Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Rettegnek a szülők a szentgotthárdi óvodában

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2014. október 21. 14:25
Meghalt egy kislány Szentgotthárdon agyvelőgyulladásban. Annak ellenére, hogy az ÁNTSZ szerint mindent megtettek, a szülők félnek, sokan óvodába sem viszik a gyereküket.

Nők Lapja Café: Rettegnek a szülők a szentgotthárdi óvodában
  1. Vil
    Vil
    2014. október 22. 20:394.
    A mikrobiológiai vizsgálatok tényleg nem 2 percesek, bár ha van elegendő mennyiségű vizsgálati minta, a gyors antigénkimutatás rutinból kell, hogy menjen. A Gram-festés is rengeteg infót ad. Ezek 1 óra alatt megvannak - a minta laborba érkezésétől számítva. Végleges eredményt a tenyésztés után lehet adni, ha szombaton volt a mintavétel, akkor vasárnap (hétfőn), de ezekre az előzetes eredményekre már lehet és kell is orvosi kezelést alapozni. De egy meningitist egy gyakorlott orvos simán felismer. A villámgyors lefolyású bakteriális agyhártyagyulladások pedig nem mindig hozhatók rendbe, sajnos. Majdnem minden évben vannak ilyen szórványos esetek. Nincs előjelük. Ez tulajdonképpen félelmetes.
  2. 2014. október 21. 15:063.

    Egy bakteriológia, virológiai vizsgálat nem két perc, hanem minimum több óra, de inkább nap, főleg úgy, hogy ki kell zárni egyéb megbetegedések lehetőségét is. Jellemzően ugyanis növekedésen, anyagcserén, stb. alapulnak ezek a vizsgálatok, márpedig a baktériumok jó része pár óra alatt nem nő vagy termel annyit egy adott anyagból, hogy egyértelműen, biztosan kimutatható legyen. Sajnos az orvosi, mikrobiológiai diagnosztika még nem tart itt.

    előzmény:
    Honleány2 (2)
    2014-10-21  14:25
  3. 2014. október 21. 14:252.
    Őszinte részvétem a szülőknek. A felelős egészségügyi szakemberektől pedig azt kérdezem : mi tartott 2 napig azon hogy megállapítsák,mivel állnak szemben ???????!!!!!!!!

Címlap

top