Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Petíció indult a rendőrségi bulivideók ellen

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. november 24. 13:06
Azt követelik a rendőrségtől, hogy olyan videókat készítsen, amelyekben nem az áldozatot hibáztatják.

Nők Lapja Café: Nemi erőszak: petíció indult a rendőrségi bulivideók ellen
  1. 2014. november 24. 14:236.

    Én elhiszem, hogy jót akart a rendőrség a videókkal, de szerintem a megközelítés nem volt jó. Az jött le belőle nekem is, hogy az áldozatot hibáztatják.


    Ráadásul nem adtak arra semmi utalást, hogy valóban hogyan előzhető meg, és mit kell tenni annak érdekében, hogy nehogy áldozatok legyenek.  De a miniszoknya, kivágott ruha, és pár feles, a piálás, nem lehet ok arra, hogy bárkit is bántsanak, vagy hogy ezzel már hibásak lennének.


    A kamaszok már harminc-negyven éve is ugyanúgy ittak a bulikban, mint most. Csak az volt a különbség, hogy sokkal jobban odafigyeltünk egymásra.


    Fel kell a lányok figyelmét hívni, hogy soha ne hagyják egyedül egymást, egyetlen buliban sem, illetve soha ne hagyják hogy valamelyikük egyedül induljon el hazafelé. Hogy figyeljenek arra, hogy ne igyanak túl sokat, és arra a barátnőre, aki végképp nem bírja a piát, az csak minimálisat igyon. Hogy figyeljenek arra, hogy nehogy valamit beletegyenek az italukba. Hogy a vadidegen pasikkal se hagyják magára a barátnőt. Ezt még józan és rózsaszín köd nélküli állapotban meg kell ebben egyezni, és tartani kellene magukat ehhez.


    A fiúk figyelmét pedig arra kell felhívni, hogy az ismerős lányokra vigyázzanak, figyeljenek oda rájuk. És arra is, hogy ha valakik elkezdenek a lányokkal szívózni, akkor védjék meg őket, és ne gyáváskodjanak.


    Igazából az összes videó az áldozat viselkedését kifogásolja!!


     

  2. 2014. november 24. 13:455.
    Semmiről sem tehet, akit megerőszakolnak. Azt értem, hogy mire gondolhattak, csak ennek, van egy egészen más, rossz kicsengése is. Egy beteg agyú, aberrált barom, tök mindegy, hogy milyen ruhában van a másik, meg fogja erőszakolni! Sajnos egy fizikailag erősebb valaki, vagy valakik meg is ölhetnek. Szórakozóhelyről csak taxival szabad hazamenni, de az is csak olyan legyen, amit telefonon, diszpécsereken keresztül hívtunk, bár mondjuk az Omega együttes esete óta, már ez is kérdésessé vált.
  3. 2014. november 24. 13:404.

    Ó...! (a pontozott részt magam cenzúráztam)


    Nem hiszem, hogy az elkövetőnek kellene oktatófilmet csinálni. Ennyi erővel szólítsuk meg a betörőket, hogy ugyan már legyen szívesek nem elvenni a másét? Most komolyan, szakemberek tudnák rá a választ, én nem értek hozzá: ez járható út?


    Igenis tisztában kell lennie a mai fiataloknak, hogy milyen viselkedéssel növelik meg annak az esélyét, hogy áldozatokká váljanak!

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-11-24  13:06
  4. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2014. november 24. 13:223.

    vegyenek le minden figyelmeztetést

    és vessen mindenki magára, bármi történik vele
    degeneráltak

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-11-24  13:06
  5. 2014. november 24. 13:062.
    Szó sincs arról, hogy a videóval az áldozatokat akarják hibáztatni. Ez erős csúsztatás.
    Valószínűleg ők már tudják azt, hogy az elkövetőkre (akik konkrétan elmebetegek, különben nem tennének ilyet), egy ilyen videóval nem lehet hatni. Ezt mégis hogy gondolják a tiltakozók? "Kedves aberrált állat, légyszi ne erőszakold meg az ártatlan, rettegő lányokat"?
    A videó a másik oldalra, a lehetséges áldozatokra koncentrál. Ne indulj el egyedül az éjszakába, kihívó ruhában. Ne idd le magadat annyira, hogy teljesen kiszolgáltatott legyél! Nehogy bajod essen!
    Szülőként, én is felhívom majd a gyerekeim figyelmét arra, hogy hogyan kerülhetnek bajba. És nem azért, mert őket okolnám, hanem, mert féltem őket.

Címlap

top