Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A lepapírozott albérlet a legtisztább

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2015. szeptember 6. 21:06
Aki kiadja lakását, annak minden naivitását le kell vetkőznie még a legszimpatikusabb bérlővel szemben is. Mert a bérbeadás bizony lutri: a bérlő leléphet fizetés nélkül, hatalmas mocskot vagy rezsitartozást hagyhat maga után, de előfordulhat, hogy nem lehet kirakni a lakásból.

Nők Lapja Café: Lakáskiadás: ne kockáztass!
  1. 2017. július 20. 15:275.

    Hahó, közben rájöttem hogyan lehet a linket kattinthatóvá tenni, íme itt van: Lakásbérleti szerződés a közjegyzőtkeresek.hu weboldalon 


    Üdv.: Erika

  2. 2017. július 20. 15:204.

    Sziasztok, elég jó és profi oldalt találtam a témával kapcsolatban: https://kozjegyzotkeresek.hu/blog/berleti-es- lakasberleti-szerzodes Jól le van írva, hogy miért jó, hogy ha közjegyző jelenlétében kötjük meg a bérleti szerződést! Én mostantól csak így csinálom!

  3. Torolt_felhasznalo_947313
    Torolt_felhasznalo_947313
    2015. szeptember 8. 18:243.

    Egyetlen egy baj van nálunk az ingatlanbérléssel...nincs megfelelő jogi háttere. Abszolúte nincs biztosítva a tulajdonos semmiféle alaposan átgondolt szerződéssel. Ugyanis onnan kezdve, hogy a bérlő betette a lábát az ingatlanba, ő van birtokon belül és neki vannak jogai.


    Pl. hiába íratod át a közüzemi cuccokat a bérlő nevére...ha nem fizet, így is úgy is a tulajdonos felel érte, neki kell kifizetni. Aztán persze pereskedni lehet ezerrel, de hogy milyen eredménnyel....


     

    előzmény:
    Gezu_s (2)
    2015-09-06  21:06
  4. 2015. szeptember 6. 21:062.
    Nekem van egy albérlőm kb. 2 éve az alábbi szerződést kötöttem vele. Remélem ez jó:
    BÉRLETI SZERZŐDÉS

    mely létrejött egyfelől bérlő
    másfelől
    mint bérbeadó

    között mai napon az alábbi feltételek szerint:

    1 tulajdonos bérbe adja a kizárólagos tulajdonát képező .sz. alatti megjelölésű ingatlan a rajta álló garázs területű ingatlannal és ahhoz tartozó helyiségekkel.
    2 Bérlő/ bérlők bérbe veszik a fenti ingatlant.
    3 Bérleti szerződés szerződő felek kifejezett szándéka szerint határozott ideig tart, .napjáig áll fent.
    4 Bérleti díjat havi ft.-ban - azaz - forintban/CHF, Euro határozzák meg, mely bérleti díj tartalmazza az ingatlanhoz kapcsolódó rezsi összegét.
    5 Bérleti díjat bérlők minden tárgy hó 10.napjáig kötelesek egyösszegben megfizetni bérlő ( vagy általa meghatározott képviselő ) kezeihez.
    6 Bérlők a határozott időtartam lejártával az ingatlant ingóságaiktól kiürített állapotban bérbeadó részére átadják.
    7 Bérlők a szerződés aláírásakor megismerték és elfogadták a Vht.183/A §.rendelkezéseit, ennek ismeretében írják alá jelen bérleti szerződést.
    Jelen szerződést, mint akaratunkkal mindenben megegyezőt tanúk jelenlétében jóváhagyólag aláírtuk.
    Szeged,2013 napja

    bérbeadó bérlő
    tanúk 1:
    2:

Címlap

top