Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

3 tévhit a gyermekkori oltásokról

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2015. november 26. 10:48
Népszerű vitatéma manapság, hogy jót tesznek-e a kötelező oltások a gyerekeknek, vagy pedig inkább ártalmasak-e az egészségükre. Vajon hogy foglalna állást a témában a szülőknek az az első generációja, amelynek gyermekeit már megmenthette a haláltól a Di-Per-Te oltás? Ma már természetesnek vesszük, hogy minden gyermek megéri a felnőttkort és hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ezt az orvostudomány fejlődő gyógyszereinek is köszönhetjük.

Nők Lapja Café: 3 tévhit a gyermekkori oltásokról
  1. 2015. november 30. 13:579.

    Veszekedést akartok? Számoljátok meg, hány hasonló cikk volt már...és eleve nem futottam túl hatalmas elvárásokkal a cikknek, hisz nem orvosok reagálnak itt. Illetve előfordul, éppen tegnap (is) láttam, hogy  kioktattak egy orvost, mondván nem ért hozzá meg észre sem vesz dolgokat...)))


    Na, aki új, s még nem találkozott  a témával, majd rájön. Én pedig megyek sajnálva, hogy megláttam a címet.


    (felesleges a célozgatva mocskolódás és gúnyolódás, nem jövök vissza.)

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2015-11-26  10:48
  2. 2015. november 29. 18:408.

    Ebben az a logikai bukfenc, hogy ha a pl baranyhimlo virus mutalodott, akkor az oltas sem ved ellene, hisz az eredeti virusra lett kifejlesztve. Vagy ha az uj mutaciora lett kifejlesztve az oltas, akkor az eredeti baranyhimlo ellen nem ved. De egyebkent erre semmifele tudomanyos bizonyitek nincs, hogy a virus mutalodott, lehet csak pletyka.


    Barminek lehet szovodmenye egyebkent. Es ha beadattad az oltast a gyerekednek, akkor jo ha tudod, hogy az oltas a legjobb esetben is csak nehany evre ad vedettseget, tehat nagy valoszinuseggel, amikor a szovodmenyveszely a legmagasabb: tini, es fiatal felnott korban, valamint amikor terhesseg alatt a magzatra is karos lehet, akkor mar pont nem lesz vedett a gyereked a baranyhimlo ellen. Tovabba, akik beadatjak az oltast, azok az ovsomorre is hajlamosabbak lesznek. 


    A Japan influenza infod nem tudom honnan szarmazik. A hivatalos statisztikak szerint az egvilagon semmi hatassal nincs az influenza halalozasokra az atoltottsag. Ez egy olyan oltas, amit mindig saccolgatnak, hogy epp melyik 3-4 faj a rentgeteg kozul lesz aktiv majd a telen es raadasul a legtobbszor total melletrafalnak. Valamint jo ha tudod, hogy az influenza oltasnak van az egyik legrosszabb statisztikaja. Szinte hetente lehet hallani a hirekben, hogy meghal vagy lebenul az oltastol gyerek, fiatal. A munkahelyunkon par hete volt ingyenes oltasosztogatas. Sztem kevesen adattak be es igy is az egyik kollegat a mento vitt el az oltas utan. Egy masik kollegank pedig egeszsegugyis, nover, na o NEM adatta be maganak. Az en nagypapam majdnem belehalt az oltasba, ugyhogy tobbet soha nem kapta meg es oltas nelkul elt egeszsegesen majdnem szaz evig. Nyilvan a keszletet el szeretnek adni, ugyhogy megy a propaganda ezerrel......

    előzmény:
    mia0318 (7)
    2015-11-29  09:31
  3. 2015. november 29. 09:317.

    Szerintem nincsen fölösleges oltás.


    Én a bárányhimlőt is beadattam a gyerekemnek, ugyanis sokan még mindig úgy tekintenek rá, mint valami kis betegség, amin át kell esnie a gyereknek.


    csak hogy a vírusok mutálódnak, nem csak a gyerekorvosom, hanem más orvos ismerős is mondta, hogy nagyon súlyos szövődmények alakulhatnak ki, sok kisgyerek kórházba kerül (tüdőgyulladással, durva bőrkiütéssel stb).


    Egyik anyukával is beszéltem múltkor a játszótéren és mondta, hogy a gyereke nagyon megszenvedte,  ha visszaforgathatná az időt beoltatná.


    Az influenza oltásról annyit, hogy mióta Japánban nem kötelező egyre több idős, beteg ember hal meg influenza szezonban, hiszen, ha a fiatal egészséges emberek nem oltatják be magukat, ők valószínűleg átvészelik, de továbbadják a beteg, idősnek.


    nem csak az egyéni oltottság fontos, hanem az átoltottság!

    előzmény:
    etilany (5)
    2015-11-28  18:20
  4. 2015. november 29. 06:356.

    Eleve nem futottam tul hatalmas elvarasokkal a cikknek, hisz nem orvosi szaklaprol van szo, ez evidens....., node ez meg igy is sokk.....A cikk szamadatai nem tudom honnan szarmaznak, mert forras ugye nincs megjelolve. Megneztem pl a VAERS 1990-es adatait, ha jol szamoltam 76 halaleset volt lejelentve, es mondom csak a 90-es adatokat neztem meg, a 91es es 92-eseket nem is. Tehat nem 1db oltas okozta halalesetrol van szo a harom ev alatt, ahogy a cikk allitja. 


    (Zarojelben, de nem mellesleg : amennyi a VAERS-nek le van jelentve, az csak a jeghegy csucsa, mert az esetek tulnyomo tobbsege nincs lejelentve.) 


    Figyelem! a cikk tobbi adata es allitasa is valszeg kb ennyire lehet "hiteles", mint a fenti.......


    Akit erdekel a tema annak azt javaslom, hogy ne a bulvarbol tajekozodjon, hanem nezzen mindennek alaposan utana! 


    Igazabol vegig lehetne menni a cikk osszes allitasan es le lehetne ellenorizni az osszes adatat, es oldalakat lehetne irni cafolatkent, de erre se energia, se ido, es ertelme sincs, mert aki nem akar utananezni, es aki fanatikusan hisz az oltasokban, az ugyis minden ilyesmit elhisz inkabb....... Tovabba az oltastema mar elegge ki lett vesezve a masik oltasos forumon. 


     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2015-11-26  10:48
  5. 2015. november 28. 18:205.

    OK, vannak fölösleges oltások, de általában azok nem is kötelezőek. Szemmély szerint én hülyeségnek tartom az influenza elleni oltást, meg a HPV ellenit is, meg a rota vírus elleniről sem vagyok meggyőződve, hogy annyira kell az. De amelyekről a  cikk szól, azoknak a  hasznosságát azt hiszem nem érdemes vitatni. 


    Az oltást ellenzők meg egyszer nagyot fognak nétzni, ha ne adj' isten a  gyermekük összeszed valami olyan nyavalyát, amit oltással simán megelőzhettek volna. 

    előzmény:
    pszichothriller (3)
    2015-11-26  12:21
  6. 2015. november 26. 14:044.

    Ellenkezőleg. Kellenek az ilyen cikkek, hogy egyes szülők elkezdjenek gondolkodni...

    előzmény:
    pszichothriller (3)
    2015-11-26  12:21
  7. 2015. november 26. 12:213.

    Tévhit... Na, persze.


    Nem vagyok ellenző, de ami ma megy...., hogy mindenre oltanak, ha akarod, ha nem. Muszáj ilyen cikkeket megjelentetni, nehogy a szülő gondolkodni merjen.


     

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2015-11-26  10:48
  8. 2015. november 26. 10:482.
    ..., 1976-ban - 100 000 megbetegedést okozó - járvány alakult ki. Nem százezer járvány! Lehet egyértelműen is fogalmazni. A magyar nyelv csodaszép és alkalmas erre! Csak vannak akik nem képesek rá!

Címlap

top