Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Így készül a jó lekvár

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2016. június 1. 16:57
A lekvárfőzésnek nagy hagyományai vannak nálunk, és előbb-utóbb mindenkiben felmerül, hogy jó lenne a nagyi nyomdokaiba lépve saját gyártmánnyal is előrukkolni. Nem csak nekik szól az alábbi lekvárfőzési tippgyűjtemény, amelyben az alapvető fogásokon kívül akadnak a gyakorlottabbak számára hasznos praktikák is.

Nők Lapja Café: Így készül a jó lekvár
  1. 2016. június 3. 12:444.

    Huu nagyon jókat írsz- hasznosítok jó pár bejegyzésedet, köszi.
    Én dzsemfixet még nem használtam. Van többféle márkájú? Te milyet használsz? melyik gyümikhez teszel többet, és melyikhez kevesebbet? :) Buta kérdés, de eddig másképp készítettem, de ez tetszik , ki szeretném próbálni :)

    előzmény:
    igicus (2)
    2016-06-01  16:57
  2. Torolt_felhasznalo_189001
    Torolt_felhasznalo_189001
    2016. június 1. 18:353.

    Azt hittem a Bela

  3. 2016. június 1. 16:572.
    Kajsziból én is lekvárt szoktam főzni, eperből viszont inkább dzsemet. Kevesebb a főzési idő, így az eper szép színű és kocsonyásabb állagú marad, mint a lekvárnál - ott az eper bebarnul. Az íze jó marad, csak a barnasága miatt nem túl szép sütiken. De a kevesebb főzési idő miatt inkább kisebb üvegekben tárolom, hogy egyet megbontva gyorsan el is fogyjon. Mióta dzsemfix-et használok, már nem kell nagyon trükközni a főzésnél, 3:1 2:1 vagy 1:1 arány gyümölcsfélétől függően, a dzsemfix meg gyakorlatilag tiszta pektin mindenféle mesterséges anyag nélkül. A kisebb üvegeknek az még az előnye, hogy többféle ízkombinációt ki lehet próbálni, ha nem ízlik valamelyik, nincs nagy baj :) Egész jó ötletek vannak http://bit.ly/Befozok

Címlap

top