Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bánto mondatok

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. november 21. 22:39
Vannak mondatok, amelyek ölni tudnak. Mert ölni is akarunk velük. Veszekszünk, és csak úgy robban kifele belőlünk az indulat: ,,Alkalmatlan anya vagy!", ,,Nem vagy férfi!" és a többi. De mit jelentenek ezek a mondatok valójában, tényleg el lehet őket intézni annyival, hogy: ,,Bocs, csak nagyon dühös voltam?" Vagy érdemes továbbgondolkodni rajtuk? Csernus doktor szerint mindenképpen.

Nők Lapja Café: Ezek a mondatok bántanak a legjobban
  1. Torolt_felhasznalo_634765
    Torolt_felhasznalo_634765
    2014. november 23. 10:058.

    Ne haragudj, de ennek a helyzetnek a kialakulásában te is nyakig benne vagy. Vagy két perc ismeretség után lettél terhes a párodtól? Ha nem, akkor látnod kellett volna, hogy ő ilyen jellem. Az, hogy bánik a környezetében élő nőkkel, gyerekekkel, hogyan nyilvánul meg róluk, milyen véleménnyel, az, hogy már a gyerek születése előtt hogyan tölti a hétvégéit (meccsnézéssel vagy esetleg arányosan elosztott házimunkával is), az mind-mind előre vetítette, hogyan fog viselkedni apaként, mennyi munkát hagy majd rád, mennyire fogja megbecsülni a te "sétálgatásodat". Persze, most már megtörtént, ebből kéne valamit kihozni: javaslom, hogy beszélgess el a fejével ezekről igen komolyan és őszintén, és ha nem veszi az adást, takarítsd ki az életetekből. Hosszú távon ugyanis az önbizalmadat olyan szinten fogja leépíteni fokozatosan és észrevétlenül, hogy később már erőd se lesz a változáshoz, ha akarnád sem. El fogja veled hitetni, hogy te nem is érdemelsz ennél jobbat.

    előzmény:
    Aliza1 (3)
    2014-11-22  18:29
  2. 2014. november 22. 22:397.

    Valószínűleg az első "csak sétálgatsz" duma után jeleztem volna, hogy ezt így nem, a második után pedig leléptem volna pár napra, hogy kipróbálhassa a "csak sétálgatást"...

    előzmény:
    Aliza1 (3)
    2014-11-22  18:29
  3. 2014. november 22. 22:376.

    Ez így teljesen rendben van???

    előzmény:
    Aliza1 (3)
    2014-11-22  18:29
  4. 2014. november 22. 20:565.

    Hulye kocsog. Mit akar ez a f.szi toled, es foleg te mit akarsz otole? Mi is a legkedvesebb szava hozzad? Van ilyen?

    előzmény:
    Aliza1 (3)
    2014-11-22  18:29
  5. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2014. november 22. 19:294.

    És még mindig vele vagy?

    előzmény:
    Aliza1 (3)
    2014-11-22  18:29
  6. 2014. november 22. 18:293.
    Hát, az "egész nap csak sétálgatsz a gyerekkel" -re nem volt valami frappáns a segítség. Amíg itthon voltam, két évig, minden nap megkaptam. Bezzeg más apukák isteni finom meleg vacsorát kapnak, a háztartás tökéletes, én pedig csak itthon vagyok, és nem váltam azzá az anyává, amilyen elvárható lenne, ugyebár, mert minden más kisgyerekes családban rend van, nyugalom, béke, a gyerek nem stresszes, nem hisztis, és főleg, ha apuka szegén este 9-kor jár haza, akkor a gyerek - hiába akarja az apuciját - na ne másszon már rá, mert apa éhes, enne, aztán pihenne, tévét nézne, nem arra vágyik, hogy otthon szétszedjék szegénykét. Hétvégén meg pihennie kell. 1. Munka, 2. Tévé/meccs 3. ha marad idő, család. Nem, ő nem ért a pelenkázáshoz, és nem ért a gyerek etetéséhez, nem is vinné el a gyereket sehova, amíg ilyen kicsi, a gyereknevelés az anya dolga lenne, ha értene bármihez is ez a semmirekellő... De hát még a gyerek is válogatós, és miért szopik még, már rég nem kéne, a szomszéd gyerek sem ilyen sírós baba... Éjszaka felkelni hozzá apának? Nem, dehogy, holnap fontos munkája van, különben is anya otthon van úgyis csak...
    Még jó, hogy visszakaptam az állásom, bár "csak anya" vagyok, így csak segéd-szerepben, kevesebb fizetésért. Persze néha itthon meg is kapom, hogy ilyen kevés pénzes állás mellett lehetnék jobb háziasszony... Basszus, ha lenne sok-sok pénzem, akkor tartanék takarítónőt, mert bizony nem mindenki születik annak. Vagy ha visszakapnám a régi állásom... De akkor nem lenne aki időben elmenne a gyerekért, vagy akkor tényleg nem engedhetném meg, hogy ha beteg, én maradjak mellette, kellene felvenni egy bébiszittert. Nem tetszene, olyan rossz, hogy választani kell, vagy sok pénz, sok munkával - de lemondani a gyerek neveléséről, mert az ember nem igazán egy géniusz, hogy sokat keressen kis munkával - vagy marad minden így - sehol sem megbecsülve. Szar háziasszony, akinek a fizetése semmire sem elég, ugyanakkor megbízhatatlan munkaerő, mert anya, akinek elsősorban a gyereke a dolga.
  7. 2014. november 21. 22:392.
    A Kata tipikus....Sajn?lom a férjét:(

Címlap

top