Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lenyűgöző képeket fest egy hétéves kislány

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. november 28. 14:52
  1. 2014. november 29. 23:529.

    No, ha visszaolvasol, en spec nem nyilatkoztam a kislanyrol, sem a muveszeterol, mivelhogy nem erzem magam kompetensnek abban, hogy megiteljem. (Egyebkent ez a festesi technika nem egy ujdonsag, amit ez a gyerek csinalt volna eloszor; masok, "befutott" festok is alkalmazzak.)


    En mindossze az ovodak konformizmusarol, a kreativitas csirajaban visszafojtasarol irtam, aminek sajnos tanuja voltam. Es nemcsak az emlitett ovodaban. 

    előzmény:
    Capuccino (7)
    2014-11-29  16:51
  2. 2014. november 29. 16:558.
    Hja, és merjük azért kimondani: a király meztelen ....
  3. 2014. november 29. 16:517.

    Azért a kettő között van az igazság... Cseppet túlzás  a festékek egymásra öntését festésnek nevezni, És a magyar ovi "így kell rajzolni és pont" rendszere is igen messze van a kerativitástól.


     


    azért őstehetségnek inkább látom pl a kislánykám ovistársát, aki olyan képeket rajzol, hihetetlen fantáziával rendezve az alakokat elemeket, szineket. (nem egy maszat a kép) És tud is rajzolni, holott senki se tanította, csak hagyták hadd fogjon ceruzát...  Mindig rajzol a kislányomnak is, szerencsére a mi ovinkban nem falankszter van...


     


    ennek a kislánynak a "munkáiról" az jut eszembe amikor egy "festő" beszélt a királyi tvben... a "festményeiről" amik a következők voltak. mindenféle méretű vásznakon, ovális egyszínű foltok. És bennük egy másik szinnel egy fröcskölés. "0 percen keresztül bírt róla beszélni, hogy a nagy barna (hadd ne mondja milyen színű) óriásvásznak a sárga fröccsenéssel az univerzum, a nagy kék az óceán, stb.. És élete fő kiállítása, és beletette a lelkét az alkotásba. Aztán egy művészettörténész méltatta a korszakalkotó munkákat....


    egy biztos, nem a vizualitás a fő tehetsége ennek a kislánynak.

    előzmény:
    Caithleen (3)
    2014-11-28  15:54
  4. 2014. november 29. 16:426.
    egy grafikus barátom egyszer azt találta mondani, hogy manapság arról szól a "magas művészet" hogy az is tudjon valamiben érvényesülni, aki még rajzolni se tud.

    Félreértés ne essék, nagyon jó, hogy megteheti a kislány amit. De azért pár zenész szerintem elsírta magát, hogy mit csinált a hegedűkkel, és pár rajzos/festő a festékek öntése láttán.

    Az őstehetség stimmel.. Ősi szinten van :)




  5. 2014. november 28. 21:215.

    Az ovikkal nagyon igazad van, éppen mostanában mérgelődöm, mert egyik unokám nem rajzol az előírás szerint, hanem pont így, mint ez a kislány.. Andának van igaza, máshol, szabadjára engedve, lehet, hogy ő is "őstehetség " lenne...)))


    Igazából engem az a mennyiség, a nyakig, túlzásba vitt maszat,  a 9 hónap és a mezítlábas hegedülés a festékes lapon késztetett az epés megjegyzésre.

    előzmény:
    Caithleen (3)
    2014-11-28  15:54
  6. 2014. november 28. 17:294.

    Nagyon jó neki, hogy szabadon alkothat, és megadják neki a lehetőséget. Mert megtehetik. Én is szeretek rajzolni-festeni, tehát tudom, nem olcsó sem egy vászon, sem a festékek...


    Azért abban biztos vagyok, ha hasonló korú gyerekeket így szabadjára engednének bárhol a világon, nagyon sok ilyen kép születne. 

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-11-28  14:52
  7. 2014. november 28. 15:543.

    Szerintem inkabb az ovikkal van a gond...


    Emlekszem, anno ovikat neztunk a fiammal, es buszken mutattak a gyerekek munkait az ovonok: csupa egyforma haz, amit a gyerekek ragasztottak fel papirra egy db haromszogbol es egy db negyzetbol v teglalapbol. A valtozatossagot (es szemelyi szabadsagot/kreativitast) az kepviselte, hogy eldonthettek milyen szinu legyen a teto ill. haz maga (vagyis a 3szog es negyzet)... Magukat a kis papirformakat is az ovonok vagtak ki am papirbol, hogy szep szabalyos legyen...


    Komolyan mondom, sirhatnekom volt, mint a falanszter..., nem is mentunk vissza...

    előzmény:
    eda-1952 (2)
    2014-11-28  14:52
  8. 2014. november 28. 14:522.
    Azt azért megnéztem volna, amint egy 9 hónapos fest! Persze saját akaratából és kérve. De úgy tűnik a pici lánynál még mindig a maszatosság a lényeg és a nonfiguratív formák. Itteni oviknál azért gond lenne vele....

Címlap

top