Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lányok és az ADHD

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. december 22. 09:01
,,Cserfes, okos és végtelenül segítőkész. Csak nagyon akaratos." A figyelemzavar a lányoknál sem ritka, de más, mint a fiúknál. Ki tudna erről többet, mint egy anya, akinek mindkét gyermeke ezzel a zavarral küzd?

Nők Lapja Café: ,,Be nem áll a szája, és állandóan intézkedik" - lányok és az ADHD
  1. 2014. december 22. 17:506.

    Indigógyerek ....


     


     


    Ezotériás baromság!


    És  még be is vallja, hogy más f...val veri a csalánt, mert neki nincs saját gyereke.


     


    előzmény:
    felicienne (5)
    2014-12-22  11:24
  2. 2014. december 22. 11:245.

    Nem hiszek abban, hogy egy betegseget ezoteriateriaval lehetne gyogyitani. Azt pedig felelotlensegnek tartom, hogy ha egy szulo nem kezelteti a gyereke betegseget.


    Indigogyerekek? A konyvnek magat mar a címet is hulyesegnek tartom.


    Javaslom, te is olvass forumokat, ahol eppen a szulok panaszkodnak, hogy ezt a betegseg mennyire eroszakossa teszi a gyermekuket, teszi oket elviselhetetlenne a kornyezetuk szamara.


    Ez egy rettenetes betegseg, nagyon sajnalom az erintetteket. A legtobbjuk megerti, hogy nekik is tekintettel kell lenniuk a kozposseg egeszseges tagjaira. Ez pedig elmondasuk szerint meg gyogyszerrel is alig kivitelezheto.


    Minden jot!


     

    előzmény:
    sunflower72 (4)
    2014-12-22  10:56
  3. 2014. december 22. 10:564.

    Kedves Felicienne!


    Én nem döntöttem semmi felől én csak egy könyvet ajánlottam amely segíthet az ADHD-ra egy más nézőpontból rátekinteni, hogy ne a gyógyszer legyen a végső megoldás .Amiről te említést teszel az egy szélsőséges eset de nézz utána Ritalin mellékhatásairól szóló cikkeknek,tapasztalatoknak,véleményeknek(amelyet olyan szülők publikáltak akiknak gyemeke Ritalint szedett) pro és kontra,Vagy ha van kedved olvassd el a könyvet annak is ajánlom akinek nincs ilyen jellegű "problémája".


    Minden jót!


    Sunflower


     

    előzmény:
    felicienne (3)
    2014-12-22  10:11
  4. 2014. december 22. 10:113.

    Ezt igy a messzi tavolbol nem szabad eldonteni, meg javasolni sem. Nalunk pl. van egy olyan osztalytars, aki annyira kozveszelyes volt, hogy ha rajott a dili meg a tanart is megverte a menzan a talcaval. (alsos  gyerek!)


    Mivel minden nap terrorizalta a gyerekeket, ki akartak rugni. Mas iskola nem vette at, ok is tartottak tole, specialis iskolaba a szulo nem volt hajlando elvinni, maradt a gyogyszeres kezeles. Szedi a gyogyszert, nincs kulonosebb baj vele, de amikor nem veszi be, maris kozveszelyes ujra.

    előzmény:
    sunflower72 (2)
    2014-12-22  09:01
  5. 2014. december 22. 09:012.
    A cikkben szereplő édesanyának és hasonló gondokkal küzdő szülőknek szeretném címezni a hozzászólásomat.
    Nekem nincs gyermekem így az ADHD-val nem ezen tapasztalataimból ismerkedtem meg.Úgy éreztem írnom kell,azért hogy ezek a gyerekek ne emeljék azt a statisztikát amiben az ADHD-ét gyógyszeres(Ritalin) kezeléssel próbálják meggyógyítani.Ez egy nagyon összetett "probléma" amin a gyógyszeres kezelés nem segít és ezt nem én mondom hanem olyan szakértők akik az ADHD-ét egy másfajta megközelítésből tapasztalták(pedagógusok,szülők,szakemberek) vagyis átélték ennek minden mozzanatát a saját életükben és rájöttek arra hogy a gyógyszer ezen nem segített sőt csak rosszabbá tette ADHD-vel élő gyerekek életét.A környezetemben élnek és éltek ADHD- val élők pl: A testvérem,a volt barátom,és még néhány barátom(nem szedtek Ritalint) ma már mind felnőttek és ugyanúgy boldogulnak az életben mint mindenki más csak annyi különbséggel hogy avval foglalkoznak amire születtek...(táncos,festőművész,szobrász) Amiért írtam az az hogy szeretnék egy pár információval segíteni azoknak a szülőknek akiknek a gyereke ADHD-val küzd, hogy elmondhassam hogy létezik egy másfajta megközelítés is ebben a témában(szerintem fantasztikus) és pedig egy amerikai szerzőpáros kétkötetes könyve "Lee Carol-Jan Tober:Indigógyerekek I.II.Én nem szeretném megmondani azt hogy ki mit válasszon az ADHD kezelésére ez mindenkinek a saját döntése én csak gondoltam megosztok ezt az információt , hogy a szülőknek legyen választása és ne a gyógyszer(Ritalin) legyen a végső opció.Remélem tudtam segíteni.Mindenkinek Békés és Boldog Karácsonyt!! :)
    Üdv
    sunflower

Címlap

top