni.


    Mert ugyan sok-sok intézkedést fogott rá a járványra, majd most a háborúra, de a vármegye rendszert vagy a választási törvény újbóli fazonírozását mégsem lehet. De sebaj: megvannak erre az emberei, megvannak azok a képviselők, akiknek pont annyit jelent a szabadság, hogy hozzájuthassanak a fizetésükhöz és legyenek eltitkolt vagyonelemeik; pont arra apellálnak, hogy ebben az országban a jámborok és ostobák gyülekezete él, nekik semmi nem számít, horizontjuk a házuk portájánál véget ér.


    Amúgy pedig teljesen mindegy, hogy Jourová olvasta-e vagy sem a felmérést, ő maga és a komplett EU-s csapat pontosan tudja, mi folyik itt több mint egy évtizede. És ők ott, Brüsszelben biztosan nem olyan ostobák, mint mi itt, csak tehetetlenek. Ezért inkább javasolgatnak ezt-azt, Orbán meg halad… Most éppen az Európai Parlament feloszlatása felé, miután a magyart már lényegében felszámolta.


    2022.06.25. Forrás: Népszava

  16. 2022. június 24. 09:5652355.

    Hirdetik, hogy az államkötvény az inflációt meghaladó 6,6%-os kamattal biztosítja a pénzem értékállóságát. Csak a közértekben már 75% fölötti az áremelkedés ... Matekos múltam alapján kijelenthetem, hogy a 6,6% kevesebb, mint a 75%! Azt már nem figyeltem, hogy mennyi ideig tartják ezt a hatalmas kamatot - hogy nekem mennyit kell fizetnem azt inkább ne is taglaljuk - de az infláció ily mértékű növekedése folytán akkor lesz ez magasabb, ha eléri a végtelent(!) és onnét - ahogy illik - átfordul minusz végtelenbe. Csak ezt, hogy magyarázzuk meg a fidessz hívőknek akik ily magas szintű matematikai tudással nem rendelkeznek?

  17. 2022. június 22. 21:2152354.

    Megint lemaradt a link, íme: https://azonnali.hu/cikk/20220523_dollarmilliardos-v agyonnal-a-hata-mogott-ad-vallasi-hatteret-putyinnak-o-kiril l-patriarka


    De ha esetleg nem működne, ide is leírom, innen át lehet másolni a böngészőbe: https://azonnali.hu/cikk/20220523_dollarmilliar dos-vagyonnal-a-hata-mogott-ad-vallasi-hatteret-putyinnak-o- kirill-patriarka

    előzmény:
    pannacotta2 (52353)
    2022-06-22  21:20
  18. 2022. június 22. 21:2052353.

    A csuhás volt KGB-ügynök (inkább aktív tiszt a szervezetben), majd cigiimportőr (ami miatt milliárdos lett), akinek mostanra már csak egyetlen célja és tevékenysége van: minden módon támogatni Putyin hatalmát. 


    Kirill pátriárka bemutatása, aki miatt Putyin parancsára Orbán szembement az egész EU-val: 


    Mivel minden diktatúrának és háborúnak vége van egyszer (bár ki tudja, lehet, hogy Putyin kiirtja az emberiséget a maga hagymázas elmebetegsége miatt), reméljük, hogy bejön az, amit annyira sokan mondanak: Kirill pátriárkának, Orbán védencének a hágai nemzetközi bíróság elé kell állnia háborús uszításai miatt (ennyit az ottani kereszténységről is, milyen hasonló az itthonihoz). 


     


     

  19. 2022. június 22. 10:4052352.

    "Tragédiának nézed? Nézd legott komédiának, s múlattatni fog" (Madách)


    Nem hiszem el, hogy ezt a nevetséges gumicsontot rágjuk, pedig annyi, de annyi bajunk van. Igaz, most aztán bizonyítja a Fidesz, hogy előre megyünk és nem hátra. 


    Paks2 megint nem kapta meg az engedélyt, ahogyan ez már hosszú évek óta így van (és emiatt nem történt még kapavágás sem az új atomerőműben, hála istennek), tehát kár volt ennyire lefeküdni a háborús bűnös, tömeggyilkos Putyinnak, mert nagyon úgy néz ki, hogy ebből - és csak ebből - az atomerőműből nem lesz semmi. De ez már évek óta ismert. És nem, nem a Roszatomon múlt és nem is Orbán lelkes farkcsóválásán, hanem a szakhatóság engedélyén, mivel annyira aggályos ez az építkezés, hogy - teljesen politikamentesen, abszolút szakmai érvek alapján - nem adhatják ki az engedélyt, hiszen egy atomerőmű fokozottan veszélyes üzem. 


    Persze, Putyin lelkes ölebe nem néz utána, hogy mások esetleg máshogyan, a környezetet jobban figyelemmel kísérve megépíthetnék-e számunkra az új atomerőművet, ha már annyira hangsúlyozzák, hogy arra mekkora szükség van (bár ez is csak a korlátolt fideszes szavazóknak szól, hiszen nem az a kérdés, hogy atomerőműre szükség van-e, hanem az, hogy pont a Roszatomék elképzelésére és a felveendő orosz hitelre van-e szükség). 


    Nos, várjuk, hogy országunk "nagyjai" - akiknek azért továbbra is kilóg a kapa a szájukból, de náluk ez a norma - hamarosan röhögényben (by Hofi, aki a kacagányt hívta így) parádéznak a főispánok beavatásán a vármegye-gyűlésen, és ezzel minden, de minden problémánk máris megvan oldva: a hihetetlen devizaárfolyam, a túl magas infláció, az ország helyzete és kirekesztettsége az EU-ban, és az emberek jóléte is  ennek kapcsán. Vége azoknak az időknek, amikor az EU öntötte ide az ellopható és elsinkófálható pénzeket, amikor olyan világgazdasági konjunktúra volt, hogy az elleplezte, hogy a Fidesz nem képes kormányozni, minden az akkori nemzetközi környezetnek volt köszönhető. Most a fideszes szavazók tapsikolhatnak annak, hogy Döbrögiék apránként szedik vissza tőlük jókora kamatostól az eddig adott "ajándékokat".    

  20. 2022. június 22. 09:1852351.

    MKKP: "Most kaptuk a hírt, hogy a munkavállalókat jövő héttől jobbágyoknak fogják hívni. Az első éjszaka jogával kapcsolatban egyelőre nem született döntés."


     

  21. 2022. június 22. 07:3752350.

    Bajnai működésének végén 260 Ft volt. 


    De a fideszes szavazókat nem érdekli az euroárfolyam, mert nem utaznak sehová, az pedig túl bonyolult összefüggés a számukra, hogy az árfolyam miatt emelkednek az árak az élelmiszerboltban (is). Ők ezeket nem képesek összehozni.  


    De mitől lenne alacsonyabb az árfolyam, mégis? A történelmi magasságokba emelkedett államadósságtól? Attól, hogy mivel Orbánék nem teljesítik  - kicsit sem - az EU előírásait (amelyek egyébként a belépéskor aláírt saját vállalásainkat tartalmazzák, nem mást), ezért nem ad támogatást az EU, holott az elmúlt 12 évben soha nem látott mértékű, Marshall-segély nagyságú támogatás jött, amiből - és csak ebből - élt az ország? 


    A devizapiacon ezt árazzák be és pontosan így, ahogy ez most történik. De tudom, hogy te ezt érted (ellentétben sok másvalakivel itt, a fórumon).  

    előzmény:
    johnny23 (52345)
    2022-06-19  11:09
  22. 2022. június 22. 07:3152349.

     Mert a vármegyékhez főispán dukál. És a megyéket is átnevezik vármegyének.


    Egyrészt láthatóan ez a legfontosabb, amikor elképesztő állapotban van az ország, másrészt ez már teljesen szürreális. 


    Az országot meg Döbrögisztánnak kellene hívni.   

    előzmény:
    LANIAKEA (52348)
    2022-06-21  19:25
  23. 2022. június 21. 19:2552348.

    A kormánymeghízottak főispánok lesznek...


     


    "Egy főispánnak mi dolga is volna? Délben kártyázik, este kártyázik, éjjel kártyázik, reggel kártyázik. Halljátok ezt, emberek, a főispán kártyázik a nemzet véréből, zsírjából, a nemzet könnyhullatásaiból. A szegény embernek adóban elhajtják az utolsó malacocskáját, de a főispán fényes nappal kártyázik. Ő mulat! Van Isten az égben?"


     


    (Tolnai Lajos: Az új főispán)

  24. 2022. június 20. 21:4152347.

    Konok Péter:


    "Egyetlen ember sem léphet kétszer ugyanabba a folyóba, mert az már nem ugyanaz a folyó, és ő már nem ugyanaz az ember", írta az epheszoszi Hérakleitosz, antik láblógató bölcsésztücsök; "Minden relatív, minden viszonylagos, minden csak formaság", írta Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, orosz előbirodalmi író; "Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy", mondta Marosán György, országos főpékinas; "Azért drágább most az élelmiszer, mert tavaly olcsóbb volt", mondta Nagy Márton, újgazdagsági miszter. 


    Azt hiszem, megvan a közgazdaság Müller Cecíliája.

Címlap

top