Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Mszp-s stiklik

lárifárika
Létrehozva: 2010. március 9. 22:14

Sziasztok! 

 

 

 

 

 

Ide gyűjtsük mindazokat a stikliket, amit az Mszp elkövetett az ország és az emberek ellen !


Legyen ez az mszp-s stiklik,  átverések gyűjtőhelye! 

 

 

Szerintem érdemes összegyűjteni, hogy ne keverjük és ne feledjük ! 

 

 

A kulturált hangnem mindenkinek kötelező !!! 

 

 

 

 

1682 hozzászólás
 1. pannacotta
  Offline
  2014. május 20. 19:311682.

  Ezt a tanút egy másik ügyben tett vallomása miatt jogerősen már elítélte egy bíróság, hamis vád és rágalmazás miatt.

   

  Jó kis tanú volt, nem mondom.  

   

  Így tehát  a Molnár Gyuláék elleni vád is összeomlott és ma felmentéssel végződött az ügy.

   

  Molnár Gyula pedig indul az önkormányzati választáson és jó esélye is van nyerni, ezek után pláne.

   

  Ha pedig ő lesz a polgármester, akkor a Fidesz nagy öngólt rúgott.   

   

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1678)
  2014-03-27  11:24
 2. pannacotta
  Offline
  2014. március 28. 15:501681.

  Korrekt, hogy beírtad. Majd kiváncsi leszek, hogy dönt a másodfok.

   

  Mint tudjuk, ugyanebben az ügyben (UD Zrt-ügy) megvádolták Tóth Károly, Dávid Ibolya, Herényi Károly volt ogy. képviselőket is, akiket az elsőfok felmentett, a másodfok pedig - Tóth Károly kivételével - új eljárást rendelt el.

   

  Az UD Zrt-ügy, ha esetleg valaki nem emlékezne, arról szólt, hogy Kövér László és Demeter Ervin - akkoriban ellenzéki politikusok - jogellenes (!) nyomozást rendeltek meg az UD Zrt-től Dávid Ibolya ellen, ez pedig kipattant.

   

  Szilvásy akkori titokminsizter valóban közreműködött  abban, hogy ez a jogellenes lehallgatás, nyomozás nyilvánosságot kapjon.

   

  Azért fontos ennek az ügynek a tisztázása, mert itt a kormánypárt és megrendelésére az ügyészség fordítva ül a lovon: Kövér és Demeter követett el jogtalanságot, és ez okozta azt, hogy Dávid Ibolyáék utóbb mindezt feltárták a nyilvánosság előtt.

   

  Gyomorforgató volt egyáltalán megvádolni Dávid Ibolyát, Herényit és Szilvásyt emiatt, minden normális jogállamban Kövér és Demeter állna bíróság előtt.  

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1680)
  2014-03-28  12:32
 3. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. március 28. 12:321680.

  Felmentette első fokon Szilvásy György volt titokminisztert a hivatali visszaélés vádja alól az UD Zrt.-ügyben pénteken a Fővárosi Törvényszék.

   

  (A Gyurcsány-kormány minisztere emellett érintett a hazánkban példa nélkülinek számító kémügyben, melyben első fokon elítélték.)

   

  A Központi Nyomozó Főügyészség azzal vádolta a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, hogy hivatali visszaélést követett el, amikor 2008 őszén hozzáférhetővé tette Kövér László és Demeter Ervin akkori fideszes politikusok, korábbi titokminiszterek és az UD Zrt. biztonsági cég egyik vezetője közötti telefonbeszélgetések lehallgatási anyagát. Ezzel és a politikai szálakat szükségtelenül hangsúlyozó lejárató célzatú nyilatkozataival pedig jelentős érdeksérelmet okozott az érintetteknek – tartalmazta a vád.

  Szilvásy György az eljárás során mindvégig ártatlanságát hangoztatta. Az ítélet nem jogerős.

 4. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. március 27. 11:481679.

   

  Hazudott iskolai végzettségéről Kunhalmi Ágnes, az MSZP “oktatáspolitikusa”. Mint kiderült nemhogy nem pedagógus, de még csak nem is diplomás az MSZP jelöltje.

  Karrier

  Kunhalmi Ágnes 2002-ben érettségizett Budapesten, fél év lazulás után a Medgyessy kormány sietett a fiatal segítségére és a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkárságán kezdett dolgozni. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején az alig húsz éves lány már a Miniszterelnöki Kabinetirodán volt titkárságvezető. Innen már egyenes út vezetett a politikai pályára. 2006-tól a II. kerületi önkormányzatban volt képviselő. Innen életútja már rejtélyes, nem tudni, hogy az elmúlt négy évben miből élt, mert önéletrajzában nem jelölt meg munkahelyet.

   

  Az hazudott diplomák

  Gyurcsány Kabinetirodáján eltöltött idővel párhuzamosan megkezdte tanulmányait kommunikáció szakon a Szegedi Tudományegyetemen. A tanulást 2009-ben befejezte és az MSZP hivatalos honlapján úgy jelölte meg tanulmányait, hogy ott egyetemi diplomát szerzett!

  A média szak mellett 2005-ben elkezdte az ELTE politológia szakát is, melyről így nyilatkozott – szintén a hivatalos MSZP honlapon: “diplomavédés: 2011. január”.

  A lebukás

  Összehasonlítást készültem írni a kerületi jelöltek végzettségéről és szakmai tapasztalatáról. Kunhalmi egyik csoporttársa jelezte felém, hogy a képviselő jelöltnek nincs meg a diplomája – ezt a fentiek tekintetében furcsálltam, és rákérdeztem a jelöltnél. Egy hét telt el a kérdés óta és válasz nem érkezett, de Kunhalmi Ágnes honlapja módosult! Már nem állítja magáról, hogy lenne diplomája, csupán azt, hogy járt az egyetemre. A jelek szerint záróvizsgát sem tett, nyelvvizsga híján pedig esélye sincs a diploma átvételére. (A hírt a Jobbik XVIII. kerületi oldalán lehet megtalálni, annyit hozzátennék, hogy a javított Kunhalmi oldalon az található, hogy az abszolutóriuma megvan mindkét felsőoktatási intézményben. Magyarul feltehetőleg a bírálatra benyújtott, értékelt és elfogadott szakdolgozatai és a nyelvvizsgája hiányzik, ezek hiányában valóban nem bocsátható záróvizsgára, így diplomát sem kaphat.)

  Az “oktatáspolitikus”

  Kunhalmi Ágnes folyamatosan oktatáspolitikusként definiálja önmagát, miközben sem szakmai tapasztalata, sem pedagógiai ismeretei nincsenek. Érettségivel “kollégázza” azokat tanítókat, tanárokat, óvoda pedagógusokat, akik tisztességgel lediplomáztak és életüket az oktatásnak szentelték. Az MSZP jelöltje védekezhet azzal, hogy – miniszterelnöke szava járását idézzem – nem fejtette ki az igazság minden részletét, de az internet archívuma még sokáig őrzi hazugsága nyomát.

   

  Új adatlap: itt

   

  Javasolnám Kunhalminak, hogy jelentkezzen a kormány által indított "diploma-mentő programba", valamint írja meg a szakdolgozatait, aki ilyen szép és ambíciózus, nyilván azokhoz is sok segítséget fog kapni. 

 5. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. március 27. 11:241678.

  Ez egy nagyon érdekes per (vagy ítélet, de akkor mindkettő az).

   

  Elsőfokon bűncselekmény hiányában (!) mentették fel Molnár Gyulát - és nem bizonyítékok hiányában -, másodfokon pedig letöltendő börtönt kapott.

  Ölég nagy különbség van az ítéletek között, egyébként az ügyész is csak felfüggesztettet javasolt.

   

  Én még ilyet nem pipáltam.  

   

  Ezért lesz "harmadfok", nem biztos, hogy felmentik, de ez a két ítélet annyira eltérő, hogy kifejezetten disszonáns.

   

  Lakos ehhez képest megúszta.  

  idézet:
  pannacotta (1659)
  2013-11-02 21:11:38

  Elfelejtettem válaszolni:

   

  Azért a nagy különbség a két ítélet között, mert másodfokon a bíróságon előtt vallomást tett egy tanú (addig ismeretlen), aki azt állította, hogy Molnár korábban elmondta neki, Leisztinger Tamás támogatta kampányát, azt kell viszonoznia azzal, hogy nyilvános pályáztatás nélkül ad el egy sok százmilliós újbudai ingatlant az üzletembernek.

  előzmény:
  pannacotta (1659)
  2013-11-02  21:11
 6. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. március 27. 11:131677.

  ... de semmi baj, Szanyi, aki Szekeres Imrével közösen kampányolt a Jászságban, mostanság kifejtette, hogy Szekeresnek talán nem is kellene foglalkoznia a többi képviselőjelölttel, mert azok patkányok.

   

    Na szóval: genetikai alapon degeneráltak a jászok, azon a képviselőjelöltjeik pedig, akik nem szocik - esetleg liberálisok - azok meg patkányok... esetleg patkányok és retardáltak, ha jászok is egyben.

   

  Értjük, kérem tisztelettel. Fain.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1671)
  2014-02-27  12:33
 7. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. február 28. 13:361676.

  folyt.

   

  Másfél évtizeddel később előbb a Budapest Airport elnökeként tért vissza a közéletbe, pont azután, hogy a vállalatot vitatott körülmények között privatizálták, majd elfogadta egykori üzlettársa, Gyurcsány Ferenc felkérését, és a 8 ezer milliárd eurós uniós pénz elköltését (vagyis, mint egyik interjújában maga is elnézést kért a nyelvbotlásért, befektetését) felügyelő, újonnan létrejött Nemzeti Fejlesztési Ügynökség első emberének nevezték ki.

  (Mellesleg milyen szép is az, ahogyan a jelenlegi kormányfő, Orbán Viktor nyilatkozott az őt emiatt be is perlő Bajnairól és az akkori NFÜ-ről: “Nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon ma az emberek személyes tapasztalata az, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban, és központilag szervezett módszerekkel tüntetik el a köz- és európai uniós pénzeket. Nem arról van szó, hogy egyedi esetek történnek valahol a periférián, az a boldog országok privilégiuma. A mi országunkban a kormány, annak feje és minisztériumai szervezik a pénzek eltűntetését.” Mondta ezt Orbán 2006-ban.)

  2007-ben Bajnai aztán különösebb skrupulus nélkül ment be miniszternek az őszödi beszéd után megrendült második Gyurcsány-kormányba, ahol előbb az önkormányzati és területfejlesztési, majd a gazdasági tárcát vezette, 2009-ben pedig emlékezetes módon még a kommunisták himnuszát, az Internacionálét is hajlandó volt elénekelni, hogy a szocialisták elfogadják miniszterelnöknek.

  Bajnai az ország legjobban pr-menedzselt oligarchája is egyben: nagy ugrásait politikából, a gazdaságba majd ismét a politikába ugyanis szinte észrevétlenül tette meg. Egyedül  a libás Hajdú-Bét ügy okozott neki kellemetlen perceket, pont az, amiben talán a legkevesebb kemény kérdést lehet nekiszegezni. Gyurcsánnyal vagy Simorral ellentétben őt nem vonta senki kérdőre, senki sem késztette átláthatóságra amiatt, hogy kire bízta, hogyan, milyen elvek mentén kezeltette és egyáltalán miben tartotta állami vezetőként vagyonát, hogy milyen kapcsolatban van évtizedek óta külföldön élő szüleinek ciprusi cégével, amelynek ügyeit saját bevallása szerint is élettársa intézi, hogy milyen szerepe volt a sávolyi motorpálya beruházás támogatásában, és főleg, hogy mi történt pontosan a messziről büdös  Dataplex-botrányban, amelyben továbbra is csak csordogál a magyar rendőrség nyomozása, és amelyben a vádakat az ügyészség és a rendőrség kormányváltás utáni helyzete miatt immár végképp könnyű azzal leverni, hogy politikailag motivált nyomozásról van szó.

  (A Dataplex-ügy lényege, hogy a döglődő informatikai vállalkozást 2005-ben offshore-nak látszó ciprusi társaságok vették meg, amelyek közül az egyik a Wallishoz volt köthető. Szeptemberben 2,2 milliárdért kelt el a cég, decemberben pedig hirtelen már az államhoz ezer szálon kötődő Magyar Telekom látott benne óriási fantáziát és fizetett érte 5,1 milliárd forintot a “ciprusiaknak”. )

  Ahogyan Bajnai álcázott oligarcha, ugyanúgy álcázott politikus is. Bár politikai hatalomra tör, mégsem hívatja magát politikusnak: először csak egyszerű “technokrata” volt, mellesleg az uniós pénzek elosztásának főnöke (politikai megbízás) és miniszter (méginkább politikai megbízás). Majd miniszterelnök lett (legfőbb politikai megbízatás) egy nem szakértői, hanem szocialista párti támogatással működő kormányban úgy, hogy első kormányfői beszédében azt ígérte, nem lesz politikai vetélytársa senkinek.

  Még az utolsó miniszterelnöki interjújában is így határozta meg a szerepét: “nem gondolom magam politikusnak. Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa. Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat. Nem vagyok párttag. A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét”. Távozása óta az álca még tökéletesebb lett: egy blog és egy alapítvány élén a legkevésbé sem elszámoltatható, még vagyonnyilatkozatot sem kell tennie.

  A politikus-minioligarcha Bajnai eddigi legnagyobb sikere október 23-án lesz, amikor mindezek után egy olyan mozgalom tömegtüntetésén készül bejelentkezni az ellenzék vezetői posztjára, egyben a 2014-es választások miniszterelnök-jelöltségére, amely nem csak az orbánizmussal, de az elmúlt húsz évvel szemben is szakítást ígért.

  Oligarchafok: 2,3

  - vagyonfok: 2

  - politikai befolyás: 3

  - médiabefolyás: 2

  Jele: focikapu

  Legjobb oligarchabarátja: Gyurcsány Ferenc

  Legjobb mondata: “Egy év múlva sem leszek politikai vetélytársa senkinek

  >>> Tovább a Kis Oligarchatározóra

  (2012.okt.15.)

 8. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. február 28. 13:341675.

  Olyan sokszor emlegetik az az atlatszo.hu-t, hogy gondoltam, rákeresek

  Hát rögtön találtam egy hevenyészett életrajzot... (Nyilván nem ellenőriztem pontról-pontra.)

   

  Kis Oligarchahatározó: Bajnai Gordon

   

  Bajnai Gordon az ország legjobban álcázott oligarchája. Egy törékeny alkatú “kedves srác” a nagyok között, egy “halk szavú úriember” (copyright Wachsler Tamás), egy kisfiús mosoly az ádáz vigyorok árnyékában, aki joggal mondja, hogy vagyona nem mérhető az első százhoz és úgy tesz, mintha nem lenne az, ami. Gyarapodása azonban – kicsiben  – éppen úgy a rendszerváltás utáni átmenet zavaros évtizedéhez köthető, mint  oligarcha-társaié. Az egykori ifjúpolitikus üzletember lett, vagyont halmozott fel, majd megint politikusi pályára lépett – mi ez, ha nem kelet-európai oligarcha-sors?

  Az első millió itt is homályba vész. 1994-ig például együtt dolgozott Gyurcsány Ferenccel az Eurocorp és  Creditum tanácsadó cégeknél, amelyek az átalakulás hajnalán a privatizációs üzletek környékén mozogtak. 1995-től a legendás CA IB Értékpapír Rt.-nél előbb ügyvezető igazgatóként, majd a jelenlegi jegybankelnök, akkor vezérigazgató Simor András helyetteseként tevékenykedett, így a magyar állami vagyon jelentős része futott át a kezén: olyan nagy cégek magánosítását és tőzsdei bevezetését irányította, mint az OTP, a Matáv, a Mol, vagy a Richter. 2000-2005-ig aztán a Wallis vezérigazgatója: a cégek átszervezésével, vagyongazdálkodással foglalkozó furcsa csoport üzleteinek csak egy kisebb része köthető ugyan az államhoz, de a csúcson 110 vállalkozást és több mint 80 milliárdos éves forgalmat bonyolító holding ezer szálon kapcsolódott a politikához.

  A politikai és gazdaság “wallisos” összefonódását mi sem jelzi jobban, mint a Wallis csoport személyi állománya: a cég jogi vezetője az indulástól fogva Gál Zoltánné, az egykori szocialista házelnök felesége volt, Bajnai helyettese egy időben a Fidesz korábbi gazdasági tanácsadója, az Orbán-kormány alatt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója, Gansperger Gyula volt, de ott találjuk a névsorban a fideszes Fürjes Balázst, vagy a “vörös sarokban” Zelles Sándort, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság későbbi vezetőjét. “Aki jó szakember és tisztességes ember, azzal együtt kívánok dolgozni” – mondta a minden oldalra nyitott káderpolitikájáról Bajnai, akit nem mellesleg még Schmitt Anteportas Mária is személyes barátjának tekint.

  Mi ez a Kis Oligarchatározó?

  Tudjuk persze, hogy az oligarcha fogalma kicsit homályos, kultúránként, országonként és koronként mást és mást lehet rajta érteni. Alapesetben mi kicsit leegyszerűsítő módon olyan üzletembert értünk majd a fogalmon, akinek vagyona az állammal folytatott vitatott üzleteknek hála gyarapodott és/vagy a vagyonát politikai befolyás kiépítésére is felhasználja, akár a további meggazdagodás, akár a hatalom irányítása céljából. Tovább a részletes definíciókra.

  A 2000-es évek közepére jelentős vagyonra szert tett Bajnai ismét belecsapott a politikába, miután a rendszerváltás előtt egyszer már belekóstolt a közéletbe. Az 1987-ben még egyetemi menzabojkottot szervező fiatalember ugyanis egy ideig Gyurcsánnyal nem csak sörözött, hanem a nemzedéki politizálás megújításáról is álmodozott, majd a most LMP-és Schiffer Andrással szociáldemokrata ifjúsági szervezet gründolásába kezdett, de – mint erről egy interjúban vallott – “a Fidesz nagyságrendekkel jobb volt, ezért bezártuk a boltot.”

 9. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. február 27. 12:561673.
  Bocsánat, lemaradt egy "e" (bye-bye)
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1672)
  2014-02-27  12:51
 10. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. február 27. 12:511672.

  Az Összefogás 2014 és az MSZP hivatalos képviselőjelöltjeként a közös lista 106. helyét foglalja/foglalta el Balogh Artúr, aki 2010-ben magyargyűlölő, rasszista és bűnözésre uszító kijelentéseket tett blogjában:

   

  "Cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök!  Cigányokra filozófiai és igazságossági értelemben nem vonatkoznak a törvények.  Tulajdonképpen a cigányokat nincs jogotok megbüntetni.  A cigány származású magyar állampolgár büntethetetlen akkor amikor a családja, önmaga létfenntartása érdekében eltulajdonítja mások, vagy a többség javait.  A cigány jogosan lop.  Cigánybűnözés helyett jó lenne ha cigányönsegélyezés szóösszetételt használnának." Balogh Artúr túl azon, hogy szerintem elmekórtani eset - és egészen nyilvánvaló, hogy nem éppen a magyar-cigány békés együttélésen munkálkodik, hanem pont az ellentétek mélyítésén - nem rendelkezik állandó magyar lakcímmel. Így sajnos nem lehet jelölt a következő országgyűlési választásokon.Mindezt az MSZP így kommentálta:"Adminisztrációs hiba miatt került le a párt listájáról Balogh Artúr" (Valamint természetesen nem ő írta a blogján megjelent fent idézetteket, ami azért is felettébb valószínűtlen, mert általában is hasonló színvonaltalan és esztelen módon szokott ott megnyilvánulni.)
   Hát mint honatya: - By-by Artúr...  Gondolom, némi vigaszt jelent, hogy azért ő maradt a párt romatagozatának elnöke.
    
 11. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. február 27. 12:331671.

  Szintén jobb híján ide...

   

  Magyar Levente, Jászberény egykori SZDSZ-es vezetője egy hete a balliberális Összefogás kampányrendezvényén beszélt arról, hogy a jász családok a föld megőrzése érdekében sokszor egymás között házasodtak, ami belterjességhez vezetett, ez pedig genetikailag elég sok problémát okozott.


  "– Azt mondta, hogy genetikailag elég sok problémát okozott.
  – Én nem mondtam ilyet, és nem erről szól, hanem ha végighallgatja és normálisan…
  – Végighallgattam, és szó szerint azt mondta, hogy elég sok genetikai problémát okozott.
  – De abba, abba nincs benne a gene… a degeneráció. Látja, ez az…
  – Genetikai problémát mondott.
  –  A genetikai problémába nemcsak az tartozik, hogy valaki adott esetben szellemileg leépült és egyebek –"

   

    Nos, hogyan is volt az, amikor általános felzúdulás következett abból, hogy valaki a cigányok belterjes szaporodásának káros következményeiről beszélt?

  Ha a Jobbikhoz közelálló teszi ezt és a cigányokra vonatkoztatva, akkor hörög az egész szoclib plánum. 

  Ha volt szadeszosként az Összefogás rendezvényén, a jászokra mondják ezt - néma csend.

   

  A rendezvényen ott volt Bajnai is, de sem ő, sem Szekeres nem határolódott el a volt polgármestertől. 

  A TASZ ügyvezető igazgatója ellenben azt mondta: károsnak tartanak minden olyan megnyilvánulást, amelyekben embereket csoporthoz való vélt vagy valós tartozásuk alapján bélyegeznek meg.

   

   


 12. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. február 26. 14:431670.

  folyt.

   

  A tizenhat oldalas érvelésben pontról pontra végigmennek a panasztevők által kifogásolt tényeken. Egyik állításukat („A szélsőjobb előretörése sehol sem annyira evidens, mint Magyarországon”) azzal indokolják: Európába sehol sincs akkora többsége egy „nacionalista és konzervatív” pártnak, mint a Fidesznek Magyarországon, ráadásul a Jobbik 17, a görög szélsőjobboldali Arany Hajnal pedig csak 7 százalékot kapott a legutóbbi választásokon. Idéznek egy Der Spiegel-cikket is, amelyben Dalos György azt írja: nincs éles határvonal a Fidesz és a Jobbik gondolkodásmódja között. Szót ejtenek arról is, hogy az új kormány egy törvénykezési maraton során közel hatszáz új törvényt és egy új alkotmányt is elfogadott, és ezek egy része komoly nemzetközi vitát váltott ki.

  Arra a vádra, miszerint egy meglehetősen marginális irányzatot, a szélsőjobbos zenekarokat a magyar zenei élet jellemzőiként mutattak be, azt válaszolták: a kutatásaik szerint 5–6 évvel ezelőtt havonta egy fellépésük volt ezeknek a zenekaroknak (és megemlítik a Magozott Cseresznye, Romantikus Erőszak és Egészséges Fejbőr bandákat), most pedig állandóan fellépnek és a könnyűzenei listák élén vannak a számaik. Szóba kerül még a cenzúra és az ellenzéki sajtóorgánumok ellehetetlenítése – ezeket is a nemzetközi sajtóban megjelent véleményekkel igazolják. Az utcák neveinek módosítása is súlyos, de szerintük helytálló vád: a népszerű Moszkva tér a nacionalizmus jegyében vált Széll Kálmánná (azt nem említik, hogy korábban is így hívták), és persze az egész folyamat arra irányul, hogy a zsidóellenesség növekedjék, és Budapest köztereit náci személyiségekről nevezzék újra.

  A Kobra országunkról szóló műsora a csúsztatás mesterpéldája. A szobordöntő, faragatlan rapsztár, Pityinger László náluk szegény, szánni való áldozat, akit ellehetetlenít a hatalom. A Magyar Gárda betiltásáról nem esik szó – a svéd köztévé szerint még most is háborítatlanul masírozhatnak az utcákon. A Fidesz jelszava szerintük a munka, ima, szülőföld – az Isten, haza, család hármast talán azért nem sikerült helyesen lefordítani, mert nem hangzott elég „náciul”. „Van valami furcsa a svéd újságírókkal. Minden szakmai tudás, hivatásszerűség és az évek során felhalmozódott ismeretek dacára létezik egy majdhogynem rejtélyes képtelenség az önkritikára és a saját hiányosságok beismerésére. Nagyszerű munkát végzünk, díjakat nyerünk, mi vagyunk a legjobbak, jó döntéseket hozunk, soha nem követünk el hibát, a médiakritika másokról szól, nem bennünket érint” – írta nemrég egy svéd kolléga, Lars Adaktusson, aki hosszú éveken át volt a közszolgálati tévé egyik legismertebb újságírója, amíg meg nem csömörlött az egésztől. Most már nem is újságíró: a jellemzően baloldali-liberális beállítottságú svéd sajtó gyakorlatilag kiátkozta a kritikus sorok megjelentetése után. Mert ugye ott véleményszabadság van – egészen addig, amíg a vélemények megfelelnek a balliberális dogmáknak.

   

  Az utólagos vizsgálat a Kobrát nem marasztalta el. 

   

 13. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. február 26. 14:421669.

  Jobb híján ide...

   

  Tavaly ősszel, egészen pontosan október huszonharmadikán meglehetősen alattomos, csúsztatásokkal teli és egyoldalú riportfilmet mutatott be a svéd köztelevízió Magyarországról.

  A Kobra című kulturális magazinműsor ellen az adást követően huszonhét panasz érkezett a svéd médiahatósághoz – jellemzően a skandináv országban élő magyar magánszemélyek, szervezetek tiltakoztak, de akadt olyan magyar gyökerekkel nem rendelkező svéd polgár is, akit felháborított a meglehetősen egyoldalú és láthatóan elfogult riport. A tollat ragadók nagy többsége azt sérelmezte, hogy a művelődési műsor nyílt politizálásba fogott, ráadásul súlyos tárgyi tévedések voltak az adásban, amely egyoldalú és elfogult volt, nem szólaltatta meg a másik felet, és hogy a riporter – a svéd közszolgálati média szigorú szabályozását figyelmen kívül hagyva – feladva semlegességét állást foglalt ellentmondásos kérdésekben.

  A feljelentések kapcsán a médiahatóság feltett tizennyolc kérdést a műsor szerkesztőinek. A válasz december 19-én érkezett meg, ezt a panasztevők is megkapták, és a svéd köztévé érveire január hetedikéig kell reagálniuk. A hatóság ezután dönt, hogy elmarasztalja-e a műsort. (A svéd médiahatóság honlapjáról egyébként az is kiderül, hogy ez immár a hetedik eljárás a Kobra ellen – korábban mások, más ügyben is panaszt tettek.)

  A kobrások tizenhat oldalon magyarázzák el a tényeket, nem minden tanulság nélkül. Ebből jól látszik, hogyan dolgoztak: jellemzően a nemzetközi sajtóban megjelent Magyarország-ellenes cikkek adatait kezelték tényként (sok esetben eltekintve az ott megjelent kormánypárti érvektől és magyarázatoktól), és ezek mellé kerestek Magyarországon a negatívumokat megerősítő nyilatkozókat. A módszer egyébként ismerős: egy jó nevű nyugat-európai lapban megjelenik valami nagyon elfogult vélemény Magyarországról, ami azonnal ténnyé magasztosul és végighullámzik a teljes nemzetközi liberális-baloldali sajtón. A kobrások másik alapanyaga a szintén egyoldalú és tendenciózus Amnesty International-országjelentés volt – itt sem kaptak helyet a magyar oldalról megfogalmazott kifogások.

  A svéd köztelevízió részéről Martin Österdahl műsorigazgató válaszolt. Szerinte az országunkról sugárzott riport célja a magyar kulturális élet ábrázolása volt, az utóbbi évek Magyarországon lezajlott politikai változásai felől megközelítve. Szerintük ezek a változások két pártnak tulajdoníthatók: a Fidesznek és a Jobbiknak. Azzal, hogy megszólaltattak egy jobbikos képviselőt, szerintük megvalósult a kiegyensúlyozottság. „A Jobbik és az ultranacionalista kultúra hívei elmesélhették, hogy miért támogatják a kritizált változást” – fejtik ki a levélben, ezért aztán nem baj, hogy az összes többi megszólaló a jelenlegi politikai és kulturális légkört ellenzők köréből került ki. A műsorigazgató azt is megjegyezte: a szerkesztőségük komoly nehézségekbe ütközött a „rendszerbarát sajtóképviselők” és a kultúra területén dolgozók megszólaltatása kapcsán. „A kormánybarát újságok főszerkesztői sosem válaszoltak a szerkesztőségünk által ajánlott interjúkérésekre. Budapesten, a helyszínen, a forgatócsoportot a Magyar Nemzet elutasította, amikor egy interjút szerettek volna készíteni” – állította. Ezzel szemben mi emlékezünk egy nyári történetre, amikor a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió ugyanazon épületben lévő szerkesztősége előtt forgattak a svéd tévések, a riporter pedig épp arról beszélt a kamerának, hogy a mögötte álló épületből sugározzák a nacionalista és idegengyűlölő magyar zenét. Ezt meghallotta egy kollégánk, és invitálta a svéd riportereket, hogy nézzék már meg a rádió által játszott zeneszámok listáját. Erre a lehetőségre nem tartottak igényt, inkább távoztak – igaz, a szerkesztőségünk előtt felvett konferálás végül nem került adásba.

  Az érvelés szerint a műsor célja az volt, hogy bemutassa: Magyarország az ultranacionalizmus irányába sodródik, korlátozza a sajtószabadságot, és egyre nő az antiszemitizmus. Szerintük egy ilyen megközelítés aligha tekinthető ellentmondásosnak: az Európai Bizottság, az Amnesty International, a nemzetközi sajtó és a nemzetközi zsidó szervezetek épp ugyanígy gondolják. A svéd tévé úgy véli, hogy lehet műsort készíteni a magyarországi kulturális életről a kormány képviselőinek megkérdezése nélkül, különösen akkor, amikor a magyar kormánynak nincs kultuszminisztere.

 14. Reszka
  Offline
  2014. február 12. 18:281668.

  Na végre.

   

  Szóval, az elmúlt 2 hét legnagyobbjai (ormotlanis maximusok)

   

  - kötél egyenlő börtön egyenlő egyetemes emberi szeretet

  - felcsúti repülőtér

  - "jószándékú tévedés" , "nem találtam rovatot a vagyonbevallás nyomtatványban" 240 millió eltitkolt vagyon ausztriai bankszámlán

  - úgy bojkottálunk, mintha bojkottálnánk, de mégsem bojkottálunk, hogy elmondhassuk: bojkottáltunk; vagy: nem bojkottáltunk. 

  előzmény:
  Reszka (1667)
  2014-02-12  18:24
 15. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2014. január 14. 13:501666.

  A bíróság első fokon bűnösnek mondta ki Wieszt Jánost folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetésben, és négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az egykori XI. kerületi szocialista frakcióvezetőt.

   

  A Fővárosi Törvényszék előírta, hogy legalább büntetésének kétharmadát mindenképpen le kell ülnie – ebbe a házi őrizetben és előzetesben tartott időt 1:4 arányban beszámítják. Mellékbüntetésésként a bíróság Wieszt Jánost négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és 2,2 millió forintos vagyonelkobzást is elrendelt. Az ügyész súlyosbításért, az elítéltek viszont flmentésért fellebbeztek, a döntés így még nem jogerős.

   

  Wiesztről és bűntársairól még 2010 tavaszán mutatott be egy titokban készült leleplező videót a kerületi Fidesz-frakció, melyen a politikus egy kétmillió forintot tartalmazó borítékot vett át.

  Egy Bartók Béla úti számítástechnikai üzlet tulajdonosa filmezte le 2007-ben a pénz átadását, és a szocialista frakcióvezetőnek azért kellett a kétmillió forint, hogy az önkormányzat forgalmi áron eladja a bérlőnek a 18,3 millió forintra taksált üzlethelyiséget. A vagyonkezelő bizottság – melynek Wieszt is tagja volt – tulajdonképpen belehajszolta a vételbe a Qwerty Kft.-t, miután egyik napról a másikra hétszeresére emelte a helyiség bérleti díját.

   

  A bíró az ítélet indoklásánál elmondta, hogy Wieszt a tárgyalások alatt majdnem végig megtagadta a vallomástételt, és csak a legvégén tett vallomást. De vallomása akkor is kimerült az olyan állításokban, mint hogy a Fidesz támadást intézett ellene, meg hogy hamis a videó.

  Arról viszont Wieszt nem igazán tudott beszámolni, ha a videó hamis, akkor hol van megvágva, és ott valójában mi is hangzott el. Ráadásul a szakértők egyértelműen állították, hogy a felvétel valódi, a kép és a hang végig szinkronban van, a hangsáv végig konzisztensnek tűnik, nincs olyan változás a hangspektrumban, ami arra utalna, hogy bármelyik részét utószinkronizálták volna.

  Wieszt a tárgyaláson azzal magyarázta a Qwerty bolt ügyeinek intézését, hogy féltette az állását. Állítása szerint ugyanis ő akkor abban a hitben élt, hogy a bolt bérlője a titkosszolgálat rádiótechnikai beszerzője volt. A fő tanú, a Qwerty számítástechnikai bolt tulajdonosa a kihallgatások során elmondta: 2007-ben még azért nem tett feljelentést, mert félt a megtorlástól, és Wieszt még 2010-ben is megfenyegette őt.

   

  Az egykori szocialista politikusnak két ügyvéd segédkezett a korrupciós ügyletben, őket két-két év szabadságvesztésre és 8, illetve 5 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.

 16. pannacotta
  Offline
  2013. november 17. 13:421665.

  Tegyük hozzá (a korrektség kedvéért, tudod), hogy Szilvásy György, mielőtt a szocialista kormányok államtitkára, majd minisztere lett, 1989-ben Pozsgay Imre mellett dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban (Pozsgay mostanság nagyon a Fidesz körül sertepertél), majd 1990-től 1995-ig a MeH helyettes államtitkára volt.

   

  Tehát az MDF-kormányok időszakában.

   

  Nem árt ezt is tudni.  

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1664)
  2013-11-16  19:26
 17. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. november 16. 19:261664.

  Még egy kis Szilvásy

   

  Szilvásyt a Zuschlag-ügyben tanúként hallgatták ki, mivel államtitkár volt a Gyermek-Ifjúsági és Sportminisztériumban.

  2007-ben megjelent egy interjú a HVG-ben Topolánszky Ákossal, aki viszont az említett minisztérium helyettes államtitkára volt. Elmondta, hogy Szilvásy bevezette a közigazgatási „kettős ellenőrzés” rendszerét, ami a pályázatok egyfajta „előzsűrizését” jelentette. Majd néhány nap múlva Topolánszky a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben azt állította, hogy „Szilvásy György a napokban a Nemzetbiztonsági Szolgálatokat felügyelő miniszterként a hivatalos számáról hivatalos minőségében hívott fel, és felszólított arra, hogy a hvg.hu-nak adott interjúmban olvasható, őrá és munkatársaira vonatkozó összes állításomat vonjam vissza, különben jogi útra tereli a folyamatot, és megjelentetni tervez egy közleményt, amely arról szól majd, hogy egy alapítványon keresztül próbáltam bűnös módon szert tenni jelentős közpénzekre”. Szilvásy György a napilap állításaira reagált, elmondása szerint nem fenyegette meg Topolánszky Ákost, és nem mondta azt, ha nem vonja vissza állításait, akkor közleményt ad ki arról, hogy egy alapítványon keresztül próbált bűnös módon szert tenni jelentős közpénzekre.

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1660)
  2013-11-06  13:22
 18. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. november 16. 19:121663.

  Hát, annyit tudni kell, hogy előzetes repülési tervet kell leadni. (Nyilván más egy menetrend szerinti járat és más egy alkalmi berepülő kisgép, de pontosan meg van szabva, hogy mennyi idővel kell a berepülés előtt leadni a pontos repülési útvonal tervet.) És pláne, ha élő rádiókapcsolat sincs, akkor a légierőnek parancsot adnak és a határtól Budapestig simán leszedik-leszedhetik a légtérsértőt.

   

  Ergo azok a bizonyos gépek nem repülhettek csak úgy be, engedély nélkül.

  Viszont akárhány légiforgalmi irányítót megkérdezel, azok nem fognak neked a konkrét ügyről beszélni, csak azt mondják, hogy semmit sem tudnak róla, nem ők voltak szolgálatban, stb.

   

  előzmény:
  Kundalini (1662)
  2013-11-06  13:43
 19. Kundalini
  Offline
  2013. november 6. 13:431662.
  Még egy aproság:Mikor berpültek az izraeli kémgépek a magyar légtérbe simán feltérképeztek mindent ami vezeték nélküli.Még az utcai biztonsági kamerák felvételeibe is belelátnak bármikor amikor csak akarnak.Akár müholdas átjátszo berendezések révén is.És ez még semmi....
  előzmény:
  lárifárika (1)
  2010-03-09  22:14
 20. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. november 6. 13:361661.

  Ugyanazon ügy kapcsán Galambos Lajos elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, a bíróság kémkedésért két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közügyektől.

   

  (Mindkettőjük esetében beszámítják a börtönbüntetésbe az előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött időt.)

   

  Laborc Sándor negyedrendű vádlottat, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, a bíróság kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélte, a végrehajtást két év próbaidőre felfüggesztette.

   

  P. László harmadrendű vádlottat, a kémbotrányban felbukkant orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát államellenes bűncselekmények elkövetésének vádja alól felmentette a törvényszék.

   

  (Az ítélethirdetést zárt tárgyalás keretében tartották meg, csak az ítélet rendelkező része volt nyilvános.)

   

  A háttér, legalábbis ami publikus belőle:

  A rendszerváltozás óta példa nélkül álló ügyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat derítette fel, azonban a történteket vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya 2040-ig az eljárás minden részletét államtitoknak minősítette. A tavaly március 12-én megnyitott büntetőperben az ügyészség Galambos Lajost a bűncselekmény elkövetésével, Szilvásy Györgyöt felbujtással, P. Lászlót bűnsegédlettel, Laborc Sándort pedig bűnpártolással vádolta meg.

  Az ügy részleteiről olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, amelyek szerint az előző kormányzati ciklusban bolgár szakembereknek álcázott orosz különítmény érkezett Budapestre, hogy átvilágítsa a polgári elhárítás munkatársait, s az NBH központját ezzel technikai támadás is érhette. Állítólag az átvilágításhoz az álbolgárok saját technikai hátteret telepítettek a hivatal székházába, amely a ferihegyi kisgépes terminálon keresztül, az NBH repülőtéri kirendeltségének és a légikikötő védelmi rendszereit működtető Zömök Kft. munkatársainak segítségével jutott az országba.

 21. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. november 6. 13:221660.

  2011-ben Szilvásy Györgyöt, a második Gyurcsány kormány Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterét, későbbi titkosszolgálatokat felügyelő minisztert Galambos Lajosnak, a Nemzetbiztonsági Hivatal kémkedéssel gyanúsított volt főigazgatójának terhelő vallomása alapján vonták eljárás alá. 2011. július 1-jén – a lefolytatott házkutatás után – a kémkedéssel gyanúsított volt minisztert őrizetbe vette a rendőrség, július 4-én szabadlábra helyezték. 2013. július 5-én a Debreceni Törvényszék első fokon felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a közügyektől 3 évre eltiltották. Társait szintén elítélték, az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították. Szilvásy fellebbezett az ítélet ellen.

 22. pannacotta
  Offline
  2013. november 2. 21:111659.

  Ez egy nagyon érdekes per (vagy ítélet, de akkor mindkettő az).

   

  Elsőfokon bűncselekmény hiányában (!) mentették fel Molnár Gyulát - és nem bizonyítékok hiányában -, másodfokon pedig letöltendő börtönt kapott.

  Ölég nagy különbség van az ítéletek között, egyébként az ügyész is csak felfüggesztettet javasolt.

   

  Én még ilyet nem pipáltam.  

   

  Ezért lesz "harmadfok", nem biztos, hogy felmentik, de ez a két ítélet annyira eltérő, hogy kifejezetten disszonáns.

   

  Lakos ehhez képest megúszta.  

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1657)
  2013-11-02  19:31
 23. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. november 2. 19:491658.

  A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú bíróság korábbi ítéletét, miszerint Varju László korábbi MSZP-s, most független képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa megsértette Papcsák Ferenc (Fidesz) jó hírnevét, amikor 2010-ben „Politikai üldözés kezdődik" címmel jelentetett meg közleményt.

  A személyiségi jogi perben Varju Lászlót 650 ezer forint és kamatainak megfizetésére kötelezte a bíróság, továbbá egy bocsánatkérő közleményt kell közzétennie.

  Az ítélet szerint a DK politikusa megsértette Papcsák Ferenc jó hírnevét következő mondataival: „Elszámoltatási kormánybiztos: rablóból pandúr?", továbbá „Papcsák Ferenc ügyes ember, mert idáig minden egyes ügyben az ő emberei vitték el a balhét, nem ő...; 2002-ben nem őt ítélték el, hanem a legjobb emberét, az egyik polgármestert Szabolcs megyében, aki pénzért vett szavazatot Papcsák Ferencnek."

  A fideszes országgyűlési képviselő, Zugló polgármestere úgy reagált: örül a jogerős ítéletnek, egyrészt mert megint kiderült, hogy Varju László vádaskodása nem állja meg a helyét, másrészt mert jótékonyságra költheti a megnyert összeget. Jelezte: zuglói, halmozottan hátrányos körülmények között élő családoknak ajánlja fel azt a pénzt, amit Varju László köteles megfizetni az elvesztett pert követően.

 24. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. november 2. 19:311657.

  Hivatali visszaélés miatt Molnár Gyula szocialista politikust, volt XI. kerületi polgármestert nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imre volt XI. kerületi szabad demokrata alpolgármestert hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon szerdán. A tábla többmilliós pénzbüntetéssel is sújtotta a két vádlottat, és Molnár Gyulát két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

  Az ügyészség azzal vádolta meg őket, továbbá egy ügyvédet, hogy 2006-ban, a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

   

  (Az ellentétes első- és másodfokú döntés miatt van lehetőség további fellebbezésre és harmadfokú eljárásra.) 

   

  Hát, ha a Kúrián Mészár Róza lesz a döntnök, számomra nem kétséges a felmentés.

   

    Különben érdekes az, hogy mindig, minden ügybn remekül kihúzták magukat a szabad demokraták, akik pedig sokkal sárosabbak voltak a szociknál. Lakosnak rengeteg zűrös ügye volt, csak azokért megérdemelne néhány évet. Rengeteg kárt okozott a kerületnek. Molnárt hozzá képest szinte sajnálom.

 25. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. november 2. 19:231656.

  A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) végzése szerint nem követték el a gyülekezési joggal visszaélés szabálysértését annak a demonstrációnak a szervezői, amelynek során márciusban tüntetők hatoltak be a Fidesz Lendvay utcai épületének udvarára.

  A PKKB mind a tizenegy, eljárás alá vont ember esetében hatályon kívül helyezte a gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése miatt hozott rendőrségi határozatot, és megszüntette a velük szembeni szabálysértési eljárást.

  A bíróság tehát hatályon kívül helyezte azt a határozatot, amely szerint szabálysértést követtek el a szervezők, mert a demonstrációjuknak volt olyan része, amely közterületen történt. A bíró közölte, a demonstráció a magánterületnek számító Fidesz-székház udvarán történt, és a mintegy hetven embernek a Lövölde térről a Lendvay utcához vonulása nem tartozott szervesen a rendezvényhez.

   

    Jó, bár számomra nem kétséges, hogy ha én tizedmagammal bemászok az MSZP székházába, ott betörök néhány ablakot, ordítozok, skandálok és zavarom a munkát, akkor velem és társaságommal nem lesznek ilyen elnézők. Akkor sem, ha az előzetes utcai vonulásunk nem tartozna szervesen az MSZP magánterületén tartott "demonstrálásunkhoz". 

 26. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. november 2. 19:131655.
  Már leírtam régebben...))))
  előzmény:
  pannacotta (1654)
  2013-10-30  06:51
 27. pannacotta
  Offline
  2013. október 30. 06:511654.

  "Azt azért talán nem árt felidézni, hogy a sukorói beruházással összefüggő telekcsere-szerződés teljesülése esetén 1.294 milliárd forint kár érte volna a magyar államot."

   

  Azt sem "árt felidézni", hogy azért nem érte semmilyen kár a magyar államot, mert Bajnai miniszterelnöksége alatt, az ő utasítására Oszkó Péter pénzügyminiszter indított polgári pert a csereszerződés érvénytelenségének megállapítása miatt, és ebben a perben a bíróság kimondta a szerződés érvénytelenségét.

   

  http://www.origo.hu/itthon/20121113 -ervenytelen-marad-a-sukoro-szerzodes.html 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1653)
  2013-10-30  00:00
 28. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. október 30. 00:001653.

  A Kúria kedden a korábbi ítéleteket megerősítve felmentette Joav Blum izraeli-magyar üzletembert a közokirat-hamisítás vádja alól.

   

  Az ügyészség a Sukoróra tervezett King’s City kaszinóberuházással kapcsolatos telekcsere ügyében ismertté vált Joav Blumot 2009-ben azzal vádolta meg, hogy közokirat-hamisítást követett el, amikor 2008-ban csak névlegesen létesített lakóhelyet Sukorón, azaz bejelentkezett oda, anélkül, hogy ott lakott, vagy akár csak egy éjszakát is ott töltött volna.

   

  Joav Blum ugyanakkor a perben elmondta: valóban nem lakott életvitelszerűen Sukorón vásárolt, leromlott állapotú ingatlanban, de hangsúlyozta azt is, hogy szándékában állt építkezni, és ebben csak édesapja betegsége, majd halála akadályozta meg.

  Az elsőfokú döntést helyben hagyó másodfokú ítélet ellen az ügyészség felülvizsgálati indítvánnyal fordult a Kúriához, és új eljárást kért. A legfelsőbb bírói fórum azonban kedden elutasította a vádhatóság beadványát, és hatályában fenntartotta a jogerős felmentő ítéletet.

  A Kúria szóbeli indoklásában felidézte: a jogszabály kötelező rendelkezése csupán azt mondja ki, hogy a beköltözést követő három munkanapon belül be kell jelentkezni, azt azonban nem, hogy mennyivel a beköltözés előtt lehet bejelentkezni. Az a jegyző kötelessége, hogy a bejelentés valódiságát ellenőrizze.

  Az eljárás adatai szerint Joav Blum 2008 nyarán saját jogi képviselője, valamint a település polgármestere és jegyzője jelenlétében a jogi végzettséggel rendelkező igazgatási ügyintéző közreműködésével intézte a lakcímbejelentést, és ekkor jelezte, hogy szándékában áll később beköltözni. A bíróságok szerint a bűncselekmény formailag megvalósult ugyan, ám a vádlott abban a téves feltevésben volt, hogy beköltözés nélkül is bejelentkezhet az ingatlanba, és ezt erősítették a jelen lévő jogászok.

   

   A Kúria szóbeli indoklásában arra is kitért, hogy a lakcímbejelentéssel kapcsolatos különféle jogszabályok egymással nincsenek összhangban, nem egyértelműek. Klikk - érdekes az egészet elolvasni, tényleg visszás a helyzet - ami persze azt is jelenti, hogy némelyek vígan lavírozhatnak a zavaros szabályozás miatt. 

   

  Azt azért talán nem árt felidézni, hogy a sukorói beruházással összefüggő telekcsere-szerződés teljesülése esetén 1.294 milliárd forint kár érte volna a magyar államot.

   

    Egy észrevételem van: szerencsésebb dolog egy olyan ügyben, amelyhez erősen köthető Gyurcsány, Bajnai, Veres János személye, nem olyan bírónőt jelölni ki, aki több szálon erősen kötődik az MSZP-hez. Férje, Varga Jenő MSZP-közeli milliárdos vállalkozó, tulajdonosa a Vectigalis Zrt. felszámoló cégnek. (Hm, sokan szeretnek felszámolni.) Mellesleg Mészár Róza tanácsvezető bíró 2010-ben az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt. 

  Nem elegáns.

  Varga Jenő MSZP-közeli milliárdos vállalkozó, a Vectigalis Zrt. felszámolócég tulajdonosa. Ráadásul Mészár Róza tanácsvezető bíró 2010-ben éppen az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt. - See more at:
 29. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. október 29. 23:171652.
  Csak egy mondat: én mindig leírom a végleges bírói ítéletet, amikor megszületik. Akkor is, ha nem örülök neki.
  előzmény:
  pannacotta (1651)
  2013-10-27  15:49
 30. pannacotta
  Offline
  2013. október 27. 15:491651.

  És ami teljes kitaláció, amelyet később bírósági ítéletek cáfolnak meg. 

  A tényszerűség nem erős oldala ennek a topiknak.  

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1648)
  2013-10-27  14:09
 31. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. október 27. 14:181650.

  Ehhez kapcsolódván:

   

  Ugyanakkor nem vonják felelősségre azokat az ügyészeket és bírákat, akik hamis rendőri jelentések alapján vádoltak meg, illetve ítéltek el a 2006. őszi eseményeket követően olyan személyeket, akiket valójában az egyenruhások bántalmaztak – ezt a Legfelsőbb Bíróság volt tanácsvezető bírája közölte.

 32. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. október 27. 14:141649.

   (Ebben az esetben természetesen az említett húsz bíró cselekedete volt nem szimpatikus.)

   

  Mégis semmisek a 2006-os tömegoszlatás kapcsán a hivatalos személyek elleni erőszak, rongálás, garázdaság miatt hozott ítéletek. Korábban ezeket azért próbálta semmissé tenni a kormány, mert az ítéletekben csak a rendőri jelentésekre, tanúvallomásokra alapoztak. A döntés ellen azonban mintegy húsz ítélkező bíró az Alkotmánybírósághoz fordult, amely most jóváhagyta azt. Az Ab szerint nem sérti a jogállamiság követelményét, ha jogerős bírósági ítéletek megváltoztatása kizárólag az elítéltek javára történik.

   

  A bírák szempontrendszere legitim volt, a jogbiztonságot, a bírák függetlenségét, vagy adott esetben az eljáró rendőrök személyiségi jogait, emberi méltóságát jelölték meg, de az Alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy ezek nem megfelelőek ebben az esetben, és alkotmányosnak találta a semmisségi törvényt.

   

  Itt a fő kérdés az volt, hogy a jogerős ítéleteket át lehet-e törni, meg lehet-e változtatni, és az Alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy kivételes esetekben erre van lehetőség.

  Eszerint nem fogadható el az alkotmánybírósági határozat azon része, mely az eset kapcsán párhuzamot von az amnesztiával, hiszen itt eleve nem bűnös személyekről van szó, hanem a rendőri erőszak, a rendőri attak áldozatairól, akiket nem szabad kriminalizálni.

  Precedensértékű a döntés, immár az Alkotmánybíróság is megfogalmazta azt, hogy a békés tüntetőkkel szemben a rendőrségnek önmérsékletet kell tanúsítania. A semmisségi törvény attól is megóvta a magyar államot, hogy jóvátételt kelljen fizetnie a rendőri erőszak miatt. Itt elévülési időn belül több eljárás is indulhatott volna, sőt akár nemzetközi bírósághoz is fordulhattak volna az érintettek.
 33. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. október 27. 14:091648.

  Még egyszer, utoljára leírom:

   

    1. ez nem vélemény topik, senkivel nem fogok vitatkozni.

   

    2. NEM csak MSZP stikli kerül ide, hanem tágabb értelemben minden, ami számunkra, Fidesz-szimpatizánsok számára az ellenzéktől vagy holdudvaruktól, szavazóiktól bántó, sértő, antipatikus, bűn, stb.

   

   

 34. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 29. 13:091647.
  Bocsáss meg, de ez nem vita és vélemény topik.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_813945 (1646)
  2013-04-29  10:29
 35. Torolt_felhasznalo_813945
  Torolt_felhasznalo_813945
  Offline
  2013. Április 29. 10:291646.

  Gyurcsány-Bajnai időszakban elhatalmasodott eladósodás és felelősei?

   

   Tüntetés a Hősök terén Kásler Árád szervezésében - 2013-04-21 | Hírek videók

   

   

  "Az MSZP-kormányok idején csapdába csalták az embereket a devizahitelekkel." (Aki csak ennyit visz haza a tüntetésekről, az biztosan nem az MSZP-re vagy a Bajnai pártjára fog szavazni.)

   

  Kicsit furcsának tartom a helyzetet: Nem a jelenlegi kormány ellen tüntetnek, hanem a előző kormány "árulása" és a bankrendszer ellen?

   

  A devizahitelesek tüntetései lényegében MSZP-t lejárató kampányok?

  Szerintetek jogos a kérdés?

   

   

  előzmény:
  lárifárika (1)
  2010-03-09  22:14
 36. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 16. 14:431645.

  Ugyan persze nem stikli - csak persze itt is fontos szerepet játszott (volna) a lejáratás - ami persze nem sikerült. Már megint nem.

  Nem lényeges az egész pitiáner történet Király Júliával/ról - de jólesően idézem. Szabó Annától, az MNO-ról.

   

  Király Júlia esete a fasírttal

   

  Szégyenteljes módon távozott Király Júlia a Magyar Nemzeti Banktól. Ennél több eleganciát ugyan nem vártunk tőle, de legalább a volt kollégáira tekintettel lehetett volna, méltányolva azt a hat évet, amit velük töltött. Úgy, ahogy tette a jegybank eddigi összes volt alelnöke, beleértve Király Júlia alelnöktársát, a szintén most távozott Karvalits Ferencet is.

   

  Hiába, a stílus maga az ember: Király Júlia sértettsége és hiúsága mindent felülírt, még a munkatársai, a jegybank vagy az ország iránt megmaradt lojalitást is, ha egyáltalán ismerős számára ez az érzés. Lemondása ugyanakkor tragikomikusra sikeredett. Elmehetett volna emelt fővel is, ha Simor András elnök távozásakor veszi a sátorfáját, ekkor is elmondhatta volna a jegybankot érintő szidalmait az erre mindig éhes médiapartnereinek. De akár ki is várhatta volna még azt a néhány hetet, amíg mandátuma lejár, hogy június elején önthesse ki szívét az új jegybanki vezetés szidalmazására látatlanban is vevő sajtótermékeknek. De Király Júliában még ennyi tartás sem maradt. Kiválasztotta azt a pillanatot, amikor a nemzeti bank és a monetáris tanács bejelentette az ország új gazdaságösztönző programját, amelyet mind a szakma, mint a bankok kedvezően fogadtak, így Király Júlia végül egymaga elégedetlenkedhetett a sajtóban. Pechje volt.

  Lemondása ugyanis egybeesett a bankszövetség pozitív véleményének publikálásával, sőt a forint erősödésével is. Hát, így járnak azok, akik már eljövetelük után néhány órával, vélhetőleg időben leszervezett interjúkban kürtölik tele a világot saját sérelmeikkel. Az ilyen kifakadások pusztán arra szolgálhatnak, hogy csorbítsák a Simor András offshore-ügyei és a jegybank felhatalmazás nélküli korábbi adatkiszivárogtatása miatt egyszer már nehéz helyzetbe került jegybank hírnevét. Vagy hogy az új programját és a kollégák erőfeszítéseit próbálják rossz színben feltüntetni, hitelteleníteni külföldön.

  És ami ezek után következik, az csak erős idegzetűeknek ajánlható. A volt alelnök asszony, akit még a Gyurcsány-kabinet alatt neveztek ki, a következő idézettel vett búcsút a jegybanki kollégáktól: „Figyelem! Nekünk, emlősöknek nem mellékes kérdés, hogy mi daráljuk-e a húst, vagy bennünket darálnak-e meg.” A mottót Örkény István Fasírt című művéből vette, a volt kollégák ilyen mértékű lenézésének megítélése mindenkinek szíve joga. Véleményszabadság van, és Király Júlia ezzel tette le a névjegyét. Távozása módját elnézve, csak helyeselhető döntése, kár, hogy nem hamarabb hozta meg. Neve így kerülhetett egy szintre például Paul Lendvaival, aki az osztrák lapokban gyűlölködik és szítja az indulatokat Magyarország ellen hosszú évek óta.

  Egyikük sem értette meg, hogy kirohanásaikkal nem a kormányt, hanem saját magukat minősítik, mert a vádak mögötti személyes indulatokat még a laikus, a magyar viszonyokat nem ismerő újságolvasók is kiérzik. Király Júlia mandátuma lejár, őt tehát senki sem „darálta be”. Az új vezetést pár hét alatt nem ismerhette meg, nem is törekedett rá, ha tehát pusztán előítéletei alapján döntött, akkor korábban szednie kellett volna a cókmókját. A dúló-fúló nagyasszony után egy mondat biztos megmaradhat a lakosság emlékezetben, legalábbis egy darabig: ő mondta a devizahitel-csapdába került több százezer magyar családról, hogy ezt a „szűk réteget” nem kell megmenteni. Milyen szerencse, hogy ezt az álláspontot csak kevesen osztották! Így lett törvényünk a végtörlesztésről, az árfolyamgátról, a kilakoltatási moratóriumról és a devizakölcsönt kiváltó kedvezményes jegybanki forintkölcsönről.

  Király Júlia (ön)lejárató kampánya legfeljebb három napig tart, de emberi méltóságból csak egy van. Sajnáljuk.

 37. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 16. 14:321644.

  Újfent - mert lejáratni jó... folynak a próbálkozások.

   

  Újfajta kirakatadót talált fel a Népszabadság

   

  Rá akarta tukmálni a kirakatadót Belváros-Lipótvárosra a Népszabadság. A baloldali lap pechje, hogy létezik már ilyesmi, csak persze nem abban a formában, ahogy ott elképzelték.

   

  A falakon belüli rész után építményadót szednek, a falakon kívül kirakatadót és közterület-foglalási díjat – háborog egy a neve elhallgatását kérő (ilyenkor mindig így van - tőlem) üzlettulajdonos. A Népszabadságban jelent meg ez a mondat, és hangozzék akármennyire hihetetlenül, de attól még igaz: az igeidők jelentik benne a legnagyobb izgalmat. Szögezzük is le mindjárt az elején, hogy a „szednek” szó jelen idejű. Nem ér röhögni: tényleg ez a lényeg.

  Történt ugyanis, hogy egy cikkében a baloldali napilap arról számolt be kész tényként, hogy az V. kerületben kirakatadót tervez bevezetni a városvezetés, amely alól egyedül Rogán Antal polgármester adhat felmentést. Az írás egy neve elhallgatását kérő tulajdonos megszólításával kezdődik, aki úgy látja: ez aztán tényleg betenné a kaput a belvárosi üzleteknek. Majd jön a már idézett névtelen boltos panasza, amelyből az derül ki, hogy ez az adónem már létezik.

   

  És ez így is van, csak hát azok a fránya részletek… Rogán Antal kiadott egy közleményt, amelyben azt írja: „1995 óta benne van a közterület-használati rendeletben, hogy csak azok az üvegportálok kötelesek közterület-használati díjat fizetni, amelyek több mint 10 centiméterrel kilógnak a fal síkjából”. Végül hozzácsapta azt is, hogy ilyenből lehet összesen tíz darab Belváros-Lipótvárosban. A lap aztán egy cikkben visszautasította, hogy hazudott volna, és hogy, hogy nem, a névtelen megadóztatott is eltűnt a hasábokról.

  Erre a cikkre is reagált a polgármester, jelezve, örül neki, hogy a Népszabadság végre elismerte: a Belváros nem fog kirakatadót bevezetni. „Amit új szabályként próbálnak eladni, arról tegnap is tudták: szó szerint ugyanaz, mint ami 18 éve, 1995 óta hatályban van”. A slusszpoén pedig az, hogy a városvezető kigyűjtötte, hogy ez alapján a rettenetesnek beállított adónak az alapján mennyi kirakatnak kellett közterület-használati díjat fizetnie. Hát, tíznél is kevesebbnek: egészen pontosan egynek sem.

  Mi ebből a tanulság? Óvatosan kell bánni ezekkel a névtelenül nyilatkozó riportalanyokkal.

   

 38. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 16. 13:541643.

  Mert besározni mindig jó... (volna)

   

  Orbán egy olajszőkítővel együtt szurkolt?!

   

  Az Index Igaz, ami igaz rovata egy Facebookon terjedő állításnak járt utána.

   

  Az állítás szerint Orbánt egy Vidi meccs után egy egykori olajszőkítő, ma drogbizniszben utazó maffiózóval, bizonyos Szűcs Attilával együtt fényképezték le. Ebből a facebookos poszt szerzője – az Index szerint - messzemenő következtetéseket vont le a pártfinanszírozással kapcsolatban. A lap azonban – a képen szintén látható Török Gábor politológus közvetítésével – kinyomozta: a fotón nem Szűcs Attila, hanem Hársfalvi Tamás közgazdász látható. Hársfalvi az Index megkeresésére elmondta: sok mindenki mással együtt kapott belépőt a VIP-szektorba a török Trabzonspor elleni EL-selejtezőre, így az, hogy a miniszterelnökkel egy képre került, csupán a véletlen műve.
 39. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 8. 13:371642.

  Eszembe jutott a kommunizmusról Herényi, és az ő egyik örökbecsű hozzászólása - csak hogy ne feledjük:

   

  "Az, hogy a kommunizmus áldozatává ki vált, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát ő erről dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett. Viszont az, hogy valaki zsidónak vagy cigánynak születik, az nem az ő döntésének a kérdése. A két dolgot ily módon egy platformra helyezni és teljesen egyenrangúnak és egyenértékűnek feltüntetni, az én számomra elfogadhatatlan" 

 40. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 8. 13:331641.

  Ide tartozott volna...:

   

  Hála és dicsőség a felszabadító Vörös Hadseregnek! – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat osztott meg a Facebookon az MSZP-s Szanyi Tibor, miközben a fővárosi Szabadság téri szovjet emlékű megkoszorúzásával büszkélkedett.

   

  Egy fényképet is feltett közösségi oldalára „Megemlékeztünk" címmel. A hozzászólások között arról értekezik, hogy a Vörös Hadsereg felszabadította Magyarországot a náci–nyilas rémuralom alól. A szovjet emlékmű elhelyezését kritizáló hozzászólásra pedig közölte: jó helyen van az.

   

  (Ha már Thürmer az inkvizícióval jön... akkor aktuális lesz lassan Mohácsért, Muhiért is háladó kegyhelyet is építeni az akkori győzteseknek, tatárnak, töröknek)

   

  (Törökdúlás, tatárdúlás, felszabadúlás...)

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_105482 (1639)
  2013-04-08  13:19
 41. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 8. 13:271640.

  Hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány korábbi szerződései miatt a Fővárosi Főügyészség.

  A feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tette. Az alapítvány tulajdonában volt az egykori ORI-székház Budapest belvárosában, a Vörösmarty téren. Az ingatlan helyén ma már bevásárlóközpont áll, a beruházó az egyik külföldi bank volt. A Kehi szerint az adásvételkor az alapítványt 1,3 milliárd forintos vagyoni hátrány érte. Az ORI-székház bérlőit az alapítványnak kártalanítania kellett. Az egyik legnagyobb bérlő egy olyan cég volt, amelyben a diszkókirályként emlegetett Vizoviczki László is érdekelt volt. A vállalkozó a tavaly kirobbant rendőrségi korrupciós botrány egyik gyanúsítottja.

 42. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 8. 13:191639.

  A Munkáspárt elnöke szerint a vörös csillag és a sarló-kalapács a munkásmozgalom jelképe. Thürmer Gyula szerint nem lehet összehasonlítani az önkényuralmi szimbólumokkal, a horogkereszttel meg a nyilaskereszttel.

   

  A törpepárt elnöke azt magyarázta a szociális riportra hazánkba látogató Európai Baloldali Párttal tartott közös rendezvényen, hogy nemcsak a kommunista hatalom gyilkolt politikai alapon, hanem a kereszt védelmére létrehozott inkvizíció is.

   

  Az újraelosztás miatt nyúltak a diktatúrához?

  Az Éhség Magyarországon című rendezvény francia vendége arra hívta fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány nem képes úrrá lenni a súlyosbodó szociális válságon. A kommunista párti aktivista az Európai Parlament elé vinné a magyarországi mélyszegények ügyét. Azt állítja: korábban a szovjet hatalom az újraelosztás érdekében nyúlt a diktatúrához, a fasizmus azonban célirányosan gyilkolt.

  „Egyáltalán nem lehet összekeverni a két dolgot – mondta Christine Mandelson. – Míg az egyik, ugyan nem demokratikus eszközökkel, de a lakosság nagy többségének az érdekeit szolgálta, addig a másik, a társadalmak megosztásában volt érdekelt és ezért a célért, szélsőséges módon, gyilkolni is hajlandó volt” – tette hozzá a francia Kommunista Párt tagja.

   

  - Értem én... Az emberek érdekeit szolgálta a százmilló áldozatot követelő bolsevik proletárdiktatúra. A francia kommunista elvtársnő szerint faji alapon helytelen ölni, osztály-alapon helyes. Frankó.

   

  Szerintem hordják csak a mindkét rezsim jelképeit. Legalább tudom, kiket kell nagy ívben kerülnöm, még az utcán is...

 43. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 8. 13:101638.

  Hatósági közreműködéssel rögzíthette a terhelő hangfelvételeket a Budaházy-ügyben a vád egyik fontos tanúja. Benkő György korábban azt állította, hogy mobiltelefonjával vette fel a Magyarok Nyilai nevű szervezet egyik tagjával folytatott beszélgetéseket. A többórányi hanganyag nem tekinthető bizonyítéknak, ha bírói engedély nélkül készült.

  A százhalombattai autószerelő korábban azt állította, hogy a beszélgetéseket mobiltelefonnal vette fel. A tárgyalóteremben azonban egyértelművé vált, hogy egy betechnikázott autót kapott a hatóságoktól. A hangfelvételek pedig arról tanúskodnak, hogy a beszélgetéseket rendőrök rögzítették.

  Bár a Budaházy-ügyben a hivatalos nyomravezetői díj 10 millió forint volt, Benkő György jóval nagyobb összegről beszélt a barátnőjének. Benkő Györgynek jól jött a pénz. Három és fél millió forinttal tartozott akkoriban az adóhatóságnak. Egyéb érdeke is fűződhetett a hatóságokkal való együttműködéshez. Börtönbe kellett volna vonulnia, a behívót is megkapta, de végül nem került rács mögé. Az egyelőre nem tudni, hogy kik szervezték be.

  A Budaházy-ügyben idén ítélet várható. Kérdés, hogy a bíróság figyelembe veheti-e a Benkő-féle hangfelvételeket. Ha azokról kiderül, hogy hatósági közreműködéssel, de bírói engedély nélkül készültek, akkor nem tekinthetők bizonyítéknak.

   

  Újabb bravo a nyomozó hatóságoknak! (Vajon miért olyan érthetetlen, hogy egy szakma szabályait be kell betartani? Az enyémben emberi élet múlhat rajta - az övékben az, hogy valaki nem nyeri el a méltó büntetését...)

 44. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. Április 8. 13:021637.

  Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség a volt rendőri vezetőkre a 2006-os őszi zavargások miatt indult büntetőügyben.

   

  Bene László volt országos rendőrfőkapitányt azért ítélhetik el, mert 2006. október 23-án a rendőrök nem viseltek azonosítójelvényt, később pedig nem indított vizsgálatot a rendőri visszaélésekkel összefüggésben. Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt, valamint Dobozi Józsefet, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat egykori parancsnokát elöljárói intézkedés elmulasztásában találhatják bűnösnek.

   

  - Borítékolom, hogy nem kapnak büntetést. Fogalmam sincs, Gergényiék miért nem világítottak rá Gyurcsány szerepére.  

 45. Torolt_felhasznalo_813945
  Torolt_felhasznalo_813945
  Offline
  2013. Április 8. 09:401636.
 46. lárifárika
  Offline
  2013. Április 2. 20:311635.

  Első fokon bűnös, és megrovást kapott Juhászné Lévai Katalin, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés korábbi elnöke, volt szocialista országgyűlési képviselő. A politikust azért ítélték el, mert 2004-ben valótlan tartalmú iratokat iktatott be a cégbíróságon a felügyelete alá tartozó megyei fejlesztési ügynökség könyvvizsgálójával kapcsolatban.

  A szocialista politikust közokirat-hamisítással vádolják. 

  Hornyák Zsolt bíró ugyanazt a büntetést szabta ki Juhászné Lévai Katalinra, mint amit az ügy másik két szereplője, egy ügyvéd és az ügynökség akkori ügyvezetője kapott korábban. A bíró azzal indokolta a döntését, hogy Juhászné tudta, hogy valótlan tartalmú okiratot nyújtanak be a cégbírósághoz.

  Az ítéletet az ügyész elfogadta, Juhászné Lévai Katalin és védője nem. Az ügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

   

 47. Torolt_felhasznalo_105482
  Torolt_felhasznalo_105482
  Offline
  2013. március 27. 23:381634.

  Kommentár nélkül, csak úgy...

   

  Barmok. Bocsánat. Románok.

   

  A szocialisták 23 millió románja csak nem akar eltűnni sehogyan sem.

  Ha nem megy, nem kellene erőltetni. Az MSZP nem tudja eldönteni, mi legyen ezekkel a románokkal. Pontosabban azt, hogy mit is gondoljon róluk.

  A szocialisták elnöksége például január közepén Erdélyben turnézott, többek között azért, hogy Mesterházy Attila pártelnök bocsánatot kérhessen az erdélyi magyaroktól (meg nyilván a többi határon túli magyar közösségtől) a 2004-es népszavazásért. Mármint azért, hogy a szocialisták akkor a kettős állampolgárság ellen kampányoltak. És miközben az elnökség a párt új nemzetpolitikai koncepcióját ismertette az erdélyi magyaroknak (erről itt is lehet olvasni, érdemes), a miskolci szocik jó ütemérzékkel románoztak.

  Aztán, miután az MSZP visszatért diadalmas erdélyi hadjáratából, Szanyi Tibor, a párt elnökségének tagja barmoknak nevezte azokat, akik kolozsvári látogatásuk ellen tüntettek.

  Most pedig jött Gyula. Ahol a Fidesz-KDNP frakció ülésezése idején az ellenzék demonstrált, a kormánypártiak pedig a demonstrálók ellen demonstráltak. És ahol Szanyi ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy tréfálkozzon. Azt mondta az indexnek, hogy románul fogja köszönteni a békemeneteseket, mert szerinte sokan onnan jöttek.

  Az, hogy a kormánypártiak között voltak-e Romániában élő magyarok vagy nem, pont mindegy. De a szocik csak nem tudnak leszakadni a 2004-es kampányukról. Ül a nyakunkon 23 millió román, és nem akarnak eltűnni innen. Nem csoda, hogy a szocik is felfigyelnek rájuk.

  A bocsánatkérés és az együttműködési megállapodások nem sokat érnek: ha egy pillanatra is hasznosnak tűnik, a szocik szemrebbenés nélkül románoznak. Hátha nyitott, befogadó és toleráns szimpatizánsaiknak tetszik.

  Szanyi a Híradónak azt mondta, hogy a szeretet jegyében beszélt volna románul. Végül nem tette. És még jobb lett volna, ha magyarul se nagyon szólal meg.

   

  Makai József