Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szociális temetés: mégsem a hozzátartozók ássák majd a sírt?

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. október 25. 14:20
Egyeztetnének a kormánnyal az egyházak és a temetkezési szakma képviselői a szociális temetésről, mert álláspontjuk szerint ,,finomításokra" lesz szükség a hamarosan hatályba lépő törvénnyel kapcsolatban - olvasható az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület közleményében.

Nők Lapja Café: Szociális temetés: mégsem a hozzátartozók ássák majd a sírt?
  1. 2014. október 25. 20:465.

    "Ugyanakkor a hozzátartozó vállalja, hogy ő, vagy akit felkért, közreműködik az elhunyt temetésre való előkészítésében, a sír kiásásában és visszahantolásában, a koporsó vagy az urna szállításában a temetőn belül, továbbá a sírba helyezésben vagy az urnaelhelyezésben."


    Az egyik szakmámból kifolyólag, láttam már embereket haldoklani és meghalni is. Nem a halál, a halott rémiszt meg.


    De ettől a mocsoktól felfordul a gyomrom. 


     


     Ha a hozzátartozó szociális temetést igényel, de nem tudja teljesíteni az említett feladatokat, az önkormányzat közköltségen temetteti el az elhunytat.


    Ennek ellenére is.


     

  2. 2014. október 25. 15:354.

    Ez a törvény megdöbbento, kegyeletserto es szerintem meg alkotmanyellenes is.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2014-10-25  14:20
  3. 2014. október 25. 15:213.

    Szia!


    Egy éve, bementem a temetői ügyintézőhöz.


    -szeretném kiásni a síromat,most még érzek erőt hozzá


    -még nem jött meg a határozat erről


    Basszus. Idén is bemegyek.


    Informáciom szerint, vigyázni kell az önkéntes temetőknek. Se virág, se autó se semmi, mert akkor vissza kérik a "babaruhát"-kedvezményt.


    Ilyen barbár elképzelés, csak ezektől az öntelt-tolvaj brigantiktól ered. Mint a 47 eFt-ból me lehet élni, stb.


     


     


     


     

    előzmény:
    tré (2)
    2014-10-25  14:20
  4. 2014. október 25. 14:202.
    aki vizuális tipus, az el tudjaképzelni, ahogy a 85 éves anyóka, a nők tovább élnek, fürdeti apókát, hajat mos neki, megfürdeti, levágja még útoljáta a körmeit, majd felöltözteti úgy-ahogy, és könnyeivel küszködve, belefordítja apókát a talicskába! közben a börtöntetkos temetői alkalmazott lesi, nehogy ellopja a szappant meg a törölközőt.
    rogyadozó térdekkel elindul az alig 10 km-re levő, nyomorultaknak kijelölt parcella felé! apóka hasán billeg a csákány meg az ásó, amit majd vissza kell vinnie a talicskával együtt, mert kauciót kértek ezekért!
    a kemény, enyhén kavicsos föld kimerítette anykát pihennie kellet, hogy összeszedje maradék erejét és a talicskából beborítsa apókát a gödörbe!
    elkezdi rálapátolni a földet apókára és közben potyognak a könnyei, nincs aki segítsen neki!
    eközben a szotyolaköpködő, csüngőhasú, zsebredugott kezű baltás, pávatáncos suttyó orbán elvtárs, milliárdokkal kedveskedik a sz.rt sem érő, tahó focistáknak!
    viktor vén sz.r lettél lassan te következel.

Címlap

top