Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Már tényleg jobban élek

Reszka
Létrehozva: 2010. Április 29. 20:06

AMIÓTA MEGTÖRTÉNT A 2010-ES VÁLASZTÁS MAGYARORSZÁGON,

 és hatalmas fölénnyel nyert a polgári oldal, 

 ÉN TÉNYLEG JOBBAN ÉLEK:

 minden reggel, mikor felébredek, jó kedvem van;

 akárha nyaralnék.

 - Jó kedvem van, mert megszűnik végre a modern rabszolgasorban való tartásunk,  kizsákmányolásunk;

 - Jó kedvem van, mert lehetek végre nyíltan, önmagamat felvállalva normális értékrendű, normális nemi identitású MAGYAR;

 - Jó kedvem van, mert végre nem köpnek ránk erdélyi testvéreink ; 

- Jó kedvem van, mert úgy gondolom, végre eltűnik a rádióból az "emeregykosutrádió" szöveg, és végre "Magyar Kossuth-rádió"  lesz a neve; 

- Jó kedvem van, mert végre negyvenévi szolgálat után elmehetek nyugdíjba, 57 évesen.......  

Szóval, jó kedvem van.  

Ha Nektek is jókedvetek van, és leírnátok, miért, ide várlak Titeket.    

38972 hozzászólás
 1. pannacotta
  Offline
  2017. Április 29. 14:3638972.

  Igen, bár itt csak néhányan olvassuk el a linkek alattiakat.


  Most akkor mi lesz, szerinted? A CEU-törvényt felfüggesztik, az OK, de a civilekkel kapcsolatos (még el se fogadott) törvényt átviszi ez az őrült a parlamenten?


  A norvégok egyébként már távoznak is, erről a pénzről a magyarok lemondhatnak. Azt mondják, nem szeretnék, ha a támogatottjaik megkülönböztető jelzéseket lennének kénytelenek hordani (majdhogynem sárga csillag), mert a támogatásnak a célja az ország jólétének és demokráciájának elősegítése és nem ez.


  Vajon Orbán civiltörvény-ügyben is meg fog hátrálni, mint a CEU-ügyben?


  És mi lesz a "nemzeti konzultációval", annyi adóforintunkért?   

  előzmény:
  régebb_óta_vagyok_az_nlc-n_mint_te (38971)
  2017-04-29  13:46
 2. pannacotta
  Offline
  2017. Április 29. 13:4138969.

  De nemcsak a CEU-ügyből volt elege az EB-nak és a Néppártnak (Orbán ezekkel most nagyon mellényúlt, nem tudom, ki állítja még ezek után, hogy tehetséges politikus).


  "Az EPP közleménye kitért a készülő civilellenes jogszabályra, valamint Orbánék nemzeti konzultációjára is. Azt írták, a nem kormányzati szervezetek fontos részei minden egészséges demokráciának, a társadalmat képviseik, és tiszteletet érdemelnek. Az Európai Néppárt világossá tette magyar partnerei számára, hogy az Állítsuk meg Brüsszelt! kampány otrombán EU-ellenes retorikája elfogadhatatlan. A Fidesz évek óta tartó Európa-ellenes támadásai ezzel olyan szintet értek el, amit már nem tudunk tolerálni -fogalmaztak.


  A nemzeti konzultáció mélységesen félrevezető. Az Európai Uniót vízióval rendelkező néppárti képviselők alapították, "mélyen Európa-párti meggyőződést vallunk" - írták.


   


  "Pont Orbán Viktort nem kell emlékeztetnünk arra, hogy a brüsszeli döntések az európai kormányok, valamint az Európai Parlament közös döntései. Közéjük tartozik a magyar kormány is, ahogy magyar képviselők is tagjai az Európai Parlamentnek."  Jól lenyomták a kurafit! 


   

  előzmény:
  pannacotta (38968)
  2017-04-29  13:32
 3. pannacotta
  Offline
  2017. Április 29. 13:3238968.

  "Magyarország mindenben megfelel az Európai Bizottság kéréseinek - biztosította Orbán az Európai Néppárt elnökségét szombat délelőtt Brüsszelben. A Fidesz pártcsaládja kemény hangú közleményben is helyretette a magyar kormányt, szó lehetett a Fidesz tagságának felfüggesztéséről is.  Orbán Viktor elfogadta az Európai Néppárt elnökségének kérését, és biztosította a szombat reggeli egyeztetés résztvevőit arról, hogy Magyarország mindenben megfelel az Európai Bizottság kéréseinek a CEU-val kapcsolatoban. Mint arról beszámoltunk, az ülés előtt Manred Weber frakcióvezető újfent megfogalmazta kritikáját a magyar kormány civiltörvény-javaslatával kapcsolatban is.  


  Az Európai Néppárt hivatalos közleményt is kiadott az ügyben. Mint Joseph Daul néppárti elnökre hivatkozva írták: mindig is a párbeszéd hívei voltak, hogy a pártcsaládon belüli nézeteltéréseket rendezzék. Az elmúlt hetekben is fenntartották a párbeszédet a Fidesz vezetésével a felsőoktatási törvény ügyében, de az Európai Bizottságra is támaszkodtak. A bizottsági értékelést, a civil társadalom és tudományos közösség képviselőinek véleményét is megismerve azonban arra jutott a néppárti vezetés, hogy a párbeszéd önmagában nem elegendő.


  Daul szavai szerint "nyílt és őszinte" beszélgetést folytattak Orbánnal szombat reggel, és világossá tették, hogy a magyar hatóságoknak és a Fidesznek mindent meg kell tenniük, hogy a felsőoktatási törvény az Európai Bizottság kívánalmainak megfeleljen. A magyar miniszterelnök biztosította a Néppártot, hogy Magyarország így fog tenni.


  A Néppárt elnöksége "világosan üzent" Orbánnak és pártjának, a Fidesznek is, hogy nem fogadják el az alapvető jogok korlátozását, illetve a jogállamiság semmibevételét. Ez vonatkozik a tudományos szabadságra és az egyetemek autonómiájára is.


  Az EPP azt akarja, hogy a CEU nyitva maradjon, a határidőket felfüggesszék, és megkezdődjön a párbeszéd az Egyesült Államokkal."


   


  Látjátok, fanok, ilyen "szabadságharcos" Orbán, már nem először esik pofára és hátrál meg. 


   


   


  előzmény:
  pannacotta (38967)
  2017-04-29  13:11
 4. pannacotta
  Offline
  2017. Április 29. 13:1138967.

  Orbán meghátrál: teljesíti az Európai Bizottság felszólítását és egy hónapon belül előáll egy újabb tervezettel, amely összhangba hozza a vitatott törvényt az EU elvárásaival.


  Ez lett a vége. Nem mintha nem jósoltam volna meg, visszaolvasható. 


  És ez lett az, ami az itteni fanok szerint Orbán "megdicsőülését" jelentette a múltkori vitában. Hát hogyne, végül Orbán esik pofára megint. 


  Ugye, ugye, hogy annyira kell nekünk az EU, mint egy falat kenyér.


  Bár őket is alig értem meg, Orbán pont úgy csinál, mint a férj, aki századszor csalja meg a feleségét, majd biztosítja arról, hogy csak őt szereti, a feleség meg megsimogatja az urát. 


  Így és ezért maradhatott a Fidesz a néppárti frakcióban, és ez már nem az első eset, hogy visszakozásra kényszerítik Orbánt az EU-ban. 


  Hát persze, megdicsőült, hogyne, hogyne. 

 5. pannacotta
  Offline
  2017. Április 29. 12:0038966.

  Az én apai nagyapám üzemét is elvették, de ő volt olyan talpraesett, hogy egy szövetkezetet alapított és onnan végül kapott valamicske nyugdíjat (amikor a másik nagyapámat kirúgták a bíróságról amiatt, hogy nem volt hajlandó kulákperekben ítélkezni, ő is oda ment dolgozni, ebbe a szövetkezetbe). A nagymamám viszont nem kapott nyugdíjat, pedig anno az üzemben ő csinálta az adminisztrációt és a könyvelést, ezért kellett eladni a balatoni telket és házat, majd az államosított, Szépvölgyi úti ingatlan telkét is, hogy meg tudjanak élni. Ez utóbbi telek (a Rózsadomb III.kerületi oldalán) megmaradt, de a rajta lévő kétlakásos házat államosították, ugyanis azt a nagyszüleim kiadták, nem lakták soha, lent akartak maradni a városban az üzem miatt. A telket aztán fillérekért adták el, az nagyjából most milliárdos érték lenne, akkora volt, hogy oda egy kislakótelepet építettek fel utóbb. 


  Emlékszem, milyen volt még gyerekkoromban a Szépvölgyi út környéke és milyen más mostanság. Amíg megvolt az a nagy telek (sok lépcső vitt fel rá, teraszos volt, és sok mindent termeltek rajta a nagyszüleim), azóta minden beépült azon a környéken. Beépítették azok, akik elvették anno a nagyszüleim élete munkáját.  


  Gondolhatod, mennyire kedvelték a rendszert:) De nem hagyták magukat, mint látod, mindkét nagyapám továbblépett, és megpróbált megélni a jég hátán is. A szüleim ebben a légkörben nőttek fel és éltek, így inkább szép csöndben "kibekkeltek".  Nem volt kötelező párttagnak lenni sehol, nem is léptek volna be soha.


  Az ismeretségi körünk is csupa ilyenből állt, anyám anno egyházi iskolába járt, tartották a kapcsolatot, mindegyik család ugyanígy "kibekkelt", és mindegyik család mindegyik gyereke egyetemre ment, egyik családban sem voltak párttagok pedig.


  Az egész - miszerint csak pártalapon lehetett egyetemre menni és csak pártalapon élni, előrejutni - sima hazugság és legenda. Általában azok terjesztik ezt az ótvaros dumát, akik nem voltak elég jók ahhoz, hogy nyomás nélkül is felvegyék őket az egyetemre, jó felvételi és tudás alapján (ugyanis akkor még felvételi kellett az egyetemre, pontszámokon kívül). Savanyú a szőlő.


   


   


    

  előzmény:
  Dapazso (38965)
  2017-04-29  11:40
 6. Dapazso
  Offline
  2017. Április 29. 11:4038965.

  Azon már én is elgondolkodtam,hogy mennyi idős lehet nadenade.


  Én már elég vén vagyok,de nem emlékszem hogy valaha a környezetemben kollaborálni kellett volna,inkább "kibekkelni"...


  Tudom,hogy voltak köztük "osztályidegenek,"van  akinek elvették a vállalkozását,üzemét,államosították...de 1969-ben már a saját maszek telepén dolgoztatott.A Balatonkeneseri nyaralójában,amit nem' 69-ben épített fel, párszor nyaraltunk is,amíg a fiuk nem voltak elég idősek a "világjárásra",vagyis a campingezésre,.


  De volt rokonunk,akinek kékfestő üzemét is visszaadták,nekik Leányfalun volt nyaralójuk.


  Volt a nagycsaládunkban mindenféle ember,kitelepített,és volt olyan a Recsken is "ült",mégsem jellemző,hogy a múltban élnének.Bár az igaz,hogy zömében belőlük  alakultak  ki a családban az Orbán követői mostanra,no amikor fiatalabb volt akkor nem,..csak mostanság,pár éve..


  Bár ,azért zömében nem ez a jellemző a nagycsaládra,ránk.


  Szabadelvüek vagyunk inkább mint konzervatívak,de vannak dolgok,mint pl.erkölcsi,vagy gazdasági kérdések amikben inkább konzervativabbak vagyunk.


  De,nem megkeseredettek,nem gyűlölködők,az Orbánhívők sem,..csupán utálják Gyurcsányt amiért elszúrta....


  Naja születni tudni kell..

  előzmény:
  pannacotta (38964)
  2017-04-29  09:24
 7. pannacotta
  Offline
  2017. Április 29. 09:2438964.

  Valami istenhátamögötti, begyöpösödött, világvége helyen lakhattál vagy lakhatsz te, ahol mindig is vonalas volt a szemléletmód (ettől lettél te mára is vonalas és korlátolt).


  Tömegével tudom neked hozni a példákat olyanokra, mint én. Akiknek rendszeridegen volt a családjuk, de nem foglalkozott velük a hatalom (ugyan minek), így a gyerekeik nyugodtan mehettek - jó tanulmányi eredménnyel és erős gimnáziumból - bármelyik egyetemre. Még egyházi iskolából is voltak évfolyamtársaim, pl. az esztergomi piaristáktól, de  tanár is volt ott ilyenből. Egyes tanárok - párttagság ide-oda, mint pl. Bihari Mihály, akit utóbb ki is zártak a pártból - meg kifejezetten a rendszer megreformálása érdekében tartottak előadásokat, sorra véve, hogy hol vannak a komoly hibák. MIndez a '70-'80-as évek Budapestjén. És mindezt nyíltan, a te megfogalmazásod szerint "szabadon".


  Ugyan, minek kellett volna kollaborálni? Ahogy Antall József is mondta (talán ő is kollaboráns volt?), ezek a rendszeridegen emberek alámerültek és kibekkelték az egészet. A kutya nem foglalkozott velük és ők sem a rendszerrel meg a párttal.  


  Fogalmad sincs, miről beszélsz, az írásaidból a Tanú egyes szereplőire emlékezhetünk, miként a szemléletmódodból is. Sosem fogod megérteni, mit jelent a szabadság, ami nem a körülményektől és nem a külső tényezőktől függ.


   

  előzmény:
  nadenade (38961)
  2017-04-29  00:41
 8. pannacotta
  Offline
  2017. Április 29. 09:1438963.


  Te tényleg beteg vagy. Egy elvakult, szemellenzős fanatikus, komcsi tempóval. 


   


   

  előzmény:
  nadenade (38959)
  2017-04-28  23:07
 9. Dapazso
  Offline
  2017. Április 29. 08:4538962.

  Jaj,drágám!


  Nagyon nehéz ám olyannal beszélgetni,aki vagy nem akarja,vagy valóban nem érti az embert.


  Hol írtam én,hogy istenítem Sorost?


  Te írtad,hogy "akárki Eu.-s polgárt" fogadnia kéne Junkernek,és miért fogadta Sorost.


  Nos,én nem hiszem,hogy Junkernak bárki EU.-s polgárnak rendelkezésére kell állnia,hiszen ott vannak a képviselőink,..általuk véleményezhetünk,vagy ellentmondunk,vagy helyeselünk,egyáltalán hozunk döntéseket EU.ügyben.


  Semmi dolga egy" akárkinek "Junkerral. Erre írtam,hogy Soros nem akárki, miért baj ez??


  Ez már istenítés??


  Hiszen Sorossal jó viszonyban van,és mivel   azt fogad akit akar, hát fogadta őt,és elbeszélgettek, gondolom.


  Szerintem nem akárki Soros,...mert akárkit nem gyűlöl Orbán sem.


  Amúgy én őrá gondoltam amikor a kutya hasonlatot írtam,mert ő is és a Fideszben számosan köszönhetik Sorosnak,hogy ott vannak ahol.


  Nem beszélek rólad,mert nem ismerlek,mindenkiről annyit tudok amennyit maga ír,ráadásul felejtek is,hiszen nem érdekel  igazából.


  A vélemény amit "nézek" , ...és nem az ember.


  Nekem csak  egy nicknév,nem személy.


  Azt meg hogy most divat Sorost ekézni,mindenki másnak is aki olvasott,vagy hallott róla valami dehonesztálót,mostani dolog.


  Orbánt 25 évig nem zavarta a CEU,szerintem most se zavarná,de Putyint zavarja az onnan kijövők szabadelvüsége.


  Most már Orbán t is zavarja.Mint ahogyan zavarják az értelmiségnek azon tagjai aki vitatják a politikáját.Zavarják azok a fiatalok akik nem tisztelik benne a nagy harcost,mert "békében "nőttek fel.


  Unokáim nemzedéke már nem hajlandó siratni a múltat,és nem hajlandó bemondásra gyűlölni sem.


  Ez az ami nekem is segít elviselni azokat a közállapotokat amik most az országban vannak.Ezt a feszültséget,agressziót,mocskolását a másképpen gondolkodóknak , a fiatalok szerencsére nem veszik át,helyette vitatkoznak,demonstrálnak,ha kell.


  Békések,vidámak,igen buliznak..addig amíg az "okos" politikusok nem látnak ellenséget bennük is,ha ellehetetlenítik az életüket ...nos akkor elmennek.


  Nem fognak harcolni,sem Orbán ellen,sem Orbán mellett.


  Nem akarnak harcolni,hiszen csupán szájkarate megy,egy képzelt ellenség ellen.


   


  Az a baj ,hogy ezt a "hazája ellen lázítani " dolgot , nem most kéne velem szemben elmondanod.


  Amikor Orbán elvesztette az első kormányzását amit műveltek Szájerék,bárhol a világban....azt úgy látom elfelejtetted.


  Olvass vissza,hogy kik voltak akik a hazájuk ellen lázítottak,ja,hogy akkor nem a haza ellen lázítottak,hanem Gyurcsány ellen.


  Hát kérem szépen most meg Orbán a soros.Csak most már nem kell lázítani sem,elvégzi ő saját maga a "munkát"..


  .A rend szabadságáról papolsz.


  Meg a hozzáértő "képzett" szakemberekről...akik  sorra hozzák azokat a döntéseket amiket vagy az utca hatására,vagy más képzett szakemberek hatására kénytelenek visszavonni.


  Viszont jó sok adóforintunkba kerül,amit eltapsolnak rá.


   


  De,de ..veled ellentétben ..állítom,hogy az az oktatás szabadsága ,hogy mindenki ott és azt tanuljon amit akar.


  Joga van eldönteni mit szeretne.


  Miért is ne??


  Azért mert ahogy írod,nem tanulhattál ott,és azt amit szerettél volna??


  Nem savanyú az a szölő??


  Fogadd el,ezek a fiatalok másképpen szeretnének élni,nekünk nem dolgunk megítélni,hogy nekik mi jó és mi rossz.


  Nagyon kellene egy kompromisszumképes kormány,és akkor nem kéne Orbánnak ma megint Brüsszelben magyarázkodnia.


  Ja,mit szólsz a nagy fejlődéshez,erősödéshez..Orbánod szerint.?


  A helyzet pedig az,hogy csúszunk hátrafelé..87.helyen vagyunk,..még Bulgária is előttünk van.


  Szép teljesítmény,tapsolj csak hozzá!


  Én,... ha megengeded,ha nem,...inkább nem tapsolnék.


  Ez van.


   

  előzmény:
  nadenade (38952)
  2017-04-28  20:20
 10. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 23:0738959.

  Aki idejében kollaborált annak nem lett semmi baja,a leszármazottainak sem.

  előzmény:
  pannacotta (38958)
  2017-04-28  22:21
 11. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 22:2138958.

  Én se megfelelő helyre születtem, sőt. Mindkét ágon megbízhatatlannak minősültem. Az egyik ágon elkobzott üzem, ingatlan, stb. államosítás révén. A másikon osztályidegen értelmiség, bíróságról eltanácsolt bíró, stb. Soha senki nem lépett be a pártba nálunk, nyilvánvaló ezekből, gondolom.


  És mégis arra az egyetemre mehettem, amelyikre akartam. Semmi sem volt megszabva. Nem kellett hozzá semmi,  csak jó felvételi, meg persze, egy erős középiskola, ahol sokat követeltek, sem volt hátrány.


  És a véleményemet is mindig elmondhattam, már az átkosban is, volt is, hiszen már az egyetemen is nyíltan tárgyaltuk (és nem csupán diákok, hanem tanárok is) a rendszer hibáit.


  Ha ez a szabadság, akkor nem sokat nyertél, mert ez bőven megvolt a 80-as évek Budapestjén is.


  Ami a "megfelelően képzett szakemberek" útmutatásait illeti, ismét a nagy fene tekintélytisztelet szól belőled. Mi az, hogy "megfelelően képzett"?


   Kinek megfelelő? Van erre valami központi irányelv? És ha van, miért is kéne elfogadni? Ugyan már, hol élünk?


  Mindenki csak a saját egyéni véleményét mondhatja, még a tudomány sem megcáfolhatatlan tények halmazából áll. Akik ma itt, Magyarországon ellenvéleményt fogalmaznak meg, legalább annyira "megfelelően képzettek", mint azok, akikre te hivatkozol.


  Hogy mi lesz a szociológusokkal, politológusokkal, stb. a diploma után, az ne legyen a te gondod. Ilyen képzések magyar állami egyetemeken is folynak. És mivel a CEU amerikai diplomát ad ( sok szakán, bár nem mindegyiken), így nem tartok attól, hogy az ott végzettek nem tudnak elhelyezkedni.


  Egyébként közgazdaságtudományi és történelemtudományi képzést is folytat, csak szólok.


  Milyen alapon akarod te, vagy bárki megmondani, hogy milyen egyetem milyen képzést folytasson? Majd a piac eldönti, hogy mennyi szakemberre van szüksége, és az egyetemek ehhez igazodnak.


  Már megint a diktátumokat isteníted, a központi irányelveket. Nem tudod levetkőzni a komcsi tulajdonságaidat.


  Egyébként pedig, ha már itt tartunk, ha az állásadók választhatnak, hogy Corvinusos vagy CEU-s volt diákot vegyenek fel, utóbbit választják. Merthogy annyival jobb a képzés ott, annyival jobb (vagy ha úgy tetszik,"megfelelőbben" képzett) szakemberek jönnek ki onnan.


  A bezáratással azt éritek el, hogy minden magyar egyetem egyformán van lesüllyesztve egy szintre, és egyetlen sem marad, amelyik annyira jó, hogy a világ élvonalában van. Mint a CEU.


  Egyébként  meg ha átköltözik valamelyik szomszéd országba, remélem, hogy a magyar diákoknak ugyanolyan kedvező feltételekkel nyújtja majd a képzést, mint eddig, azaz kedvezményesen, magas ösztöndíj-rendszerrel. És azt is remélem, hogy a roma programja is megmarad, 25 év alatt sehol nem képeztek annyi "megfelelően képzett" roma értelmiségit, mint ott.


                       

  előzmény:
  nadenade (38952)
  2017-04-28  20:20
 12. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 22:0838957.

  Te, az idegengyűlölő migráns, az ENSZ-nek. Hát hogyne. 


  Megfelelő embert raktak a megfelelő helyre, aki gyűlölte őket és a hátuk mögött pocskondiázta mindig is. 


  Nem véletlen, hogy most csak házmester vagy. 

  előzmény:
  unger (38955)
  2017-04-28  21:34
 13. unger
  Offline
  2017. Április 28. 21:3938956.

  A jogi fogalmaiddal meg kitörölheted a valagadat ahogyan a jogi diplomáddal is mert az is annyit ér...


   


  Azt azért elárulom neked hogy amikor emberek életéröl van szo VALOBAN akkor kicsit másképpen értelmezzük a jogi fogalmaidat mint a te hülye libsi fogalmad..erröl ennyit..idiota vagy még ha hasznos idiota is a sorosnak..

  előzmény:
  unger (38955)
  2017-04-28  21:34
 14. unger
  Offline
  2017. Április 28. 21:3438955.

  Figyu zugügyvédecske..Te még a párttitkár apádnak köszönhetöen az egyetem büfészakán melegedtél telente amikor én az ensz-nek dolgoztam..fel tudod fogni ??a libsi hülyeségetek csak a saját megnyugtatásokra van ott ahol igazán számit na ott leszarják...ahogyen téged is minden joérzésü ember egyszerüen leszar vagy semmibe vesz mert azt érdemled..

  előzmény:
  pannacotta (38951)
  2017-04-28  19:22
 15. fiú50
  Offline
  2017. Április 28. 21:0538954.

  Gondolom minden libbant hallotta, hogy a német belügyminiszter bejelentette, hogy tavaly 57%-al 170.000 fölé nőtt a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma Németországban, aminek a 98%-a erőszakos bűncselekmény volt. Vagyis a migránsok több mint 13%-a bűnöző!


  és ugye azt is hallottátok, hogy a migránsok ellen elkövetett bűncselekmények száma is nőtt, több mint 80 ezerre.
  De mielőtt elkezdenétek fasisztázni és a szélsőjobboldalra mutogatni, azt is hallottátok gondolom, hogy a migránsok ellen elkövetett bűncselekmények 80%-át migránsok követték el.


  Szóval komoly gondok vannak ezeknél az agysebészekből meg programozó matematikusokból álló migránshordáknál!


  És gondolom azt is hallottátok, hogy a német nagyiparosok szövetségének vizsgálata megállapította, hogy a Németországba érkezett migránsok német iparban történő munkábaállítása hosszú távon (20-25 éven belül) is csak a migránsok max. 15-20%-ánál lehetséges, vagyis 80-85%-k csak a német adófizetők pénzéből élő ingyenélő naplopó lesz.  


  De ti nem aggódtok emiatt gondolom, mert majd a sorosgyuribácsitok ad hitelt a németeknek, hogy etessék, ruházzák, lakást, kocsit adjanak ezeknek az ingyenélőknek. És persze új börtönöket építsenek, hogy legyen hol elhelyezni a közülük bűnözővé válókat!
  Természetesen a sorosgyurbácsi majd szép kamatot számít fel a hitelért, amiből tovább gazdagodik és amiből majd tudja finanszírozni az újabb migránsinváziót. A német adőfizetők meg tapsikolnak majd, és alig várják, hogy többségbe kerüljenek Németországban a bevándorlók, és akkor majd "demokratikusan" átveszik a hatalmat és a németeket dolgoztatni és adóztatni fogják, ők meg uralkodni és élősködni fognak a a német emberek fölött! 


  Ugye milyen szép jövő? ugye ezért nyaldossátok a sorosgyuri seggét, hogy ezt elérje?  


   

 16. fiú50
  Offline
  2017. Április 28. 20:3938953.

  mi történt libbantkák! a sorosgyuribácsitok (a vén szenilis marha) annyira összekakálta magát attól, hogy az ukrajnai spekulációja nem hozza azt a pénzt amit a szegény ukrán emberekből ki akart rabolni, hogy elszaladt a (szenilis vén marha) Junkner barátjához, és arra akarta rávenni, hogy az eu vállaljon kezességet az ukrajnai befektetése után! Természetesen az eu polgárok által befizetett pénzekből!


  Hát ugye libbantkák az eu azért van, hogy ez a lókupec sorosgyuri minél több pénzt keressen az eu polgárok kizsákmányolásával?


  ugye libbantkák?
  És vajon most miért nem virnyákoltok, hogy soros az eu polgárok adójából csinál bizniszt? vagy ez csak akkor érdekes, ha az Orbánra lehet azt a hazugságot rékenni, hogy az eu polgárok adójából fejleszti magyarországot? 


  Most az eu polgárok adója olyan zsebbe csordogálna amiből nektek is csurran-cseppen? Igazhogy csak akkor ha fényesre nyaljátok a sorosgyuri seggét, de egy libbantnak ez annyira természetes, hogy észre sem veszi!


  csak nyaldossátok jó fényesre!

 17. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 20:2038952.

  Te isteníted Sorost.Te fogadod el azt,hogy kiváitságok járnak neki,mert van pénze.


  Te írtad,hogy a kutya nerm harap a kézbe,amelyik eteti. Ezek szerint téged etet Soros, mert még a leghétköznapibb esetben sem vagy hajlandó kritizálni.


  Igen ez szabadság! 40 évet éltem úgy,hogy ezerszer meg kellett gondolnom,hogy mit mondok,nehogy egy börtönben találjam magam. Meghatározták,hogy mely egyetemre mehetek tanulni,és melyikre nem. A szakmai beosztásomat behatárolta a politika,mivel a káder kiválasztást meghatározta a politikai megbízhatóság,én pedig nem a megfelelő helyre születtem. Most nyugodtan elmondhatom a véleményemet. Saját képességeimnek megfelelően megteremthettem a biztonságos anyagi hátteremet. Ez a szabadság. A rend szabadsága! Amit ti akartok az az anarchia melegágya. Nem az a szabadság,hogy szabadon lehet hülye eszméket terjeszteni .Bármiért,amit magatok is meg tudnátok oldani az utcára vonulva követelni.hogy a kormány oldja meg. Bármikor bárkinek a hazája ellen lázítani külországokban, műemlékeket rongálni,meggyalázni,stb...Ez az anarchia szabadsága. Ami csak azoknak szabadság,akik csak a pénzt tisztelik,és elég gátlástalanok ahhoz,hogy tombolva követeljék,hogy az ő kitalációik most de azonnal teljesüljenek. A rend szabadsága az,ha egy adott témában a megfelelően képzett szakemberek mondják el a véleményüket,és nem az,hogy hozzá nem értők falkában lehülyézik őket. Nem az az oktatás szabadsága,ha megengedjük azt,hogy mindenki ott tanuljon,ahol és amit akar Akkor az ország tele lesz szociológussal,politológusokkal ,és egyéb ilyen szakemberekkel,aki a végzés után nem tud mit kezdeni a végzettségével.Akiből aztán elkeseredett mosogató lesz nyugaton.És még folytathatnám,de ..nem érek rá.

  előzmény:
  Dapazso (38947)
  2017-04-28  17:17
 18. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 19:2238951.

  Nem ezt jelenti. A biztonságos ország fogalma jogi fogalom és megvan a maga meghatározása.


  Látom, nem szerettek visszaolvasni, holott belinkeltem erről a tudnivalókat pár nappal ezelőtt.


  Nem az "biztonságos", amit ti annak tartotok. Hogy nem lőnek ott, az kevés ehhez. 

  előzmény:
  unger (38944)
  2017-04-28  14:58
 19. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 19:2038950.

  Az egyezmény és az arra épülő egyéb szabályok (ENSZ, EU, stb.) szerint meg kell felelni bizonyos kritériumoknak a biztonságos országnak.


  Ilyen pl. a visszaküldés tilalma és ez feltétlen.


  Ezek az országok ezt nem tartják be.


  De még rengeteg egyéb is van - milyen jogokat kell biztosítani a menedékkérők számára, stb. -, a múltkor belinkeltem ezt itt neked, látom, nem olvastad el.


  Majd ha elolvastad, akkor beszélgethetünk róla, nem fárasztom magam feleslegesen.  

  előzmény:
  nadenade (38946)
  2017-04-28  15:44
 20. unger
  Offline
  2017. Április 28. 18:2938949.

  Mit vársz ilyen balkáni felfogásu emberektöl??Na ez az igazi balkán amit emlegetek mindig....és ezek nyalják a nyugat seggét mert azt hiszik hogy azok is komolyan veszik öket,peig mindig is bögatyás parasztok voltak éa lesznek i,,

  előzmény:
  nadenade (38945)
  2017-04-28  15:38
 21. Dapazso
  Offline
  2017. Április 28. 17:2038948.

  Te panna,ez a nadenade ennyire sötét,vagy egy troll??


  Mindegy is ,nekem nincs rá több időm,mert ha valaki harmadjára is visszakérdez az kb.az én 4 éves unokám szintjén van.


  Akkor már inkább neki magyarázok,vagy beszélek meg vele  bármit.

  előzmény:
  pannacotta (38943)
  2017-04-28  13:19
 22. Dapazso
  Offline
  2017. Április 28. 17:1738947.

  Hááát ehhez nincs mit hozzátenni.


  Talán csak annyit ,nem én vagyok aki Orbán kezét nyalja,te véded a védhetetlent.


  Tedd azt,élj "szegényen de szabadon"..ha neked ez a szabadság .


   


   

  előzmény:
  nadenade (38945)
  2017-04-28  15:38
 23. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 15:4438946.

  Miért  is nem? Lövik a migránsokat?Nem adnak nekik enni inni? Milyen veszélyben is van az életük?

  előzmény:
  pannacotta (38943)
  2017-04-28  13:19
 24. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 15:3838945.

  Kedves Dapazso!


  "Soros György nem "akárki" uniós állampolgár.


  Írod te.Én meg azt mondom,hogy de!Normális esetben,amennyiben érvényesül a demokrácia teljesen hétköznapi eu-s polgárnak kellene lennie. Nem visel tisztséget az EU-ban.Nem vezetője semmilyen államnak. Akit Junker a hivatalában fogad,azt hivatalosan kell fogadnia. Tehát a barátait otthon. Értem én,hogy ti hasraestek a sok pénz előtt,de ez a magán bajotok. A demokrácia fogalmába nem fér bele,hogy akinek több pénze van,annak előjoga van.


  Tényleg miről tájékozódott,ha a beszélgetés után akarták kérdezni? A nyílt társadalom prófétája szóba se áll az újságírókkal? Mi lesz így a sajtószabadsággal.


  Nem tudom,hogy te milyen mítoszt szősz Soros köré,de én nem feltételezem,hgy profi időutazó,aki egy baráti csevely közepette visszaugrott szerdára az Orbán beszédét meghallgatni.


  Nem a vörös iszap károsultaknak adott pénzében látok felforgatási célzatot,hanem az NGO-kba tömött pénzekben.  Macedóniában már polgárháború van,és mit ád az ég ott is Sorost okolják érte.Vess egy pillantást Ukrajnára. Nem szeretném,ha nálunk is állna a bál. A bajt pedig akkor lehet a legkönnyebben elhárítani, ha az elején kapjuk el.


  Hát,ha te kutya vagy,akkor csak nyalogasd a gazdi kezét!


  Részemről :"Inkább szegényen,de szabadon!"


   

  előzmény:
  Dapazso (38939)
  2017-04-28  09:51
 25. unger
  Offline
  2017. Április 28. 14:5838944.

  Te libsi idiota zugügyvédecske...a biztonságosország fogalma az messze nem a te lidsi meghatározásodon mulik,hanem azon hogy ha a menekült élete nincs veszélyben akkor biztonságos országban van..ilyen ám pölö görögország is vagy olaszország is ahonnét jöttek regisztrácio nélkül a migricek


  Javaslom hogy halgass mert akkor eetleg rajtunk ivül nemsokat tudják meg hogy mekkora ostoba barom vagy

  előzmény:
  pannacotta (38943)
  2017-04-28  13:19
 26. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 13:1938943.

  Már megbeszéltük, hogy biztonságos ország nem attól lesz egy ország, ha valaki a hasára csapkod és kinevezi annak, mint a te elmebeteg nemzetvezetőd. 


  Az általad említett országok nem biztonságosak. 

  előzmény:
  nadenade (38935)
  2017-04-28  09:10
 27. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 13:1738942.

  Egyre betegebb vagy, látom. Ráadásul jóslásokba is bocsátkozol. Javaslom az ezoterikus topikokat, pont neked való. 

  előzmény:
  nadenade (38936)
  2017-04-28  09:15
 28. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 13:1738941.

  "A baj csak akkor van, ha az adott ország törvényes rendjének felforgatását célozzák vele."


  Te tényleg alulmúlod önmagad és egyre szánalmasabb vagy. Te szegény szerencsétlen! 


  Ráadásul elhiszed, hogy Orbán ezeket a baromságokat komolyan mondja. Dehogy mondja komolyan! Ezek csak  indokul (hajánál fogva előrángatott  okként) szolgálnak arra, hogy megvédje az álláspontját. Mégse mondhatja, hogy "kérem, az a bajom ezzel az egyetemmel, hogy önálló és nem tudok beleszólni a működésébe és ez tűrhetetlen" - holott valójában erről van szó.


  Ezért hetet-havat összehord.


  Te meg elhiszed és szajkózod, te rakás szerencsétlenség.


   

  előzmény:
  nadenade (38937)
  2017-04-28  09:28
 29. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 09:5538940.

  Dapazso! Alapból elfogadtam,hogy szerdára nem volt engedélyök. Ezért a tüntetés nem volt engedélyezett,hanem spontán.


  Na most ezt folytathatjuk,ha nagyon akarod!


  Te 500 x leírod,hogy szerdára nem volt engedélyük,én meg 500 x azt válaszolom,hogy tudom.


  Beakadt a tű a lemezeden?

  előzmény:
  Dapazso (38938)
  2017-04-28  09:33
 30. Dapazso
  Offline
  2017. Április 28. 09:5138939.

  Most csak nagyon ráérsz,vagy tényleg ennyire sötét vagy..??


  Gondolom egyeztet Junker ha valakit fogadni akar,és Soros György nem "akárki" úniós polgár!


   


  Hogy miről tájékozódott??


  Arról hogy ha kérdezi a sajtó (teszem fel,bár honnan a fenéből tudhatnám ??) felelni tudjon,,,mert azt te sem hiheted,hogy miközben " kávézgatott" valahol ,Orbánt hallgatta-nézte,.. talán érdekelte a bizottság véleménye is, jelesül Junker véleménye is.


  Adomány.


  A vörösiszap károsultakról beszéltem..te abban hol találod az ország törvényes rendjének felforgatását??


  Akkoriban ezt nem vitatta a kormány,elfogadta.


  Nos,én erre több időt nem fecsérelnék,a sorok közt olvasgass te,én ha valamit konkrétan tudok arról van véleményem,de ilyen általánosságban ,mint ez a sorosozás nem akarok részt venni.


  Nem jó ha a kutya   abba a kézbe mar bele amelyik etette!


   


  Tájékozódj,olvasgass,ha már felejtesz??


   

  előzmény:
  nadenade (38937)
  2017-04-28  09:28
 31. Dapazso
  Offline
  2017. Április 28. 09:3338938.

  Te meg azt fogd fel hogy ,Szerdá-ra nem volt engedélyük,csak csütörtökrevolt!


  Ne lépegess,ha az első lépést se tudod megtenni!!!

  előzmény:
  nadenade (38934)
  2017-04-28  09:03
 32. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 09:2838937.

  Tehát bármelyik uniós polgár besétálhat Junkershez egy baráti csevelyre?


  Miről tájékozódott? A lefolytatott beszélgetésről? Mire letette a kávéscsészét már el is felejtette,hogy miről beszélgettek addig?


  Semmi baj az adománnyal,ha segítségre adják. A baj csak akkor van, ha az adott ország törvényes rendjének felforgatását célozzák vele.

  előzmény:
  Dapazso (38929)
  2017-04-28  07:59
 33. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 09:1538936.

  Miután az állandó elosztási mechanizmus kidolgozásán munkálkodnak nem kristálygömb kell hozzá,hanem fül és szem.

  előzmény:
  pannacotta (38928)
  2017-04-28  07:50
 34. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 09:1038935.

  Te is olvasd el a genfi egyezmény.A menekülő az első biztonságos országban jogosult beadni a menekült kérelmét nem a 6-9-ben.

  előzmény:
  pannacotta (38927)
  2017-04-28  07:49
 35. nadenade
  Offline
  2017. Április 28. 09:0338934.

  Értem én ! Egy liberálisnak akkor is igaza van,ha nincs igaza.


  Lépésről lépésre-hátha így felfogod!


  Szerda CÖF tüntetés.


  Tények:engedély nincs-kiabálás van-Belga rendőrség oszlat.


  Kérdés: miért nem rögtön az elején oszlat,miért csak a kiabálás után?


  Válasz:mert spontán tüntetést a belga rendőrség sem oszlathat fel,addig míg rendzavarás nem történik


  Javaslat: mielőtt beleszállsz egy vitába olvasd el az előzményeket,akkor is,ha nem neked címezték.


   

  előzmény:
  Dapazso (38923)
  2017-04-28  07:32
 36. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 08:5138933.

  Ezek a jobber legendák, tiszta röhejesek. 


  A másik topikban is olyat ámokfut fiú50 az MSZP létrejöttéről, hogy ha a kutyának beadnánk, megveszne tőle.


  Az MSZP-t nagyjából az MSZMP egyharmada hozta létre, szavazással és nem máshogy (hogy mekkora baromságokat írt le erről fiú50 odaát, eszem megáll). A többiek a Munkáspártot csinálták meg, Grósz vezetésével. Ez utóbbi kitartott a kádárizmus mellett, az MSZP nem. 


  Az MSZP-be azok mentek át, akiket anno az MSZMP-ben reformistaként ismertek. 


  Fiú50-nek az fáj, hogy Orbánnal nem ül le Juncker, míg Sorossal igen. Biztos megvan az oka rá. 


   


     

  előzmény:
  Dapazso (38929)
  2017-04-28  07:59
 37. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 08:4738932.

  Hogy ki minősül zsidónak, az is kérdés. Sorosnak az apja volt az, az anyja nem. És úgy tudom, nem is vallásos.  

  előzmény:
  Dapazso (38929)
  2017-04-28  07:59
 38. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 08:4538931.

  Rágalmazási perben nincs ügyész, az magánvádas. Mindképpen be kellett volna adnia a bíróságra a "bizonyítékot", ami ezek szerint még nincs is a birtokában. Nem értem, hogy gondolta. Tiszta röhej az egész.  

  előzmény:
  Dapazso (38930)
  2017-04-28  08:02
 39. Dapazso
  Offline
  2017. Április 28. 08:0238930.

  Azt értem.Ha Ő adja be a "bizonyítékot" annak meg kell állnia,ha Orbán pereli be rágalmazásért,akkor "védekezésül" mutatja be  aokat.


  Polt Péternél nagyon nem mindegy ,hogy mit fogad el az ügyészség megalapozott állításnak.


  De belefér a blöff is Gyurcsánynál.

  előzmény:
  pannacotta (38926)
  2017-04-28  07:45
 40. Dapazso
  Offline
  2017. Április 28. 07:5938929.

  Egyrészt rosszul tudod,Soros zsidó ,de amerikai és MAGYAR állampolgár.


  Nem iraeli,...a vallása ,származása zsidó,nem az állampolgársága.


  Mint EU.-s állampolgár ,van köze mindenhez ami az EU.-ban történik.


  Ukrajna  kapcsán is érdekelt,nézz utána miért..elég hosszú történet..


  CEU -ban meg pláne hisz 25 éve ő alapította...,mi a baj evvel??


  Jut eszembe,2010-ben az vörösiszap károsultjainak adományozott  egymillió dollár miért is nem baj??Amit ad az rendben van,ha a kormány rendelkezhet az adomány felett ??


  Ami pedig a sajtó elöli "bujkálást" illeti, gondolom előbb tájékozódott,mielőtt nyilatkozik.

  előzmény:
  fiú50 (38921)
  2017-04-28  00:08
 41. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 07:5038928.

  Ja, hogy te már tudod, majd mit akar az EU valamikor a jövőben? Aha, jósnő a kristálygömbbel.


  Vicces. 

  előzmény:
  nadenade (38919)
  2017-04-27  22:39
 42. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 07:4938927.

  Menekült az, akinek menekültstátusza van. Akinek az ügyét már jogerősen elbírálták és megállapították, hogy jogosan lépett be egy idegen országba, a körülményei miatt.


  Talán olvasd el a genfi egyezményt, a magyar jogszabályt (ez a része ugyanaz, mint az EU többi országában), mielőtt megint nagy marhaságokat teszel itt közzé, ahogy szoktad.


  Akikről te írsz itt, összezagyválva a fogalmakat járatlanságod és tájékozatlanságod okán, az a menedékkérő.   

  előzmény:
  nadenade (38920)
  2017-04-27  22:49
 43. pannacotta
  Offline
  2017. Április 28. 07:4538926.

  Csak az nem világos, mit akart azzal, hogy Orbán perelje be. Én is beborítékoltam volna, hogy nem fogja, de ha esetleg mégis, akkor ezeket az állítólagos dokumentumokat hogy adta volna át a bíróságnak? Hiszen neki kellett volna bizonyítani. Olyan dokumentumokat, amik nincsenek is nála, ahogy ez kiderült.


  Szóval, zűrös és valóban csak egy blöffnek tűnik. 

  előzmény:
  Dapazso (38925)
  2017-04-28  07:40
 44. Dapazso
  Offline
  2017. Április 28. 07:4038925.

  Én is Paksra gondolok.


  Viszont ez így nagyon gáz,Gyurcsánytól.


  Azt nem értem,hogy mit akart evvel az ultimátummal,hiszen tudnia kellett,hogy Orbán Brüsszelben "védi meg az országot"..ergo nem ér rá,vele foglalkozni.


  Az okot nem értem ,hogy miért  most.


  De igazából mindegy is ,nem kell nekem mindent érteni

  előzmény:
  pannacotta (38913)
  2017-04-27  19:57
 45. Dapazso
  Offline
  2017. Április 28. 07:3638924.

  Le vannak maradva,de legyen ez az Ő bajuk!


  Azt gondolom,ha a lengyel képviselő tudta volna Petike mit nyilatkozott Lengyelo.-ban,nem áll ki Orbán mellett.


  Mert inkább lengyel ,mint Orbán szimpatizáns,de lehet ,hogy mégsem.


  Fene tudja ezeknél a politikusoknál!

  előzmény:
  pannacotta (38911)
  2017-04-27  19:48
1 2 3 4 5