Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba
 
Kedves Fórumozók!

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a politikai topikokat csak a jogszabályokban kötelezően előírt mértékben moderáljuk, ezért itt fokozott a személyeskedés, vita, anyázás veszélye. Aki ezekbe a topikokba ír, illetve ezeket olvassa, készüljön fel lelkileg, és húzzon vastag bőrt a várható virtuális pofonok ellen, mert a moderátorok itt NEM törlik a bántó hangvételű hozzászólásokat, ha azok nem sértenek személyiségi jogokat, vagy egyéb jogi előírásokat.

A moderálással kapcsolatos további részletek a Felhasználási Feltételekben (http://www.nlcafe.hu/felhasznalasi) olvashatók.

Üdv: a moderátorok
Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba! Politikai gumiszoba

Mszp-s stiklik

lárifárika
Létrehozva: 2010. március 9. 22:14

Sziasztok! 

 

 

 

 

 

Ide gyűjtsük mindazokat a stikliket, amit az Mszp elkövetett az ország és az emberek ellen !


Legyen ez az mszp-s stiklik,  átverések gyűjtőhelye! 

 

 

Szerintem érdemes összegyűjteni, hogy ne keverjük és ne feledjük ! 

 

 

A kulturált hangnem mindenkinek kötelező !!! 

 

 

 

 

  1. 2014. május 20. 19:311682.

    Ezt a tanút egy másik ügyben tett vallomása miatt jogerősen már elítélte egy bíróság, hamis vád és rágalmazás miatt.

     

    Jó kis tanú volt, nem mondom.  

     

    Így tehát  a Molnár Gyuláék elleni vád is összeomlott és ma felmentéssel végződött az ügy.

     

    Molnár Gyula pedig indul az önkormányzati választáson és jó esélye is van nyerni, ezek után pláne.

     

    Ha pedig ő lesz a polgármester, akkor a Fidesz nagy öngólt rúgott.   

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (1678)
    2014-03-27  11:24
  2. 2014. március 28. 15:501681.

    Korrekt, hogy beírtad. Majd kiváncsi leszek, hogy dönt a másodfok.

     

    Mint tudjuk, ugyanebben az ügyben (UD Zrt-ügy) megvádolták Tóth Károly, Dávid Ibolya, Herényi Károly volt ogy. képviselőket is, akiket az elsőfok felmentett, a másodfok pedig - Tóth Károly kivételével - új eljárást rendelt el.

     

    Az UD Zrt-ügy, ha esetleg valaki nem emlékezne, arról szólt, hogy Kövér László és Demeter Ervin - akkoriban ellenzéki politikusok - jogellenes (!) nyomozást rendeltek meg az UD Zrt-től Dávid Ibolya ellen, ez pedig kipattant.

     

    Szilvásy akkori titokminsizter valóban közreműködött  abban, hogy ez a jogellenes lehallgatás, nyomozás nyilvánosságot kapjon.

     

    Azért fontos ennek az ügynek a tisztázása, mert itt a kormánypárt és megrendelésére az ügyészség fordítva ül a lovon: Kövér és Demeter követett el jogtalanságot, és ez okozta azt, hogy Dávid Ibolyáék utóbb mindezt feltárták a nyilvánosság előtt.

     

    Gyomorforgató volt egyáltalán megvádolni Dávid Ibolyát, Herényit és Szilvásyt emiatt, minden normális jogállamban Kövér és Demeter állna bíróság előtt.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (1680)
    2014-03-28  12:32
  3. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. március 28. 12:321680.

    Felmentette első fokon Szilvásy György volt titokminisztert a hivatali visszaélés vádja alól az UD Zrt.-ügyben pénteken a Fővárosi Törvényszék.

     

    (A Gyurcsány-kormány minisztere emellett érintett a hazánkban példa nélkülinek számító kémügyben, melyben első fokon elítélték.)

     

    A Központi Nyomozó Főügyészség azzal vádolta a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, hogy hivatali visszaélést követett el, amikor 2008 őszén hozzáférhetővé tette Kövér László és Demeter Ervin akkori fideszes politikusok, korábbi titokminiszterek és az UD Zrt. biztonsági cég egyik vezetője közötti telefonbeszélgetések lehallgatási anyagát. Ezzel és a politikai szálakat szükségtelenül hangsúlyozó lejárató célzatú nyilatkozataival pedig jelentős érdeksérelmet okozott az érintetteknek – tartalmazta a vád.

    Szilvásy György az eljárás során mindvégig ártatlanságát hangoztatta. Az ítélet nem jogerős.

  4. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. március 27. 11:481679.

     

    Hazudott iskolai végzettségéről Kunhalmi Ágnes, az MSZP “oktatáspolitikusa”. Mint kiderült nemhogy nem pedagógus, de még csak nem is diplomás az MSZP jelöltje.

    Karrier

    Kunhalmi Ágnes 2002-ben érettségizett Budapesten, fél év lazulás után a Medgyessy kormány sietett a fiatal segítségére és a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkárságán kezdett dolgozni. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején az alig húsz éves lány már a Miniszterelnöki Kabinetirodán volt titkárságvezető. Innen már egyenes út vezetett a politikai pályára. 2006-tól a II. kerületi önkormányzatban volt képviselő. Innen életútja már rejtélyes, nem tudni, hogy az elmúlt négy évben miből élt, mert önéletrajzában nem jelölt meg munkahelyet.

     

    Az hazudott diplomák

    Gyurcsány Kabinetirodáján eltöltött idővel párhuzamosan megkezdte tanulmányait kommunikáció szakon a Szegedi Tudományegyetemen. A tanulást 2009-ben befejezte és az MSZP hivatalos honlapján úgy jelölte meg tanulmányait, hogy ott egyetemi diplomát szerzett!

    A média szak mellett 2005-ben elkezdte az ELTE politológia szakát is, melyről így nyilatkozott – szintén a hivatalos MSZP honlapon: “diplomavédés: 2011. január”.

    A lebukás

    Összehasonlítást készültem írni a kerületi jelöltek végzettségéről és szakmai tapasztalatáról. Kunhalmi egyik csoporttársa jelezte felém, hogy a képviselő jelöltnek nincs meg a diplomája – ezt a fentiek tekintetében furcsálltam, és rákérdeztem a jelöltnél. Egy hét telt el a kérdés óta és válasz nem érkezett, de Kunhalmi Ágnes honlapja módosult! Már nem állítja magáról, hogy lenne diplomája, csupán azt, hogy járt az egyetemre. A jelek szerint záróvizsgát sem tett, nyelvvizsga híján pedig esélye sincs a diploma átvételére. (A hírt a Jobbik XVIII. kerületi oldalán lehet megtalálni, annyit hozzátennék, hogy a javított Kunhalmi oldalon az található, hogy az abszolutóriuma megvan mindkét felsőoktatási intézményben. Magyarul feltehetőleg a bírálatra benyújtott, értékelt és elfogadott szakdolgozatai és a nyelvvizsgája hiányzik, ezek hiányában valóban nem bocsátható záróvizsgára, így diplomát sem kaphat.)

    Az “oktatáspolitikus”

    Kunhalmi Ágnes folyamatosan oktatáspolitikusként definiálja önmagát, miközben sem szakmai tapasztalata, sem pedagógiai ismeretei nincsenek. Érettségivel “kollégázza” azokat tanítókat, tanárokat, óvoda pedagógusokat, akik tisztességgel lediplomáztak és életüket az oktatásnak szentelték. Az MSZP jelöltje védekezhet azzal, hogy – miniszterelnöke szava járását idézzem – nem fejtette ki az igazság minden részletét, de az internet archívuma még sokáig őrzi hazugsága nyomát.

     

    Új adatlap: itt

     

    Javasolnám Kunhalminak, hogy jelentkezzen a kormány által indított "diploma-mentő programba", valamint írja meg a szakdolgozatait, aki ilyen szép és ambíciózus, nyilván azokhoz is sok segítséget fog kapni. 

  5. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. március 27. 11:241678.

    Ez egy nagyon érdekes per (vagy ítélet, de akkor mindkettő az).

     

    Elsőfokon bűncselekmény hiányában (!) mentették fel Molnár Gyulát - és nem bizonyítékok hiányában -, másodfokon pedig letöltendő börtönt kapott.

    Ölég nagy különbség van az ítéletek között, egyébként az ügyész is csak felfüggesztettet javasolt.

     

    Én még ilyet nem pipáltam.  

     

    Ezért lesz "harmadfok", nem biztos, hogy felmentik, de ez a két ítélet annyira eltérő, hogy kifejezetten disszonáns.

     

    Lakos ehhez képest megúszta.  

    idézet:
    pannacotta (1659)
    2013-11-02 21:11:38

    Elfelejtettem válaszolni:

     

    Azért a nagy különbség a két ítélet között, mert másodfokon a bíróságon előtt vallomást tett egy tanú (addig ismeretlen), aki azt állította, hogy Molnár korábban elmondta neki, Leisztinger Tamás támogatta kampányát, azt kell viszonoznia azzal, hogy nyilvános pályáztatás nélkül ad el egy sok százmilliós újbudai ingatlant az üzletembernek.

    előzmény:
    pannacotta (1659)
    2013-11-02  21:11
  6. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. március 27. 11:131677.

    ... de semmi baj, Szanyi, aki Szekeres Imrével közösen kampányolt a Jászságban, mostanság kifejtette, hogy Szekeresnek talán nem is kellene foglalkoznia a többi képviselőjelölttel, mert azok patkányok.

     

      Na szóval: genetikai alapon degeneráltak a jászok, azon a képviselőjelöltjeik pedig, akik nem szocik - esetleg liberálisok - azok meg patkányok... esetleg patkányok és retardáltak, ha jászok is egyben.

     

    Értjük, kérem tisztelettel. Fain.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (1671)
    2014-02-27  12:33
  7. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. február 28. 13:361676.

    folyt.

     

    Másfél évtizeddel később előbb a Budapest Airport elnökeként tért vissza a közéletbe, pont azután, hogy a vállalatot vitatott körülmények között privatizálták, majd elfogadta egykori üzlettársa, Gyurcsány Ferenc felkérését, és a 8 ezer milliárd eurós uniós pénz elköltését (vagyis, mint egyik interjújában maga is elnézést kért a nyelvbotlásért, befektetését) felügyelő, újonnan létrejött Nemzeti Fejlesztési Ügynökség első emberének nevezték ki.

    (Mellesleg milyen szép is az, ahogyan a jelenlegi kormányfő, Orbán Viktor nyilatkozott az őt emiatt be is perlő Bajnairól és az akkori NFÜ-ről: “Nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon ma az emberek személyes tapasztalata az, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban, és központilag szervezett módszerekkel tüntetik el a köz- és európai uniós pénzeket. Nem arról van szó, hogy egyedi esetek történnek valahol a periférián, az a boldog országok privilégiuma. A mi országunkban a kormány, annak feje és minisztériumai szervezik a pénzek eltűntetését.” Mondta ezt Orbán 2006-ban.)

    2007-ben Bajnai aztán különösebb skrupulus nélkül ment be miniszternek az őszödi beszéd után megrendült második Gyurcsány-kormányba, ahol előbb az önkormányzati és területfejlesztési, majd a gazdasági tárcát vezette, 2009-ben pedig emlékezetes módon még a kommunisták himnuszát, az Internacionálét is hajlandó volt elénekelni, hogy a szocialisták elfogadják miniszterelnöknek.

    Bajnai az ország legjobban pr-menedzselt oligarchája is egyben: nagy ugrásait politikából, a gazdaságba majd ismét a politikába ugyanis szinte észrevétlenül tette meg. Egyedül  a libás Hajdú-Bét ügy okozott neki kellemetlen perceket, pont az, amiben talán a legkevesebb kemény kérdést lehet nekiszegezni. Gyurcsánnyal vagy Simorral ellentétben őt nem vonta senki kérdőre, senki sem késztette átláthatóságra amiatt, hogy kire bízta, hogyan, milyen elvek mentén kezeltette és egyáltalán miben tartotta állami vezetőként vagyonát, hogy milyen kapcsolatban van évtizedek óta külföldön élő szüleinek ciprusi cégével, amelynek ügyeit saját bevallása szerint is élettársa intézi, hogy milyen szerepe volt a sávolyi motorpálya beruházás támogatásában, és főleg, hogy mi történt pontosan a messziről büdös  Dataplex-botrányban, amelyben továbbra is csak csordogál a magyar rendőrség nyomozása, és amelyben a vádakat az ügyészség és a rendőrség kormányváltás utáni helyzete miatt immár végképp könnyű azzal leverni, hogy politikailag motivált nyomozásról van szó.

    (A Dataplex-ügy lényege, hogy a döglődő informatikai vállalkozást 2005-ben offshore-nak látszó ciprusi társaságok vették meg, amelyek közül az egyik a Wallishoz volt köthető. Szeptemberben 2,2 milliárdért kelt el a cég, decemberben pedig hirtelen már az államhoz ezer szálon kötődő Magyar Telekom látott benne óriási fantáziát és fizetett érte 5,1 milliárd forintot a “ciprusiaknak”. )

    Ahogyan Bajnai álcázott oligarcha, ugyanúgy álcázott politikus is. Bár politikai hatalomra tör, mégsem hívatja magát politikusnak: először csak egyszerű “technokrata” volt, mellesleg az uniós pénzek elosztásának főnöke (politikai megbízás) és miniszter (méginkább politikai megbízás). Majd miniszterelnök lett (legfőbb politikai megbízatás) egy nem szakértői, hanem szocialista párti támogatással működő kormányban úgy, hogy első kormányfői beszédében azt ígérte, nem lesz politikai vetélytársa senkinek.

    Még az utolsó miniszterelnöki interjújában is így határozta meg a szerepét: “nem gondolom magam politikusnak. Politikus az, aki hivatásszerűen azzal foglalkozik, hogy a közhatalmat megszerezze és megtartsa. Én soha nem akartam sem megszerezni, sem megtartani a hatalmat. Nem vagyok párttag. A válságkezelésből fakadó sajátos attitűddel viseltem átmenetileg az ország egyik legfőbb politikai tisztségét”. Távozása óta az álca még tökéletesebb lett: egy blog és egy alapítvány élén a legkevésbé sem elszámoltatható, még vagyonnyilatkozatot sem kell tennie.

    A politikus-minioligarcha Bajnai eddigi legnagyobb sikere október 23-án lesz, amikor mindezek után egy olyan mozgalom tömegtüntetésén készül bejelentkezni az ellenzék vezetői posztjára, egyben a 2014-es választások miniszterelnök-jelöltségére, amely nem csak az orbánizmussal, de az elmúlt húsz évvel szemben is szakítást ígért.

    Oligarchafok: 2,3

    - vagyonfok: 2

    - politikai befolyás: 3

    - médiabefolyás: 2

    Jele: focikapu

    Legjobb oligarchabarátja: Gyurcsány Ferenc

    Legjobb mondata: “Egy év múlva sem leszek politikai vetélytársa senkinek

    >>> Tovább a Kis Oligarchatározóra

    (2012.okt.15.)

  8. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. február 28. 13:341675.

    Olyan sokszor emlegetik az az atlatszo.hu-t, hogy gondoltam, rákeresek

    Hát rögtön találtam egy hevenyészett életrajzot... (Nyilván nem ellenőriztem pontról-pontra.)

     

    Kis Oligarchahatározó: Bajnai Gordon

     

    Bajnai Gordon az ország legjobban álcázott oligarchája. Egy törékeny alkatú “kedves srác” a nagyok között, egy “halk szavú úriember” (copyright Wachsler Tamás), egy kisfiús mosoly az ádáz vigyorok árnyékában, aki joggal mondja, hogy vagyona nem mérhető az első százhoz és úgy tesz, mintha nem lenne az, ami. Gyarapodása azonban – kicsiben  – éppen úgy a rendszerváltás utáni átmenet zavaros évtizedéhez köthető, mint  oligarcha-társaié. Az egykori ifjúpolitikus üzletember lett, vagyont halmozott fel, majd megint politikusi pályára lépett – mi ez, ha nem kelet-európai oligarcha-sors?

    Az első millió itt is homályba vész. 1994-ig például együtt dolgozott Gyurcsány Ferenccel az Eurocorp és  Creditum tanácsadó cégeknél, amelyek az átalakulás hajnalán a privatizációs üzletek környékén mozogtak. 1995-től a legendás CA IB Értékpapír Rt.-nél előbb ügyvezető igazgatóként, majd a jelenlegi jegybankelnök, akkor vezérigazgató Simor András helyetteseként tevékenykedett, így a magyar állami vagyon jelentős része futott át a kezén: olyan nagy cégek magánosítását és tőzsdei bevezetését irányította, mint az OTP, a Matáv, a Mol, vagy a Richter. 2000-2005-ig aztán a Wallis vezérigazgatója: a cégek átszervezésével, vagyongazdálkodással foglalkozó furcsa csoport üzleteinek csak egy kisebb része köthető ugyan az államhoz, de a csúcson 110 vállalkozást és több mint 80 milliárdos éves forgalmat bonyolító holding ezer szálon kapcsolódott a politikához.

    A politikai és gazdaság “wallisos” összefonódását mi sem jelzi jobban, mint a Wallis csoport személyi állománya: a cég jogi vezetője az indulástól fogva Gál Zoltánné, az egykori szocialista házelnök felesége volt, Bajnai helyettese egy időben a Fidesz korábbi gazdasági tanácsadója, az Orbán-kormány alatt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. elnök-vezérigazgatója, Gansperger Gyula volt, de ott találjuk a névsorban a fideszes Fürjes Balázst, vagy a “vörös sarokban” Zelles Sándort, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság későbbi vezetőjét. “Aki jó szakember és tisztességes ember, azzal együtt kívánok dolgozni” – mondta a minden oldalra nyitott káderpolitikájáról Bajnai, akit nem mellesleg még Schmitt Anteportas Mária is személyes barátjának tekint.

    Mi ez a Kis Oligarchatározó?

    Tudjuk persze, hogy az oligarcha fogalma kicsit homályos, kultúránként, országonként és koronként mást és mást lehet rajta érteni. Alapesetben mi kicsit leegyszerűsítő módon olyan üzletembert értünk majd a fogalmon, akinek vagyona az állammal folytatott vitatott üzleteknek hála gyarapodott és/vagy a vagyonát politikai befolyás kiépítésére is felhasználja, akár a további meggazdagodás, akár a hatalom irányítása céljából. Tovább a részletes definíciókra.

    A 2000-es évek közepére jelentős vagyonra szert tett Bajnai ismét belecsapott a politikába, miután a rendszerváltás előtt egyszer már belekóstolt a közéletbe. Az 1987-ben még egyetemi menzabojkottot szervező fiatalember ugyanis egy ideig Gyurcsánnyal nem csak sörözött, hanem a nemzedéki politizálás megújításáról is álmodozott, majd a most LMP-és Schiffer Andrással szociáldemokrata ifjúsági szervezet gründolásába kezdett, de – mint erről egy interjúban vallott – “a Fidesz nagyságrendekkel jobb volt, ezért bezártuk a boltot.”

  9. 2014. február 27. 13:581674.
    Az az 1 az 2! :D
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (1673)
    2014-02-27  12:56
  10. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. február 27. 12:561673.
    Bocsánat, lemaradt egy "e" (bye-bye)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (1672)
    2014-02-27  12:51
  11. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. február 27. 12:511672.

    Az Összefogás 2014 és az MSZP hivatalos képviselőjelöltjeként a közös lista 106. helyét foglalja/foglalta el Balogh Artúr, aki 2010-ben magyargyűlölő, rasszista és bűnözésre uszító kijelentéseket tett blogjában:

     

    "Cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök!  Cigányokra filozófiai és igazságossági értelemben nem vonatkoznak a törvények.  Tulajdonképpen a cigányokat nincs jogotok megbüntetni.  A cigány származású magyar állampolgár büntethetetlen akkor amikor a családja, önmaga létfenntartása érdekében eltulajdonítja mások, vagy a többség javait.  A cigány jogosan lop.  Cigánybűnözés helyett jó lenne ha cigányönsegélyezés szóösszetételt használnának." Balogh Artúr túl azon, hogy szerintem elmekórtani eset - és egészen nyilvánvaló, hogy nem éppen a magyar-cigány békés együttélésen munkálkodik, hanem pont az ellentétek mélyítésén - nem rendelkezik állandó magyar lakcímmel. Így sajnos nem lehet jelölt a következő országgyűlési választásokon.Mindezt az MSZP így kommentálta:"Adminisztrációs hiba miatt került le a párt listájáról Balogh Artúr" (Valamint természetesen nem ő írta a blogján megjelent fent idézetteket, ami azért is felettébb valószínűtlen, mert általában is hasonló színvonaltalan és esztelen módon szokott ott megnyilvánulni.)
     Hát mint honatya: - By-by Artúr...  Gondolom, némi vigaszt jelent, hogy azért ő maradt a párt romatagozatának elnöke.
      
  12. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. február 27. 12:331671.

    Szintén jobb híján ide...

     

    Magyar Levente, Jászberény egykori SZDSZ-es vezetője egy hete a balliberális Összefogás kampányrendezvényén beszélt arról, hogy a jász családok a föld megőrzése érdekében sokszor egymás között házasodtak, ami belterjességhez vezetett, ez pedig genetikailag elég sok problémát okozott.


    "– Azt mondta, hogy genetikailag elég sok problémát okozott.
    – Én nem mondtam ilyet, és nem erről szól, hanem ha végighallgatja és normálisan…
    – Végighallgattam, és szó szerint azt mondta, hogy elég sok genetikai problémát okozott.
    – De abba, abba nincs benne a gene… a degeneráció. Látja, ez az…
    – Genetikai problémát mondott.
    –  A genetikai problémába nemcsak az tartozik, hogy valaki adott esetben szellemileg leépült és egyebek –"

     

      Nos, hogyan is volt az, amikor általános felzúdulás következett abból, hogy valaki a cigányok belterjes szaporodásának káros következményeiről beszélt?

    Ha a Jobbikhoz közelálló teszi ezt és a cigányokra vonatkoztatva, akkor hörög az egész szoclib plánum. 

    Ha volt szadeszosként az Összefogás rendezvényén, a jászokra mondják ezt - néma csend.

     

    A rendezvényen ott volt Bajnai is, de sem ő, sem Szekeres nem határolódott el a volt polgármestertől. 

    A TASZ ügyvezető igazgatója ellenben azt mondta: károsnak tartanak minden olyan megnyilvánulást, amelyekben embereket csoporthoz való vélt vagy valós tartozásuk alapján bélyegeznek meg.

     

     


  13. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. február 26. 14:431670.

    folyt.

     

    A tizenhat oldalas érvelésben pontról pontra végigmennek a panasztevők által kifogásolt tényeken. Egyik állításukat („A szélsőjobb előretörése sehol sem annyira evidens, mint Magyarországon”) azzal indokolják: Európába sehol sincs akkora többsége egy „nacionalista és konzervatív” pártnak, mint a Fidesznek Magyarországon, ráadásul a Jobbik 17, a görög szélsőjobboldali Arany Hajnal pedig csak 7 százalékot kapott a legutóbbi választásokon. Idéznek egy Der Spiegel-cikket is, amelyben Dalos György azt írja: nincs éles határvonal a Fidesz és a Jobbik gondolkodásmódja között. Szót ejtenek arról is, hogy az új kormány egy törvénykezési maraton során közel hatszáz új törvényt és egy új alkotmányt is elfogadott, és ezek egy része komoly nemzetközi vitát váltott ki.

    Arra a vádra, miszerint egy meglehetősen marginális irányzatot, a szélsőjobbos zenekarokat a magyar zenei élet jellemzőiként mutattak be, azt válaszolták: a kutatásaik szerint 5–6 évvel ezelőtt havonta egy fellépésük volt ezeknek a zenekaroknak (és megemlítik a Magozott Cseresznye, Romantikus Erőszak és Egészséges Fejbőr bandákat), most pedig állandóan fellépnek és a könnyűzenei listák élén vannak a számaik. Szóba kerül még a cenzúra és az ellenzéki sajtóorgánumok ellehetetlenítése – ezeket is a nemzetközi sajtóban megjelent véleményekkel igazolják. Az utcák neveinek módosítása is súlyos, de szerintük helytálló vád: a népszerű Moszkva tér a nacionalizmus jegyében vált Széll Kálmánná (azt nem említik, hogy korábban is így hívták), és persze az egész folyamat arra irányul, hogy a zsidóellenesség növekedjék, és Budapest köztereit náci személyiségekről nevezzék újra.

    A Kobra országunkról szóló műsora a csúsztatás mesterpéldája. A szobordöntő, faragatlan rapsztár, Pityinger László náluk szegény, szánni való áldozat, akit ellehetetlenít a hatalom. A Magyar Gárda betiltásáról nem esik szó – a svéd köztévé szerint még most is háborítatlanul masírozhatnak az utcákon. A Fidesz jelszava szerintük a munka, ima, szülőföld – az Isten, haza, család hármast talán azért nem sikerült helyesen lefordítani, mert nem hangzott elég „náciul”. „Van valami furcsa a svéd újságírókkal. Minden szakmai tudás, hivatásszerűség és az évek során felhalmozódott ismeretek dacára létezik egy majdhogynem rejtélyes képtelenség az önkritikára és a saját hiányosságok beismerésére. Nagyszerű munkát végzünk, díjakat nyerünk, mi vagyunk a legjobbak, jó döntéseket hozunk, soha nem követünk el hibát, a médiakritika másokról szól, nem bennünket érint” – írta nemrég egy svéd kolléga, Lars Adaktusson, aki hosszú éveken át volt a közszolgálati tévé egyik legismertebb újságírója, amíg meg nem csömörlött az egésztől. Most már nem is újságíró: a jellemzően baloldali-liberális beállítottságú svéd sajtó gyakorlatilag kiátkozta a kritikus sorok megjelentetése után. Mert ugye ott véleményszabadság van – egészen addig, amíg a vélemények megfelelnek a balliberális dogmáknak.

     

    Az utólagos vizsgálat a Kobrát nem marasztalta el. 

     

  14. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. február 26. 14:421669.

    Jobb híján ide...

     

    Tavaly ősszel, egészen pontosan október huszonharmadikán meglehetősen alattomos, csúsztatásokkal teli és egyoldalú riportfilmet mutatott be a svéd köztelevízió Magyarországról.

    A Kobra című kulturális magazinműsor ellen az adást követően huszonhét panasz érkezett a svéd médiahatósághoz – jellemzően a skandináv országban élő magyar magánszemélyek, szervezetek tiltakoztak, de akadt olyan magyar gyökerekkel nem rendelkező svéd polgár is, akit felháborított a meglehetősen egyoldalú és láthatóan elfogult riport. A tollat ragadók nagy többsége azt sérelmezte, hogy a művelődési műsor nyílt politizálásba fogott, ráadásul súlyos tárgyi tévedések voltak az adásban, amely egyoldalú és elfogult volt, nem szólaltatta meg a másik felet, és hogy a riporter – a svéd közszolgálati média szigorú szabályozását figyelmen kívül hagyva – feladva semlegességét állást foglalt ellentmondásos kérdésekben.

    A feljelentések kapcsán a médiahatóság feltett tizennyolc kérdést a műsor szerkesztőinek. A válasz december 19-én érkezett meg, ezt a panasztevők is megkapták, és a svéd köztévé érveire január hetedikéig kell reagálniuk. A hatóság ezután dönt, hogy elmarasztalja-e a műsort. (A svéd médiahatóság honlapjáról egyébként az is kiderül, hogy ez immár a hetedik eljárás a Kobra ellen – korábban mások, más ügyben is panaszt tettek.)

    A kobrások tizenhat oldalon magyarázzák el a tényeket, nem minden tanulság nélkül. Ebből jól látszik, hogyan dolgoztak: jellemzően a nemzetközi sajtóban megjelent Magyarország-ellenes cikkek adatait kezelték tényként (sok esetben eltekintve az ott megjelent kormánypárti érvektől és magyarázatoktól), és ezek mellé kerestek Magyarországon a negatívumokat megerősítő nyilatkozókat. A módszer egyébként ismerős: egy jó nevű nyugat-európai lapban megjelenik valami nagyon elfogult vélemény Magyarországról, ami azonnal ténnyé magasztosul és végighullámzik a teljes nemzetközi liberális-baloldali sajtón. A kobrások másik alapanyaga a szintén egyoldalú és tendenciózus Amnesty International-országjelentés volt – itt sem kaptak helyet a magyar oldalról megfogalmazott kifogások.

    A svéd köztelevízió részéről Martin Österdahl műsorigazgató válaszolt. Szerinte az országunkról sugárzott riport célja a magyar kulturális élet ábrázolása volt, az utóbbi évek Magyarországon lezajlott politikai változásai felől megközelítve. Szerintük ezek a változások két pártnak tulajdoníthatók: a Fidesznek és a Jobbiknak. Azzal, hogy megszólaltattak egy jobbikos képviselőt, szerintük megvalósult a kiegyensúlyozottság. „A Jobbik és az ultranacionalista kultúra hívei elmesélhették, hogy miért támogatják a kritizált változást” – fejtik ki a levélben, ezért aztán nem baj, hogy az összes többi megszólaló a jelenlegi politikai és kulturális légkört ellenzők köréből került ki. A műsorigazgató azt is megjegyezte: a szerkesztőségük komoly nehézségekbe ütközött a „rendszerbarát sajtóképviselők” és a kultúra területén dolgozók megszólaltatása kapcsán. „A kormánybarát újságok főszerkesztői sosem válaszoltak a szerkesztőségünk által ajánlott interjúkérésekre. Budapesten, a helyszínen, a forgatócsoportot a Magyar Nemzet elutasította, amikor egy interjút szerettek volna készíteni” – állította. Ezzel szemben mi emlékezünk egy nyári történetre, amikor a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió ugyanazon épületben lévő szerkesztősége előtt forgattak a svéd tévések, a riporter pedig épp arról beszélt a kamerának, hogy a mögötte álló épületből sugározzák a nacionalista és idegengyűlölő magyar zenét. Ezt meghallotta egy kollégánk, és invitálta a svéd riportereket, hogy nézzék már meg a rádió által játszott zeneszámok listáját. Erre a lehetőségre nem tartottak igényt, inkább távoztak – igaz, a szerkesztőségünk előtt felvett konferálás végül nem került adásba.

    Az érvelés szerint a műsor célja az volt, hogy bemutassa: Magyarország az ultranacionalizmus irányába sodródik, korlátozza a sajtószabadságot, és egyre nő az antiszemitizmus. Szerintük egy ilyen megközelítés aligha tekinthető ellentmondásosnak: az Európai Bizottság, az Amnesty International, a nemzetközi sajtó és a nemzetközi zsidó szervezetek épp ugyanígy gondolják. A svéd tévé úgy véli, hogy lehet műsort készíteni a magyarországi kulturális életről a kormány képviselőinek megkérdezése nélkül, különösen akkor, amikor a magyar kormánynak nincs kultuszminisztere.

  15. 2014. február 12. 18:281668.

    Na végre.

     

    Szóval, az elmúlt 2 hét legnagyobbjai (ormotlanis maximusok)

     

    - kötél egyenlő börtön egyenlő egyetemes emberi szeretet

    - felcsúti repülőtér

    - "jószándékú tévedés" , "nem találtam rovatot a vagyonbevallás nyomtatványban" 240 millió eltitkolt vagyon ausztriai bankszámlán

    - úgy bojkottálunk, mintha bojkottálnánk, de mégsem bojkottálunk, hogy elmondhassuk: bojkottáltunk; vagy: nem bojkottáltunk. 

    előzmény:
    Reszka (1667)
    2014-02-12  18:24
  16. 2014. február 12. 18:241667.
    Mért nem enged ide írni?
    előzmény:
    lárifárika (1)
    2010-03-09  22:14
  17. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2014. január 14. 13:501666.

    A bíróság első fokon bűnösnek mondta ki Wieszt Jánost folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetésben, és négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az egykori XI. kerületi szocialista frakcióvezetőt.

     

    A Fővárosi Törvényszék előírta, hogy legalább büntetésének kétharmadát mindenképpen le kell ülnie – ebbe a házi őrizetben és előzetesben tartott időt 1:4 arányban beszámítják. Mellékbüntetésésként a bíróság Wieszt Jánost négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és 2,2 millió forintos vagyonelkobzást is elrendelt. Az ügyész súlyosbításért, az elítéltek viszont flmentésért fellebbeztek, a döntés így még nem jogerős.

     

    Wiesztről és bűntársairól még 2010 tavaszán mutatott be egy titokban készült leleplező videót a kerületi Fidesz-frakció, melyen a politikus egy kétmillió forintot tartalmazó borítékot vett át.

    Egy Bartók Béla úti számítástechnikai üzlet tulajdonosa filmezte le 2007-ben a pénz átadását, és a szocialista frakcióvezetőnek azért kellett a kétmillió forint, hogy az önkormányzat forgalmi áron eladja a bérlőnek a 18,3 millió forintra taksált üzlethelyiséget. A vagyonkezelő bizottság – melynek Wieszt is tagja volt – tulajdonképpen belehajszolta a vételbe a Qwerty Kft.-t, miután egyik napról a másikra hétszeresére emelte a helyiség bérleti díját.

     

    A bíró az ítélet indoklásánál elmondta, hogy Wieszt a tárgyalások alatt majdnem végig megtagadta a vallomástételt, és csak a legvégén tett vallomást. De vallomása akkor is kimerült az olyan állításokban, mint hogy a Fidesz támadást intézett ellene, meg hogy hamis a videó.

    Arról viszont Wieszt nem igazán tudott beszámolni, ha a videó hamis, akkor hol van megvágva, és ott valójában mi is hangzott el. Ráadásul a szakértők egyértelműen állították, hogy a felvétel valódi, a kép és a hang végig szinkronban van, a hangsáv végig konzisztensnek tűnik, nincs olyan változás a hangspektrumban, ami arra utalna, hogy bármelyik részét utószinkronizálták volna.

    Wieszt a tárgyaláson azzal magyarázta a Qwerty bolt ügyeinek intézését, hogy féltette az állását. Állítása szerint ugyanis ő akkor abban a hitben élt, hogy a bolt bérlője a titkosszolgálat rádiótechnikai beszerzője volt. A fő tanú, a Qwerty számítástechnikai bolt tulajdonosa a kihallgatások során elmondta: 2007-ben még azért nem tett feljelentést, mert félt a megtorlástól, és Wieszt még 2010-ben is megfenyegette őt.

     

    Az egykori szocialista politikusnak két ügyvéd segédkezett a korrupciós ügyletben, őket két-két év szabadságvesztésre és 8, illetve 5 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.

  18. 2013. november 17. 13:421665.

    Tegyük hozzá (a korrektség kedvéért, tudod), hogy Szilvásy György, mielőtt a szocialista kormányok államtitkára, majd minisztere lett, 1989-ben Pozsgay Imre mellett dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban (Pozsgay mostanság nagyon a Fidesz körül sertepertél), majd 1990-től 1995-ig a MeH helyettes államtitkára volt.

     

    Tehát az MDF-kormányok időszakában.

     

    Nem árt ezt is tudni.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (1664)
    2013-11-16  19:26
  19. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2013. november 16. 19:261664.

    Még egy kis Szilvásy

     

    Szilvásyt a Zuschlag-ügyben tanúként hallgatták ki, mivel államtitkár volt a Gyermek-Ifjúsági és Sportminisztériumban.

    2007-ben megjelent egy interjú a HVG-ben Topolánszky Ákossal, aki viszont az említett minisztérium helyettes államtitkára volt. Elmondta, hogy Szilvásy bevezette a közigazgatási „kettős ellenőrzés” rendszerét, ami a pályázatok egyfajta „előzsűrizését” jelentette. Majd néhány nap múlva Topolánszky a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben azt állította, hogy „Szilvásy György a napokban a Nemzetbiztonsági Szolgálatokat felügyelő miniszterként a hivatalos számáról hivatalos minőségében hívott fel, és felszólított arra, hogy a hvg.hu-nak adott interjúmban olvasható, őrá és munkatársaira vonatkozó összes állításomat vonjam vissza, különben jogi útra tereli a folyamatot, és megjelentetni tervez egy közleményt, amely arról szól majd, hogy egy alapítványon keresztül próbáltam bűnös módon szert tenni jelentős közpénzekre”. Szilvásy György a napilap állításaira reagált, elmondása szerint nem fenyegette meg Topolánszky Ákost, és nem mondta azt, ha nem vonja vissza állításait, akkor közleményt ad ki arról, hogy egy alapítványon keresztül próbált bűnös módon szert tenni jelentős közpénzekre.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (1660)
    2013-11-06  13:22
  20. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2013. november 16. 19:121663.

    Hát, annyit tudni kell, hogy előzetes repülési tervet kell leadni. (Nyilván más egy menetrend szerinti járat és más egy alkalmi berepülő kisgép, de pontosan meg van szabva, hogy mennyi idővel kell a berepülés előtt leadni a pontos repülési útvonal tervet.) És pláne, ha élő rádiókapcsolat sincs, akkor a légierőnek parancsot adnak és a határtól Budapestig simán leszedik-leszedhetik a légtérsértőt.

     

    Ergo azok a bizonyos gépek nem repülhettek csak úgy be, engedély nélkül.

    Viszont akárhány légiforgalmi irányítót megkérdezel, azok nem fognak neked a konkrét ügyről beszélni, csak azt mondják, hogy semmit sem tudnak róla, nem ők voltak szolgálatban, stb.

     

    előzmény:
    Kundalini (1662)
    2013-11-06  13:43
  21. 2013. november 6. 13:431662.
    Még egy aproság:Mikor berpültek az izraeli kémgépek a magyar légtérbe simán feltérképeztek mindent ami vezeték nélküli.Még az utcai biztonsági kamerák felvételeibe is belelátnak bármikor amikor csak akarnak.Akár müholdas átjátszo berendezések révén is.És ez még semmi....
    előzmény:
    lárifárika (1)
    2010-03-09  22:14
  22. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2013. november 6. 13:361661.

    Ugyanazon ügy kapcsán Galambos Lajos elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, a bíróság kémkedésért két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közügyektől.

     

    (Mindkettőjük esetében beszámítják a börtönbüntetésbe az előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött időt.)

     

    Laborc Sándor negyedrendű vádlottat, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, a bíróság kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítélte, a végrehajtást két év próbaidőre felfüggesztette.

     

    P. László harmadrendű vádlottat, a kémbotrányban felbukkant orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosát államellenes bűncselekmények elkövetésének vádja alól felmentette a törvényszék.

     

    (Az ítélethirdetést zárt tárgyalás keretében tartották meg, csak az ítélet rendelkező része volt nyilvános.)

     

    A háttér, legalábbis ami publikus belőle:

    A rendszerváltozás óta példa nélkül álló ügyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat derítette fel, azonban a történteket vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya 2040-ig az eljárás minden részletét államtitoknak minősítette. A tavaly március 12-én megnyitott büntetőperben az ügyészség Galambos Lajost a bűncselekmény elkövetésével, Szilvásy Györgyöt felbujtással, P. Lászlót bűnsegédlettel, Laborc Sándort pedig bűnpártolással vádolta meg.

    Az ügy részleteiről olyan sajtóértesülések láttak napvilágot, amelyek szerint az előző kormányzati ciklusban bolgár szakembereknek álcázott orosz különítmény érkezett Budapestre, hogy átvilágítsa a polgári elhárítás munkatársait, s az NBH központját ezzel technikai támadás is érhette. Állítólag az átvilágításhoz az álbolgárok saját technikai hátteret telepítettek a hivatal székházába, amely a ferihegyi kisgépes terminálon keresztül, az NBH repülőtéri kirendeltségének és a légikikötő védelmi rendszereit működtető Zömök Kft. munkatársainak segítségével jutott az országba.

  23. Torolt_felhasznalo_105482
    Torolt_felhasznalo_105482
    2013. november 6. 13:221660.

    2011-ben Szilvásy Györgyöt, a második Gyurcsány kormány Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterét, későbbi titkosszolgálatokat felügyelő minisztert Galambos Lajosnak, a Nemzetbiztonsági Hivatal kémkedéssel gyanúsított volt főigazgatójának terhelő vallomása alapján vonták eljárás alá. 2011. július 1-jén – a lefolytatott házkutatás után – a kémkedéssel gyanúsított volt minisztert őrizetbe vette a rendőrség, július 4-én szabadlábra helyezték. 2013. július 5-én a Debreceni Törvényszék első fokon felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a közügyektől 3 évre eltiltották. Társait szintén elítélték, az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították. Szilvásy fellebbezett az ítélet ellen.

  24. 2013. november 2. 21:111659.

    Ez egy nagyon érdekes per (vagy ítélet, de akkor mindkettő az).

     

    Elsőfokon bűncselekmény hiányában (!) mentették fel Molnár Gyulát - és nem bizonyítékok hiányában -, másodfokon pedig letöltendő börtönt kapott.

    Ölég nagy különbség van az ítéletek között, egyébként az ügyész is csak felfüggesztettet javasolt.

     

    Én még ilyet nem pipáltam.  

     

    Ezért lesz "harmadfok", nem biztos, hogy felmentik, de ez a két ítélet annyira eltérő, hogy kifejezetten disszonáns.

     

    Lakos ehhez képest megúszta.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_105482 (1657)
    2013-11-02  19:31

Címlap

top