Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

A mosolygó terápia

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2015. január 26. 13:06
Új terápiás módszer elterjesztésére vállalkoztak Magyarországon, amely az idegrendszeri sérült gyerekek életén segítene. A holisztikus szemléletű, egész embert figyelembe vevő eljárás új színt vinne a Magyarországon már létező terápiák sorába. A módszer elveinek kidolgozója Jean-Pierre Maes, aki Budapestre is ellátogatott.

Nők Lapja Café: Segítség, ami megkacagtat - itt a mosolygó terápia
  1. 2015. március 29. 18:056.
    Biztosan Mr. Maes a módszer elveinek kidolgozója? :) Ez tuti egy új módszer, amit el kell terjeszteni Magyarországon, és nincs veletlenul egy olyan szellemi Hungarikum, egy pedagógiai módszer, ami a gyermek egész szemelyiseget veszi Figyelembe? Egy olyan, ami egészként tekint a gyermekre, átfogóan, az aktivitására, bizalomra és belső motivációjára építve, játékosan, a világot felfedezve? :) Mosolygós nénikkel és bácsikkal, mosolygós gyerekekkel? Remek otletei vannak az Urnak, de nekunk szerencsénkre nem kell a szomszédba menni érte... Itt van nekunk a konduktív pedagógia. :) Vigyázzunk a saját sikereinkre és ismerjük meg azokat is! (Ne csak a külhoniak lássák meg az "Emberben rejlő csodát"!) :)))
  2. 2015. március 29. 15:195.
    A módszer már 70 éve létezik. Köszönjük, Pető Intézet!
  3. 2015. február 2. 18:174.
    Tudna valaki segíteni hogyan lehetne bejutni??? Nagyon fontos lenne!!!
  4. 2015. január 26. 13:113.
    A MAES terápia bemutatóját KOLOZSVÁRON a csíkszentmártoni PROSPERITAS VITAE EGYESÜLET díjmentesen felajánlotta 14 erdélyi gyógytornásznak!
    Támogatókat keresünk ,hogy minél többen el is tudják végezni a fejenként 1500 eurós képzést, amit nyáron és ősszel 2-2 hétben KOLOZSVÁRRA szerveznénk.
    Az egyesület célja ezzel ,hogy Erdély szerte ,legalább 10 olyan szakembert képezzen ,akik a hasonló fejlődési zavarral élő gyermekek fejlődését hatékonyan tudják segíteni.Külön cél ,hogy minél nagyobb területet fedjünk le, minél több gyereknek segítsünk!
    A belga gyógytornász, JEAN PIERRE, csak minimum 10 résztvevő esetén vállalná az erdélyi (esetleg budapesti) képzést .A három bemutató résztvevőiből máris lenne ennél több belelkesedett jelentkező is !
    Aki szeretne, tudna segíteni a PROSPERITAS VITAE EGYESÜLET facebookján, vagy honlapján található bankszámlaszámra vagy bármilyen más úton módon elérhet a segítségével,felajánlásával bennünke!.Minden segítséget előre is köszönünk.Sógor Enikő,Prosperitas Vitae Egyesület,elnök
  5. 2015. január 26. 13:062.
    Olvassátok el!
    Nagyon jó cikk a decemberben (2 nappra rá) Kolozsváron is megszervezett MAES terápiás bemutatóról!
    Az ötlet és a szervezés a MAES terápia erdélyi és magyarországi meghonosításáról Csíkszentmártonból, a Prosperitas Vitae Egyesület kezdeményezésére indult!
    Erdélyben semmilyen hasonló terápiás eljárás nem található ,amely ezt a fejlődési rendellenességet kezelné hatékonyan és főleg nem ilyen pici korban!
    A 4 hetes folytatását a budapesti, a kolozsvári és az egy évvel ezelőtt Csíkszentmártonban megtartott bemutatónak Valójában KOLOZSVÁRRA tervezzük Büki doktorral.A budapesti hallgatók is Kolozsvárra jönnének.
    Viszont a képzés nagyon magas ára(1500 Euró) miatt saját erőből egyik résztvevő sem tudná vállalni a terápia finanszírozását.Támogatókat keresünk, hogy az erdélyi gyermekeknek is legyen esélye mosolyogva valóban gyógyulni!
    Legalább 10 gyógytornász részvétele kellene ,ahhoz ,hogy Jean -Pierre nálunk is megossza különleges tudását!

    Sógor Enikő,
    prosperitas Vitae Egyesület

Címlap

top