Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A kéthelyi Hunyady-kastély

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2015. augusztus 6. 23:15
Sorozatot indítunk, melyben bemutatjuk az ország elhagyott kísértetkastélyait. Az első állomásunk a Balatonhoz közeli Kéthely, ahol az egykor szebb napokat látott Hunyady-kastély áll. Az épületet bejárva nem nehéz elképzelni, milyen pompás lehetett egykor, ma azonban siralmas állapotban van.

Nők Lapja Café: Horrorfilmbe illene a pusztuló Hunyady-kastély
  1. 2016. augusztus 15. 20:108.

    Kedves Fórumozók! Elnézést, hogy bele merek szólni a cikkhez. Igaz, hogy ez a Hunyadi nem az a Hunyadi, de nagyon szerették a kéthelyi emberek. Nagyon sokat hallottam róla, mivel a nagyszüleim az ő birtokán éltek cselédként. A kastély sorsára sajnos a főváros tette fel a végítéletet, mert nem volt hajlandó eladni a kastélyt visszavásárolni akaró baronesznek sem, sőt a Sáripusztán /mivel ott a kastély is/ a volt cselédházak helyén lévő Hubertus agráripari bt tulajdonosa Braun úr meg szerette volna vásárolni és felújítani vadászkastélynak, eredeti állapotába. A kastély eladási árában nem tudtak megegyezni és egy, a vételárhoz képest piti összeg miatt meghiúsult minden.A kedves főváros ebek harmincadjára hagyta a kastélyt. Eleinte még őrzés sem volt. Ez az idő pont elég volt ahhoz, hogy egyes somogyszentpáli kisebbségi emberke ami fa és mozdítható volt elvigye, letörje, ami meg nem sikerült, azt ripityára törje. Na ennyit nagyjából a kastélyról. Pedig akkor még a hatalmas parkjáról nem is beszéltünk, amelyben sokszáz éves fák vannak és gyönyörű volt. Lehet, hogy a jó szomszédok már azokat is kivágták büntetlenül. 

  2. 2015. augusztus 10. 12:317.

    Gondolom a cikkíró tudja, de ilyen cikkeknél nem ártana csak úgy zárójelben  megemlíteni, hogy a kéthelyi Hunyady család nem az a Hunyadi család, akikre a név hallatán gondolunk.. Már csak azért is, mert gyakran keverik a kétféle írásmódot, pedig még csak nem is rokonok.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2015-08-06  23:15
  3. 2015. augusztus 10. 11:276.

    Ez a gyökér igazi "jó" kivándorolt magyarok leszármazottjaként az összes topikba beleköpköd. És nem ő az egyetlen ilyen!


    Az a szerencsénk,hogy ezek már nem hazánk levegőjét rontják,viszont pont az ilyenek rombolják a magyarok hírnevét külföldön. Ráadásul anyanyelvünket már nem beszélik,ill. igyekeznek azt is elfelejteni és ami legjellemzőbb rájuk,hogy fogadó országuk nyelvét sem képesek soha megtanulni.

    előzmény:
    eda-1952 (5)
    2015-08-10  10:01
  4. 2015. augusztus 10. 10:015.

    Nocsak kedves amcsi tündérbogár, már megint egy új név?...)))


    Akkor lássuk a választ: először is, Csehszlovákia nevű ország már egy ideje nincs. Bécsbe nem "felmegyünk", nem a fővárosunk...és nem csak ezen a két helyen vannak szép látnivalók. Magyarország meg most is gyönyörű---ha valaki nem az elmúlt kastélyvilágot keresi. Igen, vannak lerobbant kastélyok, kár értük...de ha nincs hasznosítható funkciójuk, akkor kinek legyen rá pénze a felújításra és fenntartásra??? Ez az ország régen (1939 előtt) talán valóban a kastélyokból és a nem kastélyokból állt, azt elhiszem, hogy előbbiek tulajleszármazottai visszasírják. Pár hónapja láttam egy munkát ajánló oldalt, nem hittem a szememnek, arról győzködték az olvasót, hogy jelentkezzenek a lányok, asszonyok cselédnek,mert ez   magyar tradíció és honleányos dolog. Anyátok..!


    Turisták? Hát onnan a tengerentúlról ezt tényleg jobban lehet tudni, mint itthon, ha valaki kimegy  a főutcára, nem tud lépni tőlük..)))


    Nem tudod kik irányítják az országot? Adjak linket, vagy nem olvasol magyarul? Amennyi bőr van a képén némelyik soha nem itt élőnek, talán még szavaztatok is..((((

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_100788 (4)
    2015-08-09  02:10
  5. Torolt_felhasznalo_100788
    Torolt_felhasznalo_100788
    2015. augusztus 9. 02:104.

    SZEGYEN,  GYALAZAT,  hogy  Europaban  az a  valamikor  SZEP  Magyarorszag  az,  ahol  semmit  sem  tartanak  karban,  ahol  hagynak  mindent  tonkremenni. Me'g  Pesten  is  hullik  a  vakolat  mindenhol.


    Ezert van  az,  hogy  a  Pe'nzes  turistak  mar  nem  is  mennek  oda hozzatk!!!


    Ha  a  magyarok  valami  szepet  akarnak  latni,  akkor  elutaznak  Csehszlovakiaba,  vagy  felmennek  Becsbe.


    Kik  azok  a  marha,  tudatlan  politkusok  akik  orszagotokat  iranyitjak............   ???????????????


    ?????????????????????????????????????????????????????????

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2015-08-06  23:15
  6. Torolt_felhasznalo_974317
    Torolt_felhasznalo_974317
    2015. augusztus 7. 09:053.
    Jó ötlet a kastély-sorozat, végre valami érdekes! És klasszak a képek is!
  7. 2015. augusztus 6. 23:152.
    Par extra kep a szerencses latogatasom alkalmaval Majusbol : http://foto64.com/album/0

Címlap

top