Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Jószomszédi iszony, avagy légy oly kedves, szűnj meg létezni

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. december 13. 10:14
Amikor megvesszük vagy kibéreljük életünk lakását, nem is gondolnánk, hogy a szomszédság fontosabb lehet, mint maga a jövendőbeli otthon. Én a saját káromon tanultam meg ezt.

Nők Lapja Café: Jószomszédi iszony, avagy légy oly kedves, szűnj meg létezni!
  1. 2016. december 20. 12:2132.

    Változtasd meg a telefonszámodat, kétezer Ft, titkosítsd, és legalább telefonon nem zaklatnak. Azontúl mindig tiltva hívjad őket #31# ill. akit nem akarod, hogy visszahívjon.

    előzmény:
    stvann41 (31)
    2016-12-20  11:08
  2. 2016. december 20. 11:0831.

    Közel 20 éve laktam már itt ,ahol jelenleg is lakom,  pár véve ideköltözött egy család, egy újszülött babával, és egy ovis kislánnyal a felettem levő lakásba, én első szinten lakom. A közös képviselő teljesen szabálytalanul kiadta nekik a telefonszámom. Attól kezdve állandóan rám telefonoztak, hogy nem tud a gyerek aludni a rádiómtól. jól hallok, engem is zavar a hangos rádió, eleve nem erősítem föl. Gondja volt a hölgynek, hogy hallja a pisilésem, mert hogy a hang fölfele jobban megy mint lefelé. Szerinte az, hogy a kislány ugrálóközelezik a fejem felett az nem lehet zavaró. Előbb azt hittem csak velem van bajuk, aztán kiderül szinte mindenkibe belekötöttel -főleg a hölgy a lépcsőházban. Istennek hála a nyáron elköltöztek, a férfi otthagyta a hölgyet. csak úgy mint a nagyobb gyerek apja. Szóval a nável valami gáz lehet. Azóta megint béke és nyugalom van. De azért borzasztó, hogy egyetlen idióta ember, egész lépcsóház életét megkeseríti, és nem lehet mit tenni?


     

  3. 2016. december 20. 10:0030.

    A mi esetünk egyedi, II. emeletes házban lakunk a II. emeleten, de az alattunk lévő megkeseriti az életünket. Éjjel nappal ordít, mint az állat, dobálják a bútorokat, ha szólsz neki, akkor üvölt mint a sakál.


    Nem lehet pihenne se hétköznap, se vasárnap, se este, se éjszaka.


    Az unokája ott motorozik bent a lakásban, az ajtóknak  nekimegy, mindez órákig, üvöltenek, normálisan nem is tudnak beszélni.


    Már bejelentettem az önkormányzatnak, azonkívül, hogy küldtek egy levelet, 1-2 hétig csendben volt. De kezdődött minden elölről.


    Nem tudom, hogy az ilyen emberekkel mi a teendő, mert ha esetleg valaki meglegyinti, akkor bíróság  évekig tárgyalás stb.


    Az életünket megkeseriti, már mondtam, hogy ha ilyen lesz kihívom a rendőrséget, de annyira buták és gyökerek, hogy még az 


    agyukig sem jut el. Nem tudnak alkalmazkodni, antiszociális emberek, akiket szívem szerint én az erdőbe költöztetnék, de az állatoktól messze,


    mert az állatok is tudnak viselkedni, nem úgy mint ezek. Nyáron kidobálja a dinnyehéjat az ablakon, a cigarettacsikket csak úgy, a többiről nem is beszélve. Mit lehetne tenni az ilyenek ellen??????

  4. 2014. december 15. 08:3129.

    Én pl. szeretek panelban lakni. Hozzám nagyon kevés zaj szűrődik le. Felettem 2 gyerek (10 és 8 évesek) néha szaladgálnak, ugrálnak a nagyszobában, sikítozik a kislány, nálam pedig csörömpöl a csillár. 2-szer szóltam a nőnek, próbáltam intelligens módon előadni, nem sok sikerrel, de annyira nem zavar, hogy naponta dörömböljek náluk. Hallom időnként a csajt telefonálni a konyhában, vagy éppen rendezi a gyerekeket a fürdőszobában, de ezek nem minden napos dolgok. Most, hogy a férje a nyáron meghalt, valamivel csendesebbek lettek.


    Az 5.-en lakom és időnként hallom a 7.-ről a kisgyereket, amikor végigmászik a parkettán. Először nem tudtam mi lehet, majd akkor szembesültem a dörömböléssel, amikor fent jártam náluk és a kis srác végig dübörgött a parkettán. Mondtam is a barátnőmnek, amikor nálam volt, hogy hallod? Ez tőletek jön.  Ő is elcsodálkozott, hogy ennyire hallani amikor a legényke mászik. (akkor volt 10 hónapos)


    Ha minden sz@rért szólnék, akkor abba hülyülnék bele. Elviselem, mert ennyit el lehet viselni mindenkinek. Nem dübörögnek egész nap.


    Az alattam lakótól semmit nem hallok, pedig a szomszédai mesélték, hogy hangosan operát hallgat.
    Ő viszont engem zaklat évek óta, mert szerinte éjjel chatelek fél 4-ig (általában 1-kor már ágyban vagyok és tv-zek), a szekrény tetejéről ugrálok, (a szekrényem a mennyezetig ér) dobálom éjjel a padlóra a fiam súlyzóit, felszedtem a járólapot és öntözöm a vizet, a WC mögött is öntöztem a vizet, amikor elmegy otthonról, lemegyek és rugdosom az ajtaján a levélbedobót, leköpködöm a kilincsét. Leszereltem éjjel a postaládájának az ajtaját, ellopkodom a leveleit, kiöntözöm a zaccot az ablakon, rongálom a liftet, lefagyasztottam a SET BOX-ot. Már felsorolni is szörnyű mennyi baromságot kitalál.
    Ettől független én jól el vagyok a panelban.


     

    előzmény:
    Babyface83 (25)
    2014-12-15  00:35
  5. 2014. december 15. 08:0828.

    Én a 10 év alatt többször kihívtam a rendőrséget, sőt a TEK-től is kijöttek, amikor avval fenyegetett, hogy felrobbantja a házat.
    Van Ügyészségi végzésem is, hogy nem büntethető, így mehetek a sóhivatalba. Voltam az Önkormányzatnál, nem tudnak segíteni, mert nem büntethető.
    Ha kifizeti a büntit, ugyan úgy marad minden, de ha nem fizet, akkor sem történik semmi. Továbbra is marad a zaklatás.


    Neked szerencséd volt, mert olyan zaklatót fogtál ki aki beijedt a büntetéstől.


    Az alattam lakó, most csendben van (meddig?) mert a velem szemben lakó pasi egy kigyúrt 2 méteres srác, ő a szövetkezeti elnök, lejött velem és figyelmeztette, hogy maradjon nyugton. Minden csoda 3 napig tart.

    előzmény:
    maria.farkas.1000 (15)
    2014-12-14  20:10
  6. 2014. december 15. 08:0027.

    Most el kell, hogy keserítselek, mert az ilyen szomszéddal nem tudnak csinálni semmit.
    Én 2004 óta szenvedek az alattam lakótól. Bár történetem  párszor leírtam itt az nlc-n, most idemásolok egy részletet. Sajnos az alattam lakó pasi paranoiás elmebeteg, így nem büntethető.


     


    Zaklatásért feljelentést tehet, ha pedig életveszélyesen megfenyegeti, akkor súlyosabb büntetést kaphat a zaklató. Egy próbát megér a feljelentés. Én sajnos nem jártam sikerrel, mert az alattam lakó kóros elmebeteg.


     


    Btk. 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (2) Aki félelemkeltés céljából
    a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
    b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,
    vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (3) Aki a zaklatást
    a) házastársa, volt házastársa, élettársa vagy volt élettársa sérelmére,
    b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, illetve
    c) hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve
    követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


     



    Ami pedig rossz az egészben, hogy vannak kizáró okok a büntetésben:


     


    15. § Az elkövető büntethetőségét, illetve a cselekmény büntetendőségét kizárja vagy korlátozza:


    a) a gyermekkor,


    b) a kóros elmeállapot,


    c) a kényszer és a fenyegetés,


    d) a tévedés,


    e) a jogos védelem,


    f) a végszükség,


    g) a jogszabály engedélye,


    h) a törvényben meghatározott egyéb ok.


     


     17. § (1) Nem büntethető, aki a büntetendő cselekményt az elmeműködés olyan kóros állapotában követi el, amely képtelenné teszi cselekménye következményeinek a felismerésére, vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.


    (2) A büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az elmeműködés kóros állapota az elkövetőt korlátozza a bűncselekmény következményeinek a felismerésében, vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.


     


    Az alattam lakó pasi zaklat már 10 éve. A bejárati ajtómat szétverte, ki kellett cserélni 100.000.-ft-omba került.


    Hallgatózik az ajtók előtt, de van, hogy becsenget lakásokba éjjel, de csak olyan lakásba ahol rács van az ajtón.Éjszaka mászkál a lépcsőházban, vagy éppen éjjel fél 3-kor hangokat hall (szerinte én ugrálok a szekrény tetejéről) és veri a mennyezetet egy lépcső széléről leszedett gumiszalaggal. Máskor a radiátort püfölte egy vascsővel éjjel, mert (szerinte) súlyzókat dobálok a padlóhoz éjszaka.Legutóbb is az ajtóm előtt hallgatózott, amikor a barátnőm kiment a lépcsőházba cigizni. Szólt is, hogy most szaladt le az alattam lakó. Kimentem és becsuktam az ajtót. Vártam, hogy mikor jön fel. Fel is somfordált, csak én ott álltam az ajtó előtt és kérdeztem: segíthetek valamiben? Erre a pasi azt mondta  a barátnőmnek:Maga! Tudom, hogy van aktája a rendőrségen!A barátnőm válaszolta: Tudom, mert ott dolgozom. Azután jött felém és mondta: Maga pedig vegye tudomásul, hogy a rákos betegségem előrehaladott állapotban van, és ezért fel fogom robbantani a házat, mert nincs veszíteni valóm, és a fiacskájának ennyi (mutatott egy fityiszt) sem marad, de előtte annak a cigány kurvának ( a VIII.-on egy csaj aki nem is cigány) elvágom a torkát! Ahogy jött felém, kinyitottam a bejárati ajtót és a fiam ott állt az ajtóban. Erre a pasi lement, a fiam utána. Alig tudtam visszatartani, hogy meg ne ruházza.Kihívtuk a rendőrséget. Jött is egy rendőrautó szirénázva. Azután még jött 2 rendőrautó (persze akkor már a fél ház kint volt)  és amikor lementek a pasihoz azt mondta a rendőröknek, hogy ÉN felszedtem a járólapot az előszobában és öntözöm le a vizet. Hívtak egy mentőt és elvitték. Nekem már van Ügyészségi papírom, i.ügyi elmeorvosi vizsgálatról, hogy a pasi paranoiás-elmebeteg, így nem büntethető.


    A VIII.-on lakó csaj is fél, hogy a liftben véletlen összetalálkozik vele, mert a pasi a IV.-en lakik és a lift lefelé gyűjtő, tehát bármikor beszállhat. Én nem félek tőle, de a házban már sokan félnek, hogy tényleg egszer csinál valami hülyeséget.


    A rendőrségen elmondták, hogy addig amíg valamilyen bűncselekményt nem követ el, addig semmit nem tudnak csinálni.


     


     


     


    Persze az ajtóm árát sem tudtam behajtani rajta és legutóbb is szombaton délután elvitték, de hétfőn már otthon volt. 


     


     


     


    kb 10 éve szenvedek a pasitól. Mindig talál valamit amivel piszkálhat. Eleinte csak leöntözte az ajtómat vizelettel vagy valamilyen vegyszerrel. Majd kilopkodta a telefonszámlát a postaládámból és a WC-ben égette el. Aztán hívogatott éjjel, meg hajnalban és amikor felvettem a telefont lette. Valaki levette a postaládájának az ajtaját és felhívott reggel 8-kor, hogy adjam vissza neki a postaláda ajtót. Én meg még fel sem ébredtem, azt sem tudtam ki az?!


     


    A legutolsó amit kitalált, (most éppen rongálja a liftet és az egyik lakó rajtakapta) hogy a volt férjem jár vissza és ő rongálja a liftet, hogy engem bosszantson. Igaz, hogy a volt férjem 2010-ben meghalt, de szerinte azt is kitaláltam.


     


     

    előzmény:
    maria.farkas.1000 (15)
    2014-12-14  20:10
  7. 2014. december 15. 06:3926.
    Az ilyennek szerintem akkor lesz vége, ha " a nyúl vissza lő ", vagyis egyszer egy sötét éjszaka , kietlen utcarésznél minden egyes lakásban lévő férfi elkapja és megfenyegeti, de mocskosul.! Nem kell bántalmazni az ilyennek elég ha ráijesztenek.Majd megtudná, hogy mennyire utálják a viselkedését.
  8. 2014. december 15. 00:3525.

    Na többek közt ezért sem értem, hogy nálunk miért olyan népszerűek még mindig a panellakások. Ok, tudom, egyrészt az áruk miatt, de sokakat ismerek, akik megengedhetnének maguknak családi házat, vagy legalább egy nem panel társasházat, mégis jól elvannak a panelben.


    Én beleőrülnék ebbe nagyon hamar. Nem csak abba, hogy hallom a szomszédokat, hanem hogy minket is hallanak ők. Hogy tudják, mikor megyünk wc-re, mikor fürdünk, mikor emeljük fel a hangunkat. Hogy akaratunkon kívül részesei az intim dolgainknak. Vagy hogy olyanokra kellene figyelnem, hogy ne fürödjek este 10 után. 


    Pedig mi sem tanyán élünk, hanem egy tégla társasházban, de ég és föld a különbség a panelhoz képest. Semmit nem hallani a szomszéd lakásokból, pedig gyerekes, kutyás családok laknak körülöttünk.

  9. 2014. december 14. 23:0724.
    Nem is tudom, hogy kezdjem a mondókámat? 43 éve lakunk egy panelház egyik lépcsőházában,ahol 19 lakás van.Amikor beköltöztünk,nagyjából egykorú házaspárok voltunk 1-2 pici gyerekkel.Egyetlen idősebb férfi költözött fiatal feleségével és pici gyerekével a földszintre, aki terrorizálni akart mindenkit.Nem járt sok sikerrel, mert akiket piszkált, jól beolvastak neki. Fenyegetőzött, hogy majd a felesége elintéz bennünket,mert a Belügyben dolgozik.(mint kiderült ,takarítónőként!)No ez a "kedves" ember nem sokáig bírta cérnával és vidékre költözött.(Hála Istennek) Mi többiek összebarátkoztunk egymással,eljártunk együtt kirándulni a gyerekekkel, szilveszter éjfélkor kinyíltak az ajtók és koccintottunk az új évre, vigyáztunk egymás gyerekeire, kölcsönadtuk egymásnak a háztartási gépeinket, ha valakinek hiányzott valamelyik.Egyszóval úgy éltünk, mint egy nagy család, ha már az élet összekényszerített bennünket egy fedél alá.Akkor még az emberek törődtek és beszélgettek egymással,nem gubóztak be a saját lakásukba,mint most és még köszönni is elfelejtenek egymásnak.
    Hosszú idő 43 év.Páran elköltöztek, páran meghaltak és fiatalok jöttek a helyükre.Gyerek születnek, zajonganak,sírnak,de senki nem szól érte, mert nem felejtettük el,hogy mi is átéltük ezt a saját gyerekeinkkel. Azt nem mondom, hogy nincsenek nálunk is néha összezördülések,de ezt emberi hangon, kultúrált stílusban meg tudjuk beszélni.
    Aki panelba költözik, tudnia kell, hogy minden zaj áthallatszik.Ha ezt nem tudja tolerálni, akkor jobb, ha más megoldást választ. Ha valamelyik lakónál felújítás, javítás vagy valamilyen,zajjal járó munkát végeznek,azt előre kiírja a földszinti üzenőtáblára és ebből sem kerekedik vita.
    Szóval mi így élünk lassan fél évszázada és nem hiszem, hogy csak szerencsénk van,hogy ennyi rendes ember jött össze, hanem rendelkezünk emberséggel,empátiával a mások problémája iránt és nem utolsó sorban türelemmel, hogy ne akadjunk ki minden jelentéktelen dolgon, ami okot adhatna a veszekedésre.
  10. 2014. december 14. 23:0623.
    Alexandrosz! Neked is köszönöm a segitségedet.Remélem ,hogy megoldodik ez a probléma. Mégegyszer köszönöm.
  11. 2014. december 14. 22:2922.
    Kedves aszter.iksz! A helyi önkormányzat jegyzőjénél (NEM a közjegyzőnél, az teljesen más!) tegyél bejelentést birokháborítás miatt. A jegyző a tényhelyzet alapján kell hogy eljárjon, nem a jogi alapot vizsgálja első körben, így ez a leggyorsabb segítség.
  12. 2014. december 14. 22:0621.
    Én is panelben élek. Nem tudom, hogyan van, de a mi házunkban lentről felfelé ferdén is terjed a hang... Egy szinten hárman lakunk. Én a középső lakást bérlem a nyolcadik emeleten. Na, most az egyik sarkiban a hatodikon valami fiatalok laknak, egyikük a tulajdonos, kettő meg a haverja. Fiatalság-bolondság: megy a buli. Eddig háromszor szóltam rájuk éjfél környékén, hogy most már jó lenne abbahagyni az őrjöngést. S nem én vagyok az egyetlen, aki eddig szóltam. A felettük lakó kétgyermekes asszonyka sem tudott pihenni a kalamolástól.( Az a fajta zene, vagy inkább zaj, mintha két fedőt ütögetnének össze, körítve lányok visításával, mintha őket b@szni vinnék.) A közös képviselővel is felkerestük a fiatalembereket, azóta csend van. Megfogadtam, hogy én többet nem szólok nekik éjszaka, ha nem alszok, hát nem alszok, ki lehet bírni... Majd hajnali ötkor addig verem az ajtajukat (a csengő nem jó nekik, szerintem egyáltalán nem véletlenül...(, míg valaki ki nem nyitja az ajtót. Aztán félóránként megismétlem. Mert ugye aki legény éjjel, legyen legény nappal is! Nem lesz délig csucsuka, azt garantálom! Meglátjuk, legközelebb lesz-e kedvük muzsikálni, meg vinnyogni; amennyiben igen, megismétlem a reggeli ébresztést... Amikor a közös képviselővel voltunk beszélni az egyik fiatalemberrel, mondtam neki, hogy tudomásul kellene venni, hogy ez egy panelház, itt ha az ember egy nagyobbat fingik, az egész ház tudja. Mi is voltunk fiatalok, buliztunk is, de fél tízkor abbahagytuk a zenélést meg az alapozást, és indultunk szórakozóhelyre, ott lehetett inni, kiabálni, énekelni, táncolni. Ennyire egyszerű.
  13. 2014. december 14. 21:5520.

    Most már egy kertes házban lakunk miután elmenekültünk a panelben felettünk lakó " kedves családtól "

    Itt nagyobb a nyugalom, de itt is van szomszéd aki kedves, aranyos.... De azért, hogy senki ne szóljon rá, hogy zajos kis üzemet üzemeltet, meg füstöl ,meg, meg :)

    A magyar ember ilyen! Nyugaton mindenki tudja mikor mettől meddig porszívózhat, kalapálhat... a magyar ember nem tudja, az én házam az én váram, más meg.. mit törödünk vele.
  14. 2014. december 14. 21:3419.
    Sajnos nincs megoldás! A magyar ember ilyen, a ház lakói nem fognak össze a rosszindulatú ellen. Mit mondjak a drága Cseh Tamás is rettegésben tartotta a lakhelyét... de elnéznék a nagy művésznek..

    De csak azt ismételhetem, mindenki nézzen magába! Mindenki tudhatja milyenek a falak... S ez jusson eszébe vendégfogadáskor is, stb, stb.
  15. 2014. december 14. 21:2318.

    A panel egy külön világ, abba csak kimondottan jó embereket kellene költöztetni, kik úgy általában beleéreznek a másik lakó helyzetébe..Sajnos a lakók többsége azt hajtogatja , hogy az én lakásom... sajnos nem egészen így van! A lakók " össze vannak láncolva " tehát nagyon kellene figyelni a másik érdekére is.

    Többnyire a felső lakó zavarja az alatta lakót, a teraszáról öntözi az alatta lakó virágait :) S még csodálkozik, hogy ez nem teccik a lenti lakónak.
    Mit mondjak fenn egy kutyus, egy - két , vagy több gyermek játéka megőrjítheti az alatta lakót!

    Én az ilyen panaszkodó felső lakót leköltöztetném egy hangoskodó életvitelű lakó alá, megismerné a magyarok istenét az tuti!

    Nem akarok tanítani, de fapapucs, járókeret, hús kloffolás meg sok egyéb, mint mondtam kutyus, de a gyerekek.. Ők a nyerők:)
  16. 2014. december 14. 20:5917.
    tiszta rossz
  17. 2014. december 14. 20:4116.
    maria.farkas.1000 Köszönöm szépen a tanácsot. Kénytelen leszek vele élni
  18. 2014. december 14. 20:1015.
    Egyszerű a dolog, bár utánjárást igényel, de én megcsináltam. Az illetékes jegyzőtől Birtokvédelmi határozatot kértem kb, 3-4 ezer forintot kell fizetni. A határozat alapján zaklatás, hangoskodás, fenyegetőzéskor a Rendőrséget kell hívni, és meg kell említeni a birtokvédelmi határozatot.Ekkor kötelesek jegyzőkönyvet felvenni, majd ennek 1 példányát el kell juttatni a jegyzőhöz. Első körben 25.000 Ft, a büntetés, amit ha nem fizet a lakásra terhelik.Kipróbáltam.....működik.
  19. 2014. december 14. 19:5514.
    Sajnos nekem is van ilyen problémám. Annyi különbséggel,hogy a szomszédban lakó török aki bérli a lakást állandó jelleggel házibulizik. Sajnos ytong válasz fal van, ezért a sima csendes beszéd is áthallatszik a kb 8 centiméteres válasz falón keresztül.Több esetben kihivtuk a rendöséget de nem voltak rá hatással. A rendörök elött fenyegettek meg hogy majd megmutatják,hogy hamarosan el költözünk innen, vagy ha nem akkor megnézhetjük magunkat, mert ök bizony ha tetszik ha nem akkor is bulizni fognak.A ház sajnos 80%-a bérli a lakásokat. A tulajdonos az a pár ember meg nem mer szólni nekik. A lakás tulajdonosának szóltunk, de a válasz az volt,hogy ö fizet és azt csinál amit akar.Ö nem az apja, anyja.Zárójelben mondom hogy feketén adta ki a lakást.És ami a legszebb az hogy éjjel rendszeresen éjfélkor kezd el zajongani,bulizni, tv játékal játszani teljes hangerövel.Akárhova fordulok segitségért senki nem intézkedik.Ezért a lakásért keményen megdolgoztunk a feleségemmel együtt ,nem kis pénzért vettük de nincs nyugtunk az ilyen élhetetlen alakok miatt. Vajon mi lehet a megoldás? Ha valaki tudja írja meg. Köszönettel veszem.
  20. 2014. december 14. 19:2413.
    Az ilyen embereket csak sajnálni lehet, mert becsapják saját magukat. Ezzel bizonygatják, hogy Nekik hatalmuk van mások felett, hogy ők felsőbbrendűek. Nem jött össze Neki az élet úgy, ahogy szerette volna, és azért "terrorizál", mert így létrehoz egy olyan kis világot, ahol Ő az úr. És ezzel azt mondogatja a lelkének, hogy "sikeres". Rendőrséghez felesleges menni, mert nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel, csak akkor ha fizikailag bánt valakit. De biztos nem fog, mert ez a tipikus "ugat a kutya, de nem harap". Csak egy megoldás van,a határozott fellépés. Ha szép szóra nem hallgat, akkor bizony helyre kell tenni. De nem verésre gondolok, csak úgy el kell vele "beszélgetni", hogy utána egy kis egérnek érezze magát és abbamarad a terrorizálás. Sajnos a családjával folytatni fogja, lehet dupla erővel, mert a szomszédokkal már nem tudja játszani a kis játékát.
  21. 2014. december 14. 12:2112.

    Mivel a hatóságok tojnak az ilyen szomszédviszályokra amig vér nem folyik... az  ilyesféle tahó ellen a saját eszköztárával kell fellépni. Fogjanak össze a lakók, és   csöngessenek be a  tahóhoz..   van abban a  lakóházban  jó pár férfinemű egyed.... meg kell fenyegetni,   ha még egyszer a hangját hallják vagy bárki ellen hangos szót emel,  visszakapja.. triplán.
    Én el vagyok képedve, hogy egy idegbeteg barom terrorizálhat egy egész lakóközösséget és mindenki kussban  ül és szólni sem mer.

    előzmény:
    riesztike (11)
    2014-12-14  11:37
  22. 2014. december 14. 11:3711.
    Én csak azt nem értem, hogy ha tulajdonképpen az egész lakóközösségnek gondot okoz ez az illető az antiszoc hozzáállásával, akkor miért a többségnek kell ezt elviselnie. Értem én, hogy a közös képviselő semmilyen megoldásra nem kapható - mint olvastam, de akkor a lakóközösségnek kellene összefognia.... Lehet, hogy egy feljelentés nem hatja meg. Ki tudja? talán 26 egyszerre, már igen.. - bár távol áll tőlem ez az oda-vissza jelentgetősdi magyar játék, de ezek szerint van, akinél csak ez működik - jó esetben.
  23. 2014. december 14. 00:2110.

    Hétköznap munkaidoben jogod van ajtót cserélni, felújítást végezni, az, hogy valaki egész nap otthon van és hallja az magánügy, ezeket a dolgokat is meg kell valamikor csinálni. Minden háznak van hazirendje amit a lakók kötelesek betartani. Amennyiben a hazirendben foglaltak szerint járnak el,  feljelentésnek nincs helye. Tény, hogy ez nem jelenti azt,  hogy bármit csinálhatunk munkaidoben az otthonunkban . Van olyan,  hogy csendhaboritas. Ez időszaktól független. Pl. Ha a szomszéd dobol vagy iszonyat hangosan zenét hallgat, ehhez már ki lehet hívni a rendőrséget. 

    előzmény:
    Anirod (8)
    2014-12-13  18:52
  24. 2014. december 13. 23:029.

    Én ezt nem értem. Laktunk százéves bérházban, az áthallás egész minimális volt.


    Ez technikai kérdés.


    Miért nem lehet a hangszigetelést megoldani?

Címlap

top